Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
So What!

#326 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Dok Banja Luka svake godine ima neki mega koncert, u Sarajevo i dalje jedino dolaze solidni underground metal bendovi poput poljskog black metal benda Christ Agony koji će nastupiti 02. 05. 2012. godine u klubu Cinemas (Sloga), a kao predgrupa im stiže također još jedan poljski bend Daemonica.

Image
So What!

#327 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

Samo da kažem jer mislim da je veoma bitno u Banja Luci su u protekle 4 godine nastupili: Kosheen, Theraphy?, Uriah Heep, Whitesnake MM (nije originalni, nego samo neki članovi), Nouvelle Vague, Lenny Kravitz, Asian Dub Foundation, Stereo MC's, New Young Pony Club, Fun Lovin' Criminals, Apocalyptica, Skindred, Tricky, Kelis, BC Sweet, a evo ove godine će i Franz Ferdinand. Ispustio sam sigurno nekog od tih stranih imena, a domaća nisam htio nabrajati, a li po mojoj evidienciji u periodu 2008-2012 u ovom gradu su nastupili svi bitniji muzičari sa prostora ex-Yu sa izuzećem muzičara iz Sarajeva, mada je i njih dosta bilo npr. Uncle Sam Decided, Laka, Formula 4 itd..

Da li je Sarajevo toliko potonulo sa rock scenom da nije u stanju organizovati neki normalan festival urbane muzike, a da nije Sarajevo Jazz Festival. Banja Luka ima tri veća festivala Demofest, Banja Luka Rock Open Air i Kastel Rock Fest. A pored njih ima i non-stop koncerte na Kastelu i u klubovima poput DFK. Sada će neki reći da se to finansira iz kase režima Milorada Dodika. Pa možda i jest, ali on barem zna kako kulturološki ispromovirati grad i uspio je jer kao što vidimo Banaj Luka se nalazi na karti mnogih svjetskih bendova, a u Sarajevu ne znam koji bi se koncert u prošloj godini mogao nazvati koncertom godine. Možda Zabiela ili 2Cellos. Zamislite to Apocalyptica koja je inventirala cello rock i cello metall dolazi u BL isvira pred prepunim Kastelom prošlo ljeto, dok Sarajevo svo dično predstavlja hrvatski cover bend 2Cellos kao neke megazvijzde, a ljudi skoro da i nemaju autorskih stvari.

Jedina svijetla tačka za sarajevske rockere, metalce i corere priređuje BHHC koji redovne organizuje odlične koncerte legendi iz ovih branši poput Decapitateda, Kataklysma, Madballa, a ove godine smo imali priliku u Sarajevu vidjeti thrash legende Death Angel, ali to su sve klupski koncerti, nema nijednog dvoranskog jer nema publike. Publiak u Sarajevu je izumrla, radije će izaći u provod i raznijeti se uz narodnjake nego otići na neki normalan koncert zato Banja Luko svaka ti čast, svjetlosnim godinama si ispred Sarajeva.
BASS

#328 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by BASS »

Sto puta prepricana prica.Nece sarajevski metalci/rokeri da daju vise od 10 km za upad i shodno tome nece dobiti veci koncert i dovidjenja.Imaju ali ne daju.U isto vrijeme daju nekoliko puta vise pare na obilaske koncerata po Bg i Zg,ali kad se svira u Sa,onda se svaka marka bezbroj puta okrene i onda imamo tezge bendova za koje 90% raje koja to i prati manje više - ne zna,mislim cijenim trud - ali to nisu imena koja vuku raju.
dezurni_ucenik

#329 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:Samo da kažem jer mislim da je veoma bitno u Banja Luci su u protekle 4 godine nastupili: Kosheen, Theraphy?, Uriah Heep, Whitesnake MM (nije originalni, nego samo neki članovi), Nouvelle Vague, Lenny Kravitz, Asian Dub Foundation, Stereo MC's, New Young Pony Club, Fun Lovin' Criminals, Apocalyptica, Skindred, Tricky, Kelis, BC Sweet, a evo ove godine će i Franz Ferdinand. Ispustio sam sigurno nekog od tih stranih imena, a domaća nisam htio nabrajati, a li po mojoj evidienciji u periodu 2008-2012 u ovom gradu su nastupili svi bitniji muzičari sa prostora ex-Yu sa izuzećem muzičara iz Sarajeva, mada je i njih dosta bilo npr. Uncle Sam Decided, Laka, Formula 4 itd..

Da li je Sarajevo toliko potonulo sa rock scenom da nije u stanju organizovati neki normalan festival urbane muzike, a da nije Sarajevo Jazz Festival. Banja Luka ima tri veća festivala Demofest, Banja Luka Rock Open Air i Kastel Rock Fest. A pored njih ima i non-stop koncerte na Kastelu i u klubovima poput DFK. Sada će neki reći da se to finansira iz kase režima Milorada Dodika. Pa možda i jest, ali on barem zna kako kulturološki ispromovirati grad i uspio je jer kao što vidimo Banaj Luka se nalazi na karti mnogih svjetskih bendova, a u Sarajevu ne znam koji bi se koncert u prošloj godini mogao nazvati koncertom godine. Možda Zabiela ili 2Cellos. Zamislite to Apocalyptica koja je inventirala cello rock i cello metall dolazi u BL isvira pred prepunim Kastelom prošlo ljeto, dok Sarajevo svo dično predstavlja hrvatski cover bend 2Cellos kao neke megazvijzde, a ljudi skoro da i nemaju autorskih stvari.

