Koncept je jasan - Rusenje entiteta Republike Srpske i F BiH

Post Reply

Da li ste za rusenje RS, ove vjestacke, genocidne, destruktivne i nazadne tvorevine odmah i sada?

Da
206
80%
Ne
53
20%

Total votes: 259

gavrilo

Post by gavrilo »

sve ce doci na svoje wrote: Dug i skup put imamo mi zatvora i u BIH.
ja predlazem zenicu :oops: :D
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
:kravata: :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

RS-u kao politickoj tvorevini treba priustiti dugu i bolnu smrt...ali to nazalost nece biti moguce, RS je ustavna kategorija i moze se promijeniti samo legalnim putem...

dakle samo 2/3 vecina parlamenta BiH...sranje

bojim se da ce RS nestati kao politicki koncept i svesti se na regiju kroz podjelu suvereniteta sa EU, ali kao san u glavama mnogih nece zadugo...
_galaksija

Post by _galaksija »

Ma glupo mi je sto je uopste i priznata RS.Hej...zamisli naziv :Republika Srpska a jedan Srbin koji zivi u njoj mi kaze da se nije borio za Veliku Srbiju,meni....meni....meni koja zivim u Bosni i Hercegovini!
Ina

Post by Ina »

Da glasno i jasno sam zagovornik ideje urusavanja vjestacke tvorevine Republike Srpske, ali kao sto rece "Svemirski" rijec je ipak o ustavnoj kategoriji koja se moze dokinuti jedino legislativom ili... Odlukom Visokog predstavnika :) ... mozda s obzirom na srazmjer ovlasti.
Ma, ja sam nekakav "preneseni" nostalgicar koji na ovu nasu jedinu nam domovinu gleda kao JEDINSTVENU I CJELOVITU... dakle, drzavu bez entiteta ma kako se oni zvali, bez tumoroidnih tvorevina koje prijete rastakanju cijelog tijela i drzavnosti BiH. Mislim da za svaku normalnu i racionalnu osobu oslobodjenu nacionalisticko/fasistickih iluzija i teznji, egzistencija i funkcioniranje ovakvih "fildzan drzava" nije moguce.
Pitanje je sada koliko uopce ima takvih normalnih, neopterecenih ljudi koji bi bili iskreni i prema sebi i prema drugima i BiH nazvali svojom domovinom i radili na njenoj izgradnji a ne razgradnji i separaciji po svaku cijenu, zbog "ugrozenosti" naravno. Ranije, po tom pitanju bih bila skepticna, ali sada vec mogu, mozda jos uvijek pomalo bojazljivo, reci da ni ljudi u RS ( tu narocito mislim na omladinu koja je kroz obrazovne institucije kao i kucni odgoj ovih prethodnih godina bila trovana krvavim nacionalizmom ) vise nisu tako kruti i nezajazljivi. Mozda pocinju da stvarnost vide drugim ocima jer su konacno shvatili da se od praznih obecanja i legendi ratnih heroja ne moze zivjeti jer sirotinja u domove ulazi na velika vrata i bez prethodnog upozorenja u svijetu kapitalizma u kojem mi odnedavno i zivimo. Narod je jednostavno ziveci u svijetu informacione dezinformiranosti od strane entitetskih medijskih kuca i zabluda politickog vrha poceo da sve snaznije osjeca uvjetnu fizicku razdvojenost sa susjednim entitetom, a jaz stvoren i krvavo izrovaren u ranijim ratnim godinama svirepog ubijanja postajo je sve dublji i dublji i na kraju proizveo totalnu otudjenost jednih od drugih. Zalosno. Ipak kao sto ranije pomenuh, nadam se da dolaze bolja vremena kako za nas gradjane tako i za nasu Bosnu i Hercegovinu jer cak i medju onim najortodoksnijim sam uspjela prepoznati ako nista barem spremnost na dijalog uz uvazavanje individualnosti ( necu reci razlicitosti ) onoga drugog. Neminovnoscu i faktom smatram unistenje ili bolje reci gasenje Republike Srpske dok je na nama da vidamo i nanovo gradimo mnogo bolje, jace i snaznije zivotne spone.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Ina wrote:Da glasno i jasno sam zagovornik ideje urusavanja vjestacke tvorevine Republike Srpske, ali kao sto rece "Svemirski" rijec je ipak o ustavnoj kategoriji koja se moze dokinuti jedino legislativom ili... Odlukom Visokog predstavnika :) ... mozda s obzirom na srazmjer ovlasti.
