Konfliktne situacije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nadžak

#51 Re: Konfliktne situacije

Post by nadžak »

Niemand wrote:A provociratel svjesno prvi druge? :D
Iskreno molim :oops:
Ja to volim raditi samo ljudima sa kojima sam pravo dobra. Zadirkivati ih, zezati, provocirati (zna ovo otici Bgm i podaleko, dok ne skontam koliko sam bezobrazna). Al na forumu recimo me uvijek bilo strah :lol: Uvijek sam se vodila logikom pocece galamiti na tebe, stas onda :mrgreen:
Haman te niko do sad nije zbog toga kvalitetno otreso! Mora da si dobra ženska pa ti tolerišu! :D Shvati ko kompliment. Da si kakav gabor davno bi i šamarčinu dobila od nekog. :D
Niemand

#52 Re: Konfliktne situacije

Post by Niemand »

radiša wrote: Mozda ti je samo dosadno pa se zaneses a poslje vidis dokle si dosla i da je odnio vrag salu.
Ne znam stvarno. Al kad ti druge osobe kazu-a sta da ja tebi to kazem sto si ti meni rekla, zapitas se fakat.
nadžak wrote: Haman te niko do sad nije zbog toga kvalitetno otreso! Mora da si dobra ženska pa ti tolerišu! :D Shvati ko kompliment. Da si kakav gabor davno bi i šamarčinu dobila od nekog. :D
Obraza malo momak. Nije to fino tako.
radiša

#53 Re: Konfliktne situacije

Post by radiša »

Niemand wrote:
radiša wrote: Mozda ti je samo dosadno pa se zaneses a poslje vidis dokle si dosla i da je odnio vrag salu.
Ne znam stvarno. Al kad ti druge osobe kazu-a sta da ja tebi to kazem sto si ti meni rekla, zapitas se fakat.
Hajde mi navedi primjer kako to izgleda ako hoces.
Niemand

#54 Re: Konfliktne situacije

Post by Niemand »

radiša wrote: Hajde mi navedi primjer kako to izgleda ako hoces.
:nene:
radiša

#55 Re: Konfliktne situacije

Post by radiša »

Niemand wrote:
radiša wrote: Hajde mi navedi primjer kako to izgleda ako hoces.
:lol: :lol:
Aha,znaci,ko sa tobom fino ti u kontru :D
Niemand

#56 Re: Konfliktne situacije

Post by Niemand »

radiša wrote: :lol: :lol:
:lol:
Nije, sto to?
Neg mi vala ofirno. Ispascu jedino cudoviste ovde. Neka fala. :mrgreen:
promjenjivoblacno

#57 Re: Konfliktne situacije

Post by promjenjivoblacno »

Znaci tipicni sam hipokrit. Derem se u kuci, psujem, komsije cuju, a onda kasnije prolazim s osmijehom i ispitujem se umilnim glasom s njima :lol:
Prilicno kratak fitilj imam za ukucane i partnera npr, odreagujem burno i zestoko, kazem dosta ruznih rijeci i udaram po stvarima (zasad su nakon brojnih ispada nad njima stradala vrata, laptop i radni stol :( ), a poslije se uvijek kajem zbog takvog ponasanja, ali si ne mogu pomoci. Do toga u vecini slucajeva dodje jer svim ostalim ljudima povladjujem, trpim i skupljam u sebi, sta god da me ko pita moze, uradit cu to cak i na ustrb sebe i eto onda dodje kap koja prelije casu i stradaju osobe koje su najmanje krive i do kojih mi je u krajnjem slucaju najvise stalo, iako to ne dokazujem svojim postupcima.
Konflikte izmedju drugih osoba izbjegavam, jer mijesanje nista dobro ne donosi, osjetila sam to na vlastitoj kozi.
radiša

#58 Re: Konfliktne situacije

Post by radiša »

