Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post Reply
azurna_obala

#201 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by azurna_obala »

Toffee karamela wrote:
azurna_obala wrote:
Ok, daj primjer vlastitog djelovanja?
Daj mi Baketovu platu pa ću djelovat.
Ništa onda nisi bolji od njih.
ABH017

#202 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

IMT25 wrote:@ABHO17
Stvarnu krivicu, počinjenu, a i onu što je bila kao namjera u ljudskom srcu, utvrdit može, a i hoće vjerujem, onaj gore... kad dođemo u njegove ruke i njegov pravedni sud. A naši ovozemaljski sudovi su nesavršeni, ograničeni, podložni ljudskim manipulacijama, itd.Toliko od mene, pozdrav!
:lol:
Pa što odma' ne kažeš da ne priznaješ 'aški sud i njegove antisrpske i antihrvatske presude. Cijeli svijet se urotio protiv Srba... Itd.. Itd..
Šta će i kako suditi Onaj gore, piši na pdf religija. Ovo je pdf Politika.
Ovdje pišemo o institucionalnom veličanju masovnih ubojstava, etničkih čišćenja i velikodržavnih, nacionalnih, udruženih zločinačkih poduhvata. Govorimo o podržavanju zločina. Kako mi nisi odgovorio na postavljena pitanja, već si se nevješto pokušao izvaditi na onog gore, jasno mi je da si ovdje došao jer te zabolilo što se neko ne slaže sa veličanjem zločinaca iz (vjerovatno) tvog naroda. I još se, perfidno, indirektno, pokušavaš predstaviti kao pripadnik najbrojnijeg naroda u BiH, i kao, samopokajnički, skrenuti pažnju na doček Rasima Delića i time relativizirati večerašnje divljenje zločincima na skupu u Mostaru. Pa još, pri tom insinuiraš (lažeš maštovito, što bi rekao Dobrica Ć.) kako bi i Bošnjaci počinili iste zločine da su samo imali priliku.
Ja sam ti dokazao da su imali priliku, ali nisu to učinili. Zašto? Za tebe i takve kao ti evo odgovora. Zato što Bošnjaci nikad, ali nikad, nisu imali velikodržavni nacionalni projekat, zasnovan na etnički čistom teritoriju. Što nikad nisu težili tome da potru druge narode zarad samo svoje, velike države.
Po tome se, kolektivno, izdvajaju od druga dva naroda u BiH.
Što ne znači da su, individualno, i po čemu, bolji ljudi od druga dva naroda, već samo da nemaju svoju nacionalnu politiku, koja je spremna upaliti čitav državni aparat, zastrašiti, pobiti, protjerati druge i etnički očistiti područje koje smatraju svojim.
Eh sad, zašto to nemaju možemo raspredati, ali na nekoj drugoj temi. Pozdrav i tebi.
IMT25

