Rimljanima su se najvise odupirali Delmati i Desidijati.
Dakle, mijesanje krvi je zdravo, a to kaze medicina, nisam ja izmislio.
Najbolji primjer za to su brazilski i americki mulati.
Sad, pitanje je jesu li oni crnci iskvarenih svojstava, ili poboljsani bijelci...
U svakom slucaju, normalan muskarac zeni svaku zgodnu, pametnu i sarmantnu damu.
A zene su tu jos slobodnije. Kaze Njegos da ce stotinu promijeniti vjera da ugode svome srcu.
I kad je Bosna u pitanju, tu me zacudjuje broj ljudi koji imaju izgled Skandinavaca, ako ocete Svedjana.
Sretoh jednog Svedjanina u vlaku, koji se predstavljao na engleskom nekim Holandjanima i rekao da je Svedjanin.
Onda je odlucio popricati samnom. Kaze, ma znam ja bolan oklen su, to ti je zabit teska
a s genima Kelta. Dosta Iraca je crno (mijesanje sa Portugalcima ili Spanjolcima mislim), a pola plavo-ridje.
Inace, Ljudevit Gaj je mislio pod Ilirima na juzne Slavene, a tu su svakako i Bugari, koje netko nije zelio
pozvati, ili pustiti u staru Jugoslaviju. Bio sam u Grckoj proslo ljeto i covjece, grcka cirilica i engleski pomazu.
A onda sretnes kojega Makedonca, ili kojega Bugara i spasis se. Makedonce razumijes. A Bugare razumijes bolje nego Slovence. Nema logike zasto nisu i Bugari bili u prvoj Jugoslaviji. Valjda zato jer bi to Srbiji bio prevelik zalogaj.