Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
@mba

#326 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by @mba »

155_mm wrote:evo ga prva posljedica pogresnog popisa.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/srbijans ... /160520135
Srbijanske firme se sele iz RS-a u FBiH: 19 firmi promijenilo adresu sjedišta
Klix.ba
prije 34 min 45 39
Republika Srpska je, što je vlast i priznala, uspjela da protjera sjedišta brojnih kompanija iz manjeg bh. entiteta u Federaciju BiH, jer su zbog rupa koje su napravili u budžetu uveli brojne namete kojima su onemogućili normalno funkcionisanje preduzeća, saopćeno je iz Partije demokratskog progresa (PDP).
:-) :izet:

gazprom zdimio vec prije par godina za rajvosu :-D
@mba

#327 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by @mba »

Maharadza wrote:
@mba wrote:
karanana wrote:50% na 23%
ja sam skoro kupio cijelo srpsko imanje u okolini srebrenice za "sicu", imam jarana koji je isto tako postupio kao i ja, polako ali sigurno! :wink: :thumbup:

prodaje se zemlja jeftina skroz, odose u srbiju za djecom! :thumbup:

za koju godinu cijelo podrinje vecinski bosnjacko, ako ovako nastave ostace samo jos banja lucki pashaluk! :)
Nemoj tako, ima nas Bošnjaka koji posjedujemo imanja u Bos. Gradišci, kao i rodbinu sa kućama u centru BL (150 metara od Ferhadije)! 8-)

A gdje je pusta Bošnjačka dijaspora koja kolektivno obnavlja svoje stare i kupuje nove kuće, imanja i zemlju po Lijevče Polju (a pošto su sve tamošnje Džamije prve obnovili davnih dana)! U INAT DUŠMANIMA! 8-)

:thumbup:

nego, kakvi su cevapi kod muje?
Lug

#328 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lug »

ze kalanga wrote:Lakrdija od popisa će direktno uticati na razvoj BiH. Na štetu i Srba i Bošnjaka i Hrvata.
:lol:

ze kalanga wrote:Imamo situaciju da u jednom gradu prema popisu živi 40k ljudi. A da se rađa manje od 100 beba.
Imamo situaciju da u Distriktu imamo 90k+ popisanih i 86k birača i školske djece 10k+.
Imamo situaciju da u ulici u kojoj se električna energija ne plaća živi 400 ljudi.
Imamo situaciju da u jednom selu živi 1000 ljudi, a da se poslednja beba rodila prije 5-6 godina.
Imamo situaciju da pripadnika jednog naroda u jednom gradu živi 20k po popisu, a da na izborima pravo glasa koristi 3k....
[/quote

sta reci, kakvu poruku poslat´ ?! :D
exliberal-ex

#329 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by exliberal-ex »

Nesto razmisljam ...prije popisa Dodik je govorio da je Sarajevo Teheran, da tu nema zivota za srbe...sad gledam popisne rezultate

u cijeloj Federacij 52 000 gradjana koji se izjasnjavaju kao srbi,dok u genocidnoj preko 110 000 bosnjaka...ispade Rs multikulturnija od ovih sto se busaju multikulturom.....ili to nije vazno , vazno je da "nas" ima preko 50%
ah da zaboravljam...vi ste sami izasli niko vas nije tjero...izvinjavam se...do mene
Lug

#330 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lug »

sta je pisac htio kazat?
Danguba

#331 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Lug wrote:sta je pisac htio kazat?
zna on dobro sta je htio da kaze ''moj inat je jaci od tvog'' ali stidno.
jedni su tjerali inat ''ostanka'' a drugi ''inat'' povratka. rezultate vidimo.necemo kako je ko napustao svoja ognjista.
Ja_Ja

#332 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Ja_Ja »

exliberal-ex wrote:Nesto razmisljam ...prije popisa Dodik je govorio da je Sarajevo Teheran, da tu nema zivota za srbe...sad gledam popisne rezultate

u cijeloj Federacij 52 000 gradjana koji se izjasnjavaju kao srbi,dok u genocidnoj preko 110 000 bosnjaka...ispade Rs multikulturnija od ovih sto se busaju multikulturom.....ili to nije vazno , vazno je da "nas" ima preko 50%
ah da zaboravljam...vi ste sami izasli niko vas nije tjero...izvinjavam se...do mene
Vi ste izasli niko vas nije tjero.
fosna2014

#333 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by fosna2014 »

Na ovoj temi nije kritika dozvoljena. Vidim par ste ih vec proglasili cetnicima i Srbima. E moj Bosnjo vadi glavu iz guzice.
Qoom

#334 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Qoom »

S obzirom na sva protekla dešavanja, Bošnjak se treba voditi presumpcijom četništva, odnosno "svi srbi su četnici, agresori, genocidnih namjera, dok se ne dokaže suprotno".
KB9

