Koncept je jasan - Rusenje Entiteta RS i Federacije

Post Reply

Da li ste za ukidanje Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme?

Da
28
88%
Ne
4
13%

Total votes: 32

Novi_Nick

#1 Koncept je jasan - Rusenje Entiteta RS i Federacije

Post by Novi_Nick »

Mislim da bi mi Bosanci i Hercegovci kao i svi BH patrioti morali zahtjevati od tzv BH politicara, tzv BH politickih stranaka i MZ odmah i bezuslovno ukidanje obadva Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme. Ova dva (2) Entiteta razbijaju teritorijalno i ekonomski cjelovitu drzavu BiH i oni su izvor svih problema.

Drzava bi se trebala ustrojiti na modelu decentralizovanih Regija i opstina!

Glasajte u prilozenoj anketi i ostavite vas komentar :)
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Samo dolazi u obzir jedinstvena drzava Bosna i Hercegovina :D
Mr_M

Post by Mr_M »

Bilo bi pametnije, da se gleda kako ostvariti ekonomski napredak.
nidll

Post by nidll »

Naravno da bi veoma dobro bilo ...ali sta cemo kada se oni politicari ne mogu da dogovore.Ne smijem reci sa sigurnoscu ,ali ja mislim da USA i EU znaju tacan datum kada ce se to desiti i kada cemo biti u EU.I ne samo to ...mnogo vise.To je moje subjektivno misljenje. :roll:
sarajevac

#5 Re: Koncept je jasan - Rusenje Entiteta RS i Federacije

Post by sarajevac »

Novi_Nick wrote:Mislim da bi mi Bosanci i Hercegovci kao i svi BH patrioti morali zahtjevati od tzv BH politicara, tzv BH politickih stranaka i MZ odmah i bezuslovno ukidanje obadva Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme.
AUf?! Haj ti zahtjevaj pa nam javi sta su rekli. :razz:

Mudro zboris al sve je to teorija. Shuplja prica. Cuj 740 ljudi potpisalo?! Jos samo 4 miliona. Imal kakvih konstruktivnijih predloga?
dgs

Post by dgs »

Ja sam za entitete,daleko im kuca od moje!
Panasonic

Post by Panasonic »

Građani RS-a skupljaju potpise za izdvajanje iz BiH (23.12.2005.)
http://web.bih.net.ba/info_novosti+M5ac6e939762.html

Necu puno komentarisati tekst.

Mi moramo traziti, i imamo pravo na to, da nam se vrati nasa zemlja zauzeta agresijom!
MBA

#8 Re: Koncept je jasan - Rusenje Entiteta RS i Federacije

Post by MBA »

Novi_Nick wrote:Mislim da bi mi Bosanci i Hercegovci kao i svi BH patrioti morali zahtjevati od tzv BH politicara, tzv BH politickih stranaka i MZ odmah i bezuslovno ukidanje obadva Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme. Ova dva (2) Entiteta razbijaju teritorijalno i ekonomski cjelovitu drzavu BiH i oni su izvor svih problema.

Drzava bi se trebala ustrojiti na modelu decentralizovanih Regija i opstina!

Glasajte u prilozenoj anketi i ostavite vas komentar :)
Srpska jeste zlo, ali je apsolutno legalna. Ova tema se moze nazvati 'zelje i snovi' jer je besmislena. Ko je pristao na takvu nakaradu od ustava i entiteta???
haris.88

Post by haris.88 »

Mislim da bi se moralo sto prije ukinuti entiteti.
radljevac

Post by radljevac »

ne znam... bojim se da bi to moglo dovesti do novog rata... a kome to treba?
da pamtis

