Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Moderator: _BataZiv_0809
- Better Man
#1 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Vidis, nasi bi ljudi htjeli da gledaju U2, Springsteena, Metallicu, Pearl Jam, R.E.M. itd, ali po mogucnosti da je karta besplatna ili najvise do 10 KM. Takav film u Sarajevu se nece desiti. Niko od nabrojanih nikad nece doci u Sarajevo da svira, jer ljudi ovdje nisu spremni platiti kartu za njihov nastup. Prije sat i nesto sam se vratio iz Hyde Parka gdje sam gledao jednog i jedinog The Bossa, tj. Brucea Springsteena & E Street Band. Svirali su puna 3 sata i priredili su istinski spektakl. Ono sto je interesantno da za 3 sata u silnoj masi od 50-80 hiljada ljudi niko vam nije stao na nogu,niti vas ocesao, a kamo li gurnuo. Dok izlaz sa koncerta iz Zetre kad se skupi nekih 15-16 hiljada ljudi traje kao godina, ovdje gdje broj ljudi 4 do 5 puta veci izadjes u sekundi.
-
shambho
#2 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
.
Last edited by shambho on 18/04/2011 00:31, edited 1 time in total.
- Chisum
#3 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Naravno... ljudi htjeli da gledaju top imena ali guzovache ili za cenera, i nije to da se mane para, ali to je jednostavno postao trend - daj nam svega za po' marke.
ali nije samo to... ovdje se sve odvija nekako stihijski i cas se desi neki odlicno propracen koncert kao Sepultura ili Napalm, a onda oni koji se bave organizacijom kao da ne stignu da uvezu sve to u neki kontinuitet ili nesto na sta se moze racunati, ako ne frekventno kao negdje vani, a onda ipak barem s vremena na vrijeme, pa se onda opet mrljavi ni tamo ni ovamo, a sve mi te aktivnosti organizatora i "organizatora" sto bi preko noci da klape pare, sve mi to izgleda iscjepkano, neuskladjeno... alter scena i alter desavanja jednog grada moraju da se vrte manje-vise oko slicnih osovina i da budu manje-vise dio jednog uskladjenog programa.
Eto ti navodis Kosheen i ADF itd.. svirali su u Sarajevu i jedni i drugi... ali opet kazem, problem je sto je alter scena, sto su alter desavanja rascjepkana, nedefinisana, padaju s neba i nestaju isto tako bez nekog reda... a to se u ovakvoj sredini, skrhanoj i sjebanoj od seljacina sto su sljegle u grad, ne bi smjelo tako raditi... mora postojati neki program, vidljiv i jasan i stabilan, a onda se ljudi pocnu s tim i identifikovati.... zato u ovim seljackim zemljama, ako hoces da napravis nesto moras imati nesto tipa festivala ili neki predvidljivi slijed, nesto za sta se ljudi uhvate i s cime se poistovijete, a putem cega se i nove generacije muzicki obrazuju.
Ovako, s neba pa u njedra, u sredini u kojoj je sve otislo u pet picki materina, u kojoj maturantima najstarijih sarajevskih gimnazija na proslavi mature pjevaju Koke i Hakala - to ne ide.
Kada se uhvati neki neki ritam, nesto kao sto je h/c pred rat uhvatio u Sarajevu, kada su dolazili dobri bendovi a svirke bile beton i kada se znalo, barem okvirno, kako i kada ce se sta desavati, e onda mozes da ocekujes nesto... a, stihijski, uz nama svojstvene improvizacije i krpljacenje... onako, s kafe pa na Dog Eat Dog... moze, ali u Londonu.
ali nije samo to... ovdje se sve odvija nekako stihijski i cas se desi neki odlicno propracen koncert kao Sepultura ili Napalm, a onda oni koji se bave organizacijom kao da ne stignu da uvezu sve to u neki kontinuitet ili nesto na sta se moze racunati, ako ne frekventno kao negdje vani, a onda ipak barem s vremena na vrijeme, pa se onda opet mrljavi ni tamo ni ovamo, a sve mi te aktivnosti organizatora i "organizatora" sto bi preko noci da klape pare, sve mi to izgleda iscjepkano, neuskladjeno... alter scena i alter desavanja jednog grada moraju da se vrte manje-vise oko slicnih osovina i da budu manje-vise dio jednog uskladjenog programa.
