...jok ljiljan...nego florescentna boja....Hafis wrote:Kad bi ti vidio moju poreznu kartu predložio bi me za zlatnog ljiljanaGeeTnT wrote:Ma ja ba....jebo konstutivnost, ko je jos vidio hajra od toga.... Nista ne mijenjaj, porez ne placaj, osvijetli gospu i ukini FTV..
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- GeeTnT
#401 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
Qoom
#402 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Samo naivan može tvrditi da će biti bilo kakvih instant ustavnih promjena, prije svega zbog kompleksnosti istog takvog i uređenja.__Phoenix__ wrote:Sumnjam i da će popis povući ustavne promjene jer je matematika prosta...Edin H. wrote:Kao prvo rezultati nisu tacni, jer koga god znam da zivi u dijaspori isao je da se popise.__Phoenix__ wrote:Neće biti Bošnjaka preko 50%, šta vam je
Drugo i da je 80% sta ce to konkretno promijeniti u zemlji podjeljenoj na dva entiteta zacementiranoj Dejtonskin sporazumom?
Osim mozda realizacije Kradziceve doktrine etnickog ciscenja i "humanog preseljenja".
Međutim, ono što je više puta navedeno jeste da su rezultati popisa psihološki momenat prije svega za srbe i njihov propali pokušaj vođenja genocidne politike i namjere istrebljenja Bošnjaka sa ovih prostora.
Last edited by Qoom on 21/05/2016 22:09, edited 1 time in total.
- ILVIIR
#403 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
bilo je logicno da ce jukica plasiti ovim tuzbama. isto kao sto ga je salihovic najavio da ce biti istrage ako ne usvoje metodologiju i objave popis do 1. jula.arzuhal wrote:BANjALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je na sjednici Vlade Republike Srpske zatražio da bude podnesena krivična prijava protiv direktor Agencije za statistku BiH Velimira Jukića. Razlog za krivičnu prijavu je zloupotreba položaja direktora Agencije za statistku BiH Velimira Jukića, koji je bez saglasnosti Republičkog zavoda za statistiku i dogovora unutar Centralnog popisnog biroa potpisao odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva Đokić ističe da je riječ o grubom udaru na interes Republike Srspske i na identitet i integritet srpskog naroda u BiH. Takva situacija, uvjeren je Đokić, mora ujediniti srpske stranke.
"Gospodin Jukić nije imao nijedan argument da postupi onako kako je postupio - samoinicijativno i zato sam juče na sjednici Vlade inicirao da se protiv njega pokrene krivični postupak i podnese krivična prijava zbog zloupotrebe položaja. Nadam se da će se to i desiti, jer niko nema pravo biti tako grub i samovoljan i nanosi nemjerljivu štetu jednom strateškom društvenom procesu kakav je popis stanovništva", kaže Đokić.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dj ... ica/370614
Oho ti se Jukiću, oho...Ni Gospa Lurdska te sad neće spasit...
moze djokic tuziti koliko hoce, sad jukicu salihovic cuva ledja.
iskreno moram priznati da su reakcije iz rs-a iznenadjujuce blage i umjerene a pored toga i nema ih nesto puno. nema blokade bih institucija, nema referenduma, nema iz srbije ni mujaketa, itd..
zasto?
ne znam.
da li srbe ovaj popis i ne interesuje toliko ili je mozda neki politicki dogovor u pitanju?!?
- BHCluster
#404 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Potencira se ova prica oko popisa da se ne spominju stvari kao:ILVIIR wrote:bilo je logicno da ce jukica plasiti ovim tuzbama. isto kao sto ga je salihovic najavio da ce biti istrage ako ne usvoje metodologiju i objave popis do 1. jula.arzuhal wrote:BANjALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je na sjednici Vlade Republike Srpske zatražio da bude podnesena krivična prijava protiv direktor Agencije za statistku BiH Velimira Jukića. Razlog za krivičnu prijavu je zloupotreba položaja direktora Agencije za statistku BiH Velimira Jukića, koji je bez saglasnosti Republičkog zavoda za statistiku i dogovora unutar Centralnog popisnog biroa potpisao odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva Đokić ističe da je riječ o grubom udaru na interes Republike Srspske i na identitet i integritet srpskog naroda u BiH. Takva situacija, uvjeren je Đokić, mora ujediniti srpske stranke.
