Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post Reply
mO k3

#276 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by mO k3 »

GeeTnT wrote:...smatram da je vrijeme da svi nazocni ubuduce HB zovu drzavom, a uznike utemeljivacima ...sinn fein!
Sinn fein su ukrali :)
BHCluster

#277 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by BHCluster »

Toliko o balvanima, demagogija draga.
Sanjarko

#278 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Sanjarko »

pici wrote:pa Dr Mengele je bio dotur kao i Dr Radovan... Hipokrat se prevrce u grobu ko cevapcic na rostilju
Jedini Hipokrat nije bio dotur. Nije imo diplomu. :evil:
and

#279 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by and »

Hafis wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Hafis wrote:[
A jebat ga. Svak' prodire dokle može.
Meni je neshvatljivo da se davaju ulice po generalu Deliću, jer je i on dio bliže krvave povjesti i ne predstavlja jednaku moralnu vrijednost za sve ljude u ovoj državi. Ovi delegati ovdje kao protuargument navode prvostupnost njegove presude, relativno mali broj žrtava, malu vremensku kaznu i slične gluposti - kurva je kurva, pa imala u karijeri 10 000 ili 10 mušterija. Pa tako i ovo. Uglavnom, to se provuče ispod žita i idemo gledati što oni anamo rade.
Pa i drugi primjer - pokušaj imenovanja sarajevskog aerodroma po Aliji, koji je na svu sreću nasilno prekinuo Visoki predstavnik, koliko se sjećam. Shvaćam i donekle imenovanje ulica i škola po njemu, ali zračnu luku u glavnom gradu države?? Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv. To je realnost i ne može se mjenjati nasilnim prekrajanjem prošlosti
Zato, se sada i ovo dešava. Logika je kristalno jasna: Ako se može Delić pokopati sa svim vojnim počastima, može se i lobirati da se na neki način pomogne onim ljudima.

A njofrina zrakoplovna stanica u purgeristanu? To nije jelTe problem?
Vidi ovoga.
Da si pazio na predavanju ne bi tako glupa pitanja postavljao.
Ali evo zbog maloljetnika i onih koji slabije shvaćaju, ponoviti ću:
Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv.
Za primjer Tuđmana se ne može baš reći (mada nisam baš neki njegov poklonik).
Rat u BiH i u RHrvatskoj ima nesumnjivo dosta zajedničkih komponenti, ali i velikih razlika. Pogledat ćemo samo način na koji su okončani u BiH i RH.

U RH rat je okončan apsolutnom pobjedom, koja slagali se mi ili ne donosi i neke zasluge ljudima koji su bili na čelu pobjedničke strane, u ovom slučaju strane koja je zastupala međunarodno priznatu državu. Tako da je povjesno, Tuđman sa svim svojim pogreškama, zabludama ... da ne nabrajam dalje, ipak zadužio R Hrvatsku u jednom povjesnom trenutku i za njega se ne može se reći da razdvaja građane R Hrvatske u toj mjeri kao gornji primjer.
U BiH rat je okončan mirovnim sporazumom, ne postoji pobjednička strana. Koliko god se danas trudili da iznosimo teze da je Alija zastupao ''legalnu izabranu vlast'', da je zastupao interes svih njenih naroda i građana, to danas jednostavno ne prolazi kod druga dva naroda, niti će ikada proći. To su činjenice i od toga ne treba bježati. Uostalom to se može ustanoviti najobičnijom anketom, normalno s randomiziranim uzorkom ispitanika.
Toga je bila svjesna i MZ i na ishitreno imenovanje sarajevskog aerodroma po njegovom imenu reagirala je ukidanjem te odluke.
o kakvoj anketi je riječ :zzzz:
pitaš ljude čiji su predstavnici presudom označeni da su učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je za cilj imao zauzimanje teritorija i pripajanje susjednoj državi da li je alija zastupao njihove interese? :lol:
u svakom slučaju nakon drugostepene presude biće puno toga interesantnog :mrgreen:
JThomas

#280 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by JThomas »

