KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nemaproblema

#1 KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by nemaproblema »

Pozdrav svima na forumu, prvi put sam ovde, i dosao sam samo s razlogom da pomognem svima koji imaju ovaj problem sa ovom teskom napasti koje sam se rijesio vrlo lako... Posto sam otrkio prije par mjeseci da imam ovo, i isao sam 2 puta na spaljivanje i umirao od bolova, i sve izdrzao, i koristio i aldara kremu, doduse ne mnogo nesto jer je vrlo skupa...za jedno ono malo pakovanje treba dati oko 13-14 KM , a dobijete kap one kreme...

Posto mi je dosadilo sve to i doktori i kreme, potrazio sam neki alternativni nacin, da pokusam sam da ih se rijesim, posto je ovaj ljekarski mnogo skup ,i USPIO SAM :D samo od 1 obloge vec je spalo nekoliko kondiloma, i za samo par dana se sve ocistilo ko sunce ! Lijecenje je vrlo jeftino, efikasno, brzo, lako, e sad se pitata sta je to i kako..,

VJEROVALI ILI NE, u pitanju je obicna tecnost koju vecina nas koristi u salati, a to je sirce, ili kako ga neko zove ocat, ili kako vec... to sam procitao na jednom forumu kao alternativni nacin lijecenja i odlucio da probam, i rjesio sam se napasti...moze i obicno a ja sam koristio ono crveno jabukovo ili vinsko sirce.... Da znaju koliko je ljekovito i korisno vjerovatno bi vec cijena mu skocila za 5 puta....
Znaci kupiti flasu sirceta, i u apoteci uzeti, sad zavisi gdje vam se nalaze kondilomi, mozete natopiti gazu, i stavljati obloge, ili ako neko ima problem sa analnim kondilomima, onda savjetujem da uzmete vatu u apoteci, one tufere sto cure koriste za skidanje sminke, ko loptice one od vate, natopite ih jabukovim sircetom i da izvinete stavite sebi dole..
E sad obloge mozete staviti navece kad idete da spavate, pa ih promjenuti sutradan kad ustanete, ja sam recimo stavljao navece oko 11 , sutra skinem oko 9-10, nebitno, ili koliko ko moze izdrzati, jer obloke znaju da peckaju...Na analnom dijelu ih je malo teze drzati jer moze malo vise da pece ali ne moze vam naskoditi nista, samo je pitanje ko moze da izdrzi, ali tu obloge mozete drzati i 2 sata recimo ako vas pece mnogo, ali u svakom slucaju vrlo je ucinkovito i rezultate cete primjetiti vec nakon prve obloge...

Znaci to je to, moj savjet je da probate svi, necete se pokajati, u svakom slucaju sircetna kiselina je mnogo jaka, i spaljuje kondilome vrlo brzo, a pri tome vam ne moze naskoditi, niti napraviti nekakve oziljke po kozi ili sta slicno, vec od prve obloge kad sam je skinuo primijetio sam ogromnu promjenu, jedan veci kondilom je skroz pobjelio, nakon toga pocrnio, i na kraju otpao, jer ga je sirce spalilo vrlo brzo, dok je bilo dosta manjih koji su ispadali kad prodjem rukom preko njih, znaci vrlo efikasno :)

Eto drago mi je da sam podijelio s vama ovo, jer sam trazio po netu, nigdje nisam nasao ovaj nacin lijecenja da je neko pisao o njemu pa sam htio da vam kazem moje iskustvo, koje je vrlo uspjesno...
Javite, pisite, ako vas sta zanima pitajte, i recite svoja iskustva, jer ni sam ne mogu da vjerujem da sam uspio da se rjesim ove napasti tako lako ... pozz
zgman

#2 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by zgman »

Isto mogu potvrdit ovo iz vlastitog iskustva samo bi još nadodao da sam ja koristio i propolis isto super pomaže..
malaplava27

#3 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by malaplava27 »

najbolji je brdjanski melem
Vallery

#4 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by Vallery »

malaplava27, možeš li napistati nešto više o tom melemu i načinu upotrebe
AlicS

#5 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

Ja sam danas bila na pregledu i zakazano mi je u ponedeljak skidanje kondiloma sa radiotalasima..Ima li neko iskustva sa tim kakve su nus pojave..Da probam i ja sa sircetom,koliko dana treba?
AlicS