"Gospodin Jukić nije imao nijedan argument da postupi onako kako je postupio - samoinicijativno i zato sam juče na sjednici Vlade inicirao da se protiv njega pokrene krivični postupak i podnese krivična prijava zbog zloupotrebe položaja. Nadam se da će se to i desiti, jer niko nema pravo biti tako grub i samovoljan i nanosi nemjerljivu štetu jednom strateškom društvenom procesu kakav je popis stanovništva", kaže Đokić.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dj ... ica/370614
Oho ti se Jukiću, oho...Ni Gospa Lurdska te sad neće spasit...
iskreno moram priznati da su reakcije iz rs-a iznenadjujuce blage i umjerene a pored toga i nema ih nesto puno. nema blokade bih institucija, nema referenduma, nema iz srbije ni mujaketa, itd..
zasto?
ne znam.
da li srbe ovaj popis i ne interesuje toliko ili je mozda neki politicki dogovor u pitanju?!?
OBJAVLJEN SPISAK: Ovo su firme iz Srbije koje su preselile iz RS u Federaciju BiH
TRŽIŠTE KAPITALA: Republika Srpska se zaduživala skuplje nego Federacija BiH
OVO SU ZVANIČNI PODACI O JAVNOM DUGU: BiH najmanje zadužena u regiji, RS više nego dvostruko zaduženija od Federacije BiH!
TOTALNA RASPRODAJA: Vlada RS-a prodaje akcije u 22 preduzeća
ŠOKANTNO OTKRIĆE: Dodikov lobista Arie Livne preuzima Rudnik „Ljubija“!
Kraj za Banku Srpske!
Blokirana Bobar banka
Da nastavim?
- Edin H.
#405 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
NastaviBHCluster wrote:
Potencira se ova prica oko popisa da se ne spominju stvari kao:
OBJAVLJEN SPISAK: Ovo su firme iz Srbije koje su preselile iz RS u Federaciju BiH
OVO SU ZVANIČNI PODACI O JAVNOM DUGU: BiH najmanje zadužena u regiji, RS više nego dvostruko zaduženija od Federacije BiH!
Kraj za Banku Srpske!
Blokirana Bobar banka
Da nastavim?
-
hajducka travica
#406 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A ja volim izraz Bosanac,jer je to domaci izraz,nije strani.Ime nasih predaka je Bosanac/Bosanka a na turskom i madjarskom jeziku su Bosanci;bosnakca i bosnyak.Na mom izvornom bosanskom jeziku su Bosanci i Bosanke.Tesla10 wrote:Da, Bošnjaka. Kao i Francuska Francuza. Gledaju se državljanstva, ali je po meni važnija etnija za opstanak jedne države.It_is_a_Leclerc wrote:BiH je domovina svih onih koji je tako doživljavaju.Tesla10 wrote:Bosna je nacionalna domovina Bošnjaka.
Francuska Francuza.
Hrvatska Hrvata.
Rusija Rusa.
Šta nije jasno?
To što bh. Hrvati padaju u anafilaktički šok kad im spomeneš BiH, a većina Srba hiperventilira na pogled na geografsku kartu BiH samo znači da se ta dva korpusa, u najvećem dijelu, dobrovoljno i sa zadovoljstvom odriču Bosne i Hercegovine, i samim tim je prepuštaju onima koji je vole i koji je doživljaju za svoju domovinu.
Džabe Francuska ako nema ljudi koji se osjećaju Francuzima srcem i dušom. Džabe Rusija ako nema etničkih Rusa. Ne smetaju meni ostale etničke skupine, nego baš suprotno, volim ih i poštujem. U familiji mojoj ih ima nekoliko.
Samo kažem da će Bosna nestati ako nestane Bošnjaka/Bosanaca (ovo dvoje je isto, baš kao Albanac i Šiptar). Samo što ja volim izraz "Bošnjak", nekako mi miliji srcu. To je ime naših predaka. Moje.
