Konacno DEMOKRACIJA

Post Reply
kosmos

#1 Konacno DEMOKRACIJA

Post by kosmos »

Za ovaj vid pomoci koji je najpotrebniji narodima BiH izgleda da je dosao trenutak:
===================================================================================================================
http://san.ba/index.php?id=3523

15-09-2008 02:00

Amerikanci kreću u obračun i sa finansijskim kriminalom u BiH

Mi­nis­tar­stvo prav­de Sje­di­nje­nih Ame­ričkih Država upra­vo osni­va svoj Ured za pra­vnu po­moć u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni. Ri­ječ je o Ure­du pod ime­nom „In­ter­na­ti­onal Lon­gsho­re­men's Aso­ci­ati­on“ (ILA) čije će sje­di­šte bi­ti u Sa­ra­je­vu.

Ra­spi­san kon­kurs

Ti­me će se zva­nični Va­šin­gton naj­di­rek­tni­je uključiti u bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, ko­rup­ci­je, fi­nan­sij­skog kri­mi­na­la, te­ro­ri­zma, trgo­vi­ne lju­di­ma i svim dru­gim obli­ci­ma kri­mi­na­la u na­šoj ze­mlji. Iz­vje­sno je da će to značiti ogro­mnu po­moć pra­vo­suđu u BiH i po­di­za­nju nje­go­ve spo­so­bnos­ti na vi­ši ni­vo, a u skla­du s međuna­ro­dnim stan­dar­di­ma i oba­ve­za­ma.

Ame­ričko Mi­nis­tar­stvo prav­de ra­spi­sa­lo je i kon­kurs ko­jim traže spo­so­bne pra­vni­ke sa is­kus­tvom ko­ji će ra­di­ti u Ure­du u Sa­ra­je­vu.

Šta se traži

Uslo­vi kon­kur­sa su pri­la­gođeni ame­ričkim stan­dar­di­ma i od kan­di­da­ta se traži stručnost i spo­so­bnost da dje­lu­ju - mo­ra­ju ima­ti naj­ma­nje četi­ri, odno­sno pet go­di­na is­kus­tva u pra­vo­suđu, odlične vje­šti­ne za uprav­lja­nje lju­di­ma, mo­ra­ju ima­ti ve­li­ku spo­so­bnost za ko­mu­ni­ci­ra­nje i vođenje pro­je­ka­ta i do­bro po­zna­va­nje pra­vnih sis­te­ma u sre­dnjoj i is­točnoj Evro­pi.

Iz­vje­sno je da će ame­rički Ured za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, ko­rup­ci­je, fi­nan­sij­skog kri­mi­na­la, te­ro­ri­zma, trgo­vi­ne lju­di­ma i svim dru­gim obli­ci­ma kri­mi­na­la u Sa­ra­je­vu do­bro raz­drma­ti sa­daš­nje pra­vo­suđe i pra­vo­su­dne in­sti­tu­ci­je u na­šoj ze­mlji.

Oni ko­ji bu­du ra­di­li u Ure­du ILA, odmah će proći i obu­ku, za­pra­vo spe­ci­ja­li­za­ci­ju iz oblas­ti bor­be pro­tiv te­ro­ri­zma, or­ga­ni­zi­ra­nog kri­mi­na­la, trgo­vi­ne lju­di­ma i ra­tnih zločina.

S.V.

==============================================================================================
Samo da ne otezu previse da za najveci broj stanovnika BiH ne bude prekasno.
Banksy

#2 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by Banksy »

kosmos wrote:
Amerikanci kreću u obračun i sa finansijskim kriminalom u BiH

Mi­nis­tar­stvo prav­de Sje­di­nje­nih Ame­ričkih Država upra­vo osni­va svoj Ured za pra­vnu po­moć u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni. Ri­ječ je o Ure­du pod ime­nom „In­ter­na­ti­onal Lon­gsho­re­men's Aso­ci­ati­on“.
Tekst i naslov nisu baš sinkroniz. :D a tek naslov teme :D
Last edited by Banksy on 16/09/2008 15:14, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#3 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by uvjek dobar gost »

Biće nešto samo ako inspektori ti neki il kako će se već zvati budu nešto kao milicioneri iz mira, ukoliko bude pendrečili i za pasom nosili oružije...

Ukoliko bude nešto na ovom planu nama će trebati barem 100 000 novih zatvorskih kreveta....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by pici »

jel nam to napokon stižu pendrek insani :thumbup: joj kako bi volio Tihom klempu opalit,Dodi bi svako jutro trco u zatvorskom krugu ,Lepi bi imao u celiji samo knjigu "Sam svoj majstor",Lagumdjiji bi zabranio ogledala itd itd.....Brankovic bi radio na reciklaži :D
kosmos

#5 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by kosmos »

SWAT TEAM je uvijek dobar gost, mozes onda mislit pucacine, jer najveci CRIME SCEAN je Sarajevo. Da bar malo narod prodise.
kosmos

#6 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by kosmos »

uvjek dobar gost wrote:Biće nešto samo ako inspektori ti neki il kako će se već zvati budu nešto kao milicioneri iz mira, ukoliko bude pendrečili i za pasom nosili oružije...

