Komunizam u BiH?
-
makdoric
#1 Komunizam u BiH?
Koliko od vas bi voljeli da se vrati komunizam u BiH?
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Nisam siguran da bih volio da mi neki partijas kojeg nisam birao odredjuje koje emisije i filmove da gledam ili koje novine da citam. Takodje ne bih volio da mi u po noci dodju na vrata da mene ili moga oca odvedu jer im ne odgovara nesto grdno receno o partiji... ima toga jos... da mu nema kraja...
Ne, ne bih to volio opet.
A oni koji bi to voljeli, nisu skupe avionske karte prema Kini ili Kubi.
Ne, ne bih to volio opet.
A oni koji bi to voljeli, nisu skupe avionske karte prema Kini ili Kubi.
-
Leonid Breznjev
namah bih ga podrzao!StLouis wrote:jel se ovo sprema drzavni udar
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Komunizam je umro
nema vracanja, a da li bi volio. NE!!!
-
nezeljeni nadimak
#6 Re: Komunizam u BiH?
A kako ce se vratiti kad ga tu nikad nije ni bilo?makdoric wrote:Koliko od vas bi voljeli da se vrati komunizam u BiH?
Prvo mora doci, pa otici, pa se vratiti
- StLouis
#8 Re: Komunizam u BiH?
imali smo bratstvo and jedinstvonezeljeni nadimak wrote:A kako ce se vratiti kad ga tu nikad nije ni bilo?makdoric wrote:Koliko od vas bi voljeli da se vrati komunizam u BiH?
-
nezeljeni nadimak
#9 Re: Komunizam u BiH?
Imaju i u SAD i EU "bratstvo i jedinstvo" kakvo je bilo ovdje, ali nigdje komunizmaStLouis wrote:imali smo bratstvo and jedinstvonezeljeni nadimak wrote:A kako ce se vratiti kad ga tu nikad nije ni bilo?makdoric wrote:Koliko od vas bi voljeli da se vrati komunizam u BiH?
i to je neka vrsta komunizma...a jesmo se voljeli
A i ta ljubav je bila strasno jaka, suze (ili krv) covjeku odmah poteku
-
nezeljeni nadimak
Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Komunizam je umronema vracanja, a da li bi volio. NE!!!
Ti si poludio
Last edited by nezeljeni nadimak on 31/08/2007 01:35, edited 1 time in total.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Komunizam i oni koji su vodili komunizam su nas jednom skupo kostali.
Decenijama su nas ubjedjivali u jedno, a u stvari oni su bili glavni koji su isto pogazili.
Ne treba vise.
Kad se samo sjetim koji jezik smo za maternji ucili, sve ti je jasno...
P.S. U komunizmu ne bi smo imali Sa-x, vec partijski bilten za citanje.
Decenijama su nas ubjedjivali u jedno, a u stvari oni su bili glavni koji su isto pogazili.
Ne treba vise.
Kad se samo sjetim koji jezik smo za maternji ucili, sve ti je jasno...
P.S. U komunizmu ne bi smo imali Sa-x, vec partijski bilten za citanje.
-
nezeljeni nadimak
dawn_upon_dawn wrote:nije bio komunizam nego socijalizam. sad raspravljajte k'o veliki.
Svaka cast! Neka si im rekao
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ja sam samo ukazala na terminologiju. ne sumnjam da ce svi nastaviti biti vrli politicari.nezeljeni nadimak wrote:dawn_upon_dawn wrote:nije bio komunizam nego socijalizam. sad raspravljajte k'o veliki.
Svaka cast! Neka si im rekao, ali nije ni socijalizam.
vec nesto sto je htjelo biti socijalizam, ali i Milosevic ne samo da je zelio, vec je i bio "socijalista", a Super Ronhil vrli socijaldemokrata
nema potrebe da mi objasnjavas ko je bio milosevic.
-
nezeljeni nadimak
Ma i ja ukazujem na terminologiju od pocetka teme i stvarno stanje na terenudawn_upon_dawn wrote:ja sam samo ukazala na terminologiju. ne sumnjam da ce svi nastaviti biti vrli politicari.nezeljeni nadimak wrote:dawn_upon_dawn wrote:nije bio komunizam nego socijalizam. sad raspravljajte k'o veliki.
Svaka cast! Neka si im rekao, ali nije ni socijalizam.
vec nesto sto je htjelo biti socijalizam, ali i Milosevic ne samo da je zelio, vec je i bio "socijalista", a Super Ronhil vrli socijaldemokrata
nema potrebe da mi objasnjavas ko je bio milosevic.
Samo se salim
- kekec
A prije toga bi se moglo nesto i procitati, bar ovi koji su mladji.dawn_upon_dawn wrote:nije bio komunizam nego socijalizam. sad raspravljajte k'o veliki.
Za pocetak:
http://pauk.ffzg.hr/cemu/esej5.html
- Maraschino
#18 Re: Komunizam u BiH?
sta ti je tomakdoric wrote:Koliko od vas bi voljeli da se vrati komunizam u BiH?
- Patron of Formello
I to je bio dosta liberalan oblik socijalizma.dawn_upon_dawn wrote:nije bio komunizam nego socijalizam. sad raspravljajte k'o veliki.
A nismo mi srece da se vrati jedno takvo odlicno drustveno uredjenje.
-
zlatan01
#21 Re: Komunizam u BiH?
Tacno. Socijalisticko drustvo nikad nije postojalo, a narocito ne komunisticko. To sto su neki ljudi zloupotrijebili ime Komunizam je vec neka druga tema. Ali ovdje nije kraj zloupotrebama. I nasi vlastodrsci rado kazu kako je BiH demokratska zemlja sto je blizu istini otprilike kao i tvrdnja Staljina da je on uveo komunizam 1936. Demokratsko drustvo je puno vise nego puko pravo glasa...pomenimo samo vladavinu prava i zakona, socijalnu sigurnost itd.nezeljeni nadimak wrote:A kako ce se vratiti kad ga tu nikad nije ni bilo?makdoric wrote:Koliko od vas bi voljeli da se vrati komunizam u BiH?
-
elSaik
a ponuđeni odgovori: DA i NEamrino wrote:Ne razumijem pitanje!![]()
KOLIKO BI OD VAS VOLJELI DA SE VRATI KOMUNIZAM U BIH....?!
Stvarno ne kontam...
nego, kao što i prethodnici napisaše ''ono što nikad nije ni bilo ne može se ni vratiti'', a da li bih volio da je ovdje komunizam? Ne.