Eto ti navodis Kosheen i ADF itd.. svirali su u Sarajevu i jedni i drugi... ali opet kazem, problem je sto je alter scena, sto su alter desavanja rascjepkana, nedefinisana, padaju s neba i nestaju isto tako bez nekog reda... a to se u ovakvoj sredini, skrhanoj i sjebanoj od seljacina sto su sljegle u grad, ne bi smjelo tako raditi... mora postojati neki program, vidljiv i jasan i stabilan, a onda se ljudi pocnu s tim i identifikovati.... zato u ovim seljackim zemljama, ako hoces da napravis nesto moras imati nesto tipa festivala ili neki predvidljivi slijed, nesto za sta se ljudi uhvate i s cime se poistovijete, a putem cega se i nove generacije muzicki obrazuju.
Ovako, s neba pa u njedra, u sredini u kojoj je sve otislo u pet picki materina, u kojoj maturantima najstarijih sarajevskih gimnazija na proslavi mature pjevaju Koke i Hakala - to ne ide.
Kada se uhvati neki neki ritam, nesto kao sto je h/c pred rat uhvatio u Sarajevu, kada su dolazili dobri bendovi a svirke bile beton i kada se znalo, barem okvirno, kako i kada ce se sta desavati, e onda mozes da ocekujes nesto... a, stihijski, uz nama svojstvene improvizacije i krpljacenje... onako, s kafe pa na Dog Eat Dog... moze, ali u Londonu.
- nexo
#4 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Sve je lijepo receno u ovih par postova. Cvanja je mnogo jer mi moze biti 5 dana za kafu i cigare. Daj nam nesto za 5-aka, pa onda organizator iznajmi za 100-ju dvije, par ublehaskih kutija i FBT mixetu od 16 kanala iz 70-ih i zove te da mixas band sa reputacijom. Jer eto, organizator mora biti dobar 8 stoja za organizaciju, a fol se radi iz strasti. Mada ne zivim tamo mogu predpostaviti da ima bar tuce organizatora i kada bi svo znanje koje imaju sastavio, vjerovatno bi se mogla napraviti jedna profesionalna promoterska agencija, ali svako hoce da bude sef. Pogledaj samo koliko biker klubova ima u Sarajevu. 100-tinjak bikera, ako i toliko i najmanje 5 klubova...Balkanski ponos, ne moze se prihvatiti da je predsjednik kluba ovaj ili onaj, kada vec ja nisam taj...
I Heineken festival bi bio poluprazan po posjecenosti da nije onih stranaca koji dodju radi festivala i silnih gratis ulaznica koje se djele sponzorima. Ipak organizatore ovog festivala moram pohvaliti, jer urade posao pristojno.
@edit: Siguran sam da je i ovaj gig odradjen dobro. Koliko znam sound i light instalacija u Domu Mladim je top end i ljudi sigurno vode sa sobom FoH/monitor inginjere i dizajnera svijetla, dakle to mora da je bio ugodjaj za oci i usi. Ako organizatori nisu imali kvalitetnih sponzora, onda ih smo mogu zaliti.
I Heineken festival bi bio poluprazan po posjecenosti da nije onih stranaca koji dodju radi festivala i silnih gratis ulaznica koje se djele sponzorima. Ipak organizatore ovog festivala moram pohvaliti, jer urade posao pristojno.
@edit: Siguran sam da je i ovaj gig odradjen dobro. Koliko znam sound i light instalacija u Domu Mladim je top end i ljudi sigurno vode sa sobom FoH/monitor inginjere i dizajnera svijetla, dakle to mora da je bio ugodjaj za oci i usi. Ako organizatori nisu imali kvalitetnih sponzora, onda ih smo mogu zaliti.