#6 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

Evo da se opet javim..Vjeujem da ce neko guglati i traziti informacije ,kao sto sam i ja..Pa da nebi dolazio na nedovrsene postove napisacu svoje iskustvo...Kao sto sam i pisala 01.07 sam isla na uklanjanje kondiloma radio talasima,tad ih je bilo po prilicno puno...Metoda je brza ,bezbolna i oporavak je jako brz, bez komplikacija i napora..Sve je trajalo 15-tak minuta..Poslije sam samo prskala sa Octenisept vodeni rastvor namenjen za dezinfekciju kože i sluzokože.Nakon 7 dana su vecinom otpali i sasusili se..A nakon 15 je sve bilo savrseno...Al ono naj gore sada dolazi..Odem 15-tog dana na kontrolu i sve ok..Samo kaze nisi se trebala brijati jer oni se brijacem i raznesu na druge dijelove.Sutradan 16dan tj.dan nakon savrsene kontrole..Primjetim vec jedan novi kondilom.Mislila sam da cu poluditi!!!! I evo neke 2 sedmice poslije ih ima par jesu mali al ipak ih ima..Tako da ne znam sta da vam kazem za to skidanje hiruskim putem.....
ALTERNATIVNA MEDICINA JE TU KAD DOKTORI NEMOGU POMOCI i krenem redom traziti ovaj put sama lijek za kondilome i na jednom forumu gdje na temu kondilomi ima preko 300 stranica--ja sam procitala nekih 90-100 nasla sam sve odgovore...I ovaj recept

Ovaj recepat mi je rekla apotekarka u biljnoj apoteci, i isti sam takodje nasla na sajtu Dr. Josif Pancic moc bilja: potrebno je kantarionovo ulje i ulje cajevca, kantarionovo ima u svakoj apoteci, a ulje cajevca ja sam kupila u biljnoj apoteci u Bulevaru Kralja Aleksandra. U kantarionovo ulje tj. bocicu koja je od 30 ml ubace se 15 kapi ulja cajevca i dobro se promucka da se pomesaju. Za unutrasnje kondilome natopi se tampon i drzi se 2 do 3 sata, dva puta na dan.
A za spoljasnje se na vatu ili gazu stavi oko 10 kapi samog ulja cajevca. Stavljate kad vam je najpogodnije najbolje pred spavanje.
Za drugi je potrebno: ricinusovo ulje, tablete aspirina od 500 mg, i jabucni ocat. U pakovanju ima 20 aspirina, koji trebaju da se isitne dok ne postane prah, zatim se dodaje kasika ricinusovog ulja i kasika jabucnog octa. Ja sam stavila samo jednu vece i mogu vam reci da sam ujutru primjetila da se nesto desava sa njima :)Pisem ovaj recept jer se puno ljudi javilo sa pozitivnim iskustvima gotvo svi koji su krenuli sami u borbu sa ovom napasti :RIJESITE SE KONDILOMA SAMI
..al javicu se sa rezultatima..Nije skupo ..dok je uklanjanje radio talasima radiotalasi 120 KM i opet se vrate nebitno da li brijao ili ne...vracaju se sve dok je virus aktivan..raditi na imunitetu uporedo sa terapijom..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by PipiDugaDevetka »

Hvala vam svima na savjetima za jeftino, bezbolno skidanje KONDILOMA. Imam sve potrebno u kući. Pristupam tretmanima, prvo po tijelu, zatim oko očiju. Dojavim uspješnost sirćetnog tretmana, a koristiću i ulje australijskog čajevca kupljenog u DM prodavnici.
AlicS

#8 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

PipiDugaDevetka wrote:Hvala vam svima na savjetima za jeftino, bezbolno skidanje KONDILOMA. Imam sve potrebno u kući. Pristupam tretmanima, prvo po tijelu, zatim oko očiju. Dojavim uspješnost sirćetnog tretmana, a koristiću i ulje australijskog čajevca kupljenog u DM prodavnici.
Je li ovo sada bilo ironicno ili sta vec?? Nigdje ja nisam napisala da e skidaju po tjelu i oko ociju..Radi se o novim "mladim"kondilomima koji se mogu skinuti...Sumu ne krcis ziletom..htjela sam prenijeti iskustva,al ako je ovo ironija ..Mogla bi izbrisat post ,nema problema
AlicS

