Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

emmiir

#426 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by emmiir »

LaBomba wrote:
emmiir wrote:
LaBomba wrote:Znaci Sarajevo je spremno gledati i posljedni stepen etnickog ciscenja Bosnjaka u Podrinju, a nije spremno na nekoliko dana anarhije. Eto u cemu se mi razlikujemo od svih normalnih naroda. Mi prosto zamisljamo demokratiju i necemo da vidimo sta je pred nama, a ovo sto sad imamo i sto zivimo se mora gazit. Jednog daa ce to svima postati jasno. Ni naredni izbori nista nece promjeniti.
Pa ti organizuj gazenje ali bez mene. Samo da znas da i ovi sto su na vlasti samo znaju da gaze, pa mi se ne razlikujes od njih.

A ti i dalje zamisljaj da zivis u demokratiji, i da ces stvari rijesiti demokratskim sredstvima, pregovorima sa fasistima itd.
Nista ja ne zamišljam, kao i ti razbijam glavu kako se izvuci iz ove situacije. Samo da ti kazem sto i ti dobro znas da su ovi spremni na sve i prije bi bili pogazeni mi nego oni.
Kako danas organizovati kriticnu masu za pokretanje promjena, pa i gazenja i za to treba kriticna masa.
Po meni da se organizuje kriticna masa moguce je jedino kada bi se organizovalo u Federaciji nesto poput ovoga sto prvi mart radi u RS-u i da se politicki promijene ove nase partije. I to ima vrlo malo sanse za uspjeh jer se danas svi bave samo sobom i kada nesto predlazes uvjek gledaju da nemas neke zadnje namjere, gdje se oni mogu naci tu, i sto bas ti to pokreces i ko si ti? Odmah da kazem ja sam niko, samo zelim da nema kradje, da se brine o izbjeglicama, da se pokusaju napraviti uslovi za posten rad. Odmah bi se prikljucio takvom pokretu u BiH koji bi se sada organizovao i ko za clanove ne bi prihvatio nikoga iz ovih postojecih politickih partija. Samo ne prepoznajem da imamo takav jedan pokret pa cu za sada ako se nesto ne pojavi u medjuvremenu svoj glas rezervisati za DF na izborima, mada ih ne smatram sposobnih da iznesu promjene u BiH (i ova stranka je nastala iz fotelja i od ljudi iz drugih stranaka). Imas li kakav prijedlog kako organizovati kriticnu masu evo imamo dva clana ti i ja imas li koju partiju, pokret da mi predlozis.
LaBomba

#427 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by LaBomba »

Trebamo i mi biti spremni na sve, i obavezno sa fantomkama na glavi. Kad se oni nama lazno predstavljaju, i mi cemo zastitii nase identitete da nam rezimska policija sutra ne zakuca na vrata. Evo danas dvjetotinjak ljudi casno i dostanstveno rekla bagri sta imaju, i bagra ni da se oglasi. Treba bagri prozore polupat i ugrozit im komociiju koju umaju u komfortnim zgradama izgradenim na nasoj muci.
Ja sam ti reko da ja podrzavam Antidayton group,ali da bi oni nesto ozbiljnije napravili potrebna su im sredstva. Po meni oni su jedini sa mudima koji idu protiv onog sto nas unistava, dejtonskog nakaradnog ustava i usude se trazit ono sto nam je nelegalno oteto, ustav prema kojeg nam je priznao cijeli svijet. Jos istrazujem o njima, nemam jos sve info.
Dalje i ja vjerujem u DF, ali dzaba DF u ovakvom sistemu, tako da jedna stranka manje vise, dakle rjesenje je pokret, djelovanje.
emmiir

#428 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by emmiir »