Post by da pamtis »

radljevac wrote:ne znam... bojim se da bi to moglo dovesti do novog rata... a kome to treba?
ja tebe ne kontam o kakvom ratu pricas, ko ce da ratuje SDA SDS HDZ?? neka ratuju nek se hebu ako hoce opet ce poslije rata da prave koalicije, njima treba dati tri brda i neka rade sta god hoce, ja cu im slati humanitarnu.............licno sam zato da se te tri stranke odvoje od BiH neka sebi naprave tri tora u nekim nenaseljenim mjestima i nek se kokaju do mile volje, pa ko voli nek izvoli......
Kick off

Post by Kick off »

da pamtis wrote:tebe ne kontam o kakvom ratu pricas, ko ce da ratuje SDA SDS HDZ?? neka ratuju nek se hebu ako hoce opet ce poslije rata da prave koalicije, njima treba dati tri brda i neka rade sta god hoce, ja cu im slati humanitarnu.............licno sam zato da se te tri stranke odvoje od BiH neka sebi naprave tri tora u nekim nenaseljenim mjestima i nek se kokaju do mile volje, pa ko voli nek izvoli......
ma ja :roll: i ovaj prosli rat je bio samo rat izmedju ove tri stranke a ne srbocetnicka i donekle ustaska agresija nad BiH... razumijem neslaganje sa polijeratnom pa i ratnom politikom sda ali izjednacavanje sa sds-om i hdz-om nikad ne mogu skontati...
Alipasa

Post by Alipasa »

Sto se prije ukinu to je sve bolje za Bosnu i Hercegovinu i nasu buducnost.Tihic je to pokrenuo i nadam se da ce mu se uz boziju pomoc prikljuciti i ostale bosanske patriotske stranke.
_galaksija

Post by _galaksija »

dgs wrote:Ja sam za entitete,daleko im kuca od moje!
Pa ti jesi,ali sta ce recimo da rade Bosnjaci-povratnici u RS?De malo mucni glavom ...
da pamtis

Post by da pamtis »

razumijem neslaganje sa polijeratnom pa i ratnom politikom sda ali izjednacavanje sa sds-om i hdz-om nikad ne mogu skontati...
da ga hebes kick off ni ja ne mogu da budem pametan kako je SDA uspjela uvezati zastave sa SDS-om i HDZ-om jos prije rata, cilj rusenje komunizma, hajd OK ali onda dejton i kada je doslo vrijeme da se zabrani SDS "neko" rece NE ne ne..... mozemo mi sa njima i sve do dan danas su zajedno......pazi kick off-e za mene SDS je fasisticka stranka a nas narod kaze "s kim si takav si".................

Image

za ovo je najvise kriv Milosevic i SDS a ko je danas u koaliciji sa SDS-om???
Propast1

Post by Propast1 »

Posto se pripadnici SDA uglavnom zalazu za ukidanje entiteta jer im smeta RS, bolje bi im bilo da se bore da im se ukine SDA. Bez SDA vjerovatno je da nebi bilo ni RS. Kako Bosnjaci percepiraju SDS tako i veliki dio srba percepira SDA, s tim da je to malo nepravedno jer je upravo SDA omogućila entitete. Kako ustav zemlje pisu građani, a kako je svoj glas za dejtonski ustav do sada de facto samo dala jedna osoba iz BiH i to koja je iz SDA, pa ako smatrate da ne trebaju entiteti, onda vam je bolje da 'ukinete' SDA koja je te entitete i napravila pa tek onda bi imali kredibilitet da trazite ukidanje RS.
_galaksija

Post by _galaksija »

