Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sos123

#1 Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by sos123 »

Pozdrav svima,
Ovog ljeta dolazim u posjetu Sarajevu na nekoliko sedmica.
Koji koncerti (ako ih ima uopste) ce biti odrzani u SA u toku Juna i Jula?

Nista narodnjaci, turbo folk i tako to ako boga znate.
Isto tako, nisam zainteresovan za muziku koju klinci vole, mislim „Poratne bendove“, SA rap/hip-hop...
Pitanje se odnosi na rock muziku koju su voljele generacije rodjene 60-tih (i dijelom 70-tih) u SA: Azra, Corba, Film, Idoli, Dugme, Merlin, E-Katarina, Atomsko, Tifa, Bebek, Josipa, Djole...., spisak je dugacak

Hvala unaprijed!
perfect_guy

#2 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by perfect_guy »

12.6. je rezervisan za Joksimovića (ako može upasti na tu tvoju listu), a Čola pjeva 31.7.

to je zasad sve što ja znam, a da bi moglo ući u tvoj odabir izvođača
sos123

#3 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by sos123 »

perfect_guy wrote:12.6. je rezervisan za Joksimovića (ako može upasti na tu tvoju listu), a Čola pjeva 31.7.

to je zasad sve što ja znam, a da bi moglo ući u tvoj odabir izvođača
Taj Joksimović ne moze na listu ni pod tackom razno, ali hvala u svakom slucaju!
fluotic

#4 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by fluotic »

mislim sos123 ti si stvarno neki lik dolazis u Sarajevo da bi jeo dobru klopu i isao na koncerte i sad kao vrsis neke pripremesta li. 8)
U svakom slucaju evo ja cu ti reci da dok ti dodjes nije sigurno da se ta neka mjesta gdje bi da jedes nece zatvoriti kakva je kriza , a svaki malo bolji koncert biti otkazan tako da ako bi ti u neki ludi provod toplo preporucujem neki drugi grad....
sos123

#5 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by sos123 »

fluotic wrote:mislim sos123 ti si stvarno neki lik dolazis u Sarajevo da bi jeo dobru klopu i isao na koncerte i sad kao vrsis neke pripremesta li. 8)
U svakom slucaju evo ja cu ti reci da dok ti dodjes nije sigurno da se ta neka mjesta gdje bi da jedes nece zatvoriti kakva je kriza , a svaki malo bolji koncert biti otkazan tako da ako bi ti u neki ludi provod toplo preporucujem neki drugi grad....
Ludi provod, otici na koncert i povesti Starog na rucak na neko fino mjesto?!?
dariomiamigo

#6 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by dariomiamigo »

sos123 wrote:
fluotic wrote:mislim sos123 ti si stvarno neki lik dolazis u Sarajevo da bi jeo dobru klopu i isao na koncerte i sad kao vrsis neke pripremesta li. 8)
Ludi provod, otici na koncert i povesti Starog na rucak na neko fino mjesto?!?
Hmm . Ja ti preporučujem :

infobar.ba i
sonar.ba

#7 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by mayab »

Eto valjda ce Vaja con dios nastupiti 18.juna
*mima*

#8 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by *mima* »

sos123 wrote:Pozdrav svima,

Isto tako, nisam zainteresovan za muziku koju klinci vole, mislim „Poratne bendove“, SA rap/hip-hop...
Pitanje se odnosi na rock muziku koju su voljele generacije rodjene 60-tih (i dijelom 70-tih) u SA: Azra, Corba, Film, Idoli, Dugme, Merlin, E-Katarina, Atomsko, Tifa, Bebek, Josipa, Djole...., spisak je dugacak

Hvala unaprijed!

* Prijavi post
* Citiraj (i odgovori)

Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

PostPostao/la sos123 dana 21/04/2010 23:35
Pozdrav svima,
Odrastao sam u Sarajevu i otisao tokom 90-tih.
Zadnji put sam dolazio u posjetu prije 3-4 godine i od tada se mnogo promijenilo.
Koje restorane (kao i konkretna jela) biste preporucili na potezu: Ciglane - Skenderija - Carsija?

Ja sam, odmalena, ljubitelj bureka u Bosni, cevapa u Zelji i Mrkvi, pleskavice u Mrkvi, kolaca u Egiptu i to je manje vise to - ali bih volio prosiriti jelovnik.
Ne interesuje me Meksicka, Kineska, Italijanska... hrana: toga ovdje imam na svakom cosku.
Pitanje se odnosi na Bosansku/orijentalnu kuhinju.

Hvala unaprijed!

Sta ima sarajlijice?
Spliff.Master

#9 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Spliff.Master »

*mima* wrote:

Hvala unaprijed!

* Prijavi post
* Citiraj (i odgovori)

Dobra klopa u Sarajevu: ljeto 2010

PostPostao/la sos123 dana 21/04/2010 23:35
Pozdrav svima,
Odrastao sam u Sarajevu i otisao tokom 90-tih.
Zadnji put sam dolazio u posjetu prije 3-4 godine i od tada se mnogo promijenilo.
Koje restorane (kao i konkretna jela) biste preporucili na potezu: Ciglane - Skenderija - Carsija?

Ja sam, odmalena, ljubitelj bureka u Bosni, cevapa u Zelji i Mrkvi, pleskavice u Mrkvi, kolaca u Egiptu i to je manje vise to - ali bih volio prosiriti jelovnik.
Ne interesuje me Meksicka, Kineska, Italijanska... hrana: toga ovdje imam na svakom cosku.
Pitanje se odnosi na Bosansku/orijentalnu kuhinju.