Ma, ja sam nekakav "preneseni" nostalgicar koji na ovu nasu jedinu nam domovinu gleda kao JEDINSTVENU I CJELOVITU... dakle, drzavu bez entiteta ma kako se oni zvali, bez tumoroidnih tvorevina koje prijete rastakanju cijelog tijela i drzavnosti BiH. Mislim da za svaku normalnu i racionalnu osobu oslobodjenu nacionalisticko/fasistickih iluzija i teznji, egzistencija i funkcioniranje ovakvih "fildzan drzava" nije moguce.
Pitanje je sada koliko uopce ima takvih normalnih, neopterecenih ljudi koji bi bili iskreni i prema sebi i prema drugima i BiH nazvali svojom domovinom i radili na njenoj izgradnji a ne razgradnji i separaciji po svaku cijenu, zbog "ugrozenosti" naravno. Ranije, po tom pitanju bih bila skepticna, ali sada vec mogu, mozda jos uvijek pomalo bojazljivo, reci da ni ljudi u RS ( tu narocito mislim na omladinu koja je kroz obrazovne institucije kao i kucni odgoj ovih prethodnih godina bila trovana krvavim nacionalizmom ) vise nisu tako kruti i nezajazljivi. Mozda pocinju da stvarnost vide drugim ocima jer su konacno shvatili da se od praznih obecanja i legendi ratnih heroja ne moze zivjeti jer sirotinja u domove ulazi na velika vrata i bez prethodnog upozorenja u svijetu kapitalizma u kojem mi odnedavno i zivimo. Narod je jednostavno ziveci u svijetu informacione dezinformiranosti od strane entitetskih medijskih kuca i zabluda politickog vrha poceo da sve snaznije osjeca uvjetnu fizicku razdvojenost sa susjednim entitetom, a jaz stvoren i krvavo izrovaren u ranijim ratnim godinama svirepog ubijanja postajo je sve dublji i dublji i na kraju proizveo totalnu otudjenost jednih od drugih. Zalosno. Ipak kao sto ranije pomenuh, nadam se da dolaze bolja vremena kako za nas gradjane tako i za nasu Bosnu i Hercegovinu jer cak i medju onim najortodoksnijim sam uspjela prepoznati ako nista barem spremnost na dijalog uz uvazavanje individualnosti ( necu reci razlicitosti ) onoga drugog. Neminovnoscu i faktom smatram unistenje ili bolje reci gasenje Republike Srpske dok je na nama da vidamo i nanovo gradimo mnogo bolje, jace i snaznije zivotne spone.

@ Ina odlican prilog. Te zivotne spone medju ljudima ce se ponovo graditi nakon rusenja ili ukidanja ova dva vjestacka entiteta RS i Federacije i kada se BiH decentralizuje te administrativno i teritorijalno podijeli na Regije i opstine. :-D
Ina

Post by Ina »

Hvala lijepo Novi_Nick.
Nadam se da ce ovaj, moj osobni, a krajnje subjektivno/idealiziran prilog kao i svaki drugi ( i ne-moj :) ) pozitivno obojen odgovor, komentar ili osvrt pretstavljati mali doprinos u izgradnji temelja povjerenja i zajednicke nam buducnosti.

P.S. Zvucim kao Dalaj Lama :-)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Ina wrote:Hvala lijepo Novi_Nick.
Nadam se da ce ovaj, moj osobni, a krajnje subjektivno/idealiziran prilog kao i svaki drugi ( i ne-moj :) ) pozitivno obojen odgovor, komentar ili osvrt pretstavljati mali doprinos u izgradnji temelja povjerenja i zajednicke nam buducnosti.