što se tiče te drugostepene, ja mislim da sam to već jednom nekad davno napisao...ja imam svoje sumnje da i tamo ima "kafe" i "razigrave". ako i ovima osuđujuća postane oslobađajuća, biću siguran da ima. mi to gledamo samo srbi, hrvati, bošnjaci, šip...albanci... :mrgreen: ali ove srpske vojničine i generalčine, osim što su krivi, uglavnom su i danas goli k'o pištolji. dok ovi baš i materijalno znaju za šta su se borili...o kosovarima da ne govorim.
JThomas

#282 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by JThomas »

to je u drugom feudu i to se ne računa i nije ugrozba. ko mu je kriv što nije puhnuo u hercegovinu.
Alfons Kauders

#283 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Hafis wrote:[
A jebat ga. Svak' prodire dokle može.
Meni je neshvatljivo da se davaju ulice po generalu Deliću, jer je i on dio bliže krvave povjesti i ne predstavlja jednaku moralnu vrijednost za sve ljude u ovoj državi. Ovi delegati ovdje kao protuargument navode prvostupnost njegove presude, relativno mali broj žrtava, malu vremensku kaznu i slične gluposti - kurva je kurva, pa imala u karijeri 10 000 ili 10 mušterija. Pa tako i ovo. Uglavnom, to se provuče ispod žita i idemo gledati što oni anamo rade.
Pa i drugi primjer - pokušaj imenovanja sarajevskog aerodroma po Aliji, koji je na svu sreću nasilno prekinuo Visoki predstavnik, koliko se sjećam. Shvaćam i donekle imenovanje ulica i škola po njemu, ali zračnu luku u glavnom gradu države?? Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv. To je realnost i ne može se mjenjati nasilnim prekrajanjem prošlosti
Zato, se sada i ovo dešava. Logika je kristalno jasna: Ako se može Delić pokopati sa svim vojnim počastima, može se i lobirati da se na neki način pomogne onim ljudima.

A njofrina zrakoplovna stanica u purgeristanu? To nije jelTe problem?
Vidi ovoga.
Da si pazio na predavanju ne bi tako glupa pitanja postavljao.
Ali evo zbog maloljetnika i onih koji slabije shvaćaju, ponoviti ću:
Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv.
Za primjer Tuđmana se ne može baš reći (mada nisam baš neki njegov poklonik).
Kao i Tudjman, pa ne manjka objekata nazvanih po njemu, ni u BiH, ni u Hrvatskoj.
Rat u BiH i u RHrvatskoj ima nesumnjivo dosta zajedničkih komponenti, ali i velikih razlika. Pogledat ćemo samo način na koji su okončani u BiH i RH.

U RH rat je okončan apsolutnom pobjedom, koja slagali se mi ili ne donosi i neke zasluge ljudima koji su bili na čelu pobjedničke strane, u ovom slučaju strane koja je zastupala međunarodno priznatu državu. Tako da je povjesno, Tuđman sa svim svojim pogreškama, zabludama ... da ne nabrajam dalje, ipak zadužio R Hrvatsku u jednom povjesnom trenutku i za njega se ne može se reći da razdvaja građane R Hrvatske u toj mjeri kao gornji primjer.
U BiH rat je okončan mirovnim sporazumom, ne postoji pobjednička strana. Koliko god se danas trudili da iznosimo teze da je Alija zastupao ''legalnu izabranu vlast'', da je zastupao interes svih njenih naroda i građana, to danas jednostavno ne prolazi kod druga dva naroda, niti će ikada proći. To su činjenice i od toga ne treba bježati. Uostalom to se može ustanoviti najobičnijom anketom, normalno s randomiziranim uzorkom ispitanika.
Toga je bila svjesna i MZ i na ishitreno imenovanje sarajevskog aerodroma po njegovom imenu reagirala je ukidanjem te odluke.
Ok, ali ako cemo sve dijeliti na troje... Jebiga, Sarajevo - a vi dole Pavelicu dajte trg sto se mene tice. Ili Radovanu studentski dom. Ha ja, ako cemo se tako igrati, sta onda vas iz "treceg" zaboli kako ce se zvati haerodrom u Sarajevu?

