Nista ja ne zamišljam, kao i ti razbijam glavu kako se izvuci iz ove situacije. Samo da ti kazem sto i ti dobro znas da su ovi spremni na sve i prije bi bili pogazeni mi nego oni.LaBomba wrote:emmiir wrote:Pa ti organizuj gazenje ali bez mene. Samo da znas da i ovi sto su na vlasti samo znaju da gaze, pa mi se ne razlikujes od njih.LaBomba wrote:Znaci Sarajevo je spremno gledati i posljedni stepen etnickog ciscenja Bosnjaka u Podrinju, a nije spremno na nekoliko dana anarhije. Eto u cemu se mi razlikujemo od svih normalnih naroda. Mi prosto zamisljamo demokratiju i necemo da vidimo sta je pred nama, a ovo sto sad imamo i sto zivimo se mora gazit. Jednog daa ce to svima postati jasno. Ni naredni izbori nista nece promjeniti.
A ti i dalje zamisljaj da zivis u demokratiji, i da ces stvari rijesiti demokratskim sredstvima, pregovorima sa fasistima itd.
Kako danas organizovati kriticnu masu za pokretanje promjena, pa i gazenja i za to treba kriticna masa.
Po meni da se organizuje kriticna masa moguce je jedino kada bi se organizovalo u Federaciji nesto poput ovoga sto prvi mart radi u RS-u i da se politicki promijene ove nase partije. I to ima vrlo malo sanse za uspjeh jer se danas svi bave samo sobom i kada nesto predlazes uvjek gledaju da nemas neke zadnje namjere, gdje se oni mogu naci tu, i sto bas ti to pokreces i ko si ti? Odmah da kazem ja sam niko, samo zelim da nema kradje, da se brine o izbjeglicama, da se pokusaju napraviti uslovi za posten rad. Odmah bi se prikljucio takvom pokretu u BiH koji bi se sada organizovao i ko za clanove ne bi prihvatio nikoga iz ovih postojecih politickih partija. Samo ne prepoznajem da imamo takav jedan pokret pa cu za sada ako se nesto ne pojavi u medjuvremenu svoj glas rezervisati za DF na izborima, mada ih ne smatram sposobnih da iznesu promjene u BiH (i ova stranka je nastala iz fotelja i od ljudi iz drugih stranaka). Imas li kakav prijedlog kako organizovati kriticnu masu evo imamo dva clana ti i ja imas li koju partiju, pokret da mi predlozis.