Hvala unaprijed!

Sta ima sarajlijice?
jo "dje" ga nadje! to Mimice
*mima*

#10 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sad ide neva tema.......koje se marke nose u Sarajevu?
muha_sa

#11 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by muha_sa »

Ekrem Jevric na Trcivodama--predgrupa Seny i ahbabi :D
dezurni_ucenik

#12 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 11:55, edited 1 time in total.
wels

#13 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by wels »

More li se naruciti kakav koncert za ljeto, sada dok je vrijeme?

Pa kad dodjem.... :D
respo

#14 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by respo »

*mima* wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sad ide neva tema.......koje se marke nose u Sarajevu?
konvertibilne
*mima*

#15 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by *mima* »

CVIKERASH wrote:

Hvala unaprijed!

cuj ga hoce da gleda EKV uzivo?!??vidi se da nisi bio u bivsoj jugoslaviji odavno...da nisi mozda utekao za vrijeme sukoba staljin-tito ko onaj haver od izeta fazlinovica?!??!

Haj da zanemarimo EKV....ali Corba da pjeva u Sarajevu..... :?
Edin H.

#16 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Edin H. »

*mima* wrote:

Haj da zanemarimo EKV....ali Corba da pjeva u Sarajevu..... :?

:lol: :lol: :lol:

Stvarno slabo ima koncerata ljeti u Sarajevu, ali valjda se i muzicari sele na more.

Stoga ako postavljac teme zeli da ide na neke koncerte u tom periodu pretpostavljam da mu je bolje da ih potrazi na Jadranu :-)
leigh

#17 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by leigh »

Azra, Idoli? Tribute band možda, ali originalni sastavi ni pod razno :D
nexo

#18 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 17:53, edited 1 time in total.
hotazmaj

#19 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by hotazmaj »

Pitanje se odnosi na rock muziku koju su voljele generacije rodjene 60-tih (i dijelom 70-tih) u SA: Azra, Corba, Film, Idoli, Dugme, Merlin, E-Katarina, Atomsko, Tifa, Bebek, Josipa, ...., spisak je dugacak

Hvala unaprijed!
Azra :lol: :lol: Mozes stati pred onu radnju na Socijalnom i gledati u Stulicevu sliku i pustiti ga na mp3 playeru :lol: :lol:
Corba :lol: :lol: Ja ne mogu da vjerujem da si toliko ne informisan o desavanjima na balkanu u polednjih 2o godina. Meni ovo djeluje kao provokacija
Obuca9

#20 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Obuca9 »

hotazmaj wrote:

Pitanje se odnosi na rock muziku koju su voljele generacije rodjene 60-tih (i dijelom 70-tih) u SA: Azra, Corba, Film, Idoli, Dugme, Merlin, E-Katarina, Atomsko, Tifa, Bebek, Josipa, ...., spisak je dugacak

Hvala unaprijed!
Azra :lol: :lol: Mozes stati pred onu radnju na Socijalnom i gledati u Stulicevu sliku i pustiti ga na mp3 playeru :lol: :lol:
Corba :lol: :lol: Ja ne mogu da vjerujem da si toliko ne informisan o desavanjima na balkanu u polednjih 2o godina. Meni ovo djeluje kao provokacija
I može čak i čitati stihove pjesama sa kredenca, pa mu dođe ko neki Karaoke show :)
DaysleepeR

#21 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by DaysleepeR »

šta ste napali čovjeka bezveze

prvo Čorba se pušta u kafanama po gradu a vidim ni ljudima to uopšte nije mrsko

drugo, ako je jedno Sarajevo, a ne Istočno i Zapadno, onda je Čorba svirao u Sarajevu prošlo ljeto, pola Zapadnog Sarajeva bilo na svirci :D

treće jarane, ne dolazi lakše će ti bit' :D

od ovog što si nabrojao sve možeš čuti po sarajevskim klubovima koji imaju živu svirku tako da nećeš fulit' a možda se i potrefi neko od ovih koji su još aktivni u Colloseumu ili Domu Mladih
ultima_palabra

#22 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by ultima_palabra »

Pripazi se, ima jedan zajeban graničar na Marin Dvoru :D
Gradsky

#23 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Gradsky »

Hvala unaprijed!

Dijasporac, imaš Vaya con dios u junu ja mislim.
karlo95

#24 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by karlo95 »

ee ljudi....jel ima halid naki koncert u sarajevu tjekom 7 i 8 mjeseca ( predkraj 7 i cijeli osmi )

Fala unaprijed !!!
Asana

#25 Re: Koncerti u Sarajevu: ljeto 2010

Post by Asana »

sos123 wrote: Pitanje se odnosi na rock muziku koju su voljele generacije rodjene 60-tih (i dijelom 70-tih) u SA: Azra, Corba, Film, Idoli, Dugme, Merlin, E-Katarina, Atomsko, Tifa, Bebek, Josipa, Djole...., spisak je dugacak

Hvala unaprijed!
Covjek naveo primjere da skontaju citaci o kojoj je vrsti muzike rijec, ne pita za konkretno koncerte nabrojanih sta napadoste covjeka...

Nego, nije ti bas SA mjesto sa velikim izborom takvih koncerata... ako se potrefi jedan takav dobar u godini, mi presretni ... Mozda bi u vrijeme sff mogao imati srece, ali ti to nije u julu
Post Reply