#9 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

I da evo dva su otpala ...ostaje mala ranica koja zarasta ..
AlicS

#10 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

Posto sam se rekla javiti sa rezultatima,uradicu to samo zbog onih koji kao i ja tragaju za rijesenjem i lijekom...Kondilomi su mi nestali sa tom smjesom ali i sa mazanjem uljima cajevca i kantariona na kozu koja je malo iritirana sircetom...Sretno..

PS da napomenem ,koristim med i mticnu mlijec ,od sutra prelazim na đumbir i med a uporedo i kapi echinacea za imunitet jer HPV odnosno kondilomi su borba imuniteta sa virusom ...Sretno
AlicS

#11 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

Evo opet da se malo javim..Interesanstno kako sam na forumima RS i HR puno nasla o ovoj temi a ovdje jako malo osim ovih osuđujucih ---Veceras sam opet skinula po treci put sama sebi kondilome sircetom..sretno ko cita i trazi pomoc
kerima1

#12 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by kerima1 »

AlicS wrote:Evo opet da se malo javim..Interesanstno kako sam na forumima RS i HR puno nasla o ovoj temi a ovdje jako malo osim ovih osuđujucih ---Veceras sam opet skinula po treci put sama sebi kondilome sircetom..sretno ko cita i trazi pomoc
Bosanci su najvise isključeni za Alternativno liječenje,prije će te ovdje neko napasti,nego podrzati da šta korisno napišeš.ja isto idem na forume HR radi saznavanja o prirodnom liječenju,nemamo mi bosanci ni znanja ni volje za to.
AlicS

#13 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by AlicS »

kerima1 wrote:
AlicS wrote:Evo opet da se malo javim..Interesanstno kako sam na forumima RS i HR puno nasla o ovoj temi a ovdje jako malo osim ovih osuđujucih ---Veceras sam opet skinula po treci put sama sebi kondilome sircetom..sretno ko cita i trazi pomoc
Bosanci su najvise isključeni za Alternativno liječenje,prije će te ovdje neko napasti,nego podrzati da šta korisno napišeš.ja isto idem na forume HR radi saznavanja o prirodnom liječenju,nemamo mi bosanci ni znanja ni volje za to.
Da!Jako interesantno koliko tamo ljudi traze, pitaju ,komuniciraju bez tabua ,idu u apoteku i traze da se prave smjese za određene probleme ,ljudi ih strucno posavjetuju koje su alternative..Ali eto mi ... zalosno je..Mada, znam po sebi uvjek neko cita i traga za rijesenjem ,zato i pisem..
Maki29

#14 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by Maki29 »

AlicS, htela sam te konsultovati...da li ti je poznato da je neka devojka koristila ove 2 mesavine (koje si ti navela,a koje ti je preporucila apotekarka iz biljne apoteke) i da ju zadesio ciklus neocekivano..meni se to upravo dogodilo,naravno od nervoze ili cega vec,stresa i zabrinutosti,dobila sam ranije..koristila sam mesavinu aspirina ricinusovog ulja i jabukovog sirceta uvece a stavljala obloge cajevca ili cajevca i kantariona preko dana..sad ne znam sta mi je ciniti?!! Imas li kakav savet? Hvala ti unapred na pomoci
Maki29

#15 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by Maki29 »

AlicS wrote:Posto sam se rekla javiti sa rezultatima,uradicu to samo zbog onih koji kao i ja tragaju za rijesenjem i lijekom...Kondilomi su mi nestali sa tom smjesom ali i sa mazanjem uljima cajevca i kantariona na kozu koja je malo iritirana sircetom...Sretno..