LaBomba wrote:Trebamo i mi biti spremni na sve, i obavezno sa fantomkama na glavi. Kad se oni nama lazno predstavljaju, i mi cemo zastitii nase identitete da nam rezimska policija sutra ne zakuca na vrata. Evo danas dvjetotinjak ljudi casno i dostanstveno rekla bagri sta imaju, i bagra ni da se oglasi. Treba bagri prozore polupat i ugrozit im komociiju koju umaju u komfortnim zgradama izgradenim na nasoj muci.
Ja sam ti reko da ja podrzavam Antidayton group,ali da bi oni nesto ozbiljnije napravili potrebna su im sredstva. Po meni oni su jedini sa mudima koji idu protiv onog sto nas unistava, dejtonskog nakaradnog ustava i usude se trazit ono sto nam je nelegalno oteto, ustav prema kojeg nam je priznao cijeli svijet. Jos istrazujem o njima, nemam jos sve info.
Dalje i ja vjerujem u DF, ali dzaba DF u ovakvom sistemu, tako da jedna stranka manje vise, dakle rjesenje je pokret, djelovanje.
Slazem se stobom da je potreban pokret, djelovanje, ali ne razbijanje prozora. Odmah bi nas okarakterisali kao huligane, a ja to u biti i nisam. Nama treba pamet, organizovanost, kriticna masa pa tek onda djelovanje. Dayton nam pruza mnogo toga sto bi mi trebali sebi probrati,iskoristavati, pa ga na kraju i mijenjati. Pogledat cu ovu grupu.
MuaDib

#429 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by MuaDib »

Onaj ko ne vidi da je ovo s Konjević-poljem čista politička maipulacija SDA i 1.marta, ima ozbiljne probleme sa razumjevanjem bh stvarnosti. Kratko i jasno, je*e se bilo kom bošnjačkom političaru šta će biti s djecom ili nacionalnom grupom predmeta, njima je samo važnja kuknjava, "ti strašni Srbi vidi šta nam rade", a na drugoj strani su sa istim tim protagnostima dogovaraju nastavak ove političke sapunice preko leđa djece. Fuj... Problem se može riješiti za 24 sata, ali to ne odgovara letvarima.
emmiir

#430 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by emmiir »

MuaDib wrote:Onaj ko ne vidi da je ovo s Konjević-poljem čista politička maipulacija SDA i 1.marta, ima ozbiljne probleme sa razumjevanjem bh stvarnosti. Kratko i jasno, je*e se bilo kom bošnjačkom političaru šta će biti s djecom ili nacionalnom grupom predmeta, njima je samo važnja kuknjava, "ti strašni Srbi vidi šta nam rade", a na drugoj strani su sa istim tim protagnostima dogovaraju nastavak ove političke sapunice preko leđa djece. Fuj... Problem se može riješiti za 24 sata, ali to ne odgovara letvarima.
To sto si rekao za trenutne bosnjacke politicare stoji, ali je fakat da su djeca diskrimisana (ima toga i u Federaciji ali u znatno manjem obimu) i da se ne zaposljavaju Bosnjaci ni priblizno u procentu u kojem ih ima. Ne radi se ovdje samo o djeci radi se i o organizovanju u RS-u, a sto bi bilo najbolje bez trenutnih Bosnjackih politicara. Kada se organizuje 150000 glasova uticaj je mnogo veci i sanse za normalno skolovanje, zaposljavanje takodje. Druga je stvar sto ce Bosnjacki politicari najvjerovatnije opet biti potkupljeni i razjedinjeni, a nadam se da nece.
Po meni 1. mart je sasvim OK.
Walther

#431 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Walther »

MuaDib wrote:Onaj ko ne vidi da je ovo s Konjević-poljem čista politička maipulacija SDA i 1.marta, ima ozbiljne probleme sa razumjevanjem bh stvarnosti. Kratko i jasno, je*e se bilo kom bošnjačkom političaru šta će biti s djecom ili nacionalnom grupom predmeta, njima je samo važnja kuknjava, "ti strašni Srbi vidi šta nam rade", a na drugoj strani su sa istim tim protagnostima dogovaraju nastavak ove političke sapunice preko leđa djece. Fuj... Problem se može riješiti za 24 sata, ali to ne odgovara letvarima.
a bosnjacki politicari eto drze nekoga za ruku da ne rijesi problem u "24 sata" :? fasizam u "RS" je stvar koja nema veze sa bosnjackim politicarima

sve da istih nema, problem bi bio isti...

uostalom nisu ovi problemi jedinstven slucaj jer je bilo istih i u HR, pa Kosovu, itd, itd....
Aspekt

#432 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Aspekt »

Tacno je da bosnjacke politicare treba staviti u zatvor ali treba i demontirati rs . I jedno i drugo je smece .
_majevica_