Jedina svijetla tačka za sarajevske rockere, metalce i corere priređuje BHHC koji redovne organizuje odlične koncerte legendi iz ovih branši poput Decapitateda, Kataklysma, Madballa, a ove godine smo imali priliku u Sarajevu vidjeti thrash legende Death Angel, ali to su sve klupski koncerti, nema nijednog dvoranskog jer nema publike. Publiak u Sarajevu je izumrla, radije će izaći u provod i raznijeti se uz narodnjake nego otići na neki normalan koncert zato Banja Luko svaka ti čast, svjetlosnim godinama si ispred Sarajeva.

To je istina 100 % jer je jedan dio finansija za koncert Lenny Kravitza upravo dala Vlada RS.Dodik bio medjed ili ne,mora mu se odati priznanje za to.
Visoki napon

#330 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Visoki napon »

So What! wrote:Samo da kažem jer mislim da je veoma bitno u Banja Luci su u protekle 4 godine nastupili: Kosheen, Theraphy?, Uriah Heep, Whitesnake MM (nije originalni, nego samo neki članovi), Nouvelle Vague, Lenny Kravitz, Asian Dub Foundation, Stereo MC's, New Young Pony Club, Fun Lovin' Criminals, Apocalyptica, Skindred, Tricky, Kelis, BC Sweet, a evo ove godine će i Franz Ferdinand. Ispustio sam sigurno nekog od tih stranih imena, a domaća nisam htio nabrajati, a li po mojoj evidienciji u periodu 2008-2012 u ovom gradu su nastupili svi bitniji muzičari sa prostora ex-Yu sa izuzećem muzičara iz Sarajeva, mada je i njih dosta bilo npr. Uncle Sam Decided, Laka, Formula 4 itd..

Dobro kazes,svaka cast.Jadno nam je ovo Sarajevo :(.Bitno je da turbo folka ima na sve strane :run:
ultima_palabra

#331 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ultima_palabra »

Pošto nisam bio u BL iza rata osim u prolazu, da li tamo ima publike za ovakve koncerte i koliko su posjećeni?
Visoki napon

#332 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Visoki napon »

Nisam ni ja ali vjerujem da 'grmi' .Blago njima
A ja u iscekivanju...
http://www.sarajevo-x.com/magazin/muzik ... /120123051
So What!

#333 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by So What! »

BASS wrote:Sto puta prepricana prica.Nece sarajevski metalci/rokeri da daju vise od 10 km za upad i shodno tome nece dobiti veci koncert i dovidjenja.Imaju ali ne daju.U isto vrijeme daju nekoliko puta vise pare na obilaske koncerata po Bg i Zg,ali kad se svira u Sa,onda se svaka marka bezbroj puta okrene i onda imamo tezge bendova za koje 90% raje koja to i prati manje više - ne zna,mislim cijenim trud - ali to nisu imena koja vuku raju.
Visoki napon wrote:Nisam ni ja ali vjerujem da 'grmi' .Blago njima
A ja u iscekivanju...
http://www.sarajevo-x.com/magazin/muzik ... /120123051
Naravno da se trud cijeni, ali bendovi koji dolaze u Sarajevo su uglavnom duboki underground. A laž je da niko neće platiti za koncert u Sarajevu, pa pitajte organizatora Sepulture i Napalm Deatha, dva koncerta održana 2009. godine u razmaku manjem od mjesec dana, a oba su bila rasprodata. Znači, jednostavna formula, neko veće ime i raja će doći 100%.

Evo, koncert Destructiona i Kreatora održanom za istu noć u Slogi je organizovao The Aebyss 2002. godine. Malo je ljudi koji gotive metal, a da nisu čuli za ova dva benda. Kao što vidite na snimku ljudi je bilo poprilično dosta, a to je bilo prije 10 godina, a šta bi bilo danas.

A mi na Banja Luku ne smijemo gledati kao na grad u nekoj drugoj zemlji, mada njime vlada režim, mi trebamo otići na koncerte tamo i isticati da je to grad u BiH kao što je psialo na zvaničnom sajtu Apocalyptice. Uglavnom nijedan muzičar ne zna da svira u RS-u kada dolazi tamo, uglavnom zna da je to Bosna i to je to. A u Beograd aBd planiram otići pa to se ne propušta.
Visoki napon

#334 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Visoki napon »

Vjerujes da ja skoro i ne pitam za cijenu kad je kakva dobra svirka.Jebga 'ustedim' nekako,ako je sta skuplje.Ali tako je malo tih nekih manifestacija da se uvijek lova nadje
čviljonka2

#335 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by čviljonka2 »

Poklanjamo 2x2 karte za koncert grupe Metallica!!!
http://www.mojaponuda.rs/p/eidsa232
Dr.Mr.Fr.