PS da napomenem ,koristim med i mticnu mlijec ,od sutra prelazim na đumbir i med a uporedo i kapi echinacea za imunitet jer HPV odnosno kondilomi su borba imuniteta sa virusom ...Sretno

AlicS, htela sam te konsultovati...da li ti je poznato da je neka devojka koristila ove 2 mesavine (koje si ti navela,a koje ti je preporucila apotekarka iz biljne apoteke) i da ju zadesio ciklus neocekivano..meni se to upravo dogodilo,naravno od nervoze ili cega vec,stresa i zabrinutosti,dobila sam ranije..koristila sam mesavinu aspirina ricinusovog ulja i jabukovog sirceta uvece a stavljala obloge cajevca ili cajevca i kantariona preko dana..sad ne znam sta mi je ciniti?!! Imas li kakav savet? Hvala ti unapred na pomoci
ado33

#16 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by ado33 »

AlicS wrote:
kerima1 wrote:
Da!Jako interesantno koliko tamo ljudi traze, pitaju ,komuniciraju bez tabua ,idu u apoteku i traze da se prave smjese za određene probleme ,ljudi ih strucno posavjetuju koje su alternative..Ali eto mi ... zalosno je..Mada, znam po sebi uvjek neko cita i traga za rijesenjem ,zato i pisem..
E baš tako, nisam mogao a da se ne javim na ovo. Našao sam opet mislim HR forum i stranicu o HPVu i tako liječio kondilome. Ko ne vjeruje neka vidi komentare http://www.hpvborba.org.
A iskreno mislim da je priroda najbolji lijek.
irenacolic25

#17 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by irenacolic25 »

hvala za ova dva recepta,puno,nadam se da ce pomoci...zanima me samo ovaj sa aspirinom,kako nanosis,mazanjem ili mozda tampon i dali se sme to stavljati u vaginu ili je samo za spoljasnje :?: hvala jos jednom,makar za trud :-D
happy++

#18 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by happy++ »

Pozdrav drustvo,

imala sam nesrecu da sma se zarazila kondilomima, i puno sam guglala u potrazi za lijekom, rjesenjem i sta je to uopste. Kondilomi se uzasno brzo sire, i nemoguci suuu :((

Zahvaljujuci vasim receptima i komentarima, uspjela sm da ih se rijesim. Koristila sam ocat. Prvo sam koristila domace jabukovo sirce, medjutim meni to nije nista pomagalo, i sva u frci, panici, odlucim se za alkoholni ocat 9% alkohola - Kisko (ima vinski sa 7, mozda ni to nije lose). S obzirom da je najjaci ocat, ja sam stavljala jedan dan, pa pauza od dan ili dva, umedjuvremenu sam vaginalno podrucje ispirala kamilicom jednom u dva dana, a u medjuvremenu sam koristila gel za intimno pranje na bazi aloe (ima Carefree u marketima kupiti) i mazala melem kremom (jer boli, osteti se malo koza). Efekta nije nekog bilo, otpadali su mali kondilomcici koji su se sirili, ali oni 'stariji' nisu, nista, smao pobijele i to je to :(
I onda opet guglam, i vidim program ishrane i cime se oni hrane. Kondilomi kao i ostala gljivicna oboljenja se hrane secerom! Izbacila sam secer, pa i voce, jela samo salate, i kuhana jela, jako rijetko nesto masno (nemoguce je izbjeci u poitpunosti). Pocela sam piti tablete sa vitaminom C, i piti sok na bazi aloe (ovo je dobro, ali ako nema i ako ti je skupo, ne mora - ima u DM kupiti pice od 0.33 aloa 24%, u limenci, ali sa grozdjem, predobro je!!). U principu jacanje imuniteta = vjezbanje, dobra ishrana i eto fit linije a i nema kondiloma :D

I jos nesto, nema depiliranja! Meni su se tako prosirili, i onda sam odlucila da je bolje malo stati s tim, nego da se mnoze i mnoze, shvatam za higijenu da je bolje kada se depilira, ali kad imas HPV svakako svaki dan minimalno jednom ide tusiranje, jer je jako bitno da je cisto! Strpite se malo, vrijedi poslije, ahh ta sreca kad ih vise nema!!!!

