komunisticki zlocini
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Jasno je to Herc, ali .... ove lopine se sluze isprobanom taktikom.Herc wrote:Pravi komunizam nigdje u svijetu nije ni zazivio,tako da je glupo pricati o "komunistickim zlocinima".
Termin "komunizam" oni rabe na isti nacin, ... kao kad malo dijete plashis "babarogom"
Lazu dzukele, .... nije bilo sjajno, ali je bilo neuporedivo bolje nego ovo, ... previse su svjetla upalili, ...
-
zavrzlama
pape wrote:Jasno je to Herc, ali .... ove lopine se sluze isprobanom taktikom.Herc wrote:Pravi komunizam nigdje u svijetu nije ni zazivio,tako da je glupo pricati o "komunistickim zlocinima".
Termin "komunizam" oni rabe na isti nacin, ... kao kad malo dijete plashis "babarogom"Tako su "demokrate" ovim hajvancicima napravili predstavu o bivsem sistemu. I ja, ... da ne znam sta i kako je bilo u tom sistemu, bih se ukenjo na njihovu predstavu tog sistema i Tita.
Lazu dzukele, .... nije bilo sjajno, ali je bilo neuporedivo bolje nego ovo, ... previse su svjetla upalili, ...... ova svjetlost te tjera da zmiris, a kad zazmiris tek onda skontas da nishta ne vidis.
![]()
![]()
I danas dan se u zapadnim kapitalistickim zemljama vrse studije..kako je jedna zemlja kao sfrj mogla imat besplatno zdravstvo,skolstvo i da su ljudi imali dva godisnja odmora u tom losem komunizmu(nemojte mi samo ono pa Tito se zaduzivo)
Za nase prostore i jest komunizam i kandzija jedino uredenje koje bi stavilo nacionaliste i soviniste pod kontrolu...zato i imamo slucaj da obicni narod priziva Tita ko nekog spasioca.
Treba staviti razliku izmedu ruskog i Jugoslovenskog bivseg komunizma.
- Vodenjak
1. I to KAKVE drzave!pape wrote:mr2 wrote:gledao sam dokumentarac o titu.....brijonigaleb
![]()
po luksuzu je zajebo i sadama
![]()
![]()
Hallo, .... BriJoni, .... o cemu ti?
Radilo se o Predsjedniku jedne Drzave!?
Dokle cete se prokurcivati i njemu "tovariti" i sto jeste i sto nije. Ti "njegovi Brioni" su bili mjesto koje je trebao i morao imati, ... i neka je imao, ... zasluzio je svojom borbom protiv naci-fasisticke nemani i svih ovih tvojih bajnih, ... kurcevih demokrata koje nesto "ne vidis".
Pogledaj malo po BiH, .... pogledaj sta ima sadasnja vladajuca garnitura i sve njihove taldzijeHajvanu, dodji pameti, .... gledaj i razmisljaj tintarom. Tito je bio mala maca, ... naspram sadasnjih par stotina koji bi ga mogli kupiti iz svakog dzepa, .... od para koje su klepili od hajvana.
Tito imao "Galeba", .... u luksuzu zajebo Sadama, ........ hajvanchino.
2. "Imao" je ono sto je ostavio nasljednicima!
A ostavio je duplo nista!
Za razliku od nekih tipa "prvog predsjednika suverene..."
- Vodenjak
Jooooj, tek sad procitah sve
i namece mi se samo jedan zakljucak:
@pape, jos te nisam dozivio u ovakvom elementu!
Komunjaro jedna nevaspitana!
Moras da shvatis da balavcima i onima koji se iz inostranstva sjecaju tackica treba halaliti.
Prvima zbog mladosti i ludosti, a drugima zbog provaljotina onih koji su ih shopali budalastinama koje ni do danas nisu uspjeli da isprazne iz svog probavnog trakta!
Zato, pjevajmo do zore!

@pape, jos te nisam dozivio u ovakvom elementu!
Komunjaro jedna nevaspitana!
Moras da shvatis da balavcima i onima koji se iz inostranstva sjecaju tackica treba halaliti.
Prvima zbog mladosti i ludosti, a drugima zbog provaljotina onih koji su ih shopali budalastinama koje ni do danas nisu uspjeli da isprazne iz svog probavnog trakta!