#203 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

ABH017 wrote:
IMT25 wrote:@ABHO17
Stvarnu krivicu, počinjenu, a i onu što je bila kao namjera u ljudskom srcu, utvrdit može, a i hoće vjerujem, onaj gore... kad dođemo u njegove ruke i njegov pravedni sud. A naši ovozemaljski sudovi su nesavršeni, ograničeni, podložni ljudskim manipulacijama, itd.Toliko od mene, pozdrav!
Pa što odma' ne kažeš da ne priznaješ 'aški sud i njegove antisrpske i antihrvatske presude. Cijeli svijet se urotio protiv Srba... Itd.. Itd..
Šta će i kako suditi Onaj gore, piši na pdf religija. Ovo je pdf Politika.
Ovdje pišemo o institucionalnom veličanju masovnih ubojstava, etničkih čišćenja i velikodržavnih, nacionalnih, udruženih zločinačkih poduhvata. Govorimo o podržavanju zločina. Kako mi nisi odgovorio na postavljena pitanja, već si se nevješto pokušao izvaditi na onog gore, jasno mi je da si ovdje došao jer te zabolilo što se neko ne slaže sa veličanjem zločinaca iz (vjerovatno) tvog naroda. I još se, perfidno, indirektno, pokušavaš predstaviti kao pripadnik najbrojnijeg naroda u BiH, i kao, samopokajnički, skrenuti pažnju na doček Rasima Delića i time relativizirati večerašnje divljenje zločincima na skupu u Mostaru. Pa još, pri tom insinuiraš (lažeš maštovito, što bi rekao Dobrica Ć.) kako bi i Bošnjaci počinili iste zločine da su samo imali priliku.
Ja sam ti dokazao da su imali priliku, ali nisu to učinili. Zašto? Za tebe i takve kao ti evo odgovora. Zato što Bošnjaci nikad, ali nikad, nisu imali velikodržavni nacionalni projekat, zasnovan na etnički čistom teritoriju. Što nikad nisu težili tome da potru druge narode zarad samo svoje, velike države.
Po tome se, kolektivno, izdvajaju od druga dva naroda u BiH.
Što ne znači da su, individualno, i po čemu, bolji ljudi od druga dva naroda, već samo da nemaju svoju nacionalnu politiku, koja je spremna upaliti čitav državni aparat, zastrašiti, pobiti, protjerati druge i etnički očistiti područje koje smatraju svojim.
Eh sad, zašto to nemaju možemo raspredati, ali na nekoj drugoj temi. Pozdrav i tebi.
Nemoj se bolan toliko sikirat, možeš dobit gastritis, ili ne da Bože čir! Sve si ti mene pogrešno shvatio, nastojiš ne našu već, SDA politiku opravdatati istom demagogijom koju od Alije pa do Bakira slušamo već 20 godina. Ta samopravednost ili samoopravdanost nas neće nigdje na dobro odvesti. A može nas u ovom turbulentnom svijetu i vremenu, ne daj Bože svesti na etnički čistu, šerijatsku fildžan državicu koju je, kažu, Alija već bio amenovao.
ABH017

#204 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

IMT25 wrote: Nemoj se bolan toliko sikirat, možeš dobit gastritis, ili ne da Bože čir! Sve si ti mene pogrešno shvatio, nastojiš ne našu već, SDA politiku opravdatati istom demagogijom koju od Alije pa do Bakira slušamo već 20 godina. Ta samopravednost ili samoopravdanost nas neće nigdje odvesti, uglavnom ne dalje od fildžan države na koju je Alija već bio stavio svoj potpis.
Smiješan si. Ja se ne sIkiram, uopšte. Na osnovu čega si to zaključio? Molim te navedi mi to.
Naprotiv, znam vrlo dobro kako stvari stoje i odavno sam se odmakao od politike, koju ti spominješ. Ja je ne spomenuh niti jednom na ovoj temi.
Molim te da meni i svekolikom forumskom puku (iliti raji, ako ti je lakše) objasniš kakve veze ima Alija i SDA, fildžan država, samopravednost, samoopravdanost, samodopadnost i šta sve ne, sa zadatom temom emisije.
Znam da nećeš, jer ne znaš, ne umiješ, a i jer nema neke veze, ali želim da ti ukažem koliko su smiješni tvoji postovi. Da ne pričamo o nebuloznim pokušajima svaljivanja odgovornosti na Aliju, SDA, fildžan države, Rasima Delića, Onog gore i koga sve ne, za organizaciju koncerta u čast ratnih zločinaca, koji je osmislio i organizovao HNS, koji sačinjava 99% hrvatskih političara danas. Koncert koji osuđuju i franjevački biskupi, samo eto ti si našao odgovornost za to tražiti među Bošnjacima, muslimanima, SDA, Aliji, Bakiru, filđan državi, međunarodnoj zajednici, Haškom sudu.....
De se malo preispitaj. Umij se čovječe. Barem se nećeš toliko provaljivati, već ćeš prešutiti, ako već ne znaš dati ni jedno suvislo objašnjenje i odgovor.
P.S.
Usput, vidjeh da si korigovao svoj tekst, pa da ti pomognem. Muslimani ne kažu amEnovao, već aminovao. Bolje bi ti bilo da si ostavio potpisao. Manje bi se provalio. Ovako smo saznali motive tvog pojavljivanja i piskaranja ovdje, a to je opravdavanje zločinaca iz svog tora. :oops:
ABH017