Ja licno nisam imala para da idem privatnom ginekologu, ali trenutno nisam u mogucnosti da idem i u bolnicu obicnu.. pa sam se snasla nekako .. i ovo jeste da boli malo (pece, gori!), ali ako boli znaci da djeluje i da radi. Ja sam navecer stavljala obloge od vate, i ujutro skinem, istusiram se i namazem, to je to :)

I kada vas uhvati panika zbog ove napasti, skoro neizljecive napasti, ima super stranica: hpvborba.worldpress.. medjutim tu su izbrisali, na zalost i sve komentare, sad je ovdje: http://hpvborba.org/..

Mene jos muci jedna stvar: da li imam unutrasnje kondilome :(
Tu sam citala da se natopi tampon sa jogurtom, i takos e stavi da odstoji.. probat cu i to za svaki slucaj, a ici cu i na analizu :( - ja, pila sam ja jogurt, kao dobar je u borbi, jer je kiselkast, i ovo je ruzno za reci ali tih dana sam primjetila da mi je sekret pojacan i lucenje, eto ima efekta nekoga sigurno :D

Unutra se nista vise ne stavlja, ocat i to, NE!

Zelim vam puno srece u rjesavanju ovih napasti, ma ni najvecem neprijatelju ne bih pozeljela nista slicno!!
Monikamona

#19 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by Monikamona »

Imam i ja problem sa kondilomima.
Primijetila sam ih prije, sigurno, ima godina dana. Nisam znala o cemu se radi dok nisam otisla na pregled, i dok nisu ustanovili.
Bilo ih je bas dosta.
Isla sam kod Privatnog Doktora u Loznicu na spaljivanje. Traje nekih 20-ak minuta, ali boli.
Boljelo me i 10-ak dana posle. Nisam mogla da sjednem kako treba, ni da hodam. Nisam dobila nikakvu kremu, niti terapiju posle. Bacila sam bezveze 200 eura na 2 pregleda, i spaljivanje.
Od tada je proslo, 2 mj. i oni su se ponovo pojavili. I opet ih ima dosta.
I Svrbi, i dalje izlazi.
Ne znam sta da radim. Raspitivala sam se u Apoteci za kreme, vaginalete, ili bilo sta slicno, sto bi moglo da pomogne, ali rekli su mi da nema, i da se samo spaljivanjem mogu ukloniti.
Ni dijelim isto misljenje, jer i nakon spaljivanja, ostane korijen. Ne mogu se tako izlijeciti potpuno. Mora da postoji neka terapija, ili neki drugi nacin.
Cula sam za Jabukovo sirce, da pomaze, ali to sam vec pokusala i nije mi pomoglo.
Ako imate slican problem, voljela bih da mi kazete svoja iskustva ili neki savjet.
Ovo je nepodnosljivo i odvratno.
Zivim za dan kada cu ih se rijesiti.
Hvala vam unaprijed. :kiss:
vremelastisa

#20 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by vremelastisa »