-
hajducka travica
-
Lug
#408 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
hajducka travica wrote:Evo ga prava Bosanka,
https://scontent.ford1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=579FDD46
mislim..popis
- ILVIIR
#409 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
mislio sam da se ustvari uopste ne potencira toliko. par izjava i to je to.. nikakvih prijetnji blokade drzave. dodik jedino kupi politicke poene tako sto prebacuje odgovornost na vijece ministara i predlaze im da ne donose nikakve odluke dok se ne rijesi pitanje popisa. niti najavljuje referendume niti prijeti nekim drugim blokadama. vucic niti saziva hitne sjednice vlade rs-a i srbije niti se uopste oglasio o ovom pitanju.BHCluster wrote:Potencira se ova prica oko popisa da se ne spominju stvari kao:ILVIIR wrote:
bilo je logicno da ce jukica plasiti ovim tuzbama. isto kao sto ga je salihovic najavio da ce biti istrage ako ne usvoje metodologiju i objave popis do 1. jula.
zasto?
ne znam.
Kraj za Banku Srpske!
Blokirana Bobar banka
Da nastavim?
tanko mi je sve ovo.. to je sam moj licni utisak..
- ILVIIR
#410 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
evo cak sta vise, sada se srbi medjusobno optuzuju za za prenos nadleznosti na nivo drzave (agencija za statistiku bih). samim time i priznaju otvoreno da je sve zakonito sto je jukic uradio!!!
bitno je da agencija za statistiku bih sto prije izbaci barem prvu publikaciju (npr. stanovnistvo, domacinstva i clanovi domacinstva po opstinama) i time zapecati ovo. bice jos par dana ljutnje a zatim ce brzo tema otici u zaborav.
bitno je da agencija za statistiku bih sto prije izbaci barem prvu publikaciju (npr. stanovnistvo, domacinstva i clanovi domacinstva po opstinama) i time zapecati ovo. bice jos par dana ljutnje a zatim ce brzo tema otici u zaborav.
- ILVIIR
#411 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Gligorić: Vlada Srpske je prenijela nadležnosti o popisu stanovništva
http://www.rtvbn.com/3818699/Gligoric-V ... anovnistvaOdluka direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine da potpiše Odluku o obradi podataka u vezi sa popisom stanovništva izazvala je lančane reakcije. Predsjednik Republike Srpske poziva na jedinstvo srpskih stranaka. Dodik je rekao i da Srpska neće prihvatiti odluku o metodologiji popisa.
Bivši direktor Republičke geodetske uprave Tihomir Gligorić tvrdi da je predsjednika Republike i Vladu Republike Srpske upozoravao na niz strateških pitanja među kojima je i popis stanovništva.
Gligorić pokazuje pismo koje je pisao predsjedniku Republike, Miloradu Dodiku u januaru 2013. godine u kojem ga je upozorio na štetnost usvajanja Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova na državnom nivou 2012 godine.
Gligorić kaže da je u tom periodu učinjen niz koraka u vezi prenosa nadležnosti čime je Republički zavod za statistiku Republike Srpske izgubio svaku bitnu ulogu.
Republika Srpska jasno je, pojašnjava Gligorić dala mogućnost Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine.
Kaže i da je on kao direktor Geodetske uprave na pogubnost takvog djelovanja po Republiku Srpsku upozoravao i Vladu Republike Srpske.
U vrijeme kada su prenesene nadležnosti sa Srpske na BiH vlast u Republici Srpskoj bila je i na vlasti u Sarajevu, odnosno na nivou BiH, podsjeća Tihomir Gligorić.
Sve što se sada dešava jeste, tvrdi bivši direktor Geodetske uprave, pokušaj da se podjeli odgovornost sa strankama iz srpske koje sada čine vlast na državnom nivou.
-
VCorp
#412 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Neka se bune, necu ni ja RS
Seljačino iz Laktaša glabaj ga 
-
Nadzorna_ploca
#413 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Jebote trunje u kakvoj mi zabokrecini živimo..
- mO k3
-
Bodkin
#415 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Za to pitanje ti popis ne moze pomoci. Najmanje je uradjen zbog tacnostimO k3 wrote:Koliko nas je ??
- Edin H.
#416 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
a koji ste vi?mO k3 wrote:Koliko nas je ??
-
155_mm
#417 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
hajducka travica wrote:Evo ga prava Bosanka,
https://scontent.ford1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=579FDD46
nego ko zna latinski da kaze sta znaci ovaj prvi red na ploci?
mislim je li pise "katarina kraljica bosne" ili "katarina kraljica bosnjaka (bosnjanina)"

- mO k3
#418 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hrvati , Srbi , bošnjaci (:Edin H. wrote:a koji ste vi?mO k3 wrote:Koliko nas je ??
- Edin H.