#205 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

Hahahaha... :lol:
Kakva blamaža uskokovaca.
Naučena lekcija o Đamahiriji, Aliji, filđan državi, islamistima.... :lol:
Na koga i ja gubim vrijeme? :run:
IMT25

#206 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

ABH017 wrote:
IMT25 wrote: Nemoj se bolan toliko sikirat, možeš dobit gastritis, ili ne da Bože čir! Sve si ti mene pogrešno shvatio, nastojiš ne našu već, SDA politiku opravdatati istom demagogijom koju od Alije pa do Bakira slušamo već 20 godina. Ta samopravednost ili samoopravdanost nas neće nigdje odvesti, uglavnom ne dalje od fildžan države na koju je Alija već bio stavio svoj potpis.
Smiješan si. Ja se ne sIkiram, uopšte. Na osnovu čega si to zaključio? Molim te navedi mi to.
Naprotiv, znam vrlo dobro kako stvari stoje i odavno sam se odmakao od politike, koju ti spominješ. Ja je ne spomenuh niti jednom na ovoj temi.
Molim te da meni i svekolikom forumskom puku (iliti raji, ako ti je lakše) objasniš kakve veze ima Alija i SDA, fildžan država, samopravednost, samoopravdanost, samodopadnost i šta sve ne, sa zadatom temom emisije.
Znam da nećeš, jer ne znaš, ne umiješ, a i jer nema neke veze, ali želim da ti ukažem koliko su smiješni tvoji postovi. Da ne pričamo o nebuloznim pokušajima svaljivanja odgovornosti na Aliju, SDA, fildžan države, Rasima Delića, Onog gore i koga sve ne, za organizaciju koncerta u čast ratnih zločinaca, koji je osmislio i organizovao HNS, koji sačinjava 99% hrvatskih političara danas. Koncert koji osuđuju i franjevački biskupi, samo eto ti si našao odgovornost za to tražiti među Bošnjacima, muslimanima, SDA, Aliji, Bakiru, filđan državi, međunarodnoj zajednici, Haškom sudu.....
De se malo preispitaj. Umij se čovječe. Barem se nećeš toliko provaljivati, već ćeš prešutiti, ako već ne znaš dati ni jedno suvislo objašnjenje i odgovor.
P.S.
Usput, vidjeh da si korigovao svoj tekst, pa da ti pomognem. Muslimani ne kažu amEnovao, već aminovao. Bolje bi ti bilo da si ostavio potpisao. Manje bi se provalio. Ovako smo saznali motive tvog pojavljivanja i piskaranja ovdje, a to je opravdavanje zločinaca iz svog tora. :oops:
Vidiš da gubiš živce, zašto bježiš, neću ti ništa. Sve ima veze, ovo što si gore naveo u jednom širem kontekstu sa veličanjem ratnih zločinaca u ovoj zemlji i njihovim dočekivanjem kao heroja. Ima jako puno veze sa ovom temom i rehabilitovanje četnika u Srbiji i neo-ustaštvo u Hrvatskoj
Ali, ti to ,opet, nećeš shvatiti.
ABH017

#207 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

IMT25 wrote: Vidiš da gubiš živce. Sve ima veze, ovo što si gore naveo u jednom širem kontekstu sa veličanjem ratnih zločinaca u ovoj zemlji i njihovim dočekivanjem kao heroja. Ima jako puno veze sa ovom temom i rehabilitovanje četnika u Srbiji i neo-ustaštvo u Hrvatskoj
Kako ću shvatiti kad polemišem s tobom koji ne može pola argumenta povezati sa onim što piše.
Ali zato umiješ veličanje ustaštva i opravdavanje ratnih zločinaca da opravdavaš sa argumentom "da su imali s čim, i muslimani bi činili zločine". Poklopi se bolje ti je. Samo otklanjaš svaku sumnju.
IMT25

