Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
-
Tisina
#1 08.02. -Zetra, Letu Stuke, Zoster, Dubioza Kolektiv, Dbau
08.02.Zetra, pocetak 15h, 25 godina ZOI,
free upad- Letu Stuke, Dubioza Kolektiv, Zoster,DBAU
organizuju Grad Sarajevo i Sarajevska Zima
- suncica24
-
papa
#3 Re: 08.02. -Zetra, Letu Stuke, Zoster, Dubioza Kolektiv, Dbau
izvor ???
kome god sam ovo spomeno, nema pojma..plakata nema nigdje...
kome god sam ovo spomeno, nema pojma..plakata nema nigdje...
- HAVANA
- ProbuseniDolar
#5 Re: 08.02. -Zetra, Letu Stuke, Zoster, Dubioza Kolektiv, Dbau
Jaki bendovi u pm ... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: 08.02. -Zetra, Letu Stuke, Zoster, Dubioza Kolektiv, Dbau
koji su to bendovi tebi jaki?ProbuseniDolar wrote:Jaki bendovi u pm ...
-
Tisina
#7 Re: 08.02. -Zetra, Letu Stuke, Zoster, Dubioza Kolektiv, Dbau
imas danas postavljene plakate po gradu

- Dupli_skalp
#8 Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
sutra bi trebao biti taj koncert u zetri u sklopu proslave 25 godina od olimpijade u sarajevu i učestvuju dubioza kolektiv, zoster i još par izvođača... zna li neko kad je tačan termin početka koncerta?
- Van Halen
#9 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Mislim da je u 15h početak,traje negdje do 19h.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#10 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Kako meni ovo na zivce ide. Cuj koncert...... Nemam stvarno nishta protiv ovih izvođaca, ali na ovaj nacin obiljezavati godisnjice stvarno je tuga
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Iskoristio bih priliku da na ovoj temi zamolim pjevače na koncertu da odmantraju molitvu za snijeg, nebi li spasili ovo što je ostalo od zimske turističke sezone:
Oooo, Halila!
Publika odgovara: Oooo, Halila!
Riki - tiki - Tumba!
Publika: Riki - tiki - Tumba!
Oooo Uueeee Uueeee Aluui!
Publika: Oooo Uueeee Uueeee Aluui!
Sve ponoviti tri puta, pa skandirati Anto Sučić, Anto Sučić!
Oooo, Halila!
Publika odgovara: Oooo, Halila!
Riki - tiki - Tumba!
Publika: Riki - tiki - Tumba!
Oooo Uueeee Uueeee Aluui!
Publika: Oooo Uueeee Uueeee Aluui!
Sve ponoviti tri puta, pa skandirati Anto Sučić, Anto Sučić!
- Luke Perry
#12 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
hoce li dati pare od zarade onom teniseru pa da stvarno imamo olimpijca?
- uvjek dobar gost
#13 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
... Gledah neke emisije, kadrove iz arhiva... gledah onda sadašnje stanje.. i vidjeh ceremoniju paljenja plamena nakon 25. godina...
Meni kao čovjeku, kao pojedincu nekako sve ono nadrealno izgleda, kao da nikad, ponavljam NIKAD bilo nije... kao da smo danas nekako povratili u budućnost... kakvi smo to ljudi, pa svi su hajrovali na Olimpijadi a mi trarabe nikad i ništa.. jesmo li mi fakat toliko glupi, plitki, neobrazovani, nesvjesni potencijala kojeg imamo, jesmo li toliko banalni i prizemni... da su nas izlevatili kao budale... pa cijela država bi mogla živjeti od turizma i mogli bi se razviti za pet godina a ovako trunemo u predrasudama dok nam život pred očima prolazi...
Na ponovnom paljenju plamena... bilo je oko 67 ljudi... sve skupa sa novinarima... ebote na šta je ovaj grad spao i mi svi skupa as njim jer zapamtite svi crn si koliko je crno sve oko tebe ili si bijel koliko je bijelo ko tebe... ne možeš živjet u smeću i furat se da si europejac... jedino ako si "zlatna omladina" tada možeš upravo to... možeš "sjajiti! iz smeća !
P.S
Fakat se o nama nisu džaba vicevi vazda pričali !