P.S. Zvucim kao Dalaj Lama :-)
I ja se nadam :)? Do tog konacnog cilja tebi kao i slicnim tebi zelim sve naljepse i najbolje :thumbup: :bih:

P.S. Dalaj Lama je mala beba za tebe (sala mala) :lol:
MedoX

Post by MedoX »

Sto se tice 5.oktobra i obaranja nacionalnih stranaka..ahhahahaha...izvala ...Srbi nisu oborili nacionalnu vec socijalisticku partiju...ako smo vec o reprizi...

A nacionalne stranke???naravno srusicemo HDZ i SDS,prije ili kasnije...
Mr_M

Post by Mr_M »

MedoX wrote:Sto se tice 5.oktobra i obaranja nacionalnih stranaka..ahhahahaha...izvala ...Srbi nisu oborili nacionalnu vec socijalisticku partiju...ako smo vec o reprizi...

A sta je sa SDA?
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

RS MORA PASTI. Paddy Ashdown spasava RS i lobira za njen opstanak.
Bosanci i Hercegovci ne smiju dozvoliti opstanak te vjestacke i genocidne tvorevine. Bosanci i Hercegovci moraju ofanzivno nastupiti prema Ashdown-u i medjunarodnoj zajednici te zahtjevati ukidanje RS.
baka

Post by baka »

Mr_M wrote:
MedoX wrote:Sto se tice 5.oktobra i obaranja nacionalnih stranaka..ahhahahaha...izvala ...Srbi nisu oborili nacionalnu vec socijalisticku partiju...ako smo vec o reprizi...

A sta je sa SDA?

SDA nije nacionalna stranka, gde zivis ti , to je stranka svih NAS ... :lol: :lol: :lol:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

baka wrote:
Mr_M wrote:

A sta je sa SDA?

SDA nije nacionalna stranka, gde zivis ti , to je stranka svih NAS ... :lol: :lol: :lol:
Dobar si, sa SDA strankom i njihovim predstavnikom Sacirbegovicem koji oficijelno prizna RS ste upropastili Bosance i Hercegovce i napravili za sada Fildzan teritoriju tkz. Bosnjaka. Najbolji posao koji je SDA napravila u toku rata i poslije rata je da je odigrala za SrpskoHrvatske ciljeve o podijeli teritorije BiH na tri dijela te na tome i dalje radi. Vi ste katastrofa za Bosance i Hercegovce i jedinstvenu drzavnu teritoriju BiH.
Last edited by Novi_Nick on 08/10/2005 14:30, edited 2 times in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:Dobar si
znam, znam :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
Sta znas :-D ?
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote:
Sta znas :-D ?
da sam dobar 8)
Tuce

Post by Tuce »

No_Comment wrote:
Mr_M wrote:
No_Comment wrote: Nikada dok je u zivotu RS u BIH tj drzava u drzavi... ekonomija u BIH nece biti jaka...znaci druga solucija sama po sebi sebe iskljucuje...
RS shto prije treba ukinuti za dobrobit svih BIH gradjana... :-)
Nije istina. Bez RS nema BiH.
:lol: haha Shta je starije RS ili BIH...bice polahko...pa ima i Hrvatske bez Republike Srpske krajine...zar nishta niste naucili iz proshlosti... :-)
Sta ce nauciti iz proslosti kad su sve bitke koje su poceli i izgubili su ih ali oni slave izgubljene bitke i neke junake njihove a sve hajduk do hajduka (Hajduk Veljko,Stanko,Sarina Novak itd.)pa tako ce i u narednih sto godina da slave dan drzave koje nejmaju ama Srbi su poseban narod a budi bog snama.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

gavrilo wrote:
A Kula!
MedoX

Post by MedoX »

Hajmo djelit besplatno kondome po Rs u toj mjeri, da vise nema nikoga u Rs...... mnogo mnogo kondoma..... :D

S druge strane novi zemljotres pod Banja Lukom, je realnija opcija... :D
Panasonic

Post by Panasonic »

MedoX wrote:Hajmo djelit besplatno kondome po Rs u toj mjeri, da vise nema nikoga u Rs...... mnogo mnogo kondoma..... :D

S druge strane novi zemljotres pod Banja Lukom, je realnija opcija... :D
Ne trebaju njima kondomi, itako imaju negativan natalitet.

