Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post Reply
General War

#176 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by General War »

kockakockica wrote:"Neka, neka, treba ovako svaki dan. Ovaj koncert i mnoge druge "drustvene" dogadjaje ste vi financirali. Vjerovatno dobar dio Vas koji bas sad kmecite na temi pomaze ovakve i slicne merakluke.

Kupite Todoricevu vodu, u Konzumu se podmirite sa hrvatskim proizvodima, kasnije mlatnete Staniceve sokove, i jos na kraju zadnje dvije marke donirate u kladionicu. Sve naravno pod kontrolom HDZ-a koji vam se svakodnevno krevelji u facu, dok vi vec danas skupljate pare za izbornu kampanju HDZ 2018.

Da vam covjek crta svakodnevno, ogroman broj ne moze shvatiti kako sistem funkcionise. Suze teku u potocima za Konzumom hehehe

Nastavite u istom ritmu :thumbup:
...tako je, sistem isto tako funkcinoise da ovi sto slave "uznike" su integralni dio tog sistema cak sta vise i clanovi predsjednistva i koalicioni partneri onih koji uredno potpisu svaku marku skutorima...znaci trebali bi bojkotovati onda i sve firme koje su pod SDA sapom??
musicman80

#177 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by musicman80 »

kockakockica wrote:"Neka, neka, treba ovako svaki dan. Ovaj koncert i mnoge druge "drustvene" dogadjaje ste vi financirali. Vjerovatno dobar dio Vas koji bas sad kmecite na temi pomaze ovakve i slicne merakluke.

Kupite Todoricevu vodu, u Konzumu se podmirite sa hrvatskim proizvodima, kasnije mlatnete Staniceve sokove, i jos na kraju zadnje dvije marke donirate u kladionicu. Sve naravno pod kontrolom HDZ-a koji vam se svakodnevno krevelji u facu, dok vi vec danas skupljate pare za izbornu kampanju HDZ 2018.

Da vam covjek crta svakodnevno, ogroman broj ne moze shvatiti kako sistem funkcionise. Suze teku u potocima za Konzumom hehehe

Nastavite u istom ritmu :thumbup:

Ne branim Konzum, ali Konzum zaposljava BIH radnike i placa porez drzavi kao I drugi centri koji posluju u BIH. Bingo jeste domaci, ali u Bingu isto imas hrpu proizvoda iz Hrvatske, Srbije i inostranstva, a nisam suguran da im je sve voce i povrce, kao I njihov Bingo brand 100% iz BIH. Ne znam kako je sada stanje, Ali prije godinu-dvije, radnici Konzuma su bili bolje placeni u odnosu na kolege iz Binga.

Ja bi licno volio da na nase trziste dodje jos konkurencije Agrokoru I Bingu, a ne da ovi drze monopol.
ABH017

#178 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

dječak sa šibicama wrote:Jos mi je u sjecanju svecani docek osudjenog ratnog zlocinca Rasima Delica, na sarajevskom ajrodromu.

I dzenaza sa svim vojnim i drzavnim pocastima.

Ruzno je to, ali eto, desava se. Sta da radimo.
To i jeste najveći problem "ljudi" u BiH, nebitno kojoj varijanti pripadaju.
Nije problem što se veličaju zločini, ako je u pitanju zločinac iz mog tora.
Kakve veze ima zadata tema sa Rasimom Delićem? Samo toliko da takvima kao ti olakša dušu zbog "ustaških nestašluka" i da ih relativizira?
Nisam znao da se podrška ratnim zločincima iz reda hrvatskog naroda, organizira samo, i isključivo, kao odgovor na doček Rasima Delića na "te'eranskom" aJrodromu i njegovu dženazu sa sve vojnim počastima.
Na sličan način se Ratko Mladić svetio "turcima" na djeci i starcima iz Srebrenice. Što je prošlo 500 godina i što ta djeca nemaju apsolutno nikakve veze sa tim "turcima", koji su mu nabili komplekse, ko te to pita. Imaju slična imena i mole se na isti način. Pobij sve.