-
kox
#5 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Ako govoris o koncertu u Metalcu u julu 2006 (predgrupe Dubioza i , cini mi se, Sikter) na njemu je bilo par hiljada ljudi.shambho wrote:Konkretno na ovom koncertu nisam bila ali apsolutno znam o cemu pricas..isti ADF kojeg si gore spomenuo je nekad prije 3-4 godine odrzao koncert na Metalcu, doduse ne u punom sastavu..koliko se sjecam karta je bila 10-15 KM.. Mislim da ni sto ljudi nije bilo.. ..I dosta je slicnih primjera naravno..![]()
Sto se koncerta Dog Eat Dog tice, ocekivao sam da ce biti ovako. Odrastao sam na njihovoj muzici, ali posljednji put sam njihovu kasetu stavio u kasetofon prije nekih 15 godina (mislim '95). Niko ne moze ocekivati da ce doci vise od 100 ljudi na koncert grupe za koju 95% omladine (a oni su ti koji idu na koncerte) nije ni culo, a karta kosta 20 - 30 KM. Publika se mora odgojiti, i pametnije bi bilo da karta bude 5 KM i pivo 2KM pa da na koncert dodje 500 ljudi 'nako, nego da se racuna na fanove koji su spremni platiti 30 KM jer njih ovdje, objektivno govoreci - skoro da i nema. Mozda bi se nekome od tih 'slucajnih posjetilaca' dopala ta vrsta muzike a to je vec nesto.
- staticx
#6 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Jarane cuj nema se para a znali su napuniti Brenin koncert.
Nema vise metalaca mislim da je to to hehehe
Nema vise metalaca mislim da je to to hehehe
-
kox
#7 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Koliko god meni njena muzika bila odron, Brena je megastar na ovim prostorima, sveprisutna na ovdasnjim radio i tv stanicama, novinama itd. Dog Eat Dog je meni drag bend, ali bend koji je bio relativno poznat prije 15 godina, sa 1-2 hita. Da sam mogao otici na koncert, otisao bih i da je karta bila tri puta skuplja. Ali da sam kojim slucajem na mjestu organizatora koncerta, ne bi mi na pamet palo da karta bude 20-30 KM jer znam da ce u tom slucaju doci 50 ljudi koji ce kupiti karte i 20-ak onih sa propusnicama.
-
Klodovik
#8 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Nema puno ljudi ni na odličnim besplatnim džez svirkama u Sarajevu, ali tako je to.
-
kox
#9 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
U nasim uslovima ce 20 ili 30 KM za rok koncert (ako nije u pitanju neko zaista aktuelan ili neki tip spektakla) dati samo onaj ko taj bend stvarno slusa ili ih je nekada slusao. Kao sto sam rekao, sumnjam da je 95 % danasnje omladine ikada culo za Dog Eat Dog. Neki od potencijalne publike nisu bili ni rodjeni kada su oni bili na vrhuncu slave. Mislim da niko ne krivi organizatore, svaka cast sto su pokusali nesto da urade. Da moze i drugacije pokazuju koncerti Jamiraquaia u Skenderiji i Laibacha u Slozi prije cini mi se 4 godine. Jamiraquai - tada prilicno aktuelan, karta 10 KM - puna Skenderija. Laibach - karte zara skupe,ako se ne varam 30 i 60 KM - puna Sloga. Helem, za takvu cijenu karata izvodjaci publici moraju biti poznati, a i tada je to kocka. Dog Eat Dog to jednostavno vise nije.
- Erzsebet
#10 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Mene to što nema dobrih koncerata, vrlo često nervira u Sarajevu, ali se opet mora priznati da je situacija mnogo bolja nego prije desetak godina. Ipak smo mi mali grad, i ne možemo očekivati da nam baš svako dođe. Najgore je kad se obrukamo, ali Dog Eat Dog je nešto što je trajalo davno, davno, davno... Kao da ti zasvira Nervozni poštar ili Edo i Adi Mulahalilović
.