Evo i mog iskustva kako sam se REŠILA UNUTRAŠNJIH KONDILOMA
Ja sam imala i untrašnje i spoljne kondilome koje je ginekolog potvrdio i predložio da ih laserski uklonim što sam odbila. Bacila sam se na alternativno lečenje kondiloma i tu sam satima istraživala šta može da pomogne u rešavanju te odvratne gamadi koji su se raširili i spolja i unutra. Spoljne sam rešila sa sirćetom i to je bilo veoma bolno ali efikasno . Problem zbog kog nisam htela da ih uklanjam kod lekara je bio i to što su se dva nalazila na samom klitorisu. Na njih sam stavljala čajno ulje 5 do 10 kapi na parče vate koje sam lepila sa lepljivom trakom i tako ostavljala da stoji i menjala.
Istovremeno sam radila na imunitetu jela puno voća i povrća, jela puno belog luka , propolisa, ehinaceu i aroniju, cedila sokove, izbacila šećer i krenula da se više krećem kad imam vremena.
Za unutrašnje sam prve nedelje stavljala beli luk u vaginu, prvo sam uzela velike čenove belog luka oćistila od kore blago pritisla i na nekoliko mesta malo zasekla da bi izašao sok, provukla konac stavila dva komada u vaginu pre spavanja. Ujutru bih izvadila a uveče ponovo stavljala,
Druge nedelje sam našla recept da se napravi mešavina od dve vrste ulja
30 ml kantarion ulja
20 kapi ulja čajnog drveta
To sam stavljala na tampon svako veče a ujutru vadila i ako sam imala vremena ponavljala u toku dana jedan do dva puta po tri sata a kad nisam mogla stavljala samo noću. Dodatno sam stavljala tu mešavinu na jedno parče gaze na sam ulaz gde sam imala čitavo gnezdo kondiloma.
Treće nedelje sam napravila sledeću mešavinu
20 ml kantarionovo ulje
10 ml tamanu ulje
50 kapi eterično ulje ravensare
20 kapi eterično ulje čajevca
20 kapi eterično ulje eukaliptus polibraktea kt. kripton( ja sam stavila eukaliptus koji sam našla)
Svako veče sam stavljala tampon na koji sam stavljala mešavinu i sve kao i prethodne nedelje.
Kupila sam treće nedelje tablete čaparal ili Larrea tridentata koje su skupe ali sam na jednom blogu našla da je neko koristio te tablete a može i čaj (ja sam kupila preko interneta) rekao da je pio tri meseca i da je posle na testu bio negativan i da se nikad nisu ponovili. Počela sam i to da pijem.
Konačno početkom četvrte nedelje počeli su da otpadaju oni najveći a onda sam dobila menstuaciju i nastavila da pijem tablete. Kad se menstruacija završila otišla sam na pregled jer sam videla da ih više nema(deo unutrašnjih sam mogla da vidim pomoću ogledala) a spoljni su već bili rešeni. Na pregledu mi je lekar rekao da ih više nema KONAČNO.
Još pijem tablete jer sam uzela sa 180 tableta pijem dve dnevno u toku jela prošlo je već dva i po meseca i nisu se ponovo pojavili, kad sve popijem uradiću test.
Ne znam šta je konkretno pomoglo ali kondloma više nema. To je moje iskustvo koje sam želela da podelim sa vama i nadam se da će nekom pomoći.
Pozdrav svima i želim vam puno uspeha.
zex76

#21 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by zex76 »

Čitajući ove postove, kao ljekar, mogu reći da ste na dobrom putu. Potrebno je možda radi boljeg razumjevanja suštine problema još samo objasniti zašto je, konkretno, sirće efikasno. Suština uklanjanja vanjskih kondiloma je vrlo jednostavna. S unutrašnjim je, nažalost, stvar malo komplikovanija. Vanjski kondilomi su orožnale nakupine ćelija kože koje se u najvećem broju slučajeva mogu skinuti samo fizičkim putem. Pogotovo ako je riječ o kondilomima starijim od nekoliko mjeseci. E sad, koju ćete fizičku metodu koristiti je manje bitno. To mogu biti operativni zahvati od hirurškog do laserskog, isto kao i hemijski, poput tretiranja kondiloma tečnim azotom, podofilinom ili najobičnijim sirćetom. Kada su u pitanju vanjski kondilomi, pretpostavljam da je ovdje svima najinteresantnije sirće, jer ga svako ima u kući, jeftino je i lako za nabaviti. Rezultat tretiranja vanjskih kondiloma sirćetom (jabukovim, vinskim ili alkoholnim) je neupitan, ali i poprilično neugodan ako ga sprovodite dovoljno dugo da bi dalo zadovoljavajuće rezultate. To je ujedno možda i jedini razlog zašto ga zvanična medicina ne preporučuje kao izbor, jer je pored neugodnog tretmana evidentan i mogući rizik od komplikacija na koži kao što su opekotine, infekcije, razne iritacije i sl. Sirćetna kiselina ima efekat nagrizanja i erozije kože, što je u suštini ono što nam treba na površini kondiloma, ali je nažalost nemoguće izbjeći i stradanje okolne zdrave kože koja je bila obuhvaćena oblogom i dejstvom sirćeta. Samo je pitanje koliko ko može izdržati, jer poslije prva 24h postaje poprilično neprijatno. Koža je tada već poprilično "nagrižena", pa veoma peče i boli. Ovo se posebno odnosi na slučajeve kada se kondilomi nalaze na nježnoj koži penisa, usana vagine, klitorisa ili čmara. Međutim, upravo od dužine ovog tretmana zavisi uspjeh. Ponekad je sirćetne obloge potrebno držati do 48h, pa i duže, a to, u zavisnosti od mjesta koje se tretira, može biti poprilično neugodno. Ukoliko se ipak odlučite za ovu metodu treba imati u vidu da je nastale erozije kože nakon skidanja sirćetnih obloga ponekad potrebno liječiti i do 7 dana. U tu svrhu preporučujem kantarionovo ulje (poželjno ubaciti 20 kapi ulja čajevca u cijelu bočicu od 30 ml kantariona). I to je to, naoružajte se strpljenjem, malo stisnite zube i uspjeh je tu. Trebalo bi još znati da eventualni recidiv kondiloma, tj. njihovo ponovno vraćanje, ne zavisi od metode skidanja, već isključivo od stanja vašeg imunog sistema. Svaki njegov pad može dovesti do njihovog ponovnog pojavljivanja i to zaista nema nikakve veze s načinom na koji ste ih prethodno uklanjali, jer virus u tzv. spavajućem stanju ostaje u koži i organizmu doživotno.
pumica

