komunisticki zlocini

Smrt fasizmu

#101 komunisticki zlocinci

Post by Smrt fasizmu »

PA NEMOJMO OPET O :oops: SLOBODANU MILOSEVICU, :( FRANJI TUDMANU, :D ALIJI IZETBEGOVICU I OSTALIM GOVNIMA KOJE JE SOCIJALISTICKA JUGOSLAVIJA ISKOLOVALA, DALA IM FAKULTETE I IZ OPANAKA UBACILA U GRADSKE CIPELE DA BI JOJ ONI ZABILI NOZ U LEDJA I POSRALI SE NA SVE ONO STO SU LIZALI PO PEDESETAK GODINA... NEMOJTE LJUDI, NEMA SMISLA!!!
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!!
p.s. Zaboravih reci da je takvih kao sto su ovi gore puni prostori bivse Juge, koji su od "okorjelih komunjara" postali NACISTI-OKORJRLI CETNICI, USTASE I HANDZAROVCI I UBIJAJU VISE OD DECENIJE SVOJ NAROD NA RAZLICITE NACINE.. USPUT SU I UZELI SVE OD NARODA KAO DA JE TO NJIHOVO.. DOK JE TITO BIO ZIV TAKVA GOVNA SU MU LIZALI CIPELE, A KRISOM RUSILI DRZAVU,POLAKO, PODMUKLO, SELJACKI I KLELI SE U KP.. I DANAS DRZE SKRIVENE CRVENE PARTIJSKE KNJIZICE JER BALKANSKI MUDRI (LUKAVI) SELJAK UVIJEK RAZMISLJA: NIKAD SE NE ZNA, MERE ZATREBAT...
bosan

Post by bosan »

danas wrote: 60-ih godina proslog vijeka YU je dala kredit japanu za razvoj nauke i tehnologije :D 8)
E vidite sad da je i SONY nase gore list :D
senada

Post by senada »

Image

...."demokrate90" svojim pilecim mozgovima nikada nisu prestali ciniti sve da njihovi narodi zive u jedinom sretnom vremenu koje su zivjeli.... u Titovoj Jugoslaviji.
capry

Post by capry »

gavrilo wrote:mene interesuje intencija postavljaca teme. podsjeca me na nove hrvatske filmove i serije, gdje su partizani zlocinci a ustase jadnici (vidi bleiburg). jos samo da neko snimi film o hrabrim cetnicima i junacima handzar divizije i bicemo kompletni
intencija nije uopce takva
ni u ludilu ne dovodim u pitanje antifasisticku borbu u pitanje
ali se nekim stvarima mora pogledati u oci
nije izgovor komunistima to sto su ubijali i fasisti
ili kao sto ovi neki forumasi kazu kralo se u komunizmu ali je imo narod
to je li narod imo to je siroka tema
a recimo i da je imo opet to nije opravdanje za lopovluke
ali je kljucna sljedeca stvar
pogledajte samo kako ste se pomamili kad sam spomenu da je vama u stvari zao sto vase tate vise nisu tate i sto vi vise niste tatini sinovi
hocu od vas samo ovo:
priznajte da je svaki tata isti i da je svaki tatin sin isti
po vama je ok kad su komunisticki tata i sin gornji, a kad je gornji neki tata i sin koji nisu komuniste onda je to ravno katastrofi
logika vam je izgleda ostala u negdje daleko
mozda u nikad neprezaljenom komunizmu
doduse, otisli smo s teme daleko
ko misli raspravljat o tome kako se zivilo u komunizmu nek otvori drugu temu
furlan

Post by furlan »

Da se ogranicim na jugoslovenski komunizam i Goli otok.Hipoteticko pitanje ali na osnovu istorijskih cijnenica namece mi se i odgovor.Koliko zlocina i Golih otoka bi bilo da je pobijedila Ruska struja?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

capry wrote:
gavrilo wrote:mene interesuje intencija postavljaca teme. podsjeca me na nove hrvatske filmove i serije, gdje su partizani zlocinci a ustase jadnici (vidi bleiburg). jos samo da neko snimi film o hrabrim cetnicima i junacima handzar divizije i bicemo kompletni
pogledajte samo kako ste se pomamili kad sam spomenu da je vama u stvari zao sto vase tate vise nisu tate i sto vi vise niste tatini sinovi
hocu od vas samo ovo:
po vama je ok kad su komunisticki tata i sin gornji, a kad je gornji neki tata i sin koji nisu komuniste onda je to ravno katastrofi
Djecko, ti imas problema...

