Konkurs Porezne uprave F BiH
Moderator: anex
-
putnik2107
#1 Konkurs Porezne uprave F BiH
Je li se neko prijavljivao na konkurs Porezne uprave F BiH, raspisan preko Agencije za državnu službu F BiH (Stručni saradnik za prinudnu naplatu i Stručni saradnik za javne prihode, poslovi sa VSS) znate li bude li testiranje, koje oblasti se trebaju spremati, koji zakoni, zna li iko išta?
-
use your illusion
#2 Re: Konkurs Porezne uprave F BiH
Ja sam se prijavio ne za to radno mjesto al procedura je slicna....ako nisi polozio ispit opceg znanja prvo to polazes (termin ce biti objavljen na stranici adsfbih)...taj ispit se sastoji od 42 pitanja(6 oblasti po 7 pitanja, za prolaz 28) i za sve struke je isti...nakon sto to polozis onda polazes strucni pismeni ispit( takodje termin ce biti objavljen na stranici adsfbih) i tu ce ti pisati koje oblasti spremaš u ovom slucaju materija je vezana za konkretno radno mjesto na koje apliciras(za prolaz mislim 7 od 10 pitanja). Nakoj sto to polozis onda ides na usmeni (uglavnom namjesten 99%) i to ti je to...putnik2107 wrote:Je li se neko prijavljivao na konkurs Porezne uprave F BiH, raspisan preko Agencije za državnu službu F BiH (Stručni saradnik za prinudnu naplatu i Stručni saradnik za javne prihode, poslovi sa VSS) znate li bude li testiranje, koje oblasti se trebaju spremati, koji zakoni, zna li iko išta?
-
putnik2107
#3 Re: Konkurs Porezne uprave F BiH
sa malim zakašnjenjem, hvala ti puno! Imam položen IOS zato me još nisu ni zvali... znači slijedi pismeni pa usmeni.. pa tek onda zaposlenje hahahahahause your illusion wrote:Ja sam se prijavio ne za to radno mjesto al procedura je slicna....ako nisi polozio ispit opceg znanja prvo to polazes (termin ce biti objavljen na stranici adsfbih)...taj ispit se sastoji od 42 pitanja(6 oblasti po 7 pitanja, za prolaz 28) i za sve struke je isti...nakon sto to polozis onda polazes strucni pismeni ispit( takodje termin ce biti objavljen na stranici adsfbih) i tu ce ti pisati koje oblasti spremaš u ovom slucaju materija je vezana za konkretno radno mjesto na koje apliciras(za prolaz mislim 7 od 10 pitanja). Nakoj sto to polozis onda ides na usmeni (uglavnom namjesten 99%) i to ti je to...putnik2107 wrote:Je li se neko prijavljivao na konkurs Porezne uprave F BiH, raspisan preko Agencije za državnu službu F BiH (Stručni saradnik za prinudnu naplatu i Stručni saradnik za javne prihode, poslovi sa VSS) znate li bude li testiranje, koje oblasti se trebaju spremati, koji zakoni, zna li iko išta?