Da ipak može i drugačije, pokazuje Novi Sad, koji je manji od Sarajeva i koji iz godine u godinu dovodi The Prodigy, Snoop Dogga, Laurin Hill, Basemant Jaxx, Iggy Popa, Manu Diao, Red Hot Chili Peppers itd. Ako može Inđija, može sigurno i Sarajevo. Meni je muka od Tiesta i sličnih njemu, to nije muzika koju slušam, i mislim da će se time samo više narkomana izroditi (iako njega cijenim, ali nije to za nas). Bilo bi mnogo ljepše da imamo više događaja kao što je bio koncert Jamiroquaia ili Erosa Ramazzottija (kojeg prezirem, ali koncert je bio odličan).
Da ipak može i drugačije, pokazuje Novi Sad, koji je manji od Sarajeva i koji iz godine u godinu dovodi The Prodigy, Snoop Dogga, Laurin Hill, Basemant Jaxx, Iggy Popa, Manu Diao, Red Hot Chili Peppers itd. Ako može Inđija, može sigurno i Sarajevo. Meni je muka od Tiesta i sličnih njemu, to nije muzika koju slušam, i mislim da će se time samo više narkomana izroditi (iako njega cijenim, ali nije to za nas). Bilo bi mnogo ljepše da imamo više događaja kao što je bio koncert Jamiroquaia ili Erosa Ramazzottija (kojeg prezirem, ali koncert je bio odličan).
- lab3352
#11 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Veoma teska tema za raspravu, ali i prezentacija realne slike grada Sarajava danas. Iskreno cu se sloziti s nekima ovdje da je Dog Eat Dog prošlost u muzici i da su bilo "one hit wonders", ali isto tako sumnjam da su losi na bini i da veoma dobro odrade svoj posao. Zasto je Dom Mladih bio prazan je veci problem i mislim da trazi posebnu raspravu. NEXO je veoma dobro to opisao u detalje, ali mislim da je u SA veoma tesko prodati bilo kakav koncert koji nije "narodnjačke" prirode (ovo sam stavio pod "", jer mislim tu na vecinu poznatih s balkanskih prostora). Ja sam bio na koncertu James Blunta (idem vecinom na sve koncerte i radim iste također - ADF sam radio kao Production Manager, kada su bili u SA) s porodicom, jer moja mala princeza ga pravo voli. Ja nesto nisam bio "in" s njegovom muzikom, ali nakon koncerta sam narucio oba njegova albuma i pravo mi se sviđaju sada. Tako da mislim ko nije bio na tom koncertu moze da žali. A najvise žale organizatori istog ... To je tužno ... Iggy Pop se otkaze u SA, dok u BG i ZG napuni dvorane. Mislim da se Iggy Pop radio u BanjaLuci da bi Borik bio pun 99% ... Sarajevo ima čudnu priču prema zvijezdama (ona poznata "Halo pisac, napiše li se šta?" upućena nobelovcu Andriću) i tačno je se gro ljudi "grebe" za pasove (kako se to popularno kod nas kaze) i da budu viđeni. A platiti ulaznicu, hmmmm, veoma tesko.
S druge strane imamo situaciju da Lords Of The Dance, David Copperfiled, Deep Purple, prođu veoma dobro i da organizatori budu zadovoljni. Ne bude neka pljačka u zaradi, ali bude iznad 0.
A šta je tome razlog ... mislim da ih ima vise i da u tome veoma puno igraju socijalna kretanja, jer sam uvjerenja da Sarajevo (narod koji zivi tu) ne moze da podnese jedan ili dva veca koncerta u pola godine. To je tako, bar mislim ... Nije ni Tiesto prosao kako treba, ali na one cijene je fino bilo ljudi i to je OK. JazzFest se pravo trudi i ako pogledamo unazad možemo da vidimo da je jedna velika plejada jazz umjetnika prošla kroz Sarajevo i da je Festival posjećen. Žao mi je samo što se to dešava samo jednom godišnje i što nema nekog kontinuiteta s time gođišnje. Nije sve u festivlima, mislim ...

