Drzava bi se trebala ustrojiti na modelu decentralizovanih Regija i opstina!
Glasajte u prilozenoj anketi i ostavite vas komentar
AUf?! Haj ti zahtjevaj pa nam javi sta su rekli.Novi_Nick wrote:Mislim da bi mi Bosanci i Hercegovci kao i svi BH patrioti morali zahtjevati od tzv BH politicara, tzv BH politickih stranaka i MZ odmah i bezuslovno ukidanje obadva Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme.
Srpska jeste zlo, ali je apsolutno legalna. Ova tema se moze nazvati 'zelje i snovi' jer je besmislena. Ko je pristao na takvu nakaradu od ustava i entiteta???Novi_Nick wrote:Mislim da bi mi Bosanci i Hercegovci kao i svi BH patrioti morali zahtjevati od tzv BH politicara, tzv BH politickih stranaka i MZ odmah i bezuslovno ukidanje obadva Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme. Ova dva (2) Entiteta razbijaju teritorijalno i ekonomski cjelovitu drzavu BiH i oni su izvor svih problema.
Drzava bi se trebala ustrojiti na modelu decentralizovanih Regija i opstina!
Glasajte u prilozenoj anketi i ostavite vas komentar
ja tebe ne kontam o kakvom ratu pricas, ko ce da ratuje SDA SDS HDZ?? neka ratuju nek se hebu ako hoce opet ce poslije rata da prave koalicije, njima treba dati tri brda i neka rade sta god hoce, ja cu im slati humanitarnu.............licno sam zato da se te tri stranke odvoje od BiH neka sebi naprave tri tora u nekim nenaseljenim mjestima i nek se kokaju do mile volje, pa ko voli nek izvoli......radljevac wrote:ne znam... bojim se da bi to moglo dovesti do novog rata... a kome to treba?
ma jada pamtis wrote:tebe ne kontam o kakvom ratu pricas, ko ce da ratuje SDA SDS HDZ?? neka ratuju nek se hebu ako hoce opet ce poslije rata da prave koalicije, njima treba dati tri brda i neka rade sta god hoce, ja cu im slati humanitarnu.............licno sam zato da se te tri stranke odvoje od BiH neka sebi naprave tri tora u nekim nenaseljenim mjestima i nek se kokaju do mile volje, pa ko voli nek izvoli......
Pa ti jesi,ali sta ce recimo da rade Bosnjaci-povratnici u RS?De malo mucni glavom ...dgs wrote:Ja sam za entitete,daleko im kuca od moje!
da ga hebes kick off ni ja ne mogu da budem pametan kako je SDA uspjela uvezati zastave sa SDS-om i HDZ-om jos prije rata, cilj rusenje komunizma, hajd OK ali onda dejton i kada je doslo vrijeme da se zabrani SDS "neko" rece NE ne ne..... mozemo mi sa njima i sve do dan danas su zajedno......pazi kick off-e za mene SDS je fasisticka stranka a nas narod kaze "s kim si takav si".................razumijem neslaganje sa polijeratnom pa i ratnom politikom sda ali izjednacavanje sa sds-om i hdz-om nikad ne mogu skontati...

Pa morali su ljudi da pristanu na jednu opciju ,a postojanje entiteta im se cinila kao najprihvatljivija opcija od svih ponudjenjih.Propast1 wrote:Posto se pripadnici SDA uglavnom zalazu za ukidanje entiteta jer im smeta RS, bolje bi im bilo da se bore da im se ukine SDA. Bez SDA vjerovatno je da nebi bilo ni RS. Kako Bosnjaci percepiraju SDS tako i veliki dio srba percepira SDA, s tim da je to malo nepravedno jer je upravo SDA omogućila entitete. Kako ustav zemlje pisu građani, a kako je svoj glas za dejtonski ustav do sada de facto samo dala jedna osoba iz BiH i to koja je iz SDA, pa ako smatrate da ne trebaju entiteti, onda vam je bolje da 'ukinete' SDA koja je te entitete i napravila pa tek onda bi imali kredibilitet da trazite ukidanje RS.