:roll:
jusuff

Post by jusuff »

senada wrote: ...."demokrate90" svojim pilecim mozgovima nikada nisu prestali ciniti sve da njihovi narodi zive u jedinom sretnom vremenu koje su zivjeli.... u Titovoj Jugoslaviji.
ja ovu zenu nista ne kontam :-)
Muatez

Post by Muatez »

jusuff wrote:
senada wrote: ...."demokrate90" svojim pilecim mozgovima nikada nisu prestali ciniti sve da njihovi narodi zive u jedinom sretnom vremenu koje su zivjeli.... u Titovoj Jugoslaviji.
ja ovu zenu nista ne kontam :-)
Nemoj ni pokusavat.........
jusuff

#109 Re: komunisticki zlocinci

Post by jusuff »

Smrt fasizmu wrote:PA NEMOJMO OPET O :oops: SLOBODANU MILOSEVICU, :( FRANJI TUDMANU, :D ALIJI IZETBEGOVICU I OSTALIM GOVNIMA KOJE JE SOCIJALISTICKA JUGOSLAVIJA ISKOLOVALA, DALA IM FAKULTETE I IZ OPANAKA UBACILA U GRADSKE CIPELE DA BI JOJ ONI ZABILI NOZ U LEDJA I POSRALI SE NA SVE ONO STO SU LIZALI PO PEDESETAK GODINA... NEMOJTE LJUDI, NEMA SMISLA!!!
p.s. Zaboravih reci da je takvih kao sto su ovi gore puni prostori bivse Juge, koji su od "okorjelih komunjara" postali NACISTI-OKORJRLI CETNICI, USTASE I HANDZAROVCI I UBIJAJU VISE OD DECENIJE SVOJ NAROD NA RAZLICITE NACINE.. USPUT SU I UZELI SVE OD NARODA KAO DA JE TO NJIHOVO.. DOK JE TITO BIO ZIV TAKVA GOVNA SU MU LIZALI CIPELE, A KRISOM RUSILI DRZAVU,POLAKO, PODMUKLO, SELJACKI I KLELI SE U KP.. I DANAS DRZE SKRIVENE CRVENE PARTIJSKE KNJIZICE JER BALKANSKI MUDRI (LUKAVI) SELJAK UVIJEK RAZMISLJA: NIKAD SE NE ZNA, MERE ZATREBAT...
:lol: :lol: :lol:
mr__bosnjak

#110 Re: komunisticki zlocinci

Post by mr__bosnjak »

jusuff wrote:
Smrt fasizmu wrote:PA NEMOJMO OPET O :oops: SLOBODANU MILOSEVICU, :( FRANJI TUDMANU, :D ALIJI IZETBEGOVICU I OSTALIM GOVNIMA KOJE JE SOCIJALISTICKA JUGOSLAVIJA ISKOLOVALA, DALA IM FAKULTETE I IZ OPANAKA UBACILA U GRADSKE CIPELE DA BI JOJ ONI ZABILI NOZ U LEDJA I POSRALI SE NA SVE ONO STO SU LIZALI PO PEDESETAK GODINA... NEMOJTE LJUDI, NEMA SMISLA!!!
:lol: :lol: :lol:
Joooj jusufe sa tobom sam.

@smrt_slobodi

Ja sam lijepo ranije rek´o sta mislim o jugoslavenskom komunizmu ali tvoja poruka je i te kako pretjerana. Malo se skoluj pa onda. Milosevic je dos´o davno prije ove druge dvojice i da nije bilo njih ovaj prvi bi sve ------. A neznam bas kako je to Izetbegovic "skolovan od komunizma", vise da je vise od jednom zatvaran od istih bez bilo kakvih dokaza. Ja sam vec rekao, Tito je bio legenda i ostao, nije bilo prije njega i nece biti poslije, njegovi su obnovili bosansku drzavnost(ali obnovili ne stvorili, ali opet da je nisu obnovili nebi je imali), napravili su od Bosne i njenih gradzana gospodu u odnosu na Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca gdje Bosanac nije bio veci od ----. Jedini zamjeram nepriznanje Bosnjaka u nacionalnom smislu i potiskivanje vjere. Jer bilo koji sistem koji potiskuje vjeru je osudzen na propast kad tad. Ali opet da nije bilo Tita ovo bi bilo jal´ Njemacka, jal´ NDH jal´ cetnicka kraljevina.
mosor1

Post by mosor1 »

Stvarno, je li ovo nebi uslo kao standard u bosanski knjizevni jezik? Toliko puta ga citam, pogotovo kod drzavotvornih forumasa, pa cisto da se informiram...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pitas mene?
capry

Post by capry »

Vodenjak wrote:
capry wrote:
hocu od vas samo ovo:
Djecko, ti imas problema...

:roll:
eto imam jarane
nisam zadojen komunizmom kao ti i odmah imam problema
hajde mi odgovori na ovo molim te, pusti ove neke marginalije
zasto se niko od vas nije zakacio na onaj moj post u kojem sam opiso situaciju u moldaviji
iz vase perspektive idealna stvar
odvojili se od rusa
nije bilo rata
iako imaju par etnickih skupina koje se ne slazu nisu im na vlasti nacionalne stranke
ostali komunisti na vlasti
idealno, zar ne
a znas gdje su sad
iza nas 1000 godina
eto gdje su ih doveli komunisti
a to su kao neki cool komunisti
kad su mi pricali kako komunisti provode privatizaciju umiro sam od smijeha
nasi su za njih genijalci
i hajde ti sad reci nesto smisleno a sto ce ici u prilog tvojoj prici
ti pricas sta je bilo ima 50 godina a ja ti pisem kakva je sad situacija
ti od svoje zadojenosti komun,izmom ne mozes da shvatis da 2+2=4
sta cu ti
imas problema :P
mosor1