Ukoliko bude nešto na ovom planu nama će trebati barem 100 000 novih zatvorskih kreveta....
Ima mjesta u Avazovim neboderima za citav Balkan
uvjek dobar gost

#7 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by uvjek dobar gost »

kosmos wrote:SWAT TEAM je uvijek dobar gost, mozes onda mislit pucacine, jer najveci CRIME SCEAN je Sarajevo. Da bar malo narod prodise.
Stvarna akcija bi u vrlo kratkom vremenu donijela vidljive rezultate... nas u ovoj zemlji nema neko oko 4. miliona ... ... jedino je problem što na taj broj dolazi barem 100 000 lopova svih kalibara...
Sve u svemu valjda su i ti stranci počeli razmišljati o posljedicama svega ovoga oko nas... ako mi već ne razmišljamo na taj način !
Real Khan

#8 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by Real Khan »

uvjek dobar gost wrote:Biće nešto samo ako inspektori ti neki il kako će se već zvati budu nešto kao milicioneri iz mira, ukoliko bude pendrečili i za pasom nosili oružije...

Ma sve mi se čini da će njih "svemogući" premijer "Boljeg Entiteta" otjerati uz povike: "Meni pederi ne mogu u kancelariju! Nikada!" :D
A onaj žvaljo iz "Slabijeg Entiteta" se uopće ne plaši Amerikanaca zato što se:
1. ničega "ne sjeća",
2. radi "sve po zakonu" i
3. :D ovako se kezi pa će i Amerikance nekako smuntati :lol:
kosmos

#9 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by kosmos »

Ja se ba satrah pisuci da jedino u principu policija brani demokraciju a nista se ne desava na tom planu. Sada se fakat radujem :dance: :dance: :dance: :dance:
d2

#10 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by d2 »

:thumbup:
Simply_Red

#11 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by Simply_Red »

u politici nikad nije bilo poklona. Trebamo se zapitati sta Ameri imaju iz svega toga?
homar

#12 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by homar »

Šta ako nam "naše" zatvore, mi nemožemo funkcionisati, ko će nam svakodnevno sisati krv. Punih 18 godina u ovoj demokratiji, nemoj da nam uskrate uživanje koje smo do sada imali. 8) :evil:
zavrzlama

#13 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by zavrzlama »

Da MZ(velike sile) hoce i da im je interes oni bi za 24 sata promijenili kompletnu politicku i ideolosku situaciju u BIH...

kako...lako....lijepo uzmu dosije iz svojih latica pokupe jedno 2o-tak onih iz SIPA i njihovih 20-tak specijalaca i sa nalogom za hapsenje pokupe jedno po pet najvisih funkcionera iz svakog naroda...zatvore u pritor suda BIH i otvore sudski proces iznesu prljav ves i dodaju i sto nije prljavo i uprljaju,sve javno pokrije RTV oba entieta i prica zavrsena...oni koji bi nasledili ove bi bili ko bubice i da vidite onda kako bi se reforme sprovodile..narod bi bio zadovoljan jer bi sva tri naroda shvatila da su pohvatani za isto vrijeme lopovi iz svih naroda sto bi otklonilo sumlju da se radi samo protiv odredjenog naroda..MZ bi piritsnula medije i zabranila im zaturanje medjunacionalne netrepeljivosti i stvari bi krenule dobrim tokom...kasnije bi MZ ubrizgala financijsku pomoc,narod bi malo zivnuo i nacionalisticka retorika bi se vremenom izgubila jer bi je kasnije MZ u startu sprecavala i sankcionisala....MEDJUTIM...to MZ ne radi jer joj BIH treba kao adut za podkusurivanje izmedju EU,USA i Rusije...KAd BIH prestane biti adut za sukobe velikih.....onda ce MZ uraditi ovo sto sam naveo...MZ nam moze napraviti rat za 24 sata a moze okrenuti situaciju za 180 stepeni za tih istih 24 sata...

mi u BIH ni o cemu ne odlucujemo...
Abacija

#14 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by Abacija »

zavrzlama wrote:Da MZ(velike sile) hoce i da im je interes oni bi za 24 sata promijenili kompletnu politicku i ideolosku situaciju u BIH...

kako...lako....lijepo uzmu dosije iz svojih latica pokupe jedno 2o-tak onih iz SIPA i njihovih 20-tak specijalaca i sa nalogom za hapsenje pokupe jedno po pet najvisih funkcionera iz svakog naroda...zatvore u pritor suda BIH i otvore sudski proces iznesu prljav ves i dodaju i sto nije prljavo i uprljaju,sve javno pokrije RTV oba entieta i prica zavrsena...oni koji bi nasledili ove bi bili ko bubice i da vidite onda kako bi se reforme sprovodile..narod bi bio zadovoljan jer bi sva tri naroda shvatila da su pohvatani za isto vrijeme lopovi iz svih naroda sto bi otklonilo sumlju da se radi samo protiv odredjenog naroda..MZ bi piritsnula medije i zabranila im zaturanje medjunacionalne netrepeljivosti i stvari bi krenule dobrim tokom...kasnije bi MZ ubrizgala financijsku pomoc,narod bi malo zivnuo i nacionalisticka retorika bi se vremenom izgubila jer bi je kasnije MZ u startu sprecavala i sankcionisala....MEDJUTIM...to MZ ne radi jer joj BIH treba kao adut za podkusurivanje izmedju EU,USA i Rusije...KAd BIH prestane biti adut za sukobe velikih.....onda ce MZ uraditi ovo sto sam naveo...MZ nam moze napraviti rat za 24 sata a moze okrenuti situaciju za 180 stepeni za tih istih 24 sata...

mi u BIH ni o cemu ne odlucujemo...
Ne treba MZ nista vise da ubrizgava. Neka se samo sklone lopovi pa ces vidjeti - lova do krova.
kosmos

#15 Re: Konacno DEMOKRACIJA

Post by kosmos »

Simply_Red wrote:u politici nikad nije bilo poklona. Trebamo se zapitati sta Ameri imaju iz svega toga?
flagship i corner stone
Post Reply