#335 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KB9 »

stvarno sokantno, zamisli ti to da u "nasoj" drzavi ima vise (i vratilo se vise) "nas" nego onih ciji jasno i glasno govore da im je majka druga drzava :-)
155_mm

#336 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

exliberal-ex wrote:Nesto razmisljam ...prije popisa Dodik je govorio da je Sarajevo Teheran, da tu nema zivota za srbe...sad gledam popisne rezultate

rezultati koje si iznio imaju svoje znacenje. ali to sigurno nije ovo tvoje bolesno tumacenje ubrizgano od strane SPC a prenoseno od RTRS-a. politiku odvajanja djece u skolskim autobusima da srpska djeca mogu ici direktno a bosnjacka moraju da pjesace dobar dio puta ti nazivas multikulturom. zabrana nastave na maternjem jeziku koja je zagarantovana vlastitim zakonima entiteta pravljenje crkava po privatnim dvoristima, teror policije nad povratnicima koristeci svaku priliku za to je takodje za tebe multikultura.
jadno i bedno kolega, stvarno jadno i bedno.

a sto se tice sarajevskih srba u periodu 1995-1996 tu je sve dokumentovano na tvoju zalost. takodje i period od 1992-1995 je takodje odlicno dokumentovan za buduce generacije. malo je tu prostora za guslanje kolega.
Bradafilozof

#337 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bradafilozof »

Lug wrote:sta je pisac htio kazat?
nista, samo se malo pravi blesav po sistemu dvi smo mi bre isti.
Prpa.ba

#338 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Prpa.ba »

U ime busatelja u multikulturu prihvatam izvinjenje i maksuz selam.
Thorgerson

#339 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Thorgerson »

Meni samo nije jasno kako ljudi u RS koji daju dodiku glasove ne vide jednu stvar - taj lik je dozivio milion poraza i dozivit ce ih jos.

Jedino sta on blebeta jeste da kao cuva rs, a sami bog zna od koga ga cuva. Mi imamo ustav, a ustavom je zagarantovano to postojanje rs-a, a ustav nije lako promjeniti. Ali narod u rs gleda u baju kao u boga, kontajuci da im je on spasitelj, ako njega ne bude ode rs u helac.

A kad se samo pogleda koje su nadleznosti prenesene i sta je uradjeno u bajinom periodu, sva njegova prica pada u vodu - da stvar bude gora on je sam za neke dizao ruku.

Dakle, cemu kocenje normalnih procesa i gubljenje vremena. Jedini razlog jeste odlaganje i sto duza vladavina na supljoj prici, lik najavljuje referendume ima 10 godina. I narod to i dalje pusi. :run:
Sanjarko

#340 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

desni wrote: :thumbup: Za trud
    Ja ću dodati na sve ove podatke svoju kraću analizu samo za rođene i umrle Bošnjake po slivovima rijeka :D
      Ni u jednoj opštini u slivovima rijeka Drine,Neretve,Sane Bošnjaci nemaju pozitivan prirodni prirast :( Čak naprotiv evo kako to izgleda:
        Sana
          Sanski Most 155/275
            Ključ 74/122
              Neretva
                Čapljina 30/58
                  Mostar 416/577
                    Stolac 35/53
                      Konjic 199/234
                        Jablanica 62/101
                          Drina
                            Goražde 190/254
                              Ali zato u slivu rijeke Bosne 8-)
                                Kanton Sarajevo 3822/3246
                                  Busovača 112/64
                                    Travnik 370/293
                                      Novi Travnik 148/93
                                        Zenica 1176/887
                                          Žepče 150/95
                                            Tešanj 458/315
                                              Banovići 237/181
                                                Živinice 538/422
                                                  Tuzla 915/843
                                                    Pozitivan prirast imaju i Bošnjaci u ljutoj krajini
                                                      Bužim 188/103
                                                        Velika Kladuša 445/287
                                                          Cazin 487/441
                                                            Zašto je stanje po regijama koje ja podijelih po slivovima rijeka kod Bošnjaka ovakvo zanimljivo je :?
                                                            Vrachaju se Izvoru. :mrgreen: :(
                                                            Od Bosne sliva, rijeke sve krenulo.
                                                            Bodkin
                                                            Joined: 03/09/2008 00:48

#341 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Thorgerson wrote:Meni samo nije jasno kako ljudi u RS koji daju dodiku glasove ne vide jednu stvar - taj lik je dozivio milion poraza i dozivit ce ih jos.

Jedino sta on blebeta jeste da kao cuva rs, a sami bog zna od koga ga cuva. Mi imamo ustav, a ustavom je zagarantovano to postojanje rs-a, a ustav nije lako promjeniti. Ali narod u rs gleda u baju kao u boga, kontajuci da im je on spasitelj, ako njega ne bude ode rs u helac.

A kad se samo pogleda koje su nadleznosti prenesene i sta je uradjeno u bajinom periodu, sva njegova prica pada u vodu - da stvar bude gora on je sam za neke dizao ruku.