#208 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

ABH017 wrote:
IMT25 wrote: Vidiš da gubiš živce. Sve ima veze, ovo što si gore naveo u jednom širem kontekstu sa veličanjem ratnih zločinaca u ovoj zemlji i njihovim dočekivanjem kao heroja. Ima jako puno veze sa ovom temom i rehabilitovanje četnika u Srbiji i neo-ustaštvo u Hrvatskoj
Kako ću shvatiti kad polemišem s tobom koji ne može pola argumenta povezati sa onim što piše.
Ali zato umiješ veličanje ustaštva i opravdavanje ratnih zločinaca da opravdavaš sa argumentom "da su imali s čim, i muslimani bi činili zločine". Poklopi se bolje ti je. Samo otklanjaš svaku sumnju.
Ja stvarno nemam riječi da izrazim gađenje koje osjećam nad onim fašističkim orgijanjem i spodobama koje su u Mostaru večeras bauljale po bini i mlatarale svojim hrvatstvom, nacionalnim šovinizmom i pritivizmom, kao i cijelim kontekstom i povodom te manifestacije. Toliko o njima...a moja čitava polemika ima jednu jednostavnu nit, ( sve je počelo od je.enog Delića), trebali smo pokazati da smo zaista bolji od drugih, ako je nađen krivim za to i to, onda je nanio štetu i sramotu Armiji BiH, onda je vojnički da mu se uskrate počasti. I samo priznanjem vlastitog dijela krivice,ma koliko mala ona bila, mi možemo biti čista obraza pred Evropom koja nam je podmukla i nesklona kako 90-tih, tako i danas, a i pred svijetom. Hajde više laku noć!
seln

#209 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by seln »

IMT25 wrote: Sve si ti mene pogrešno shvatio, nastojiš ne našu već, SDA politiku opravdatati istom demagogijom koju od Alije pa do Bakira slušamo već 20 godina. Ta samopravednost ili samoopravdanost nas neće nigdje na dobro odvesti. A može nas u ovom turbulentnom svijetu i vremenu, ne daj Bože svesti na etnički čistu, šerijatsku fildžan državicu koju je, kažu, Alija već bio amenovao.
Evo ga jos jedan "nas", kao i haver @Moody... :lol:
Nedostaje samo "pozdrav Otadzbini... ovaj, Domovini".

Ponovicu... nama nedostaje ovako nesto

Image
Alfons Kauders

#210 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Alfons Kauders »

Us and them wrote:
IMT25 wrote:@Toffee karamela

Da, relativizacija krivice, natjera me da se zamislim u ovo kasno doba, vjerovatno može biti negativna-u službi samoopravdavanja i vječitog traženja krivca u drugoj strani, i kao nešto pozitvno, kao katarza- kao hajde da priznamo da smo i mi činili drugima zločine koliko smo mogli i koliko su nam snage to dovzvoljavale, a možda bi i više i ti brojevi bi bili veći da smo imali npr. svu onu srpsku silu na raspolaganju. Filozofsko pitanje..hm...
I na toj Vozući za koju je Rasim osuđen je zarobljeno na stotine pripadnika VRS od kojih je veći dio živo razmjenjeno ili pušteno, tako da ni tu nije niko počinio zločin "koliko je mogao i koliko su snage dozvoljavale", tako da ti to perfidno zmijsko podmetanje izjednačavanja krivice neće proći. Još kaže, možda bi i više. Od kad se to nekom sudi po onome što bi možda učinio?

Ja vjerujem da se imalo sasvim dovoljno snaga da se obračuna sa ovim zarobljenicima, pa hmm., ne iskoristi se prilika...hm...

Image
Vecina sa spiska je zarobljena na Majevici jos 94, na Lisaci, a ne na Ozrenu. Imas snimak na YouTube, mislim oko 70 ljudi.

Na Ozrenu se zarobljavalo dosta manje, iz cistog razloga sto su se Srbi pametnije povlacili i sto se nakon Kapije i Srebrenice nisu bas ni trcali predavati kao ovi s Lisace koji su danima bili u potpunom okruzenju bez hrane i vode, pa na kraju pili vlastitu pishu s tabletama za dezinfekciju (mada je sterilna).