Mislim, svrstavaj se ti slobodno među one koji veličaju ustaštvo i ratne zločince, opravdavajući to dočekom drugog ratnog zločinca. Ne šteti nikom do tebi.
dr socrates

#179 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by dr socrates »

Nije mi jasno u kojem i kakvom svijetu živi ovaj lik što je postavio temu pa konstatuje da BiH ima antifašističku a Srbija i Hrvatska fašističku tradiciju,on kao da je istoriju učio od Fatmira Alispahića ili prepisivao iz "Alan Ford" romana.
Da nešto zna o ulozi svog naroda u Drugom svjetskom ratu vjerovatno ne bi takve nebuloze iznosio,muslimani su naime činili 25% vojnika u zloglasnoj NDH.
S druge strane u partizanskim jedinicama bili su brojni i značajni otprilike kao Srbi u Armiji BiH u prošlom ratu.
Dovoljan je samo podatak da je u bitkama na Neretvi i Sutjesci više je bilo Srba sa teritorije opštine Glina u partizanama nego svih Bošnjaka muslimana iz BiH!?
Za svoje učestvovanje u NOB-u dobili su uostalom i priznanje od vrhuške KPJ da su oni samo vjerska grupa,a ne nacija.Za tadašnje antifašiste oni uopšte nisu postojali,a niti je NOP postojao za tadašnje Bošnjake ili muslimane.

Oni su se sjetili priključiti antifašističkom pokretu sa zakašnjenjem od pola vijeka i ta njihova antifašistička borba se sastoji u tome da druge pokušaju ubijediti da je više od deset hiljada Kozarčana koji su poginuli u partizanskim jedinicama dalo svoj život za nedjeljivu BiH,da su ustanici iz Drvara i Grmeča uzeli puške u ruku da se izbori za nezavisnu Bosnu,da su Srbi koji su činili između 80-90% ljudstva u partizanama kada je BiH u pitanju(ne računam ostale republike) nisu bili zapravo Srbi već Bosanci i Hercegovci.

Kome oni mogu da prodaju tu jeftinu i budalastu priču?
Nikoga izvan zemlje to i ne zanima,Srbima i Hrvatima sigurno ne,a to znači da jedino sebe mogu do bevijesti obmanjivati pričom o antifašizmu u BiH.
IMT25

#180 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

ABH017 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jos mi je u sjecanju svecani docek osudjenog ratnog zlocinca Rasima Delica, na sarajevskom ajrodromu.

I dzenaza sa svim vojnim i drzavnim pocastima.

Ruzno je to, ali eto, desava se. Sta da radimo.
To i jeste najveći problem "ljudi" u BiH, nebitno kojoj varijanti pripadaju.
Nije problem što se veličaju zločini, ako je u pitanju zločinac iz mog tora.
Kakve veze ima zadata tema sa Rasimom Delićem? Samo toliko da takvima kao ti olakša dušu zbog "ustaških nestašluka" i da ih relativizira?
Nisam znao da se podrška ratnim zločincima iz reda hrvatskog naroda, organizira samo, i isključivo, kao odgovor na doček Rasima Delića na "te'eranskom" aJrodromu i njegovu dženazu sa sve vojnim počastima.
Na sličan način se Ratko Mladić svetio "turcima" na djeci i starcima iz Srebrenice. Što je prošlo 500 godina i što ta djeca nemaju apsolutno nikakve veze sa tim "turcima", koji su mu nabili komplekse, ko te to pita. Imaju slična imena i mole se na isti način. Pobij sve.