Niemand wrote:
radiša wrote: :lol: :lol:
Nije, sto to?
Neg mi vala ofirno. Ispascu jedino cudoviste ovde. Neka fala. :mrgreen:
Sta ti ima bit ofirno vec si 90% rekla :D jos samo da sprovedes u djelo.Ako ti je bas ofirno toliko posalji poruku al nemoj prostote pisat :-D
Niemand

#59 Re: Konfliktne situacije

Post by Niemand »

radiša wrote: Sta ti ima bit ofirno vec si 90% rekla :D jos samo da sprovedes u djelo.Ako ti je bas ofirno toliko posalji poruku al nemoj prostote pisat :-D
:kakoste:
radiša

#60 Re: Konfliktne situacije

Post by radiša »

:lol: :lol:
Jasno sve.Hvala.
Niemand

#61 Re: Konfliktne situacije

Post by Niemand »

promjenjivoblacno wrote:Znaci tipicni sam hipokrit. Derem se u kuci, psujem, komsije cuju, a onda kasnije prolazim s osmijehom i ispitujem se umilnim glasom s njima :lol:
Nasmija me vala pravo :lol:
Sherpica

#62 Re: Konfliktne situacije

Post by Sherpica »

Podjednako reagujem i na forumu i u stvarnom zivotu.Tolerantna sam veoma,pogotovo kad su u pitanju ljudi koje volim ili su mi dragi.Rijetke su situacije u kojima ja ne mogu ostati hladna i mirna,pokusam stisati buru koja se pokrene i u meni i u drugima,mogu se raspravljati i dokazivati cinjenice satima,nepopustljivo braniti svoj stav sasvim hladno,kad sam u pravu naravno.Ne povlacim se nikad i nisam osobito diplomaticna,saspem u brk sve sto imam ali izrazito mirnim tonom. Desi se i da se naljutim,tada sam doslovno govoreci malo neuracunljiva i ne preporucujem se nikom u takvim situacijama. :lol:
makse seljanko makse

#63 Re: Konfliktne situacije

Post by makse seljanko makse »

Sve pretezno zavisi od mog raspolozenja taj dan.
Ako su neki konflikti unutar raje a ne ticu se tacno mene onda provociram obje strane sto na kraju uvijek predje u zajebanciju,a ako se ipak mene tice mogu porazgovarat kratko o problemu al nemam zivaca da satima o jednoj stvari se svadjam,tu il cemo rijesit sve normalno ili hajmo fino stocem jedan drugog opalit i na pivu otici,do ovog nikad nije doslo al tako mi to rjesavamo.
Sto se tice xy osoba tu imam poprilicno kratak fitilj pogotovo ako dodje do vrijedjanja bilo koje vrste,tad udarim prvi pa sta god da bude,nismo žene da se svadjamo i diskutujemo satima :D
Sephora

#64 Re: Konfliktne situacije

Post by Sephora »

Sve sto me se licno ne tiče, ne ulazim u to...na poslu sa djevojkama ako dođe do konflikta pokušam umiriti situaciju i staviti do znanja neke stvari kojih se moraju pridržavati..

Ne volim ljutnju, svađu ..uvjek sam spremna za razgovor..sto očekujem i od drugih, ako vide da nisam u pravu i sl.

Steta trošiti vrijeme na konflikte ... Zivot je i onako vrlo jednostavan, steta ga komplikovati konfliktima i sl..
nadžak

#65 Re: Konfliktne situacije

Post by nadžak »

Niemand wrote:
nadžak wrote: Haman te niko do sad nije zbog toga kvalitetno otreso! Mora da si dobra ženska pa ti tolerišu! :D Shvati ko kompliment. Da si kakav gabor davno bi i šamarčinu dobila od nekog. :D
Momak! Hvala na komplimentu. :D Davno bilo i po godinama i po "stažu"-mislim bračnom.