#22 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by pumica »

zex76 wrote:Čitajući ove postove, kao ljekar, mogu reći da ste na dobrom putu. Potrebno je možda radi boljeg razumjevanja suštine problema još samo objasniti zašto je, konkretno, sirće efikasno. Suština uklanjanja vanjskih kondiloma je vrlo jednostavna. S unutrašnjim je, nažalost, stvar malo komplikovanija. Vanjski kondilomi su orožnale nakupine ćelija kože koje se u najvećem broju slučajeva mogu skinuti samo fizičkim putem. Pogotovo ako je riječ o kondilomima starijim od nekoliko mjeseci. E sad, koju ćete fizičku metodu koristiti je manje bitno. To mogu biti operativni zahvati od hirurškog do laserskog, isto kao i hemijski, poput tretiranja kondiloma tečnim azotom, podofilinom ili najobičnijim sirćetom. Kada su u pitanju vanjski kondilomi, pretpostavljam da je ovdje svima najinteresantnije sirće, jer ga svako ima u kući, jeftino je i lako za nabaviti. Rezultat tretiranja vanjskih kondiloma sirćetom (jabukovim, vinskim ili alkoholnim) je neupitan, ali i poprilično neugodan ako ga sprovodite dovoljno dugo da bi dalo zadovoljavajuće rezultate. To je ujedno možda i jedini razlog zašto ga zvanična medicina ne preporučuje kao izbor, jer je pored neugodnog tretmana evidentan i mogući rizik od komplikacija na koži kao što su opekotine, infekcije, razne iritacije i sl. Sirćetna kiselina ima efekat nagrizanja i erozije kože, što je u suštini ono što nam treba na površini kondiloma, ali je nažalost nemoguće izbjeći i stradanje okolne zdrave kože koja je bila obuhvaćena oblogom i dejstvom sirćeta. Samo je pitanje koliko ko može izdržati, jer poslije prva 24h postaje poprilično neprijatno. Koža je tada već poprilično "nagrižena", pa veoma peče i boli. Ovo se posebno odnosi na slučajeve kada se kondilomi nalaze na nježnoj koži penisa, usana vagine, klitorisa ili čmara. Međutim, upravo od dužine ovog tretmana zavisi uspjeh. Ponekad je sirćetne obloge potrebno držati do 48h, pa i duže, a to, u zavisnosti od mjesta koje se tretira, može biti poprilično neugodno. Ukoliko se ipak odlučite za ovu metodu treba imati u vidu da je nastale erozije kože nakon skidanja sirćetnih obloga ponekad potrebno liječiti i do 7 dana. U tu svrhu preporučujem kantarionovo ulje (poželjno ubaciti 20 kapi ulja čajevca u cijelu bočicu od 30 ml kantariona). I to je to, naoružajte se strpljenjem, malo stisnite zube i uspjeh je tu. Trebalo bi još znati da eventualni recidiv kondiloma, tj. njihovo ponovno vraćanje, ne zavisi od metode skidanja, već isključivo od stanja vašeg imunog sistema. Svaki njegov pad može dovesti do njihovog ponovnog pojavljivanja i to zaista nema nikakve veze s načinom na koji ste ih prethodno uklanjali, jer virus u tzv. spavajućem stanju ostaje u koži i organizmu doživotno.
Da li ovi kondilomi imaju veze (slicnosti) sa visecim bradavicama (po vratu, po tijelu, ...) :?
zex76