Post by mosor1 »

mr__bosnjak wrote:Pitas mene?
Tebe ili bilo koga drugog tko zna.
serpico

Post by serpico »

:lol:

Image
muha_sa

Post by muha_sa »

ih da sam u njegovo vrijeme bio borac a još dobrovoljac---
Fair Life

Post by Fair Life »

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Fair, ... tek su se smirili, a ti hin jope, .... kreces i ..... zapocinjeovas. :oops: :zzzz: :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

capry wrote: eto imam jarane
zasto se niko od vas nije zakacio na onaj moj post u kojem sam opiso situaciju u moldaviji
odvojili se od rusa
nije bilo rata
iako imaju par etnickih skupina koje se ne slazu nisu im na vlasti nacionalne stranke
idealno, zar ne
a znas gdje su sad
iza nas 1000 godina
sta cu ti
Ne, tebe ne zanimaju iskreni odgovori..
Ti vec znas sta ce ko od "nas" odgovoriti!
Jedino sto ne znas, to je da istinski procitas ono sto se napise!
A jedno od postulata koje ja navodim ( i slicni meni) je da Brozu treba spomenike i danas graditi jer nas je spasio Staljinovog komunizma!

Ja znam sta je to meni znacilo a tebi ne zamjeram sto ne znas jer si vjerovatno balavac koji zbog svoje mladosti nije mogao da shvati sta je to znacilo obicnom gradjaninu Jugoslavije!

Ali, mladost te ne opravdava sto danas neces da procitas i ponesto naucis o istoriji i svog naroda i drzave!
Kad vec neces da saslusas zive sudionike tog doba!

Toliko o tvojoj moldaviji!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Najveci komunisticki zlocin u bivsoj Sfrj je sto nisu imali dovoljno zatvorskog mjesta za sve ustase i cetnike ..danas bi nam bilo lakse :D
nineac

Post by nineac »

Sta se prepirete sa Capry-jem. Da je zivio u ono doba k... bi ovako pisao. Ona drzava je bila postovana u svijetu. Ko postuje Moldaviju. Eto ja sam tamo bio na nekom takmicenju, ta drzava je iza Turske Bosne 1000godina, i nema nikakve veze sa onom Komunistickom Jugoslavijom, kojoj je by the way Rusija dugovala pare!
TITO je bio laf, glumac, i jedini "diktator" kojeg je narod volio, pa konto da vise nevoli, pa sad skonto da ga volio vise nego ikad.
capry

Post by capry »

Vodenjak wrote:
capry wrote: eto imam jarane
odvojili se od rusa
nije bilo rata
idealno, zar ne
a znas gdje su sad
iza nas 1000 godina
sta cu ti
Ne, tebe ne zanimaju iskreni odgovori..
Ti vec znas sta ce ko od "nas" odgovoriti!
Jedino sto ne znas, to je da istinski procitas ono sto se napise!
A jedno od postulata koje ja navodim ( i slicni meni) je da Brozu treba spomenike i danas graditi jer nas je spasio Staljinovog komunizma!

Ja znam sta je to meni znacilo a tebi ne zamjeram sto ne znas jer si vjerovatno balavac koji zbog svoje mladosti nije mogao da shvati sta je to znacilo obicnom gradjaninu Jugoslavije!

Ali, mladost te ne opravdava sto danas neces da procitas i ponesto naucis o istoriji i svog naroda i drzave!
Kad vec neces da saslusas zive sudionike tog doba!

Toliko o tvojoj moldaviji!
e ako ti je to odgovor sve si mi reko
a to sto govoris meni da ne znam saslusati i da znam sta ce ko napisat to je bas ono kakav si ti
jedan od odbrambenih mehanizama je projiciranje - prenosenje svojih osobina na drugoga
ali da se to izlijecit za razliku od ispranog komunistickog mozga
i pitas sto si komunjara
Prenj

Post by Prenj »

Fair Life wrote: Image
Kako ono bjese naslov one patriotske priredbe, "Sandzak otkinut od srca" ?
Na koje su srce zapravo mislili?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zavrzlama wrote:Najveci komunisticki zlocin u bivsoj Sfrj je sto nisu imali dovoljno zatvorskog mjesta za sve ustase i cetnike ..danas bi nam bilo lakse :D
...i metaka... :D :D
capry

Post by capry »

Alfons Kauders wrote:
zavrzlama wrote:Najveci komunisticki zlocin u bivsoj Sfrj je sto nisu imali dovoljno zatvorskog mjesta za sve ustase i cetnike ..danas bi nam bilo lakse :D
...i metaka... :D :D
pa da je komunizam bio tako dobar rijesio bi pitanje ustasa i cetnika
nego ih je gotivio bolje nego neke borce
pa ako imate dede i nene pitajte kako su srbi koji su do pred kraj rata bili u cetnicima lahko dobivali boracke penzije i kasnije bili na jakim polozajima
dok smo se mi furali na bratstvo i jedinstvo oni su spremali rat
pa sto ih ne sprijeci komunizam majku mu jebem
Post Reply