koncert Harija na koševu-otići ili ......

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mrle

#101 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by mrle »

Zato si se ti kod kuce ubijala najnovijim muzickim dostignucima Saje legende... :lol:
Ghita

#102 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Ghita »

da hoće biti sajin koncert ovdje bila bih u prvom safu na koncertu. ne bih žalila para
mrle

#103 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by mrle »

Ma za bete bi bilo dzaba, ipak si radila na promociji albuma.Evo ja npr. mozda nikad ne bih cuo za njega da ne bi tebe.... :P
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#104 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by ladyblue18 »

Najlakse sjediti kuci i pljuvati jelda?
Klasicna bosanska...
No...
Ja sam prijatno iznanadjena koncertom, savrseno zaista, nisam se nadala necemo ovakvom.
Bas onako svjetski, bina, ekrani, a ozvucenje fakat savrseno bez ijedne mane.
Enis mi je bio skroz super sa navijackom :mrgreen: i Ciro sa pulenima :-D
Jes da nam je mogao dovesti sve pulene, no... :mrgreen:

Mislim da je pici jucer spomenuo za sole mio :mrgreen: , i ono sto izvuce Hari veceras je bilo :thumbup:

I meni je skroz bezze ona prica o fondaciji...kao da zeli time sebe da opravda i da nam kaze da on nije to sto se prica...
to je bilo fakat nepotrebno.

pored toga, sve odlicno. :) :thumbup:
cyprus

#105 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by cyprus »

Bio...nije loše...raje bilo više od mog očekivanja...uglavnom pozitivna ocjena :)

A sad što neki ne mogu da se ne preseravaju i ne pljuju...druga stvar
Daphna

#106 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Daphna »

Vidim upisujete se... Pa da šarnem i ja koju :-) :)

Meni vala bilo fino. Nit' znam sve pjesme, nit' sam neki fan... Ali provedoh ponedjeljak veče na otvorenom, u više nego prijatnom i dragom društvu. Smijala se, plesala... Kao i većina - zvuk, rasvjeta :thumbup:
ma_zdra'o

#107 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by ma_zdra'o »

Nekako mi je kratko trajao
Suncica79

#108 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Suncica79 »

Ne znam, sto se mene tice i grupa U2 nije sto je nekad bila. I oni na neki nacin zive od stare slave.
Sejla nisam ja rekla da kao bosanka moras da slusas Halida i Merlina, vec kazem da je pomalo cudno da niko ovdje ne zna vise od jedne njihove pjesme *ili nijedne, pa ko onda puni one sale na koncertima? Kad su bilo kakve teme o muzici, uvijek svi samo slusaju kvalitetnu stranu muziku a nasu muziku nazivaju sundom i obicno niko ne zna nijednu pjesmu.
Ja sve slusam sto se meni svidja, i sto me ispunjava a ponajmanje me interesuje necije misljenje i pljuvacina.

Harijevih par pjesama volim...
Toffee karamela

#109 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Toffee karamela »

Neelix wrote: imam osjecaj da je citao forum :D neko je napisao kako nije mogao :? otpjevati "o sole mio". otpjevao je na koncertu, i to fantasticno, postavim klip kad mi ne bude mrsko
:lol: :lol: :lol: Oooo jaštaaaa neg čita, pa otkud bi mu došla ideja da se prihvati baš te pjesme, eh lijepo je znat da ni ovo šta mi ovdje divanimo ne ide sve u vjetar nego da se čita, :lol: :lol: . Ah mora da je ispio 20 jaja da mu glasnice ne bi pukle. No daleko bilo da ja mrzim čojeka tek tako, ni zbog čega, evo ću ga pohvalit za nekoliko pjesmica kojima će skoro bit pa i 20 godina a ja ih se još sjećam i slušam ih:

-U tvojoj kosi
-Ruža bez trna
-Ivana
-Rođena si da te zavolim
-Emina (jedna od najpodlijih u poslijeratnoj BiH, čiji text sugerira da se eto i on, Hari, napatio tamo u nekom izbjeglištvu, ali svejedno, jako lijepa melodija i aranžman). :D
_tulumba_

#110 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by _tulumba_ »