1. Niko nikome ne kaze sta je morao a sta nije morao potpisati. Staro je pravilo koje kaze ako si nesta obecao pod prislom to obecanje ne vrijedi. Mislis li ti da kriminalci ne misle da moraju biti takvi, pa mislis li da im to sud uzima kao olakšavajucu okolnost?_galaksija wrote:Pa morali su ljudi da pristanu na jednu opciju ,a postojanje entiteta im se cinila kao najprihvatljivija opcija od svih ponudjenjih.Propast1 wrote:Posto se pripadnici SDA uglavnom zalazu za ukidanje entiteta jer im smeta RS, bolje bi im bilo da se bore da im se ukine SDA. Bez SDA vjerovatno je da nebi bilo ni RS. Kako Bosnjaci percepiraju SDS tako i veliki dio srba percepira SDA, s tim da je to malo nepravedno jer je upravo SDA omogućila entitete. Kako ustav zemlje pisu građani, a kako je svoj glas za dejtonski ustav do sada de facto samo dala jedna osoba iz BiH i to koja je iz SDA, pa ako smatrate da ne trebaju entiteti, onda vam je bolje da 'ukinete' SDA koja je te entitete i napravila pa tek onda bi imali kredibilitet da trazite ukidanje RS.
A to ti je malo bezze sto kazes da bez SDA ne bi bilo RS.Samo nemoj da mislis da sam ja SDA ,jer meni se kosa dize na glavi kad je neko clan neke nacionalisticke stranke kao sto su SDA i SDS.Tako da u ovom slucaju niti branim jedne ,ali ni druge.Uglavnom sam na strani pravde.
Sto se tice ukidanja SDA to je ne moguce.Ti dobro znas da ce se SDA ukinuti onda kad se bude ukinuo i SDS ,pa prema tome nemoj da pricas kojesta.Republika srpska je malo surov naziv i nacionalisticki,te ga treba svakako ukinuti,bar radi naroda Bosnjaka koji zive u tamo.
Jedan novinar jednom rece:`Nije mi krivo sto Alija nije stvorio Islamsku drzavu,nego mi je krivo sto je stvorio nikakvu drzavu.`To je bio taj predstavnik SDA koji je potpisao sporazum u Daytonu ,potpisao je ono sto su mu ponudili,jer nije imao drugog izbora...budimo realni...
care, razumijem ja sve to . ni ja nikada necu shvatiti niti opravdati tu navodnu izjavu alije u vezi ukidanja sds-a... ali haj ti sada skontaj koje su mu namjere bile... uglavnom cisto sumnjam da su mu namjere bile da odrzi republiku srpsku ... isto tako smatram da su celnici sda pravili ogromne greske u politiici... recimo i ja smatram da je aliji bilo bitnije da ocuva islam u bosni nego bosnu kao drzavu u svojim avnojskim granicama sto mu btw njegovo vjerovanje u kuran i nalaze.... jer po kuranu,vjera je bitnija od nacije... ali isto tako se ne smije zaboraviti da je muslimanima iz BiH i najvise odgovarala nepodijeljena i multikulti drzava... znaci i da se prvensveno borio za opstanak muslimana.. njegov cilje je bio opsatnak bosne ..da pamtis wrote: da ga hebes kick off ni ja ne mogu da budem pametan kako je SDA uspjela uvezati zastave sa SDS-om i HDZ-om jos prije rata, cilj rusenje komunizma, hajd OK ali onda dejton i kada je doslo vrijeme da se zabrani SDS "neko" rece NE ne ne..... mozemo mi sa njima i sve do dan danas su zajedno......pazi kick off-e za mene SDS je fasisticka stranka a nas narod kaze "s kim si takav si".................
za ovo je najvise kriv Milosevic i SDS a ko je danas u koaliciji sa SDS-om???
@ Tulipan, ovo je druga anketa i tema po redu sto se mene ticeTulipan wrote:@Novi Nick
Koja li ti je ovo anketa po redu na jednu te istu temu?