Prijatelji su mi prepricavali dvije scene s Ozrena kada su se pripadnici VRS radije ubili nego predali.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#211 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by pici »

Image

treba cekat 111 godina :(

jel ova zuta septicka jama rekvizit il oznacava nesto o uznicima.... :shock:
Dupli_skalp

#212 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Dupli_skalp »

PM72 wrote:Mi Bošnjaci smo najveća furda i fukara od naroda na čitavom dunjaluku.Klinac bi Jevrejima ili braći Albancima pred nosom održali koncert u znak podrške ratnim zločincima.Oni bi uzeli koordinate pa im šuknuli jal granatu jal minu iz kakvog drona.Pa neka pjevaju borbene...

Neko napisa - Bošnjaci partizani pa se ja grohotom nasmijao.Bošnjaci su nauka,primitivna i zadrigla masa koja samo kevće sa distance.Ne znam šta se čudite koncertu u Mostaru kad su nešto slično napravili i na Palama kad su pustili Krajišnika na prijevremenu slobodu.Dovezli ga helikopterom,slavili ga kao sveca a čitave Pale bile okićene kao da dolazi olimpijski pobjednik a ne osuđeni ratni zločinac.

Šta smo mi uradili? Ništa.Ibretili se i palamudili.Danas taj isti Krajišnik prodaje bandere po Federaciji i to ponajviše Bošnjama.Tompson uzima lovu na šovinističkim strastima i baš ga briga.Dobiće bar 50 000 KM i besplatnu reklamu na svim stranama.A naš smrdo -Alijin isprdak - otvara izložbu kao odgovor na fašistički koncert. "Duhovni otpor agresiji". :-)
svaka čast! :thumbup:

samo niko pametan se neće identificirati sa onom SDAovskom manjinom od SDA gloosača kvazibošnjaka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#213 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Tomahawk11 »

dr socrates wrote:Nije mi jasno u kojem i kakvom svijetu živi ovaj lik što je postavio temu pa konstatuje da BiH ima antifašističku a Srbija i Hrvatska fašističku tradiciju,on kao da je istoriju učio od Fatmira Alispahića ili prepisivao iz "Alan Ford" romana.
Da nešto zna o ulozi svog naroda u Drugom svjetskom ratu vjerovatno ne bi takve nebuloze iznosio,muslimani su naime činili 25% vojnika u zloglasnoj NDH.
S druge strane u partizanskim jedinicama bili su brojni i značajni otprilike kao Srbi u Armiji BiH u prošlom ratu.
Dovoljan je samo podatak da je u bitkama na Neretvi i Sutjesci više je bilo Srba sa teritorije opštine Glina u partizanama nego svih Bošnjaka muslimana iz BiH!?
Za svoje učestvovanje u NOB-u dobili su uostalom i priznanje od vrhuške KPJ da su oni samo vjerska grupa,a ne nacija.Za tadašnje antifašiste oni uopšte nisu postojali,a niti je NOP postojao za tadašnje Bošnjake ili muslimane.

Oni su se sjetili priključiti antifašističkom pokretu sa zakašnjenjem od pola vijeka i ta njihova antifašistička borba se sastoji u tome da druge pokušaju ubijediti da je više od deset hiljada Kozarčana koji su poginuli u partizanskim jedinicama dalo svoj život za nedjeljivu BiH,da su ustanici iz Drvara i Grmeča uzeli puške u ruku da se izbori za nezavisnu Bosnu,da su Srbi koji su činili između 80-90% ljudstva u partizanama kada je BiH u pitanju(ne računam ostale republike) nisu bili zapravo Srbi već Bosanci i Hercegovci.

Kome oni mogu da prodaju tu jeftinu i budalastu priču?
Nikoga izvan zemlje to i ne zanima,Srbima i Hrvatima sigurno ne,a to znači da jedino sebe mogu do bevijesti obmanjivati pričom o antifašizmu u BiH.
Pa sta onda bi u ovom proslom ratu? Gdje nesta sve to? Sta cemo sa historijom Milorada Dodika? Nije bilo genocida, nije bilo Sarajevo opkoljeno? Nije se srusio Stari most u Mostaru?
Meni se cini da svako gusla sto je njemu cejf.
Ali ovo realno dodje ko da je bitnija titula prvaka Evrope iz 1962. nego ova iz 2017.
LBVIEW