Hajd da i ja pohvalim covjeka, (vidim cita izgleda ovu temu, pa da ne bude "joj jes' mu bezveze koncert" :D )..
Ma nije lose bilo, nisam bas neki fan, vecinu pjesama znam, ali samo refrene, a ona Lejla i goluboviii, tek sam na kraju dosao na svoje :-)
Sa ovog novog znam onu "Rodjen sam u znaku djevice, u predgradju bola, pokraj ZENICE" :) .
Prvo, da zahvalim Bogu pa kisa ne pade, drugo, atmosfera je bila odlicna, trece, drago mi sto je bila i Nina na koncertu :) .Iskreno, otisao sam vise radi prijatelja nego radi sebe, a bilo je bolje nego sto sam ocekivao da ce biti, mozda i odlicno (za nase prilike).Lijepa prilika da se sa drustvom malo zabavi i ismije, a malo i zapjeva..

Bole noge malo al' proci ce...
Ugl. mislim da je bilo bolje nego sto je i sam Hari ocekivao.
hitman05

#111 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by hitman05 »

Ne lomi me

Bilo dobro :)
ladyblue18

#112 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by ladyblue18 »

ma_zdra'o wrote:Nekako mi je kratko trajao
Oko 2 i po sata...dje ba kratko. :mrgreen:
Za razliku od Merlina koji nije ni 2 sata prosle godine bio, ovo je bilo :thumbup:

I da, i ja sam mislila da nece biti ni 10 000 dusha ukupno, jer negdje oko pola 8,8 stadion je bio malo je reci poluprazan...no na kraju se sve popuni. :mrgreen:

I slazem se sa @tulumbom, mislim da je koncert premasio i Harijeva ocekivanja, bilo je stvarno divno.

I izbor gostiju odlican. Nina :thumbup:
Irm@

#113 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Irm@ »

hmmm...ozvucenje stvarno za 10 :-D
nekad od sredine koncerta mi smo na svkoj onoj sutljivoj pauzi :? skandirali: prsten i zlatni lanac :D tako da kad je otpjevao meni je bilo za +15 :-D
inace...koncert mu je bio nekako spor..i ove neugodne tisine kad par minuta nisi znao sto ne pjeva ili ne prica su mi bile bezveze..
sjecam se kad je u Zetri bio koncert prije nekoliko godina da je bio lom :-D
poslije smo na kafi zakljucili koliko para toliko muzike :D
a ocekivala sam da ce na kraju ga raja zvati na bis kad ono jock :D
Nina - savrsenstvo; Halid- svaka mu cast :) Enis - raja :-D
ugl nije lose..ali moglo je bolje...moglo je kao prije nekoliko godina u Zetri ;-)
Daphna

#114 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Daphna »

Irm@ wrote: a ocekivala sam da ce na kraju ga raja zvati na bis kad ono jock :D
I meni čudno što raja nije zvala na bis... Vidjelo se da su i oni čekali, jer nisu odmah uletjeli oni tehničari da pokupe instrumente, nisu se odmah palili reflektori... I ja čekala baš kao i Hari ali ništa. Sem par stidljivih vrisaka - ništa! Pa haman i njemu bilo ofirno izlaziti ponovo a raja ga ne zove :-D Šteta. Meni se ostajalo bar još pola sata :mrgreen:
photo&video

#115 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by photo&video »

Evo citam ove silne postove i ne mogu da se nacudim BOSANSKOJ GLUPOSTI.
Definitivno mi nije jasno zasto Bosanac ne podnosi bilo koji vid uspjeha svog komsije, prijatelja, brata...
Citam Hari je kloc kao covjek, ljigavac, ne zna da pjeva, pobjegao u Beograd....
Merlin ne zna pjevati, pjeva ko Gavran, skrtica, narcis..., da ne nabrajam dalje zadrzat cu se na ovoj dvojici/

Na forumu postoje 2 tabora oni koji vole Harija za njih je Merlin kloc i obratno.
Mozemo li nekada al bar nekada da budemo slozni i da kazemo da su to nasi, bh. pjevaci, i da budemo uz njih bar na ovim koncertima.
Da su se karte placale rekli bi supak treba da pravi besplatne koncerte ko Merlin, a kad je Merlin napravio guzovace koncert onda se pricalo da je naplacivao ulaz niko ne bi dosao.