#23 Re: KONDILOMI - ALTERNATIVNO LIJECENJE (pogledati obavezno)

Post by zex76 »

pumica wrote:
zex76 wrote:Čitajući ove postove, kao ljekar, mogu reći da ste na dobrom putu. Potrebno je možda radi boljeg razumjevanja suštine problema još samo objasniti zašto je, konkretno, sirće efikasno. Suština uklanjanja vanjskih kondiloma je vrlo jednostavna. S unutrašnjim je, nažalost, stvar malo komplikovanija. Vanjski kondilomi su orožnale nakupine ćelija kože koje se u najvećem broju slučajeva mogu skinuti samo fizičkim putem. Pogotovo ako je riječ o kondilomima starijim od nekoliko mjeseci. E sad, koju ćete fizičku metodu koristiti je manje bitno. To mogu biti operativni zahvati od hirurškog do laserskog, isto kao i hemijski, poput tretiranja kondiloma tečnim azotom, podofilinom ili najobičnijim sirćetom. Kada su u pitanju vanjski kondilomi, pretpostavljam da je ovdje svima najinteresantnije sirće, jer ga svako ima u kući, jeftino je i lako za nabaviti. Rezultat tretiranja vanjskih kondiloma sirćetom (jabukovim, vinskim ili alkoholnim) je neupitan, ali i poprilično neugodan ako ga sprovodite dovoljno dugo da bi dalo zadovoljavajuće rezultate. To je ujedno možda i jedini razlog zašto ga zvanična medicina ne preporučuje kao izbor, jer je pored neugodnog tretmana evidentan i mogući rizik od komplikacija na koži kao što su opekotine, infekcije, razne iritacije i sl. Sirćetna kiselina ima efekat nagrizanja i erozije kože, što je u suštini ono što nam treba na površini kondiloma, ali je nažalost nemoguće izbjeći i stradanje okolne zdrave kože koja je bila obuhvaćena oblogom i dejstvom sirćeta. Samo je pitanje koliko ko može izdržati, jer poslije prva 24h postaje poprilično neprijatno. Koža je tada već poprilično "nagrižena", pa veoma peče i boli. Ovo se posebno odnosi na slučajeve kada se kondilomi nalaze na nježnoj koži penisa, usana vagine, klitorisa ili čmara. Međutim, upravo od dužine ovog tretmana zavisi uspjeh. Ponekad je sirćetne obloge potrebno držati do 48h, pa i duže, a to, u zavisnosti od mjesta koje se tretira, može biti poprilično neugodno. Ukoliko se ipak odlučite za ovu metodu treba imati u vidu da je nastale erozije kože nakon skidanja sirćetnih obloga ponekad potrebno liječiti i do 7 dana. U tu svrhu preporučujem kantarionovo ulje (poželjno ubaciti 20 kapi ulja čajevca u cijelu bočicu od 30 ml kantariona). I to je to, naoružajte se strpljenjem, malo stisnite zube i uspjeh je tu. Trebalo bi još znati da eventualni recidiv kondiloma, tj. njihovo ponovno vraćanje, ne zavisi od metode skidanja, već isključivo od stanja vašeg imunog sistema. Svaki njegov pad može dovesti do njihovog ponovnog pojavljivanja i to zaista nema nikakve veze s načinom na koji ste ih prethodno uklanjali, jer virus u tzv. spavajućem stanju ostaje u koži i organizmu doživotno.
Da li ovi kondilomi imaju veze (slicnosti) sa visecim bradavicama (po vratu, po tijelu, ...) :?

HPV virus je uzročnik i jednih i drugih. Međutim, ipak ih uzrokuju različiti podtipovi HPV-a, pa su im samim tim različite pojavne manifestacije, kao i njihovo liječenje.
Post Reply