Propast1 wrote:Posto se pripadnici SDA uglavnom zalazu za ukidanje entiteta jer im smeta RS, bolje bi im bilo da se bore da im se ukine SDA. Bez SDA vjerovatno je da nebi bilo ni RS. Kako Bosnjaci percepiraju SDS tako i veliki dio srba percepira SDA, s tim da je to malo nepravedno jer je upravo SDA omogućila entitete. Kako ustav zemlje pisu građani, a kako je svoj glas za dejtonski ustav do sada de facto samo dala jedna osoba iz BiH i to koja je iz SDA, pa ako smatrate da ne trebaju entiteti, onda vam je bolje da 'ukinete' SDA koja je te entitete i napravila pa tek onda bi imali kredibilitet da trazite ukidanje RS.
Pa morali su ljudi da pristanu na jednu opciju ,a postojanje entiteta im se cinila kao najprihvatljivija opcija od svih ponudjenjih.
A to ti je malo bezze sto kazes da bez SDA ne bi bilo RS.Samo nemoj da mislis da sam ja SDA ,jer meni se kosa dize na glavi kad je neko clan neke nacionalisticke stranke kao sto su SDA i SDS.Tako da u ovom slucaju niti branim jedne ,ali ni druge.Uglavnom sam na strani pravde.
Sto se tice ukidanja SDA to je ne moguce.Ti dobro znas da ce se SDA ukinuti onda kad se bude ukinuo i SDS ,pa prema tome nemoj da pricas kojesta.Republika srpska je malo surov naziv i nacionalisticki,te ga treba svakako ukinuti,bar radi naroda Bosnjaka koji zive u tamo.
Jedan novinar jednom rece:`Nije mi krivo sto Alija nije stvorio Islamsku drzavu,nego mi je krivo sto je stvorio nikakvu drzavu.`To je bio taj predstavnik SDA koji je potpisao sporazum u Daytonu ,potpisao je ono sto su mu ponudili,jer nije imao drugog izbora...budimo realni...
Propast1

Post by Propast1 »

_galaksija wrote:
Propast1 wrote:Posto se pripadnici SDA uglavnom zalazu za ukidanje entiteta jer im smeta RS, bolje bi im bilo da se bore da im se ukine SDA. Bez SDA vjerovatno je da nebi bilo ni RS. Kako Bosnjaci percepiraju SDS tako i veliki dio srba percepira SDA, s tim da je to malo nepravedno jer je upravo SDA omogućila entitete. Kako ustav zemlje pisu građani, a kako je svoj glas za dejtonski ustav do sada de facto samo dala jedna osoba iz BiH i to koja je iz SDA, pa ako smatrate da ne trebaju entiteti, onda vam je bolje da 'ukinete' SDA koja je te entitete i napravila pa tek onda bi imali kredibilitet da trazite ukidanje RS.
Pa morali su ljudi da pristanu na jednu opciju ,a postojanje entiteta im se cinila kao najprihvatljivija opcija od svih ponudjenjih.
A to ti je malo bezze sto kazes da bez SDA ne bi bilo RS.Samo nemoj da mislis da sam ja SDA ,jer meni se kosa dize na glavi kad je neko clan neke nacionalisticke stranke kao sto su SDA i SDS.Tako da u ovom slucaju niti branim jedne ,ali ni druge.Uglavnom sam na strani pravde.
Sto se tice ukidanja SDA to je ne moguce.Ti dobro znas da ce se SDA ukinuti onda kad se bude ukinuo i SDS ,pa prema tome nemoj da pricas kojesta.Republika srpska je malo surov naziv i nacionalisticki,te ga treba svakako ukinuti,bar radi naroda Bosnjaka koji zive u tamo.
Jedan novinar jednom rece:`Nije mi krivo sto Alija nije stvorio Islamsku drzavu,nego mi je krivo sto je stvorio nikakvu drzavu.`To je bio taj predstavnik SDA koji je potpisao sporazum u Daytonu ,potpisao je ono sto su mu ponudili,jer nije imao drugog izbora...budimo realni...
1. Niko nikome ne kaze sta je morao a sta nije morao potpisati. Staro je pravilo koje kaze ako si nesta obecao pod prislom to obecanje ne vrijedi. Mislis li ti da kriminalci ne misle da moraju biti takvi, pa mislis li da im to sud uzima kao olakšavajucu okolnost?