#336 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Dr.Mr.Fr. »

Image

šta reci i kakvu posluku porati :lol: :lol: :lol:
Comrad

#337 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Comrad »

Joj kad sam vidio ovaj plakat sa licnom kartom, pa mislim wtf?! Bas preofirna navlakusa, kao i ona posljednja pjesma. Ko slusa Bregu i voli tu muziku doci ce na koncert, pa bila tu lk il ne bila. Al et, sa ovim potezima i ovom pricom o povratku u sarajevu se samo ofira bezveze

Trebo se vratit kad nam je bilo najteze, sad mi vala ne treba, odnosno neka ga, ali neka se ne dici tom pricom da se vratio - big deal.
Melanholik

#338 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Melanholik »

Ove subote, 10. marta u 22 sata, u Coloseum Clubu će koncert održati vjerovatno najkompletniji muzičar naših prostora i čovjek nevjerovatne karizme – Damir Urban.

Kako i sam Urban kaže: „Sarajevo mi je čudo grad. Čudo publika! Mi smo kao bend profunkcionirali upravo u Bosni, uglavnom u Sarajevu i uvijek se radujem povratku u njega.“ Damiru Urbanu se, bez sumnje, jednako raduje i sarajevska publika koja svaki koncert ovog Riječanina očekuje s nestrpljenjem.

Ulaznica za koncert košta 5 KM.

:thumbup:
Tvrdokorna mrlja

#339 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Tvrdokorna mrlja »

eki urban veceras.super.vidimo se dole :D
order

#340 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by order »

http://bhhc.info/?p=88

BHHC BOOKING & SMF PROMOTION S PONOSOM PREDSTAVLJAJU

Koncert u sklopu DANA FRANKOFONIJE.

Image
LA PHAZE
High Energy Drum & Bass Rock Live (Francuska)

SARAJEVO 23.3.2012 CINEMAS EX SLOGA
MOSTAR 26.3.2012 OKC ABRASEVIC

Band Website
http://www.laphaze.com/
http://twitter.com/laphaze
http://www.laphaze.com/shop.html

support:
UNDERGANG (FRANCUSKA)
French Electro Punk Rock One Man Band
Alone on stage, playing drums, guitar, machines, scratch and singing !

http://www.undergang.com/

Obilježavanje Međunarodnog dana Frankofonije 20. marta svake godine, prilika je za 220 miliona govornika francuskog jezika širom svijeta da proslave svoj zajednički idiom. To je i posebna prilika za 75 država i vlada koje čine dio Međunarodne Organizacije za Frankofoniju (OIF – Organisation Internationale de la Francophonie) da potvrde svoj angažman kroz podršku kulturološkoj raznovrsnosti.

Bosna i Hercegovina postala je član-posmatrač OIF-a na Samitu Frankofonije u švicarskom gradu Montreux, u oktobru 2010. godine.

I ove godine, od 9. do 30. marta, «Dani Frankofonije» će ponuditi raznovrstan program - predavanja, koncerte, filmove i radionice širom zemlje, zahvaljujući podršci Ministarstva Vanjskih Poslova BiH i učešću ambasada Belgije, Egipta, Francuske, Grčke, Rumunije i Švicarske.

Za više informacija posjetite:

http://www.francophonie.org/

http://www.ambafrance-ba.org/

Karte od utorka 13.3.2012 u pretprodaji po 10KM: Cinemas ex Sloga, Corner Pub, Opera, Madness Skate Shop, Ag Club.

http://WWW.BHHC.INFO/
http://WWW.SARAJEVOMETALFEST.COM/
http://WWW.ISK.INT.BA/
http://WWW.NOFUN.BA/
http://WWW.CRASH.BA/
Comrad

#341 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Comrad »

Ljudi ima li kakvih informacija za organizovane prijevoze iz Sarajeva za Metallicu?
Visoki napon

#342 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Visoki napon »

Comrad wrote:Ljudi ima li kakvih informacija za organizovane prijevoze iz Sarajeva za Metallicu?
Ja nisam nista cula.Ali bus sa stanice iz Lukavice 60 KM povratna (bar je bila prosle godine).Ja tako kontam ici
Agnese

#344 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Agnese »

Comrad wrote:Ljudi ima li kakvih informacija za organizovane prijevoze iz Sarajeva za Metallicu?
Bice preko Otasa :D
Goldyna

#345 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Goldyna »

prodajem 2 karte za Bregu, zainteresirani neka se jave.
Melanholik

#346 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Melanholik »

Rundek 20. aprila u Sarajevu. :o Image
prilagodjena

#348 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by prilagodjena »

jel bi iko na breginom koncertu,kakvi su vaši dojmovi?
gaius

#349 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gaius »

...
deseta

#350 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by deseta »

Po izvještajima sa raznih portala, biće da su plaćali raji da uđu, da se Brega ne ofira....
al kad je mazn*O treću lozu raja su već zdušila iz zetre :-D

Navodno svi članovi SDPa su morali prisustvovati po službenoj dužnosti :-) da FTV može napraviti prilog u relativno popunjenoj dvorani :mrgreen: :run:
Post Reply