Uostalom, bolje da su ga nazvali po Aliji, jer kako sad stvari stoje u Sarajevu... Za 15 godina ce ga nazvati po Sebiji
Alfons Kauders

#284 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

mO k3 wrote:
GeeTnT wrote:...smatram da je vrijeme da svi nazocni ubuduce HB zovu drzavom, a uznike utemeljivacima ...sinn fein!
Sinn fein su ukrali :)
Ko FAPa iz konvoja.
insomnia78

#285 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by insomnia78 »

:lol:
Hafis

#286 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Ok, ali ako cemo sve dijeliti na troje... Jebiga, Sarajevo - a vi dole Pavelicu dajte trg sto se mene tice. Ili Radovanu studentski dom. Ha ja, ako cemo se tako igrati, sta onda vas iz "treceg" zaboli kako ce se zvati haerodrom u Sarajevu?
Ne izvrći moje rečenice. Tko je rekao da nekoga ovdje svrbi kako će se u Sarajevu zvati aerodrom. Ta ionako je sve otišlo u p.m.
Što se mene tiče može se zvati i po Mahiru Burekoviću ili Isha begu Issakoviću... ili nekom drugom lokalnom 'delegatu
A imenovanje je poništeno odlukom Visokog predstavnika...vidio čojek da su se baš bili zadali.
zenit dozic

#287 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by zenit dozic »

:D
Jes jes ima moji bledolikih sugrađana koji na zidovima pisu to a vjerovatno nemaju pojma ni sta to znaci :lol:
Alfons Kauders

#288 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne izvrći moje rečenice. Tko je rekao da nekoga ovdje svrbi kako će se u Sarajevu zvati aerodrom. Ta ionako je sve otišlo u p.m.
Što se mene tiče može se zvati i po Mahiru Burekoviću ili Isha begu Issakoviću... ili nekom drugom lokalnom 'delegatu
A imenovanje je poništeno odlukom Visokog predstavnika...vidio čojek da su se baš bili zadali.
Ah kao da je tvoje recenice potrebno izvrtati. Meni je prvom bilo drago kada ih je sjebo, ali ako cemo govoriti o nekim principima... Ma daj... :)

I kako mislis sve je otislo u pm? Ako se ne varam, u Hercegovini je standard ko u Sloveniji, a neuljudjeni dolaze da rade za cenera dnevno
dječak sa šibicama

#289 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by dječak sa šibicama »

Medjunarodni aerodrom Mahir Burekovic

u holu svira lagana

Last edited by dječak sa šibicama on 09/06/2017 19:20, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#290 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

zenit dozic wrote:
:D
Jes jes ima moji bledolikih sugrađana koji na zidovima pisu to a vjerovatno nemaju pojma ni sta to znaci :lol:
S jedne satiricne FB stranice...

uynici

:)
zrakomlat

#291 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by zrakomlat »

Tonson i bulich okupili 10 tisuća fanova, odnosno nekih 6-7 hiljada :D pa jbt, na merlina bi došlo makar 15.
i to u širokon

Dobro je to sve, ja konto biće 20-25.
zrakomlat

#292 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by zrakomlat »

Alfons Kauders wrote:..........
S jedne satiricne FB stranice...

uynici

:)
:lol: :lol: :thumbup:
Connaisseur Karlin

#293 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Connaisseur Karlin »

Alfons Kauders wrote: Ok, ali ako cemo sve dijeliti na troje... Jebiga, Sarajevo - a vi dole Pavelicu dajte trg sto se mene tice. Ili Radovanu studentski dom. Ha ja, ako cemo se tako igrati, sta onda vas iz "treceg" zaboli kako ce se zvati haerodrom u Sarajevu?
pa drzava je vec podjeljena interno na tri dijela :) koalicijska politika radi punom parom :D
Alfons Kauders