S druge strane imamo situaciju da Lords Of The Dance, David Copperfiled, Deep Purple, prođu veoma dobro i da organizatori budu zadovoljni. Ne bude neka pljačka u zaradi, ali bude iznad 0.
A šta je tome razlog ... mislim da ih ima vise i da u tome veoma puno igraju socijalna kretanja, jer sam uvjerenja da Sarajevo (narod koji zivi tu) ne moze da podnese jedan ili dva veca koncerta u pola godine. To je tako, bar mislim ... Nije ni Tiesto prosao kako treba, ali na one cijene je fino bilo ljudi i to je OK. JazzFest se pravo trudi i ako pogledamo unazad možemo da vidimo da je jedna velika plejada jazz umjetnika prošla kroz Sarajevo i da je Festival posjećen. Žao mi je samo što se to dešava samo jednom godišnje i što nema nekog kontinuiteta s time gođišnje. Nije sve u festivlima, mislim ...
-
nera_pitar
#12 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Da se i ja ukljucim malo u ovu pricu. U subotu vece me je bilo stid ljudi koji dodju iz SAD i sviraju pred 100 ljudi. Ovo nije prvi put. Tako je bilo i kada su otkazani Stranglersi, Iggy Pop. Zatim koncert Paco de Lucia-e, kada je bila poluprazna Zetra. Onda recimo jedan dobar koncert, ali ne mozda ovog ranga. To je koncert onih Smrznutih kamila
doslo 50 ljudi, a svirali Danny Shepard i Cliff Williams. A svi oni koji se malo razumiju u svjetsku muziku znaju ko su ovi ljudi. Pa da su recimo samo ovi "muzicari" iz SA koji se busaju u prsa kako su veliki i vazni dosli na koncert da vide i cuju kako ljudi sviraju, bilo bi bar 200 ljudi. To je kao da nekom ekonomisti dodje Chomsky da drzi predavanje u Sarajevu, a on ne ode. Ali kada je koncert Beslica, Harisa... odjednom mozete vidjeti i cuti kako su istom prisustvovali brojni muzicari. Njima je ispod casti doci na koncert, jer zaboga oni su najbolji i sta imaju oni da slusaju i uce, jer sve vec znaju. Ovdje se spominju recimo koncerti koji su "uspjesni" bili: Jamiroquai, Tiesto, Eros... Cinjenica je da i ovi koncerti su bili neuspjesni sto se tice posjete. Recimo na Jamiroquai doslo nekih 3-4000 ljudi, a znam da je podjeljeno sigurno pola od ovih karata da se ne bi provalili. Tiesto doje nekih 5000 ljudi, a ocekivalo se da bude 10000 hiljada, jer to bi bilo "normalno" za jednog Tiesta, trenutno najvecu zvijezdu u ovom sto on radi. Zatim sjetimo se Simple Mindsa, Blunta itd, itd... I to nije samo slucaj sa danasnjim Sarajevom, premda mi to tako predstavljamo. Pa je li jedan Elton John svirao pred praznom Zetrom? Cinjenica je da je tako i da ce tako biti. Kao sto neko rece dok je raji zao dati 15, 20 ili 30 maraka za svoje ljubimce, onda ce biti ovako. Ja sam recimo bio na vecini pobrojanih koncerata ukljucujuci i Napalm Death i Sepulturu koji se mogu smatrati uspjesnim, premda je ipak Napalm Death bio na granici uspjesnog
I tako u razgovoru sa prijateljima sam skontao da su metalci najvjernija publika. Isti ljudi su dali za dva koncerta u roku od 10 dana 50 maraka da bi ih gledali. I to nisu to bili "starci" sa lovom, vec dosta je bilo mlade raje koja je odvojila od svog dzeparca tu lovu. Uglavnom, ja sam ljutito u subotu rekao da nama ne treba nista organizovati u Sarajevu i da cemo mi koji hocemo da vidimo nesto sto vrijedi otici u Zagreb na In Festival, Novi Sad na EXIT ili sto je najtuznije, u Banja Luku na Nektar Demo Fest. Ovo najtuznije ne kazem zbog toga sto je to u RS da ne bi bio optuzen za nesto sto ne mislim. Vec najtuznije zbog toga sto Banja Luka nije urbanija od Sarajeva, vec samo ima pametne i organizovane ljude koji znaju kako nesto odraditi kako treba.