Ne znam jeli ovo bilo bezobrazno ili kako već ali kao što sam gore napisao uzmi to kao kompliment.
Možda sam trebao to malo drugačije reć ali i dalje tvrdim da je suština baš onako kako sam napisao. Uglavnom, ako treba-duboko izvinjenje-nije bila namjera. :kiss:
Tercius

#66 Re: Konfliktne situacije

Post by Tercius »

nadžak wrote:Pozdrav.

Kako se ponašate u situacijama koje su na rubu belaja? Kako se nositi sa tim, treba li se strpiti, kako procijeniti...

Dodajete li ulje na vatru ili pokušavate da smirite situaciju?

Volite li se fizički obračunavati?

Malo o tome ako ima šta pametno... :D
Pa zavisi gdje se nalazis, recimo ja takve situacije dijelim na 2 kategorije a to su one koje mozes izbjeci i one u kojoj se ti nicim izazvan nadjes.E sad o ovim prvim manje vise se nema sta posebno pricati, medjutim ove druge o njima se moze polemisati do besvjesti.Zdravi razum a i zakon nalaze da tu situaciju prepustis organima reda, al se opet namece pitanje da li covjek u datom momentu ima dovoljno vremena i mogucnosti da iste i pozove u pomoc.Helem sta god da uradi ne valja, sa jedne strane izlaze se covjek riziku da zadobije odredjene fizicke povredea sa druge strane vrlo lako moze biti upleten u neki sudski proces gdje bi trebao dokazivati svoju nevinost.Iz svog licnog iskustva od 10 konfliktnih situacija gdje sam se nasao 9,5 je bilo u saobracaju, tipa ides autom srednjom trakom, prozor otvoren, odjednom ti se pojavljuju nekakvi vlasnici i vozaci skutera do 150 ccm3 koji su po svom pozamasnom znanju iz sigurnosti saobracaja ocjenili da im ti i tvoj nacin voznje predtsvaljas opasnost, pa se tako odlucise na koje kakve necivilozavane postupke, ili tipa kad se vlasnik motocikla do 1200cm3 zaleti od Malte prema Socijalnom a ti promjenis traku jer ga ti vizuelno i ne vidis u retrovizoru pa on hudnik koci gubi balans pa tako stane popne se na haubu, pa mu moras nekako civilozovano objasniti da mu to bas i nije fino sto radi.
Bodkin

#67 Re: Konfliktne situacije

Post by Bodkin »

jel govoris o verbalnom ili fizickom konfliktu?
Tercius

#68 Re: Konfliktne situacije

Post by Tercius »

Pa eto covjek ti skoci na hubu, nit je verbalno nit je fizicki, ali eto imas konflikt, i eto sta da mu radis.

https://www.youtube.com/watch?v=IGlzRlPnjk0
Niemand

#69 Re: Konfliktne situacije

Post by Niemand »

nadžak wrote:
Niemand wrote:
Momak! Hvala na komplimentu. :D Davno bilo i po godinama i po "stažu"-mislim bračnom.

Ne znam jeli ovo bilo bezobrazno ili kako već ali kao što sam gore napisao uzmi to kao kompliment.
Možda sam trebao to malo drugačije reć ali i dalje tvrdim da je suština baš onako kako sam napisao. Uglavnom, ako treba-duboko izvinjenje-nije bila namjera. :kiss:
Sve uredu, izvini i ti. :D
Samo takve komplimente ne shvatam bas ko kompliment. :zoka:
Helem nejse, :thumbup:
hrle1976

#70 Re: Konfliktne situacije

Post by hrle1976 »

Kako god i sta samo nemojte udariti samar. Nema nista gore i ponizavajuce kad klepite samar nekom muskarcu. To su u Jugi ucili policajce da ne cine.
nadžak

#71 Re: Konfliktne situacije

Post by nadžak »

hrle1976 wrote:Kako god i sta samo nemojte udariti samar. Nema nista gore i ponizavajuce kad klepite samar nekom muskarcu. To su u Jugi ucili policajce da ne cine.
Možel štos umjesto šamara? :D
Post Reply