Meni kao čovjeku, kao pojedincu nekako sve ono nadrealno izgleda, kao da nikad, ponavljam NIKAD bilo nije... kao da smo danas nekako povratili u budućnost... kakvi smo to ljudi, pa svi su hajrovali na Olimpijadi a mi trarabe nikad i ništa.. jesmo li mi fakat toliko glupi, plitki, neobrazovani, nesvjesni potencijala kojeg imamo, jesmo li toliko banalni i prizemni... da su nas izlevatili kao budale... pa cijela država bi mogla živjeti od turizma i mogli bi se razviti za pet godina a ovako trunemo u predrasudama dok nam život pred očima prolazi...
Na ponovnom paljenju plamena... bilo je oko 67 ljudi... sve skupa sa novinarima... ebote na šta je ovaj grad spao i mi svi skupa as njim jer zapamtite svi crn si koliko je crno sve oko tebe ili si bijel koliko je bijelo ko tebe... ne možeš živjet u smeću i furat se da si europejac... jedino ako si "zlatna omladina" tada možeš upravo to... možeš "sjajiti! iz smeća !
P.S
Fakat se o nama nisu džaba vicevi vazda pričali !
-
mIRCerka
#14 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Meni je na koncertu bilo super, kicma me boli od stajanja, ali Zoster i Dubioza...uhhhhhhhhhhh....
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#15 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Meni je ona utrka legendi skijanja sredinom februara sve pokazala. Sramotno mali broj ljudi u odnosu na imena koja su dosla. A lafo da utrka trebala pokazati da li smo spremni org utrku svjetskog kupa
Kada covjek malo bolje razmisli nije lako pronaci krivca za sve to, a to su gradske vlasti Sarajeva. Nakon Olimpijade imali smo redovna takmicenja u bobu/sankanju, finale svjetskog kupa u skijanju bilo na Jahorini, hokejaski klub Bosna bio u prvoj ligi, a posjeta na utakmicama je bila fenomenalna, skakaonice su sluzile za pripreme i treninge skakaca, a dobro se sjecam kao mali da su me vodili da gledam neko takmicenje na Igman.....
od rata je proslo 14 godina, skakaonice izgledaju jadno, na Bjelasnici radi jedan jedini normalni lift, ne ide naravno do vrha, veleslalom/slalom staza se ne koristi iako je kako cujem obnovljen onaj dvosjed u Stinjem dolu, Trebevic jos nije skroz ni deminiran, jedva da se moze i prepoznati da je tu nekad bila bob staza, staza za nordijsko trcanje na Igmanu i nema, mada bi to bila fina rekreacija da iole ima pameti... led na Zetri bude max 2 mjeseca...Olimpijski muzej na mejtasu je i dalje utociste za narkomane. Na ulazima u grad nigdje ne pise da je to Olimpijski grad, jedino sam taj natpis vidio na zgradi televizije, cijene na Bjelasnici su preskupe za obicne gradjanje, pa nije ni cudo sto je tako mali interes za zimske sportove.
Gradske vlasti se samo sjete Olimpijade za godisnjicu, organiziraju nekakve budalaste manifestacije, da se najedu, napiju, predstave kao neki faktori, a najzasluziniji ljudi za org Olimpijade su rasuti shirom svijeta i vec odavno zaboravljeni od gradskih vlasti.
Da ne napominjem da ove mladje generacije pojma nemaju da je ikada bila Olimpijada u Sarajevu.
Al najbitnije je obrnuti pare za apartmane, uzimati kes za raznorazne termine u zetri (a MOK obnovio zetru za razvoj zim sportova), svake godine povecavati ski karte na Bjelasnici/Jahorini, sistematski unistavati planine i slicno......
Svi smo kolektivno glupi kada ovo dozvolimo
od rata je proslo 14 godina, skakaonice izgledaju jadno, na Bjelasnici radi jedan jedini normalni lift, ne ide naravno do vrha, veleslalom/slalom staza se ne koristi iako je kako cujem obnovljen onaj dvosjed u Stinjem dolu, Trebevic jos nije skroz ni deminiran, jedva da se moze i prepoznati da je tu nekad bila bob staza, staza za nordijsko trcanje na Igmanu i nema, mada bi to bila fina rekreacija da iole ima pameti... led na Zetri bude max 2 mjeseca...Olimpijski muzej na mejtasu je i dalje utociste za narkomane. Na ulazima u grad nigdje ne pise da je to Olimpijski grad, jedino sam taj natpis vidio na zgradi televizije, cijene na Bjelasnici su preskupe za obicne gradjanje, pa nije ni cudo sto je tako mali interes za zimske sportove.