#419 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bodkin wrote:Za to pitanje ti popis ne moze pomoci. Najmanje je uradjen zbog tacnostimO k3 wrote:Koliko nas je ??
Zar cilj nije bio mogucnost adekvatnog planiranja razvoja i usluga?
- GeeTnT
#420 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
O daaa...popis bi trebao rascistiti balvane kako bi investicije mogle nesmetano proci...Edin H. wrote:Bodkin wrote:Za to pitanje ti popis ne moze pomoci. Najmanje je uradjen zbog tacnostimO k3 wrote:Koliko nas je ??![]()
-
Bodkin
#421 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bio bioEdin H. wrote:Bodkin wrote:Za to pitanje ti popis ne moze pomoci. Najmanje je uradjen zbog tacnostimO k3 wrote:Koliko nas je ??![]()
- ILVIIR
#422 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ZOLIĆ: BiH će imati 3.520.000 stanovnika!
zolic potvrdjuje podatke koje je stav prosle vec godine izbacio (a i avaz veoma slicne) i koje smo na forumu vec vise puta postavljali.
http://www.avaz.ba/clanak/236571/zolic- ... stanovnikaUgledni statističar i bivši profesor na Fakultetu političkih nauka Hasan Zolić ističe svoje zadovoljstvo usvajanjem Programa za obradu podataka te podvlači važnost objave rezultata do zadatog roka. Prema njegovim riječima, usvojeni kriteriji u skladu su s međunarodnim standardima i rezultirat će podacima koji utvrđuju broj stanovnika u BiH od 3.520.000.
- Bitno je da su usvojeni kriteriji IMO tima. Posebno se to odnosi na pitanje 40, jer je, prema njihovom stavu, prvih sedam pitanja ključno i daju skoro identične odgovore kao iz tog pitanja - smatra Zolić.
Iako su kriteriji IMO tima dati još krajem 2014. godine, do jučer ovaj program nije usvojen, i Zolić izražava čuđenje zbog toga.
- Čim je, početkom 2015. godine, Evropska komisija u Sarajevu to zvanično potvrdila kao validnu metodu, iz Republike Srpske odmah su reagirali i u februaru dali prijedlog na Vladi da se proširi i uključi pitanje 40. Oni su to jednosmjerno usvojili i insistirali na tome – dodaje Zolić.
Ovaj stručnjak pojašnjava da su sada otvorena vrata za objavu detaljnijih informacija o prvom poslijeratnom popisu u BiH.
- Prema kriteriju IMO tima, iz sadašnjih rezultata treba isključiti oko 273.000 ljudi. To bi sada značilo da bi BiH imala 3.520.000 stanovnika, od toga 1.764.000 Bošnjaka, 543.000 Hrvata i 1.085.000 Srba.
Procjene o očekivanom broju stanovnika po nacionalnosti
- 1.764.000 Bošnjaka (50,10 posto)
- 543.000 Hrvata (15,41 posto)
- 1.085.000 Srba (30,80 posto)
- 129.000 Ostali (3,68 posto)
zolic potvrdjuje podatke koje je stav prosle vec godine izbacio (a i avaz veoma slicne) i koje smo na forumu vec vise puta postavljali.
- animus
#423 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Malo me iznenadio ovaj broj ostalih. Ocekivao sam veci broj jer ovdje su svrstani pored bosanaca i albanci, romi, jevreji i svi ostali. Izgleda da je bosanaca na kraju ukupno popisano oko 1,5 posto. Moja pretpostavka.
- GeeTnT
#424 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta ima lose u planiranju razvoja sa svima koji posjeduju drzavljanstvo, bez obzira gdje se nalaze.. Dijaspora je u stanju da anulira dug kod mmf...ogroman potencijal nadohvat, a niko o tome ne razmislja...Bodkin wrote:
Bio biomogli su usput isplanirati razvoj dijasporskih zajednica sa ovim popisom
- Edin H.
#425 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tako je, ocekujem formiranje Ministarstva za dijasporu kao rezultat popisa, red je da se i iz dijaspore neko uliva na drzavne jasleBodkin wrote:Bio bioEdin H. wrote:Bodkin wrote:
Za to pitanje ti popis ne moze pomoci. Najmanje je uradjen zbog tacnosti![]()
Zar cilj nije bio mogucnost adekvatnog planiranja razvoja i usluga?mogli su usput isplanirati razvoj dijasporskih zajednica sa ovim popisom