#433 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by _majevica_ »

Zasto roditelji djece iz Konjevic Polja nisu otisli u Banja Luku.Sta ima Sarajevo sa skolstvom u manjem entitetu?
Walther

#434 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Walther »

_majevica_ wrote:Zasto roditelji djece iz Konjevic Polja nisu otisli u Banja Luku.Sta ima Sarajevo sa skolstvom u manjem entitetu?
koliko se sjecam Sarajevo je glavni grad BiH i ne BL i oni valjda zive u BiH ili? i u svemu ovome tebi smeta GDJE oni demonstriraju? kvare ti pogled ili?
Paranoid

#435 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Paranoid »

_majevica_ wrote:Zasto roditelji djece iz Konjevic Polja nisu otisli u Banja Luku.Sta ima Sarajevo sa skolstvom u manjem entitetu?
Zato što se u BL na mjesto rezervisano za demonstracije čeka i po 6 mjeseci..
_majevica_

#436 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by _majevica_ »

Walther wrote:
koliko se sjecam Sarajevo je glavni grad BiH i ne BL i oni valjda zive u BiH ili? i u svemu ovome tebi smeta GDJE oni demonstriraju? kvare ti pogled ili?
Ko je nadlezan za skolstvo(prosvjetu) u Konjevic Polju ? Ovo drugo bzv nagadjas..
_majevica_

#437 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by _majevica_ »

Paranoid wrote:
Zato što se u BL na mjesto rezervisano za demonstracije čeka i po 6 mjeseci..
Sad kolko se ceka to je drugo pitanje...al tam trebaju traziti svoja prava.Logicno je bilo preko Bosnjackih prestavnika
koji su u vlasti u RSu da traze svoja prava.....Ima et onaj lik iz Konjevica ..Taran tak nes..on je tu u blizini...
MaxPayne

#438 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by MaxPayne »

_majevica_ wrote: Sad kolko se ceka to je drugo pitanje...al tam trebaju traziti svoja prava.Logicno je bilo preko Bosnjackih prestavnika
koji su u vlasti u RSu da traze svoja prava.....Ima et onaj lik iz Konjevica ..Taran tak nes..on je tu u blizini...
Briga Bošnjačke i bilo koje druge predstavnike,moš mislit...i jedna i druga strana će te jadne ljude samo iskoristiti za predizbornu kampanju i odbaciti.
emmiir

#439 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by emmiir »

Aspekt wrote:Tacno je da bosnjacke politicare treba staviti u zatvor ali treba i demontirati rs . I jedno i drugo je smece .
Lako je to reći, ali kako to uraditi?
udrch

#440 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by udrch »

de reci kako se problem može riješiti za 24 sata i čime dokazuješ da je ovo manipulacija SDA i 1. marta?
ZmaJ-BiH

#441 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by ZmaJ-BiH »

Nase sugradjane (bosnjake) bas briga sto se nasoj djeci onemogucava nastava na bosanskom jeziku i sto im se predaje na ekavici. Sutra kad bi nam ko sa strane ukinuo Bosanski jezik i rekao da se moramo vratiti na srpsko-hrvatski vecina bosnjaka bi klepila usima i to prihvatila.
spreca

#442 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by spreca »

ZmaJ-BiH wrote:Nase sugradjane (bosnjake) bas briga sto se nasoj djeci onemogucava nastava na bosanskom jeziku i sto im se predaje na ekavici. Sutra kad bi nam ko sa strane ukinuo Bosanski jezik i rekao da se moramo vratiti na srpsko-hrvatski vecina bosnjaka bi klepila usima i to prihvatila.
s nasim politicarima je sve moguce..........eno Tihic izjavio da I njegova unucad u bsanskom samcu uce srpski jezik....ili se mozda hvali time
seln

#443 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by seln »

spreca wrote:
ZmaJ-BiH wrote:Nase sugradjane (bosnjake) bas briga sto se nasoj djeci onemogucava nastava na bosanskom jeziku i sto im se predaje na ekavici. Sutra kad bi nam ko sa strane ukinuo Bosanski jezik i rekao da se moramo vratiti na srpsko-hrvatski vecina bosnjaka bi klepila usima i to prihvatila.
s nasim politicarima je sve moguce..........eno Tihic izjavio da I njegova unucad u bsanskom samcu uce srpski jezik....ili se mozda hvali time
Njega definitivno srce vuce svojima.
Danguba