Dakle, cemu kocenje normalnih procesa i gubljenje vremena. Jedini razlog jeste odlaganje i sto duza vladavina na supljoj prici, lik najavljuje referendume ima 10 godina. I narod to i dalje pusi. :run:

Ali je davanje glasa za sda vrhunac pameti :D
                                                            ILVIIR
                                                            Joined: 23/01/2014 21:13

#342 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

KB9 wrote:stvarno sokantno, zamisli ti to da u "nasoj" drzavi ima vise (i vratilo se vise) "nas" nego onih ciji jasno i glasno govore da im je majka druga drzava :-)
                                                            i to sto kazes

:D :thumbup:
                                                            ILVIIR
                                                            Joined: 23/01/2014 21:13

#343 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

cudan ti je nacin na koji racunas multikulturu.
                                                            u rs-u najdominantnijeg naroda ima 81%, u fbih samo 70%.
                                                            u rs-u jedan narod doslovno izbrisan kojeg je bilo prije rata bilo 150.000, a sada ima jos samo par hiljada staraca.
                                                            u fbih imamo cijele opstine gdje su sva tri naroda cine vecinu. u rs-u imamo 0-2 opstine gdje najdominantniji narod nije vecinski.

rs nije "multikulturnija" zbog multikulture njenog vecinskog naroda, nego zato sto bosnjaci vole cijelu bosnu i hercegovinu, a srbi samo republiku srpsku!
                                                            Sanjarko
                                                            Joined: 17/02/2015 19:32

#344 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

House wrote:Image

:D :izet:
                                                            Nemoj tak.
                                                            Ne valja se rugat.
                                                            Znash ono Rugala se Sova Sjenici...

Al Fakat smijeshna je slika :lol: a ovo Dijete Slavna Osoba. -Pravo.
                                                            Da mi je znat koji Maher ove slike pravi.
                                                            Sanjarko
                                                            Joined: 17/02/2015 19:32

#345 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

andromeda101 wrote: Opet bolje nego davne 1879 godine kad su izbrojali 1 158 440.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... vini_1879.
                                                            Grchki Pravoslavci. :lol:
                                                            Osim shto su Nebeski Narod josh su i Grchkog porijekla il Grci. :lol:
                                                            smijesni_ste
                                                            Joined: 09/10/2009 16:46

#346 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by smijesni_ste »

Qoom wrote:S obzirom na sva protekla dešavanja, Bošnjak se treba voditi presumpcijom četništva, odnosno "svi srbi su četnici, agresori, genocidnih namjera, dok se ne dokaže suprotno".
                                                            Vrijedi li isto i za muslimane na globalnom nivou? ( hint: terorizam) :roll:
                                                            malakh
                                                            Joined: 05/02/2016 22:11
                                                            Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
                                                            Grijem se na: ćumur
                                                            Vozim: opel vektru

#347 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by malakh »

šta mislite koliko ima hrvata u bih?
                                                            Thorgerson
                                                            Joined: 15/04/2015 11:26

#348 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Thorgerson »

Bodkin wrote:
                                                            Thorgerson wrote:Meni samo nije jasno kako ljudi u RS koji daju dodiku glasove ne vide jednu stvar - taj lik je dozivio milion poraza i dozivit ce ih jos.

Ali je davanje glasa za sda vrhunac pameti :D
                                                            Pretpostavljao sam da ce to neko napisati. Mi u pederaciji barem padamo na foluske o ekonomiji, razvoju, evropskoj uniji.

Vi padate na foluske o nezavisnom entitetu, danu republike i ostalim budalastinama.
                                                            LBVIEW
                                                            Joined: 01/04/2010 22:35

#349 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovin

Post by LBVIEW »

Pametno zboris-Dane Cankovic bi ti pozavidio. ;-)
                                                            Btw.,niko se vise nicim ne busa ,jer jednostavno nema potrebe.Historijska istina je nedvosmisleno utrdena
                                                            sudskimim presudama -samo su se jedni sistematskim masovnim zlocnima(postoji presuda i za genocid i za istrebljenje)
                                                            u UZP,borili za cisti "lebensraum". E ,sad sto bi se pojedini ,nakon svega,raspravljali,je posebna vrsta poremecaja.
                                                            Da ne spominjem "rupetime" u logickom rasudivanju,gdje se samo se pozivajuci se dvije cifre,bez ikakve analize,donosi zakljucak. :lol:
                                                            bh.tornjak
                                                            Joined: 06/03/2011 11:02
                                                            Location: medju ovcama

#350 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

Vlada Republike Srpske saopštila je da ne prihvata jedinstveni program koji je usvojio direktor Agencije za statistiku BiH i zahtijeva da se stavi van snage.

Tim povodom precednik poziva sve forumase koji se ne slazu sa razultatima da dodju na konsultacije na kojima ce se dogovoriti smjernice daljeg djelovanja. :D
                                                            Najboljima ce biti urucene i prigodne nagrade...po dvajes maraka :lol: :lol: :lol:
                                                            Locked