Al zato da su dosli Ceca, Aca Lukas, Dragana i ostali cetalji iz susjedne nam drzavlje onda bi rekli:
pa nije ceca kriva sto joj je muz cetnik, nije Lukas cetnik on se samo tako ceslja... da ne nabrajam

Rezime: Nikad nas niko nece ni voljeti ni cijenti jer mi ne cijenimo i nevolimo sami sebe, i usput nikad necemo mati napredak FUJJJ :x
atom62

#116 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by atom62 »

koji ba uspjeh? plati meni koncert na kosevu pa cu i ja zavijati cijelu noc! cudi mesamo sto nije bilo nikoga iz kantonalnog odbora sda!
jasko_ba

#117 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by jasko_ba »

atom62 wrote:koji ba uspjeh? plati meni koncert na kosevu pa cu i ja zavijati cijelu noc! cudi mesamo sto nije bilo nikoga iz kantonalnog odbora sda!
joj ovih genijalaca :x :-) napaceni ljudi, nema sta
photo&video

#118 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by photo&video »

atom62 wrote:koji ba uspjeh? plati meni koncert na kosevu pa cu i ja zavijati cijelu noc! cudi mesamo sto nije bilo nikoga iz kantonalnog odbora sda!

E o ovome pricam, pa brate ako si sposoban napuniti Kosevo, pa eto moze i stadion Olimpika na Otoci ja ti skinem kapu, kako si isfrustriran (bez ljutnje)
Kakve veze ima sada SDA SDP HDZ SDS SNSD.... :roll:
donBeton

#119 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by donBeton »

Koncert kao koncert je odlično napravljen. Odlično ozvučenje, Rasvjeta, bina, organizacija, zaista savršeno. Hari na nivou (osim kad se zbunio par puta kraj Nine :P), gosti na nivou, sve na nivou.
Ali, pokazalo se da Hari ipak nije zvijezda za Koševa. Po mojoj procjeni 35 hiljada ljudi je bilo na stadionu. VIše je bilo i na Harisu Džinoviću. Ali, tokom čitavog koncerta samo se nekoliko puta čuo aplauz iz publike i ovacije (od toga po jednom kad su izlazili Dino, Enis, Ćiro i Žera). Slabo je raja pjevala i jednu pjesmu sa Harijem, slabo se promuklo, slabo se skakalo, slabo se čupala kosa i vrištalo. Zadnja dva koncerta na kojima sam bio na Koševu jesu onaj Dine Merlina i prije toga Harisa Džinovića. Za prvog ne treba ni govoriti, a drugi nije ni imao ovakvu ni organizaciju ni reklamu, pa je svejedno čini mi se bilo i više ljudi i koncert je bio mnogo više "živ" te ću slobodno reći da je i Džinović veća zvjeda od Harija. Iskreno, mislim da su besplatne karte fula, ali i da je Koševo fula, Hari ipak još nije prerastao Zetru.
atom62

#120 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by atom62 »

kako kakve veze! kome je harika pjevao jesenas sevdalinke i to navodno besplatno u zetri!? predizborna kampanja sda?! zar si to zaboravio!
a ovaj koncert ako nisi znao finansira opet sda preko svojih poslusnika: opstina stari grad i ministarstvo kulture kantona (il federacije nisam siguran)!
photo&video

#121 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by photo&video »

atom62 wrote:kako kakve veze! kome je harika pjevao jesenas sevdalinke i to navodno besplatno u zetri!? predizborna kampanja sda?! zar si to zaboravio!
a ovaj koncert ako nisi znao finansira opet sda preko svojih poslusnika: opstina stari grad i ministarstvo kulture kantona (il federacije nisam siguran)!

Ma nebitno, samo kazem daj da vise pocnemo cijeniti nase, a ne samo da sve sto je nase bilo to muzika, sport, kulutra bacamo pod noge a sve sto je tudje da dizemo u zvijezde, kontas?