Mislim, svrstavaj se ti slobodno među one koji veličaju ustaštvo i ratne zločince, opravdavajući to dočekom drugog ratnog zločinca. Ne šteti nikom do tebi.
Tu gadost za Rasima Delića stvarno nisam znao, bio sam suviše mlad i nezainterersiran za politiku. Ako je to istina, onda smo zaista svi mi ista govna, isti klošari, samo je pitanje ko je koga u kojem momentu rata i sticaju okolnosti, ko je koga stigao i mogao više i brutalnije da namlati. I ima mjesta relativiziaciji, itekako ima. Mladićev primjer je suviše van kontesta ove priče, onaj je ipak ultra-manijak veliko -srbin zadojen kosovskim bojem, bunom protiv dahija i sl sranjima, a mi ovdje govorimo o veličanju ratnih zločinaca iz rata na Ex- Yu prostorima, ranih 90-tih. Ovo je crna rupa koju je svako iole normalan treabao napustiti 90-tih, i djelovati iz inostranstva, lobirati za građansku, antifašističku BiH, , kad si materijalno situiran i potkovan. Malo fašizma na lokalnom nivou očito ne smeta "međunarodnoj zajednici", time se najbolje zakuhavaju ratovi, smjenjuju nepodobni režimi i namještaju podobni. Zadnji primjer je Ukrajina..
Toffee karamela

#181 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Toffee karamela »

IMT25 wrote:
Tu gadost za Rasima Delića stvarno nisam znao, bio sam suviše mlad i nezainterersiran za politiku.
Koju gadost za Rasima Delića nisi znao? Je li znaš zašto je zaglavio Haga?
ABH017

#182 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

dr socrates wrote:Nije mi jasno u kojem i kakvom svijetu živi ovaj lik što je postavio temu pa konstatuje da BiH ima antifašističku a Srbija i Hrvatska fašističku tradiciju,on kao da je istoriju učio od Fatmira Alispahića ili prepisivao iz "Alan Ford" romana.
Da nešto zna o ulozi svog naroda u Drugom svjetskom ratu vjerovatno ne bi takve nebuloze iznosio,muslimani su naime činili 25% vojnika u zloglasnoj NDH.
S druge strane u partizanskim jedinicama bili su brojni i značajni otprilike kao Srbi u Armiji BiH u prošlom ratu.
Dovoljan je samo podatak da je u bitkama na Neretvi i Sutjesci više je bilo Srba sa teritorije opštine Glina u partizanama nego svih Bošnjaka muslimana iz BiH!?
Za svoje učestvovanje u NOB-u dobili su uostalom i priznanje od vrhuške KPJ da su oni samo vjerska grupa,a ne nacija.Za tadašnje antifašiste oni uopšte nisu postojali,a niti je NOP postojao za tadašnje Bošnjake ili muslimane.

Oni su se sjetili priključiti antifašističkom pokretu sa zakašnjenjem od pola vijeka i ta njihova antifašistička borba se sastoji u tome da druge pokušaju ubijediti da je više od deset hiljada Kozarčana koji su poginuli u partizanskim jedinicama dalo svoj život za nedjeljivu BiH,da su ustanici iz Drvara i Grmeča uzeli puške u ruku da se izbori za nezavisnu Bosnu,da su Srbi koji su činili između 80-90% ljudstva u partizanama kada je BiH u pitanju(ne računam ostale republike) nisu bili zapravo Srbi već Bosanci i Hercegovci.

Nikoga izvan zemlje to i ne zanima,Srbima i Hrvatima sigurno ne,a to znači da jedino sebe mogu do bevijesti obmanjivati pričom o antifašizmu u BiH.
Samozavaravanje je legitimna disciplina kojoj se dokoni i izmanipulisani, u tor svedeni, ljudi rado prepuštaju.
Samo takvi mogu praviti paralelu između procenta i broja Srba, Hrvata, Bošnjaka i ostalih u NOB-u sa procentom i brojem istih u ustaškim i četničkim, dakle fašističkim, pokretima, istovremeno zaboravljajući šta oni predstavljaju, a to su velikoHRVATSKI i velikoSRPSKI zločinački projekat. Ne vidim zastupljenost riječi Bosna, Bosanac, Bošnjak, musliman u pomenutim zločinačkim projektima, pa mi je pominjanje procenata zastupljenosti pomenutih u istim nebulozno, u najmanju ruku.
IMT25