- rumenige_brajtner
#13 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
prvo, chomsky nije ekonomista nego lingvista, a tek onda filozof, predavač, pisac, politički aktivista i sl.nera_pitar wrote:To je kao da nekom ekonomisti dodje Chomsky da drzi predavanje u Sarajevu, a on ne ode.
drugo, dog eat dog i 150 ljudi na koncertu je posljedica "turbofolkizacije" svih segmenata drustva. pocevsi od muzike, odijevanja, ponasanja, statusnih simbola i sl. dok sam ja isao u osnovnu skolu (a bilo je to davno) bilo je jedno-dvoje djece sto su slusali lepu brenu i njoj slicne umjetnike. vecina raje je bila podijeljena na punkere, metalce i hasisare
- Altsa
#14 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
al... wrote:. Evo i kada je nedavno dolazio No Means No, cijelu organizaciju je odradila "stara garda" - likovi od 35-40 godina, koji su se još prije rata šutali po "Kuku".
- karanana
#15 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
ko su vam ove grupe? nikad cuo ni za dog eats dog ni za no means no.
kad ce u sarajevo doci nesto stvarno popularno i dobro kao doggy dogg na primjer. cuj dog eats dog.
kad ce u sarajevo doci nesto stvarno popularno i dobro kao doggy dogg na primjer. cuj dog eats dog.
- rumenige_brajtner
#16 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
bila ti je lepa brena nedavno, sta hoces vise?karanana wrote:ko su vam ove grupe? nikad cuo ni za dog eats dog ni za no means no.
- karanana
#17 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
pa mogu ti reci da je i brena globalno popularnija od dog eat doga. izuzmi bosnu, ma kvragu, izuzmi citavu bivsu jugoslaviju, i garantujem ti da bi i tada vise raje u ostatku svijeta znalo ko je brena nego ko je dog eats dog.rumenige_brajtner wrote:bila ti je lepa brena nedavno, sta hoces vise?karanana wrote:ko su vam ove grupe? nikad cuo ni za dog eats dog ni za no means no.
ovdje sve svejtski otpatci i smece dolaze a oko nas dolaze megazvijezde 50 centovi, snoop doggovi, u2ovi, peppersi itd, itd....
ko da bi u hrvatskoj doslo vise raje na ove propale grupe koje ovdje dodju.
- karanana
#18 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Limp Bizkit i DED na istom nivou poznatosti i popularnosti?
Ja se ne bih slozio sa ovim, posebno uzimajuci u obzir da i ako su nekad bili popularni kod raje to je vjerovatno bilo u 80im godinama prosloga vijeka. i hajmo uzeti da je njihov prosjecan fan tada imao 20 godina, znaci da su ti fanovi DED-a sada u svojim 40im godinama. Racunaj da je ova generacija najvise stradala u ratu, otisla, promjenila zivotni stil.....
ja sam nesto mladji od ovih gore koje nabrojah i u kasnim 80im kad sam tek usao u tinejdzerske godine sam slusao new kidse, michael jacksona, od ovih "tvrdjih tu je bila metallica, acdc....do neki dan nikad ne cuh za DED. bas si moro bit u toj muzici da bi znao o njima
a limp bizkit, iako ni njih ne slusam, cuo sam za njih jer su ipak nesto uradili u zadnjih 10ak godina i novijim generacijama su poznatiji i garntujem da bi na njima u sarajevu bilo 7-8 hiljada ljudi.