Gradske vlasti se samo sjete Olimpijade za godisnjicu, organiziraju nekakve budalaste manifestacije, da se najedu, napiju, predstave kao neki faktori, a najzasluziniji ljudi za org Olimpijade su rasuti shirom svijeta i vec odavno zaboravljeni od gradskih vlasti.
Da ne napominjem da ove mladje generacije pojma nemaju da je ikada bila Olimpijada u Sarajevu.
Al najbitnije je obrnuti pare za apartmane, uzimati kes za raznorazne termine u zetri (a MOK obnovio zetru za razvoj zim sportova), svake godine povecavati ski karte na Bjelasnici/Jahorini, sistematski unistavati planine i slicno......
- atom62
#16 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
mislim da je ponovo ucinjena velika nepravda po meni najvecoj zvijezdi nase estrade - rizzo ruzi?
zasto nije mogao on nastupiti? to je maslo ibre spahica!
zasto nije mogao on nastupiti? to je maslo ibre spahica!
-
The 51st State
#17 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
sve satro socijalno angazovani bendovi, a pjevaju kad god ih postojeca vlast zovne....
-
neshto
#18 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
ejh moj brate da je samo to... albumi, oprema, čista lova, sve su to dobili još od semihe. njima je "socijalna angažiranost" samo marketing i ništa više...The 51st State wrote:sve satro socijalno angazovani bendovi, a pjevaju kad god ih postojeca vlast zovne....
- uvjek dobar gost
#19 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Uz napomenu da se može krenuti sa kampanjom da se sve ovo promijeni da to nisu neke pare, da se mogu organizovati aktivnosti koje bi dugoročno devele do napretka... ali gradske i kantonalne vlasti nikad nisu ni krenule sa akcijama... mene tuga uhvati kada omladini objašnjavam kako se nekad išlo na Trebević, da je bila žičara.. da je bio "Vučko" bob od spužve kojim se moglo spustiti niz stazu.... bruka je što je ovo sve ovako i što oni koji bi morali nešto raditi ne čine ništa već kao što reče Admir koriste datume da bi se džaba majeli i napili...Admir_1984 wrote:Meni je ona utrka legendi skijanja sredinom februara sve pokazala. Sramotno mali broj ljudi u odnosu na imena koja su dosla. A lafo da utrka trebala pokazati da li smo spremni org utrku svjetskog kupa![]()
Kada covjek malo bolje razmisli nije lako pronaci krivca za sve to, a to su gradske vlasti Sarajeva. Nakon Olimpijade imali smo redovna takmicenja u bobu/sankanju, finale svjetskog kupa u skijanju bilo na Jahorini, hokejaski klub Bosna bio u prvoj ligi, a posjeta na utakmicama je bila fenomenalna, skakaonice su sluzile za pripreme i treninge skakaca, a dobro se sjecam kao mali da su me vodili da gledam neko takmicenje na Igman.....
-
mIRCerka
#20 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Imas li ti dokaza za takvo nesto?neshto wrote:ejh moj brate da je samo to... albumi, oprema, čista lova, sve su to dobili još od semihe. njima je "socijalna angažiranost" samo marketing i ništa više...The 51st State wrote:sve satro socijalno angazovani bendovi, a pjevaju kad god ih postojeca vlast zovne....
Naime, radim sa jednim clanom jednog od pomenutih bendova, i znam da 2/3 svake plate trosi na opremu, pa kontam, da mu javim da Vlast daje pare, da ne trosi svoje dzaba....
- faye
#21 Re: 08.02. -Zetra, Letu Stuke, Zoster, Dubioza Kolektiv, Dbau
slabo ste ovo najavili evo je tek sad vidim da je biloTisina wrote:08.02.Zetra, pocetak 15h, 25 godina ZOI,
-
neshto
-
este lauder
#23 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
baš šteta što ranije nisam vidjela, išla bi
-
este lauder
#24 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
admir je u pravu, sve nam je tako
-
mIRCerka
#25 Re: Koncert u Zetri povodom proslave godišnjice ZOI '84
Bili plakati, radio i web najave, tv najave...