#183 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

Toffee karamela wrote:
IMT25 wrote:
Tu gadost za Rasima Delića stvarno nisam znao, bio sam suviše mlad i nezainterersiran za politiku.
Pa iz prethodnog posta, osuđeni zločinac, svečano dočekan na povratku iz Haaga u BiH, vojne počasti...
Toffee karamela

#184 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

dr socrates wrote:Nije mi jasno u kojem i kakvom svijetu živi ovaj lik što je postavio temu pa konstatuje da BiH ima antifašističku a Srbija i Hrvatska fašističku tradiciju,on kao da je istoriju učio od Fatmira Alispahića ili prepisivao iz "Alan Ford" romana.

Pa ako su muslimani bili tako nevažni za NOP i ni u čemu živom nisu učestvovali kako se to onda dogodi ZAVNOBIH koji bi baš njima po mjeri i volji?

I tadašnjim i današnjim muslimanima?

Ispade da su se želje ovih silnih legija srpskih partizana i muslimana nekako poklopile?

Objasni nam to Radosave
Sanjarko

#185 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Sanjarko »

L u c i f e r wrote:Cega se pametan stidi...
Vidis u ovoj izreci se tupson moze stavit umjesto one druge rijeci. :evil:
ABH017

#186 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

Na stranu podrška ratnim zločincima. Ovdje se radi o negiranju ratnog zločina, minimiziranju masovnih ubistava, logora, etničkog čišćenja, ubistva nevinog čovjeka.
Svako onaj, ko na bilo koji način opravdava ovakvu manifestaciju ili je relativizira, slobodno se može svrstati u isti koš sa onim koji je te zločine počinio. Pa bujrum.
Toffee karamela

#187 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

IMT25 wrote:
Toffee karamela wrote:
IMT25 wrote:
Pa iz prethodnog posta, osuđeni zločinac, svečano dočekan na povratku iz Haaga u BiH, vojne počasti...
Pa jel ti tako teško provirit na wiki i vidjet šta mu se stavlja na teret? I onda to uporedit sa Mladićem i ostalima? I veličina odnosno broj jesu važni, ma šta neko tvrdio suprotno.

Rasim je zaglavio jer nije naredio istragu zbog pogubljenja 60 vojnika od strane mudžahedina, a svaki srpski snajperist oko SA je pobio možda toliko ljudi.
IMT25

#188 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

@Toffee karamela

Da, relativizacija krivice, natjera me da se zamislim u ovo kasno doba, vjerovatno može biti negativna-u službi samoopravdavanja i vječitog traženja krivca u drugoj strani, i kao nešto pozitvno, kao katarza- kao hajde da priznamo da smo i mi činili drugima zločine koliko smo mogli i koliko su nam snage to dovzvoljavale, a možda bi i više i ti brojevi bi bili veći da smo imali npr. svu onu srpsku silu na raspolaganju. Filozofsko pitanje..hm...
Toffee karamela

#189 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

IMT25 wrote:@Toffee karamela

Da, relativizacija krivice, natjera me da se zamislim u ovo kasno doba, vjerovatno može biti negativna-u službi samoopravdavanja i vječitog traženja krivca u drugoj strani, i kao nešto pozitvno, kao katarza- kao hajde da priznamo da smo i mi činili drugima zločine koliko smo mogli i koliko su nam snage to dovzvoljavale, a možda bi i više i ti brojevi bi bili veći da smo imali npr. svu onu srpsku silu na raspolaganju. Filozofsko pitanje..hm...
Naše zločine je otkrivala i analizirala naša štampa još u toku rata a u prvim poslijeratnim godinama pogotovo, nisu se gurali pod tepih i negirali.