Zemljotres u Banja Luci? Ma daj... Neka vrate teritorije zauzete genocidom i plate odstete (za Banja Luku samo na privatne stvari Bosnjaka i Hrvata koje su Srbi uzeli steta iznosi 1.4mlrd. $), i to je to. Mogu se mnoziti u Sumadiji ako hoce...
atlas

Post by atlas »

Е еееее еее!
Не прави се тако БХ, какво рушeње РС то једноставно није изводљиво и све док је људи као неки(већина) овде ситуација ће бити иста као сад, а то је не функционална БиХ у којој сви лоше живе а 2 од 3 нарада земљу не виде као своју и остали проблеми.
Ви морате схватитити да ће и Срби и Хрвати увијек Србију и Хрватску сматрати својом домовином, то је тако и готово, то се вјероватно никад неће промјенити, исто као што и Францзи у САД Француску сматрају својом, само што је то овде мало израженије, и нерално је очекивати да се то промјени. Што се тиче ове тезе о спајању РС са Србијом, она је у најмању руку смијешна, људи дај будите озбињни РС је дио БХ и без неких ратних сукоба, насилног покушаја њеног укидања или жеље неке свијетске силе њено одцијепљење је немогоће, а шансе за то су јакооо мале, нико БХ нема војску, стране силе су присутне, цијело окружење иде путем интеграције са ЕУ и хиљаду других разлога тако да престаните више са том причом и прихватите да је РС дио БХ и да без ње нема Босне. Запита ли се ико од вас зашто се Срби и Хрвати не осјећају Босанцима, зашто не навијају за БХ, зашто не виде Сарајео као главни град итд.
Тако ће бити све док међусобно уважавање и толеранција не буде као и свогдје и цивилизованом свијету, кад престане насилна централизација БХ, кад прихватите РС итд. да сад не набрајам шта све коме смета. Ја саматрам да је БХ нови устав неопходан и да је федерално уређење БХ најбоље ријешње, значи Република Српска и остле федералне јединице(кажем остале пошто не знам како ће се ријешити садашња ФБиХ, као једна федерална јединица или како већ кантони жупаније и те ствари) све са јаком локалном влашћу, равноправним учешћем свих у заједничким државним институцијама. Ситуација сад је таква да су једино Бошњаци Босанци а ми остали не, тако и остаје све ток се не престане са стварањем такве слике у народу. Јер знате ка ћу ја себе сматрати босанцем, кад Босна буде „САД“, јер погледајте у Амарици живи стотине нација и сви су они они али су у исто вријеме и Американци, а то је зато што би овакво пљување по нпр. Афро-Американцима у САД било строго кажњено, што тамо све заједнице имају апсолутне слободе. Босанцем ћу се осјећати кад се сви врате на своје, кад престану напади на повратнике, кад ми сви државни документи буду доступни на ћирилици, кад на државној телевизији бар по који филм преведен на срспки па још понеки и ћирилицом, регистроваћу .ba домен кад ме на главној страни утица дочека тро језични избор а не застава БХ(која би као требала да је и моја) а поред ње пише само Босански, кад у Сарајево дођем на Sarajevo International Airport и одем на трг ослобођења, кад се обнове све цркве и џамије, кад будем имао право на свој језик у школи, кад сви прихвате постојање РС, кад се све то деси и још многе друге неправде буду исправњене онда ћу ја бити Босанац заједно са вама па можда и зајдено са вама навијати за БиХ. А онда кад погледам шта све треба да се деси, да се људи једноставно морају промјенити из корјена, помислим па то је немогуће, можда и није, вријеме ће показати.
Last edited by atlas on 09/10/2005 21:16, edited 1 time in total.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Atlas, nista od tog svega iz tvog posta. RS mora pasti! Mi Bosanci i Hercegovci tu vjestacku i genocidnu tvorevinu moramo, pazi moramo, ukinuti i tu nema nikakvog kompromisa. Sto to prije shvatis bolje ce biti svima. :-D
atlas