Zato, pjevajmo do zore!
-
capry
meni nije bio cilj dok sam postavljao temu da se rasprava vrti oko tita
zanimalo me je da li ce zagovornici komunizma biti dovoljno otvoreni i razumni pa da kazu kako je svaki zlocin isti, bez obzira na to ko ga je pocinio, gdje i kada
ali eto, izgleda - ako se ne varam - da su svi zlocini ''jednaki ali su neki jednakiji''
staljin nije bio ni sekundu bolji od hitlera
imam puno prijatelja iz bivsih ruskih republika (kazahstan, azerbajdzan, moldavija, pa i rusija) i kad ljudi krenu pricati... nesto strasno
bas sam prije 20 min prico s ljudima iz moldavije i govore o stanju u njihovoj drzavi
odvojili su se od sssr-a, nisu imali rata (nesto sasvim malo, koji mjesec) i sada je na vlasti komunisticka partija
znate kako im je
bosna je dzennet za njih
70% ljudi koji zavrse fax nisu u mogucnosti naci nikakav posao
mito i korupcija cvjetaju
ako niste znali i mito i korupcija su se rodili u komunizmu
doduse sada rastu i razvijaju se, ali su se rodili u komunizmu
stoga, nemojte msliti da je spas u komunizmu
danas je za vas recimo sulejman tihic lopov jer ima platu od par hiljada maraka i vikendicu
da zivi 1000 godina nece imati sta je imo tito
a u isto vrijeme je tito posten iako je u svakoj republici imao bar 7-8 vila itd.
stvar je u principu
nemojte primjenjivati svostruke standarde
zanimalo me je da li ce zagovornici komunizma biti dovoljno otvoreni i razumni pa da kazu kako je svaki zlocin isti, bez obzira na to ko ga je pocinio, gdje i kada
ali eto, izgleda - ako se ne varam - da su svi zlocini ''jednaki ali su neki jednakiji''
imam puno prijatelja iz bivsih ruskih republika (kazahstan, azerbajdzan, moldavija, pa i rusija) i kad ljudi krenu pricati... nesto strasno
bas sam prije 20 min prico s ljudima iz moldavije i govore o stanju u njihovoj drzavi
odvojili su se od sssr-a, nisu imali rata (nesto sasvim malo, koji mjesec) i sada je na vlasti komunisticka partija
znate kako im je
bosna je dzennet za njih
danas je za vas recimo sulejman tihic lopov jer ima platu od par hiljada maraka i vikendicu
a u isto vrijeme je tito posten iako je u svakoj republici imao bar 7-8 vila itd.
stvar je u principu
- Vodenjak
@Capry...capry wrote:meni nije bio cilj dok sam postavljao temu da se rasprava vrti oko tita
znate kako im je
bosna je dzennet za njih
stvar je u principu
Stvarno si vrlo korektno postavio temu. Ali nas problem, problem bivse Juge i njenih nekadasnjih stanovnika je da mi ne vidimo dalje od vlastitog nosa!
Ubijedjen sam da ogroman broj onih koji brane Broza rade to upravo iz razloga sto nas je isti spasio od Staljina!
Mozda smo cak i nepravedni u svemu tome pa zaboravljamo sve one zasluge koje je imao u WWII a i poslije pi3darija s Rusima, ali bas to da ga najvise cijenimo zbog odbijanja da budemo pod ruskom (citaj: Staljinovom) cizmom sasvim dovoljno govori o tome sta mislimo o kumunizmu sovjetskog tipa koji je preovladavao u bivsim komunistickim zemljama!
Oni koji ljude koji postuju lik i djelo Josipa Broza, poistovjecuju sa Staljinistima, vise govore o sebi samima i svom nepoznavanju elementarnih istorijskih cinjenica nego sto misle da mogu da naude onima koje etiketiraju!
- danas
nemam ti sta reci, osim da ponovim ono sto je hart rekao:
a glede zlocina i ubijanja... kolega je vec sve sumirao korektno:Herc wrote:Pravi komunizam nigdje u svijetu nije ni zazivio, tako da je glupo pricati o "komunistickim zlocinima".