O Kazanima se trubi 20 godina. Na njihovoj strani 27 godina nakon rata govore da nije uopšte bilo nikakave opsade SA a o genocidu se ne da ni reći.

Rat nije filozofija niti je Hag raspisivao potjernice po principu šta bi bilo da je bilo nego na osnovu učinjenog na terenu.

Uostalom ćetalji u vrijeme WWII nikakve artiljerije skoro da nisu imali pa su počinili genocid, Ne rade se genocidi na udaljenost nego na blizinu.
IMT25

#190 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

Toffee karamela wrote:

Naše zločine je otkrivala i analizirala naša štampa još u toku rata a u prvim poslijeratnim godinama pogotovo, nisu se gurali pod tepih i negirali.

O Kazanima se trubi 20 godina. Na njihovoj strani 27 godina nakon rata govore da nije uopšte bilo nikakave opsade SA a o genocidu se ne da ni reći.

Rat nije filozofija niti je Hag raspisivao potjernice po principu šta bi bilo da je bilo nego na osnovu učinjenog na terenu.

Uostalom ćetalji u vrijeme WWII nikakve artiljerije skoro da nisu imali pa su počinili genocid, Ne rade se genocidi na udaljenost nego na blizinu.

Pa ko im priredi svečani doček, kad smo ih mi tako lijepo razotkrili i analizirali njihove zločine. Da im nije svečanost na povratku organizirao Radovan Karadžić?
Us and them

#191 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Us and them »

I na toj Vozući za koju je Rasim osuđen je zarobljeno na stotine pripadnika VRS od kojih je veći dio živo razmjenjeno ili pušteno, tako da ni tu nije niko počinio zločin "koliko je mogao i koliko su snage dozvoljavale", tako da ti to perfidno zmijsko podmetanje izjednačavanja krivice neće proći. Još kaže, možda bi i više. Od kad se to nekom sudi po onome što bi možda učinio?

Ja vjerujem da se imalo sasvim dovoljno snaga da se obračuna sa ovim zarobljenicima, pa hmm., ne iskoristi se prilika...hm...

Image
ABH017

#192 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

@IMT25

Šta sad, hajmo zamišljati šta bi učinili da su mogli. :lol:
Pa imali su crkve u svim gradovima. Koliko ih je nastradalo? Uništeno? Zapaljeno?
Postavi sebi pitanje zbog čega je srušeno toliko džamija na dvije strane, a na trećoj sačuvano toliko crkava. Govore li ti nešto pojmovi etničko čišćenje, organizovano i institucionalno istrebljenje i velikodržavni projekat?
Ako ti to možeš opravdavati i legalizovati u svojoj glavi sa pojedinačnim zločinima i zamišljanjem "da su mogli i oni bi", onda ti, druže, imaš problem.
ABH017

#193 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

Us and them wrote:

I na toj Vozući za koju je Rasim osuđen je zarobljeno na stotine pripadnika VRS od kojih je veći dio živo razmjenjeno ili pušteno, tako da ni tu nije niko počinio zločin "koliko je mogao i koliko su snage dozvoljavale", tako da ti to perfidno zmijsko podmetanje izjednačavanja krivice neće proći. Još kaže, možda bi i više. Od kad se to nekom sudi po onome što bi možda učinio?

Ja vjerujem da se imalo sasvim dovoljno snaga da se obračuna sa ovim zarobljenicima, pa hmm., ne iskoristi se prilika...hm...