#444 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Danguba »

Samo jedan covjek ima kljuc od ovih problema a taj smatra da sto vise problema ima u FBiH njemu ce biti lakse i zato moli Boga da se ovakvi slucajevi desavaju.
Njemu nije u interesu da se to rijesi.
Od njega su gori samo oni sto sa njim o bilo cemu razgovaraju.
zavrzlama

#445 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by zavrzlama »

Tako je ....ista stvar sa masovnom grobnicom kod Prijedora...nisu krivi oni sto su ubili stotine ljudi i pobacali u masovnu grobnicu...krivi su oni koji o tome govore ..jel tako @Muki 8)
It_is_a_Leclerc

#446 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja znam da pojedinim Bošnjacima sve staje pod kožu, ali da bi im moglo stati i to da im djeca dođu kući i uče pjesmice P.P. Njegoša u kojima se muslimani zovu nesojem i nesortom, ili lekcije u kojima se uči da su oni koji su ih protjerali, pobili im pola familije, zapravo oslobodioci "srpske zemlje na prostoru nekadašnje BiH" je uistinu šokantno.
A, vjerujte, takvi su ljudi ovi koji se sekiraju za iskorištavanje djece u političke svrhe...
LBVIEW

#447 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by LBVIEW »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja znam da pojedinim Bošnjacima sve staje pod kožu, ali da bi im moglo stati i to da im djeca dođu kući i uče pjesmice P.P. Njegoša u kojima se muslimani zovu nesojem i nesortom, ili lekcije u kojima se uči da su oni koji su ih protjerali, pobili im pola familije, zapravo oslobodioci "srpske zemlje na prostoru nekadašnje BiH" je uistinu šokantno.
A, vjerujte, takvi su ljudi ovi koji se sekiraju za iskorištavanje djece u političke svrhe...
Ma pitanje je koliko uopce ovih sto se predstavljaju Bosnjacima i svaku mogucu diskriminaciju Bosnjaka u sumskoj nastoje opravdati/relativizirati do besvijesti, to uistinu i jesu. Cuj ti samo "zvucnog" bosnjackog imena, Muadib. :lol: :lol: :lol:
hizo ramidovic

#448 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by hizo ramidovic »

ovaj slucaj djece iz konjevic polja najbolji je i najjasniji pokazatelj jada, izgubljenosti, bijede, nemoci, neznanja, nestrucnosti, sluganstva, podanistva, beskicmenjastva ...aktuelne bosnjacke politike i tzv. politicara.
zalosno, i ne znam moze li gore...
Basvod

#449 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Basvod »

hizo ramidovic wrote:ovaj slucaj djece iz konjevic polja najbolji je i najjasniji pokazatelj jada, izgubljenosti, bijede, nemoci, neznanja, nestrucnosti, sluganstva, podanistva, beskicmenjastva ...aktuelne bosnjacke politike i tzv. politicara.
zalosno, i ne znam moze li gore...
Mozda je to i cilj ove akcije.
Mozda je zato Suljagic doveo djecu iz Konjevic polja bosnjackim politicarima pod prozor.
Mozda je to osveta za slabu podrsku koju njegov 1. Mart ima od bosnjackih politicara.

Cudno da su se bas sad roditelji iz Konjevic polja sjetili da im smeta sto djeca uce srpski jezik. Kako nisu prosle godine ili prije 5 godina, 10. Kako nisu kad je usvajan Zakon o obrazovanju, kad je MZ radila punom parom u BiH.
DoZeN

#450 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

Ovo je predizborna kampanja,jer ako Bosnjaci iz Konjevic polja dobiju ono sto zele,podjelice se jos vise drustvo u BIH.
Ne kazem da roditelji nisu u pravu, ali oni hoce da uce da je u BIH bila agresija,a srpska djeca uce drugaciju istoriju.
To odgovara Dodiku ali i strankama iz Federacije a pogotovo Suljagicu.
Nista ovo nece pomoci BIH
Post Reply