Ako nesto i ne valja ne treba oko toga pisati kilometarske postove i dopustiti "komsijama" da se nasladuju, Hari i Merlin svima valjaju od Slovenije, Hrvatske, Srbije, CG, Makedonije.. al eto mi cemo im naci 1000 mana....
atom62

#122 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by atom62 »

photo nisam bio na koncertu i ne zelim da ga komentarisem. ali moras se sloziti da je neumjesno u vrijeme najvece ekonomske krize u svijetu, a kod nas je kriza permanentno prisutna, u najmanju ruku neumjesno organizovati takve koncerte o trosku poreznih obaveznika. to je zaista ono sto mi u cijeloj prici smeta! jos ce hari zaraditi na nama! uzas!
ako je on prava zvijezda neka organizuje koncert, karte po 5 ili 10 km pa bujrum! ko voli nek izvoli! slobodno trziste. ponuda i potraznja!
photo&video

#123 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by photo&video »

atom62 wrote:photo nisam bio na koncertu i ne zelim da ga komentarisem. ali moras se sloziti da je neumjesno u vrijeme najvece ekonomske krize u svijetu, a kod nas je kriza permanentno prisutna, u najmanju ruku neumjesno organizovati takve koncerte o trosku poreznih obaveznika. to je zaista ono sto mi u cijeloj prici smeta! jos ce hari zaraditi na nama! uzas!
ako je on prava zvijezda neka organizuje koncert, karte po 5 ili 10 km pa bujrum! ko voli nek izvoli! slobodno trziste. ponuda i potraznja!
Ok to se slazem, al isto tako se slazem da vise volim da se finansira koncert nego godisnja putovanja nasih ministara i ostalih kloceva koji sjede u udobnim foteljama. Ako moras birati izmedju dva zla biraj ono manje.
Pozz
ladyblue18

#124 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by ladyblue18 »

Daphna wrote:
Irm@ wrote: a ocekivala sam da ce na kraju ga raja zvati na bis kad ono jock :D
I meni čudno što raja nije zvala na bis... Vidjelo se da su i oni čekali, jer nisu odmah uletjeli oni tehničari da pokupe instrumente, nisu se odmah palili reflektori... I ja čekala baš kao i Hari ali ništa. Sem par stidljivih vrisaka - ništa! Pa haman i njemu bilo ofirno izlaziti ponovo a raja ga ne zove :-D Šteta. Meni se ostajalo bar još pola sata :mrgreen:
Ne znam gdje ste vi bile, ali dole kod pozornice raja je fakat zvala i cekali smo ali nista...

A za ovu gospodu koja i jebenu muziku posmatraju kroz sferu politike imam reci samo jedno.
Za vas nije ni korida. :wink:
Na sta se vas zivot svodi, ali fakat ovo pitam, kada i muziku gledas na fazon on je iz te stranke, on zbrisao u ratu...sta je vama ba. :? Kako zivite sami sa sobom tako?
Pa ako nikome na svijetu nije politike preko guse, nama bi trebalo biti, i umjesto da odes da se zabavis ako volis, ne volis ostanes kuci i vozdra, ali ne...valja gurati politiku u jednu tako prostu stvar kao sto je muzika...
To je ba pacenicki zivot, imate li kakvu drugu zanimaciju u zivotu? :? :-?

I ocekujete da nam bude bolje nekada na bilo kojem planu u ovoj drzavi?
Dok god postoje likovi poput vas koji ce politiku gurati i u izbor namirnica koje kupuje, nikada nama nece svanuti.
Ne zbog Evrope, ne zbog politicara, vec samo zbog vas...
A sada nastavite i dalje da se glodjete i olajavate ko je kakav i pripada kojoj stranci, i ko koga finansira, zasto nastupa u vrijeme ekonomske krize (jel ok. ako disemo u vrijeme ekonomske krize da ne potrosimo zrak :? ) i zasto taj neko ne daje pare u dobrotvorne svrhe.
Vjerovatno bi vi gospodo davali. :wink:
Kad napravi dzabe koncert ne valja, kad su ulaznice 10,15,20 KM opet ne valja...pa sta vama gospodo valja na ovom svijetu?
Smeta vam besplatan koncert, a ne smetaju vam silne pare koje se kradu i malverzacije, tu sutite...koje licemjerstvo.
Ima li ista sto vas moze zadovoljiti?

Btw mislim da je tema zrela za kljucanja, koncert bio i prosao. :)
Baltazar_khan

#125 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Baltazar_khan »

Ja sanjam njih na koševu:

Image
Post Reply