Dazed&Confused wrote:Kao prvo, 90% tzv. ''komunistickih'' zlocina otpada zbog odgovornosti jedne osobe (u SSSR-u konkretno Staljina). Kod nas se osim zlocina u Blajburgu nema nista ozbiljno za izdvojit', nas rezim nije sistematski ubijao ljude, samo zatvarao. Da situacija bude zalosnija, ispadne da je trebao ubijati jer da je ubijao vjerovatno bi bili postedjeni ovog idiotskog rata i nacionalistickih krvopija na vlasti.
Last edited by danas on 11/04/2006 23:00, edited 1 time in total.
- kriticarka_nikova
Mozda bi bilo sve drugacije da je Tito rekao Staljinu Da ... 
- kriticarka_nikova
Pa kolko je sad imas zivotati?Vodenjak wrote:Mozda bi se zadovoljio sa 33.3 % Juge...kriticarka_nikova wrote:Mozda bi bilo sve drugacije da je Tito rekao Staljinu Da ...![]()
-
capry
pa to znaju i ptice na grani da pravi komunizam nije nigdje postojao i da pravi komunizma nije ni za ubijanje ljudi niti je protiv religijedanas wrote:nemam ti sta reci, osim da ponovim ono sto je hart rekao:
Herc wrote:Pravi komunizam nigdje u svijetu nije ni zazivio, tako da je glupo pricati o "komunistickim zlocinima".
ali kad kazemo komunizam mislim da se dobro razumijemo
@ vodenjak
nemoj molim te da me pogresno shvatis i da pomislis kako sam neko ko naginje fasistima
da nije bilo tita u WWII...
ja znam da danas ne bi bilo bosne i hercegovine
i svaka mu cast
ali mu zbog toga ne mogu i necu halaliti goli otok
ako ovo nije ovako pnda nek sve ide u vraga
a to da su zastitnici lika i djela j. broza u isti mah staljinisti nisam rekao niti mislim da je tako
ali samo budimo realni i priznajmo neke nepobitne cinjenice
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Vodenjak wrote: @pape, jos te nisam dozivio u ovakvom elementu!
Komunjaro jedna nevaspitana!![]()
![]()
A sta da mu kazes, .... nemas sta. Sta ono zna kako je bilo za Titina vakta, .... sta ono zna kako su nas ovi njegovi "bodrili", dok smo se do guzova u blatu ili na cichi zimi, u mraku, gladni, ... bosi, ... usrani ... borili za njihovu demokratiju i njihove opravdane zahtjeve, ...
Sta ono zna kako mi blizi clan porodice predevera mjesec dana sa 165 KM penzije, a 40 godina radio i gradio.
I jos sam i dobar, ... sta sam mu sve trebao reci. Hajvancic.
- Vodenjak
Drugarice @A....A wrote:Capri, da se nadovezem da druga Vodjenjaka, svi cemo se mi sloziti da treba objelodaniti i zlocine pocinjene u komunisticko doba. Ali cemo napomenuti - daj da govorimo o onim koji su sad u toku, daj da govorimo o sadasnjoj pljacki naroda, o kriminalnom slaganju politickih stranaka u unistavanju ovog sto je ostalo od drzave, hajmo malo o ekoloskim katastrofama u reziji lokalnih vlastodrzaca, pa kad to sve sredimo, kad Stolac i ekipa obore vladu i kad se ustanovi nova vlada nacionalnog preporoda, onda cemo lijepo objektivno pricati o istoriji i podvlaciti crte.
Drugo, vec se govorilo o zlocinima iz II svjetskog rata, vec se pisali romani o partizanskim greskama (greske isto kao i zlocini pocinjeni od strane Armije BiH - djelo podivljalih lokalnih komandanata, a ne program i cilj vojske), samo su to zaboravili oni kojima odgovara strasiti narod sa "komunistickim baukom", ne odgovara im da se spomene - pa to se zna, o tome se vec govorilo, nema tu tajne.
...posadimo cvijece...