2. Ne govorim ja o ukidanju bukvalno. Ako su ljudi za ukidanje RS ili ti za normalnu državu, zasto onda glasaju za SDA koja je dovela ovu zemlju u takvu situaciju da ima RS. Ko koga ovde pravi budalom?

3. Niko nekaze da je RS nema surov i ne znam ti kakav naziv... Ali treba reci da je za taj naziv potpis nisam ja stavio ili ti ili i jedan drugi državljani Bosne i Hercegovine izuzev Alije Izetbegovica. Pa ako nevalja taj naziv zasto kriviti sam naziv, valjda bi trebalo okriviti toga koji je prihvatio taj naziv?

I pricanje 'kojesta' je upravo to bla bla.... Neznam sta se narod boji vise.
Tulipan

Post by Tulipan »

@Novi Nick

Koja li ti je ovo anketa po redu na jednu te istu temu?
Kick off

Post by Kick off »

da pamtis wrote: da ga hebes kick off ni ja ne mogu da budem pametan kako je SDA uspjela uvezati zastave sa SDS-om i HDZ-om jos prije rata, cilj rusenje komunizma, hajd OK ali onda dejton i kada je doslo vrijeme da se zabrani SDS "neko" rece NE ne ne..... mozemo mi sa njima i sve do dan danas su zajedno......pazi kick off-e za mene SDS je fasisticka stranka a nas narod kaze "s kim si takav si".................

Image

za ovo je najvise kriv Milosevic i SDS a ko je danas u koaliciji sa SDS-om???
care, razumijem ja sve to . ni ja nikada necu shvatiti niti opravdati tu navodnu izjavu alije u vezi ukidanja sds-a... ali haj ti sada skontaj koje su mu namjere bile... uglavnom cisto sumnjam da su mu namjere bile da odrzi republiku srpsku ... isto tako smatram da su celnici sda pravili ogromne greske u politiici... recimo i ja smatram da je aliji bilo bitnije da ocuva islam u bosni nego bosnu kao drzavu u svojim avnojskim granicama sto mu btw njegovo vjerovanje u kuran i nalaze.... jer po kuranu,vjera je bitnija od nacije... ali isto tako se ne smije zaboraviti da je muslimanima iz BiH i najvise odgovarala nepodijeljena i multikulti drzava... znaci i da se prvensveno borio za opstanak muslimana.. njegov cilje je bio opsatnak bosne ..
eh sada u redu je kritikovati rad te stranke... ali nije u redu svrstavati ih u isti kos sa sds-om !!!! jer celnici sds-a su, kao sto cijeli svijet zna, planski organizovali pokolj i etnicko ciscenje nad svim nesprskim stanovnistvom u bih pa i sire... znaci sda i sds nikada niko ne bi trebao ni u istoj recenici spomenuti..
sto se tice koalicije... mislim da nisu imali izbora .. isto sto ni sdp nece imati izbora ako pobijede na sljedecim izborima.... siguran sam da ce koalirati sa dodikom i kompanijom koji nisu nista bolji od sds-ovaca,,,, sudeci po njegovim izjavama uglavnom...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Tulipan wrote:@Novi Nick

Koja li ti je ovo anketa po redu na jednu te istu temu?
@ Tulipan, ovo je druga anketa i tema po redu sto se mene tice :D Jedna je tema i anketa ukidanje RS a druga je ukidanje obadva entiteta RS i Federacije. To su dvije (2) razlicite teme i ankete. Nadam se da te nisam sta uvrijedio sa ove dvije razlicite teme i ankete :-)
Bumerang

Post by Bumerang »

Ukidajte obadva Entiteta i RS i Federaciju :D
majka

#23 pih

Post by majka »

svi cemo mi nestati po evropskim zemljama zapada, da cistimo njihove toalete, i praznimo korpe, a dole ce sve biti po starom. Ma da ukines sve dole, i entitete i zemlje, opet je sve isto.
Post Reply