Ja se ne bih slozio sa ovim, posebno uzimajuci u obzir da i ako su nekad bili popularni kod raje to je vjerovatno bilo u 80im godinama prosloga vijeka. i hajmo uzeti da je njihov prosjecan fan tada imao 20 godina, znaci da su ti fanovi DED-a sada u svojim 40im godinama. Racunaj da je ova generacija najvise stradala u ratu, otisla, promjenila zivotni stil.....
ja sam nesto mladji od ovih gore koje nabrojah i u kasnim 80im kad sam tek usao u tinejdzerske godine sam slusao new kidse, michael jacksona, od ovih "tvrdjih tu je bila metallica, acdc....do neki dan nikad ne cuh za DED. bas si moro bit u toj muzici da bi znao o njima
a limp bizkit, iako ni njih ne slusam, cuo sam za njih jer su ipak nesto uradili u zadnjih 10ak godina i novijim generacijama su poznatiji i garntujem da bi na njima u sarajevu bilo 7-8 hiljada ljudi.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#19 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Better Man wrote:Vidis, nasi bi ljudi htjeli da gledaju U2, Springsteena, Metallicu, Pearl Jam, R.E.M. itd, ali po mogucnosti da je karta besplatna ili najvise do 10 KM. Takav film u Sarajevu se nece desiti. Niko od nabrojanih nikad nece doci u Sarajevo da svira, jer ljudi ovdje nisu spremni platiti kartu za njihov nastup. Prije sat i nesto sam se vratio iz Hyde Parka gdje sam gledao jednog i jedinog The Bossa, tj. Brucea Springsteena & E Street Band. Svirali su puna 3 sata i priredili su istinski spektakl. Ono sto je interesantno da za 3 sata u silnoj masi od 50-80 hiljada ljudi niko vam nije stao na nogu,niti vas ocesao, a kamo li gurnuo. Dok izlaz sa koncerta iz Zetre kad se skupi nekih 15-16 hiljada ljudi traje kao godina, ovdje gdje broj ljudi 4 do 5 puta veci izadjes u sekundi.
nije mi jasno kako si ga ti tamo sinoc gledao kad sam ga JA SINOC u bern-(svica ) gledao...
- The Nightwatchman
#20 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
hahahahPriorat wrote:Better Man wrote:Vidis, nasi bi ljudi htjeli da gledaju U2, Springsteena, Metallicu, Pearl Jam, R.E.M. itd, ali po mogucnosti da je karta besplatna ili najvise do 10 KM. Takav film u Sarajevu se nece desiti. Niko od nabrojanih nikad nece doci u Sarajevo da svira, jer ljudi ovdje nisu spremni platiti kartu za njihov nastup. Prije sat i nesto sam se vratio iz Hyde Parka gdje sam gledao jednog i jedinog The Bossa, tj. Brucea Springsteena & E Street Band. Svirali su puna 3 sata i priredili su istinski spektakl. Ono sto je interesantno da za 3 sata u silnoj masi od 50-80 hiljada ljudi niko vam nije stao na nogu,niti vas ocesao, a kamo li gurnuo. Dok izlaz sa koncerta iz Zetre kad se skupi nekih 15-16 hiljada ljudi traje kao godina, ovdje gdje broj ljudi 4 do 5 puta veci izadjes u sekundi.
nije mi jasno kako si ga ti tamo sinoc gledao kad sam ga JA SINOC u bern-(svica ) gledao...
kloniro se
- jasko_ba
#21 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
to bi moglo proći, oni ili nešto tipa linkin park, beyonce, coldplay recimo, pink itd. to je relativno poznato, popularno danas u bosni i mislim da bi uspjelokaranana wrote:a limp bizkit, iako ni njih ne slusam, cuo sam za njih jer su ipak nesto uradili u zadnjih 10ak godina i novijim generacijama su poznatiji i garntujem da bi na njima u sarajevu bilo 7-8 hiljada ljudi.