- kriticarka_nikova
-
capry
jesi li ti citao/la zivotinjsku farmu od orvelaA wrote:Capri, da se nadovezem da druga Vodjenjaka, svi cemo se mi sloziti da treba objelodaniti i zlocine pocinjene u komunisticko doba. Ali cemo napomenuti - daj da govorimo o onim koji su sad u toku, daj da govorimo o sadasnjoj pljacki naroda, o kriminalnom slaganju politickih stranaka u unistavanju ovog sto je ostalo od drzave, hajmo malo o ekoloskim katastrofama u reziji lokalnih vlastodrzaca, pa kad to sve sredimo, kad Stolac i ekipa obore vladu i kad se ustanovi nova vlada nacionalnog preporoda, onda cemo lijepo objektivno pricati o istoriji i podvlaciti crte.
Drugo, vec se govorilo o zlocinima iz II svjetskog rata, vec se pisali romani o partizanskim greskama (greske isto kao i zlocini pocinjeni od strane Armije BiH - djelo podivljalih lokalnih komandanata, a ne program i cilj vojske), samo su to zaboravili oni kojima odgovara strasiti narod sa "komunistickim baukom", ne odgovara im da se spomene - pa to se zna, o tome se vec govorilo, nema tu tajne.
e stolac i ekipa su ti poput onih svinja u z. farmi
to je tako svugdje u svijetu, ne samo kod nas
nazalost
da nije tako prvi bih isao pred skupstinu a ovako necu
- danas
jadna majko...capry wrote: jesi li ti citao/la zivotinjsku farmu od orvela
nazalost
stolac ti je kao svinja iz zivotinjske farme, a ne vidis prave krmke koji su zahajali i sjede ti na grbaci vec deceniju i po?
ja odustajem, ovo je exercise in futility...
PS mojne ti pred skupstinu svega ti, to cemo samo mi svinje da se okupljamo...
- kriticarka_nikova
Pa sto ga citira u originalu ako te vrijedja 
-
capry
vise nego ocigledno da nisi citala knjigudanas wrote:jadna majko...capry wrote: jesi li ti citao/la zivotinjsku farmu od orvela
nazalost
stolac ti je kao svinja iz zivotinjske farme, a ne vidis prave krmke koji su zahajali i sjede ti na grbaci vec deceniju i po?![]()
ja odustajem, ovo je exercise in futility...
PS mojne ti pred skupstinu svega ti, to cemo samo mi svinje da se okupljamo...![]()
![]()
tu se pod svinjama ne misli nikoga vrijedjati
naime, autor je odabrao svinje - kao najpametnije - i dodijelio im ulogu koju sada obnasa stolac
i kada su svinej dosle na vlast - kada su s iste oborile ljude - postale su gore nego sto su to ljudi bili
ne dao mi Bog da sam ga htio uvrijediti
krhko je znanje
- Drvosjeca iz Dejcica
Niđe veze, ful'o si skroz. Te vile nisu bile Titovo privatno vlasnistvo vec od drzave i partije. Tito po smrti svojoj rodbini nije ostavio apsolutno nista, cak i ordenje i licno trofejno naoruzanje je zavrsilo u rukama drzave. O ovome je bila emisija prije mjesec - dva. Sada brat od Tita trazi od Srbije da mu bar da neka Titova odlikovanja. Pa Jovanka do skoro nije imala grijanje u njihovoj vili na Dedinju.capry wrote: danas je za vas recimo sulejman tihic lopov jer ima platu od par hiljada maraka i vikendicu
stvar je u principu
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/04/2006 23:16, edited 1 time in total.
- danas
daj capry, objasni mi majke ti sta sam citala a sta ne...
i dalje kazem -- neka te, nemoj ti pred skupstinu... jer eto, ti ZNAS da ce stolac biti gori nego oni protiv kojih se bori... znam ja dobro sta si htio reci, i zato opet kazem -- neka nas svinja pred skupstinom, a hocemo li ispasti orvelovske svinje to ce se tek vidjeti...
ali sta tebi pricam, pa ti uvijek sve znas...
i dalje kazem -- neka te, nemoj ti pred skupstinu... jer eto, ti ZNAS da ce stolac biti gori nego oni protiv kojih se bori... znam ja dobro sta si htio reci, i zato opet kazem -- neka nas svinja pred skupstinom, a hocemo li ispasti orvelovske svinje to ce se tek vidjeti...
ali sta tebi pricam, pa ti uvijek sve znas...