#214 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by LBVIEW »

Tomahawk11 wrote:
dr socrates wrote:Nije mi jasno u kojem i kakvom svijetu živi ovaj lik što je postavio temu pa konstatuje da BiH ima antifašističku a Srbija i Hrvatska fašističku tradiciju,on kao da je istoriju učio od Fatmira Alispahića ili prepisivao iz "Alan Ford" romana.
Da nešto zna o ulozi svog naroda u Drugom svjetskom ratu vjerovatno ne bi takve nebuloze iznosio,muslimani su naime činili 25% vojnika u zloglasnoj NDH.
S druge strane u partizanskim jedinicama bili su brojni i značajni otprilike kao Srbi u Armiji BiH u prošlom ratu.
Dovoljan je samo podatak da je u bitkama na Neretvi i Sutjesci više je bilo Srba sa teritorije opštine Glina u partizanama nego svih Bošnjaka muslimana iz BiH!?
Za svoje učestvovanje u NOB-u dobili su uostalom i priznanje od vrhuške KPJ da su oni samo vjerska grupa,a ne nacija.Za tadašnje antifašiste oni uopšte nisu postojali,a niti je NOP postojao za tadašnje Bošnjake ili muslimane.

Oni su se sjetili priključiti antifašističkom pokretu sa zakašnjenjem od pola vijeka i ta njihova antifašistička borba se sastoji u tome da druge pokušaju ubijediti da je više od deset hiljada Kozarčana koji su poginuli u partizanskim jedinicama dalo svoj život za nedjeljivu BiH,da su ustanici iz Drvara i Grmeča uzeli puške u ruku da se izbori za nezavisnu Bosnu,da su Srbi koji su činili između 80-90% ljudstva u partizanama kada je BiH u pitanju(ne računam ostale republike) nisu bili zapravo Srbi već Bosanci i Hercegovci.

Kome oni mogu da prodaju tu jeftinu i budalastu priču?
Nikoga izvan zemlje to i ne zanima,Srbima i Hrvatima sigurno ne,a to znači da jedino sebe mogu do bevijesti obmanjivati pričom o antifašizmu u BiH.
Pa sta onda bi u ovom proslom ratu? Gdje nesta sve to? Sta cemo sa historijom Milorada Dodika? Nije bilo genocida, nije bilo Sarajevo opkoljeno? Nije se srusio Stari most u Mostaru?
Meni se cini da svako gusla sto je njemu cejf.
Ali ovo realno dodje ko da je bitnija titula prvaka Evrope iz 1962. nego ova iz 2017.
Ti Kozarcani, koje ovaj Radosav spominje gore, su 92-e otvorili "sezonu lova" na Bosnjake. :oops: Toliko o antifasistickoj tradiciji na koju se Srbi kao pozivaju.
JThomas

#215 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by JThomas »

time je šizofrenija veća što unuci i praunuci partizana danas više vole fašistička nego antifašistička obilježja. što je danas jedan split centar rigidnog desničarenja. neki to zovu zrela nacionalna svijest, a neki im i otvoreno zavide na tome...
pici

#216 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by pici »

ovi kozarci su bili dobri su ustaskim aHbabima u krajini pogotovo cetnicke vojvode i odredi dok ne stigosHe partizani procerani iz uzicke republike, jebli mater kud drinu predjosHe a gore cvijetalo bratstvo i jedinstvo...
Hafis

#217 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

pici wrote:ovi kozarci su bili dobri su ustaskim aHbabima u krajini pogotovo cetnicke vojvode i odredi dok ne stigosHe partizani procerani iz uzicke republike, jebli mater kud drinu predjosHe a gore cvijetalo bratstvo i jedinstvo...
Tako je. Uglavnom nitko nije valjao...džaba se handrili međusobno. Ionako bi se Njemci sami povukli 1945....a i da su ostali ne bi jazuk bio. Ovako ova omladina sada mora tegliti do Njemačke da izbije koru kruha.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#218 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by _BataZiv_0809 »