Na drugoj strani, i neki poznatiji Dj-i bi također mogli imati finu posjećenost, recimo The Prodigy, Moby, Armin van Buuren, David Guetta, Fatboy Slim i sl. kad može u Hrvatskoj/Srbiji redovno da dolaze i uvijek puno raje, može i kod nas. Tiesto je dokaz, 5 000 ljudi dosta za početak.
poz
- Better Man
#22 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Pa fino, Springsteen je 28 juna svirao u Londonu na trodnevnom festivalu London Hard Rock Calling, a noć prije svirao je na čuvenom Glastonbury festivalu.Priorat wrote:Better Man wrote:Vidis, nasi bi ljudi htjeli da gledaju U2, Springsteena, Metallicu, Pearl Jam, R.E.M. itd, ali po mogucnosti da je karta besplatna ili najvise do 10 KM. Takav film u Sarajevu se nece desiti. Niko od nabrojanih nikad nece doci u Sarajevo da svira, jer ljudi ovdje nisu spremni platiti kartu za njihov nastup. Prije sat i nesto sam se vratio iz Hyde Parka gdje sam gledao jednog i jedinog The Bossa, tj. Brucea Springsteena & E Street Band. Svirali su puna 3 sata i priredili su istinski spektakl. Ono sto je interesantno da za 3 sata u silnoj masi od 50-80 hiljada ljudi niko vam nije stao na nogu,niti vas ocesao, a kamo li gurnuo. Dok izlaz sa koncerta iz Zetre kad se skupi nekih 15-16 hiljada ljudi traje kao godina, ovdje gdje broj ljudi 4 do 5 puta veci izadjes u sekundi.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#23 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
Better Man wrote:Pa fino, Springsteen je 28 juna svirao u Londonu na trodnevnom festivalu London Hard Rock Calling, a noć prije svirao je na čuvenom Glastonbury festivalu.Priorat wrote:Better Man wrote:Vidis, nasi bi ljudi htjeli da gledaju U2, Springsteena, Metallicu, Pearl Jam, R.E.M. itd, ali po mogucnosti da je karta besplatna ili najvise do 10 KM. Takav film u Sarajevu se nece desiti. Niko od nabrojanih nikad nece doci u Sarajevo da svira, jer ljudi ovdje nisu spremni platiti kartu za njihov nastup. Prije sat i nesto sam se vratio iz Hyde Parka gdje sam gledao jednog i jedinog The Bossa, tj. Brucea Springsteena & E Street Band. Svirali su puna 3 sata i priredili su istinski spektakl. Ono sto je interesantno da za 3 sata u silnoj masi od 50-80 hiljada ljudi niko vam nije stao na nogu,niti vas ocesao, a kamo li gurnuo. Dok izlaz sa koncerta iz Zetre kad se skupi nekih 15-16 hiljada ljudi traje kao godina, ovdje gdje broj ljudi 4 do 5 puta veci izadjes u sekundi.
pardom nisam gledao datum kad si pisao. procitao da si sinoc napisao ali nisam gledao datum pa reko nemoguce ili sam ja ili je on prolupao....
- Better Man
#24 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
karanana wrote:Limp Bizkit i DED na istom nivou poznatosti i popularnosti?
Dog Eat Dog se pojavio na sceni 90-tih godina, a ne 80-tih godina. Dolaze iz Brooklyna u New Yorku. Itekako su bili popularni. Svirali su na raznoraznim svjetskim festivalima od Dynamo, Rock Am Ring itd. i to ne pred par hiljada ljudi, već pred 150 hiljada ljudi zajedno sa tada vodećim bendovima kao što su bili Biohazard Type O Negative itd.
- karanana
#25 Re: Koncert grupe Dog Eat Dog u Sarajevu
ok, vidi se da ne znam nista o njima kad nisam znao da su iz 90ih. jos bolji argument da mnogo nase raje koja je cak i fan te vrste muzike nista o njima ne zna zbog poznatih nesretnih desavanja kod nas.