#294 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

Connaisseur Karlin wrote:
Alfons Kauders wrote: Ok, ali ako cemo sve dijeliti na troje... Jebiga, Sarajevo - a vi dole Pavelicu dajte trg sto se mene tice. Ili Radovanu studentski dom. Ha ja, ako cemo se tako igrati, sta onda vas iz "treceg" zaboli kako ce se zvati haerodrom u Sarajevu?
pa drzava je vec podjeljena interno na tri dijela :) koalicijska politika radi punom parom :D
Trebamo onda dijeliti i ostalo po toj matrici, recimo pare i broj fotelja na drzavnoj sisi ... punom parom :D
Hafis

#295 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ah kao da je tvoje recenice potrebno izvrtati. Meni je prvom bilo drago kada ih je sjebo, ali ako cemo govoriti o nekim principima... Ma daj... :)

I kako mislis sve je otislo u pm? Ako se ne varam, u Hercegovini je standard ko u Sloveniji, a neuljudjeni dolaze da rade za cenera dnevno
Unatoč tvojim analizama fiskalne politike, kreditne zaduženosti, likvidnosti, solventnosti per capita, koji govore da smo ekonomski već ispod razine života dostojnog čovjeka, parametri u stvarnom životu nam govore drugačije.
Čak je i smjer organizirane prošnje usmjeren prema ovamo, tj. usmjeren iz statistički bogatih područja duboke unutrašnjosti naše jedne jedine, a prema svakoj ekonomskoj logici trebalo bi biti obratno.
Bit' će da ti ferijalci ne padaju na statističke podatke :)
Alfons Kauders

#296 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Unatoč tvojim analizama fiskalne politike, kreditne zaduženosti, likvidnosti, solventnosti per capita, koji govore da smo ekonomski već ispod razine života dostojnog čovjeka, parametri u stvarnom životu nam govore drugačije.
Čak je i smjer organizirane prošnje usmjeren prema ovamo, tj. usmjeren iz bogatih područja duboke unutrašnjosti naše jedne jedine, a prema svakoj ekonomskoj logici trebalo bi biti obratno.
Bit' će da ti ferijalci ne padaju na statističke podatke :)
Ae sad objasni na onoj drugoj temi svojim prasinarima kako izgleda raspodjela PDVa, otkud ponderi, i koliko ko para zapravo uplati. :D

A sto se tice prosjaka, jebiga, nismo svi pobacali Rome u jame kao vi dole.
Connaisseur Karlin

#297 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Connaisseur Karlin »

Alfons Kauders wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Trebamo onda dijeliti i ostalo po toj matrici, recimo pare i broj fotelja na drzavnoj sisi ... punom parom :D
bolje je i to,umjeesto da glumite bratsvo i jedintvo :thumbup:
Hafis

#298 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

dječak sa šibicama wrote:Medjunarodni aerodrom Mahir Burekovic

u holu svira lagana

A jebote? Ja bubno ime onako iz zajebancije Mahir Bureković. Iskreno nisam imao pojma tko je tip. Kont'o sam ili neki odbojkaš, half, novinar, travar, qurac-palac, kad ono stvarno lik je delegat prve klase :lol: . Ovo mi nisu prijavili.
Pravi li ovaj lik koncerte? :D
Hafis

#299 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Ae sad objasni na onoj drugoj temi svojim prasinarima kako izgleda raspodjela PDVa, otkud ponderi, i koliko ko para zapravo uplati. :D

A sto se tice prosjaka, jebiga, nismo svi pobacali Rome u jame kao vi dole.
Tko ih je bacao? Nije ih ni bilo u Mostaru prije drugog svjetskog rata, tek su pedesetih godina došli na Bišće polje. A u ovom su se ratu svi do jednog ispalili iz Mostara, oko 2-3 mjeseca prije početka igranke. I oni i Albanci.
A za pondere...ja ti rekoh. Ovdje siromaštva ipak nikad nećeš ni blizu vidjeti kao gore. Tu me ne možeš razuvjeriti.
Skijaš

#300 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Mislim da sam zakucao temu 8)
Glupost je izjednačavati strane poređenjem Delića sa ekipama koje su osmislile i godinama radile na realizaciji zločinačkih projekata.
Post Reply