Hafise kako bi na koncertu?
Hafis

#219 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Hafise kako bi na koncertu?
Bio sam svega desetak minuta, samo da vidim ima li 5% onoga što su ovi struĆnjaci predviđali.
Dosta odmjeren ugođaj, da ne kažem kulturan kao u milanskoj skali, ali ipak sasvim u okvirima nekog muzičkog spektakla. Popriličan broj izvođača, veoma mnogo žena i djece, i ljudi sa svih strana.
Uglavnom, sva priča je bila prenapuhana.
Jedino ostaje ''sporan'' motiv koncerta. o tome se da polemizirati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#220 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by _BataZiv_0809 »

Hafis wrote: Bio sam svega desetak minuta, samo da vidim ima li 5% onoga što su ovi struĆnjaci predviđali.
Dosta odmjeren ugođaj, da ne kažem kulturan kao u milanskoj skali, ali ipak sasvim u okvirima nekog muzičkog spektakla. Popriličan broj izvođača, veoma mnogo žena i djece, i ljudi sa svih strana.
Jedino ostaje ''sporan'' motiv koncerta. o tome se da polemizirati.
To i jest sustina price. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#221 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Tomahawk11 »

Odmjeren ugodjaj, milanska skala...Thompson :mrgreen:
A motiv cirkus....valjda ides na koncert zbog muzike, a ne tamo nekih prdonja sto zatvora zaglavise.
pici

#222 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:ovi kozarci su bili dobri su ustaskim aHbabima u krajini pogotovo cetnicke vojvode i odredi dok ne stigosHe partizani procerani iz uzicke republike, jebli mater kud drinu predjosHe a gore cvijetalo bratstvo i jedinstvo...
Tako je. Uglavnom nitko nije valjao...džaba se handrili međusobno. Ionako bi se Njemci sami povukli 1945....a i da su ostali ne bi jazuk bio. Ovako ova omladina sada mora tegliti do Njemačke da izbije koru kruha.

yes valla a blazeni alojze je tako vodio mirotvorno pokrstavanje rvackoga cvijeca i pravoslavnih rvata na staru veru pradedovsku... eeee nebi sad uznici truHnuli po Askim kazamatima
Hafis

#223 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:
Hafis wrote: Bio sam svega desetak minuta, samo da vidim ima li 5% onoga što su ovi struĆnjaci predviđali.
Jedino ostaje ''sporan'' motiv koncerta. o tome se da polemizirati.[/quote]

To i jest sustina price. :wink:
A jebat ga. Svak' prodire dokle može.
Meni je neshvatljivo da se davaju ulice po generalu Deliću, jer je i on dio bliže krvave povjesti i ne predstavlja jednaku moralnu vrijednost za sve ljude u ovoj državi. Ovi delegati ovdje kao protuargument navode prvostupnost njegove presude, relativno mali broj žrtava, malu vremensku kaznu i slične gluposti - kurva je kurva, pa imala u karijeri 10 000 ili 10 mušterija. Pa tako i ovo. Uglavnom, to se provuče ispod žita i idemo gledati što oni anamo rade.
Pa i drugi primjer - pokušaj imenovanja sarajevskog aerodroma po Aliji, koji je na svu sreću nasilno prekinuo Visoki predstavnik, koliko se sjećam. Shvaćam i donekle imenovanje ulica i škola po njemu, ali zračnu luku u glavnom gradu države?? Alija ne predstavlja za današnju državu BiH, ono što predstavlja recimo Kenedi za USA. Kao i u slučaju gen. Delića on ne predstavlja onu moralnu, povijesnu i bilo koju drugu zajedničku vrijednost koja bi spajala različite etničke skupine u ovoj državi, već naprotiv. To je realnost i ne može se mjenjati nasilnim prekrajanjem prošlosti
Zato, se sada i ovo dešava. Logika je kristalno jasna: Ako se može Delić pokopati sa svim vojnim počastima, može se i lobirati da se na neki način pomogne onim ljudima.
BHCluster

#224 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by BHCluster »

Demagogija par excellence. :run:
Hafis

#225 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Hafis »

BHCluster wrote:Demagogija par excellence. :run:
A ima logike, jel'de?
Post Reply