Image
:thumbup:
Hmmm.. :lol:
Janjicar

#194 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Janjicar »

Image

Srbi postavili prazne stolice za svoje haske osudjenike.
Toffee karamela

#195 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

IMT25 wrote:
Pa ko im priredi svečani doček, kad smo ih mi tako lijepo razotkrili i analizirali njihove zločine. Da im nije svečanost na povratku organizirao Radovan Karadžić?
Pa je li glavna stavka u svemu tome doček ili to što je dobio samo 3 godine?
IMT25

#196 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

Us and them wrote:

Image
Ma jok! Ko izjednačava? Nego je više prefidno i degutantno kako se u najvećem dijelu naše javnosti, negira svaka pomisao na naše možebit tu i tamo prljave, krvave ruke. A iz ovog novinskog članka se vidi u čemu je bila igra, uvijek se "velikom bratu", oku međunarodnih posmatrača moralo pokazivati ko ratuje korektno poštujući humanističke principe i međunarodna pravila ratovanja, a ko nije. Jer BiH je od starta bila u nepovoljnom položaju, pod embargom oružja, nisu nam dozvoljavali ni da nabavimo oružje da se branimo. To puštanje vojnika JNA je bilo u svrhu kupovine simpatije međunarodne zajednice, a ne zato što smo mi sami od sebe mnogo humaniji nego ostali.
Last edited by IMT25 on 09/06/2017 02:34, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#197 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Connaisseur Karlin »

u BiH ratni zlocinci iz tri tora su vec dugo popularni , a politicari uzivaju pomsmatrati , "uvijek, i prvi put" , "sokirane" gradjane koji vode burnu debatu :D
zunazu

#198 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by zunazu »

dječak sa šibicama wrote:https://youtu.be/kDCGzYIoeqQ

nekad bjese omiljen :D
Alen Mustafić? Da.

Ovo bi trebalo poslužiti kao pouka Hrvatima s juga BiH da više nikad ne rade slične bedastoće.

ABH017

#199 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ABH017 »

IMT25 wrote:
Us and them wrote:

Image
Ma jok! Ko izjednačava? Nego je više prefidno i degutantno kako se u najvećem dijelu naše javnosti, negira svaka pomisao na naše možebit tu i tamo prljave, krvave ruke. A iz ovog novinskog članka se vidi u čemu je bila igra, uvijek se "velikom bratu", oku međunarodnih posmatrača moralo pokazivati ko ratuje fer,korektno, humano itd, a ko nije. Jer BiH je od starta bila u nepovoljnom položaju, pod embargom oružja, nisu nam dozvoljavali ni da nabavimo oružje da se branimo. To puštanje vojnika JNA je bilo u svrhu kupovine simpatije međunarodne zajednice, a ne zato što smo mi sami od sebe mnogo humaniji nego ostali.
Evo da ti ponovim pitanje, jer se praviš da nisi vidio.
@IMT25

Šta sad, hajmo zamišljati šta bi učinili da su mogli. :lol:
Pa imali su crkve u svim gradovima. Koliko ih je nastradalo? Uništeno? Zapaljeno?
Postavi sebi pitanje zbog čega je srušeno toliko džamija na dvije strane, a na trećoj sačuvano toliko crkava. Govore li ti nešto pojmovi etničko čišćenje, organizovano i institucionalno istrebljenje i velikodržavni projekat?
Ako ti to možeš opravdavati i legalizovati u svojoj glavi sa pojedinačnim zločinima i zamišljanjem "da su mogli i oni bi", onda ti, druže, imaš problem.
Bujrum dokaži tu potencijalnu nehumanost i poveži nam to sa velikodržavnim nacionalnim programima, pa da možemo serbez maštati o zamišljenoj, imaginarnoj nehumanosti kao da je stvarna i, s tim, relativizirati dva počinjena, dokazana i presuđena ZLOČINAČKA PODUHVATA.
IMT25

#200 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by IMT25 »

@ABHO17
Stvarnu krivicu, počinjenu, a i onu što je bila kao namjera u ljudskom srcu, utvrdit može, a i hoće vjerujem, onaj gore... kad dođemo u njegove ruke i njegov pravedni sud. A naši ovozemaljski sudovi su nesavršeni, ograničeni, podložni ljudskim manipulacijama, itd.Toliko od mene, pozdrav!
Post Reply