Post by atlas »

Novi_Nick и ја сам Босанац и Херцеговац, разлика је само у томе што ја не претендујем уништељу или искључивању једног народа из БХ. Да ли би ти био сретнији кад би сви они који се не слажу са твојим виђењем БХ једноставно отишли из ње? При томе узми у обзир да цијели српски народ не жели БХ без РС, како онда може бити добро за Босанце и Херцеговце да она нестане? Једино добро за СВЕ Босанце и Херцеговце је стабилна децентрализована држава са федералним уређењем што понавњам, подразумијева РС и остале федералне јединице, сваки други сценарио без РС је за србе не прихватљив и као такав у старту одпада. Република Српска је показала(уставом је одређена као дио БХ, царине, УИНО, полиција...) да је спремна бити дио БХ и да у њеним оквирима иде ка путу ЕУ(наравно није све мед и млијеко али је учињен огроман напредак и са логичним реформама треба наставити, а не са оним што је Мартинс представио као реформу полиције) Једноставно ствари стоје тако да Срби неће БХ без РС, а пошто су конститивни народ а и због устава БХ она се не може укинути и сва ова твоја прича је узалудна, и што прије се ти и теби слични помирите са тим ова земља можда и крене путем напредка.
monolog

Post by monolog »

atlas wrote:Novi_Nick и ја сам Босанац и Херцеговац, разлика је само у томе што ја не претендујем уништељу или искључивању једног народа из БХ. Да ли би ти био сретнији кад би сви они који се не слажу са твојим виђењем БХ једноставно отишли из ње? При томе узми у обзир да цијели српски народ не жели БХ без РС, како онда може бити добро за Босанце и Херцеговце да она нестане? Једино добро за СВЕ Босанце и Херцеговце је стабилна децентрализована држава са федералним уређењем што понавњам, подразумијева РС и остале федералне јединице, сваки други сценарио без РС је за србе не прихватљив и као такав у старту одпада. Република Српска је показала(уставом је одређена као дио БХ, царине, УИНО, полиција...) да је спремна бити дио БХ и да у њеним оквирима иде ка путу ЕУ(наравно није све мед и млијеко али је учињен огроман напредак и са логичним реформама треба наставити, а не са оним што је Мартинс представио као реформу полиције) Једноставно ствари стоје тако да Срби неће БХ без РС, а пошто су конститивни народ а и због устава БХ она се не може укинути и сва ова твоја прича је узалудна, и што прије се ти и теби слични помирите са тим ова земља можда и крене путем напредка.
Ovdje nema govora o iskljucenju jednog NARODA iz BiH, kako to ekstremisiti koji plase vlastiti narod vole da formulisu, vec se radi o ukidanju necega nastalog genocidom. Da svi ti ljudi NISU POBIJENI I PROTJERANI, poprilicno sam siguran da se oni kao stanovnici BiH ne bi slozili da se napravi taj RS. Kako onda to moze biti dobro za BiH??? Znaci da se pitao narod (odnosno svi ljudi na podrucju sada zahvacenom RSom), RSa NE BI BILO. Zato genocid i jeste pocinjen, to valjda ne moram ponavljati.

Eh sad, ako nas ovaj primjer nauci da je sasvim moguce i u redu pociniti ZLOCIN i ne snositi nikakvu odgovornost za to, onda to rusi sve moje principe o pravicnosti, moralu i kredibilitet "modernog i demokratskog" drustva. Tada ljudi mogu prestati da razmisljaju na jedan human nacin i vracamo se u brutalni srednji vijek buzdovana. Znaci sa RSom nema napretka, RS je veliki korak nazad.

Ali se slazem da se MORAJU na neki nacin zagarantovati i osigurati ljudska prava svih ljudi u BiH, jezik, kulturno naslijedje, sistem protiv preglasavanja itd. Ipak, ovo se ne postize genocidom.
MedoX

Post by MedoX »

Atlas jesi li ti Bosnjak ili Hrvat?
Post Reply