i to sto kazes ...komi wrote:ako su SDP-ovci komunisti
onda su SDA-ovci talibani
Komunisticki refleksi
- Fair Life
"Ovaj" ispod nije komunjara pa optuzuje sve sto je drugacije:Pravda30 wrote:Jedna od komunistickih ostavstina je ta da optuzuju sve sto je drugacije
Musafir IslamBosne Ahmed Adilović, magistar tefsira, glavni i odgovorni urednik časopisa Novi Horizonti i profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku u svom intervjuu kaze:
"Smanjivati utjecaj nastavnika iz bivšeg sistema, prema kojima vjera nema ništa sa savremenim znanostima."
"Najbliži sam SDA-u, iako i u njoj ima dosta stvari koje bi se morale popraviti. Smatram da nam je u ovo vrijeme i na ovim prostorima najbolji izbor pomoći SDA, uključujući ispravljanje nedostataka vlastitim angažmanom u toj stranci ili kroz kontakte sa njenim rukovodstvom i članovima."
"Tog nacionalizma nisam vidio. Ako ga i ima, to je minorno u odnosu na nacionalizme drugih. Inače, vjernici trebaju dati prednost vjeri po svim pitanjima. Trebamo biti svjesni i uključiti se u rješavanje nacionalnih pitanja, a moramo biti protiv svakog vida nacionalizma, s bilo koje strane dolazio."
-
Pravda30
I? Licna izjava jedne osobe? Svak moze da prica i pise sta hoce.Fair Life wrote:"Ovaj" ispod nije komunjara pa optuzuje sve sto je drugacije:Pravda30 wrote:Jedna od komunistickih ostavstina je ta da optuzuju sve sto je drugacije
Musafir IslamBosne Ahmed Adilović, magistar tefsira, glavni i odgovorni urednik časopisa Novi Horizonti i profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku u svom intervjuu kaze:
"Smanjivati utjecaj nastavnika iz bivšeg sistema, prema kojima vjera nema ništa sa savremenim znanostima."
"Najbliži sam SDA-u, iako i u njoj ima dosta stvari koje bi se morale popraviti. Smatram da nam je u ovo vrijeme i na ovim prostorima najbolji izbor pomoći SDA, uključujući ispravljanje nedostataka vlastitim angažmanom u toj stranci ili kroz kontakte sa njenim rukovodstvom i članovima."
"Tog nacionalizma nisam vidio. Ako ga i ima, to je minorno u odnosu na nacionalizme drugih. Inače, vjernici trebaju dati prednost vjeri po svim pitanjima. Trebamo biti svjesni i uključiti se u rješavanje nacionalnih pitanja, a moramo biti protiv svakog vida nacionalizma, s bilo koje strane dolazio."
Izbjegavas samu substancu moje poruke.
-
kijametdedo
a zasto ti izbjegavas odgovor na moje pitanje? treba li da ga ponovim?
-
dinash
[quote="Pravda30]I? Licna izjava jedne osobe? Svak moze da prica i pise sta hoce.[/quote]
ako je bosnjak ...
isto ko sto su u "sekularnoj BiH svi jednaki pred zakonom ... serijatskim" ...
de ba pravda ... sta hoces ti?
btw, nickname ti je pravi komunisticki
:D
ako je bosnjak ...
isto ko sto su u "sekularnoj BiH svi jednaki pred zakonom ... serijatskim" ...
de ba pravda ... sta hoces ti?
btw, nickname ti je pravi komunisticki
-
maraDONa
obicno kuliramkijametdedo wrote:evo mene na politici, nisam bio odavno. rekao sam samom sebi da necu vise ulaziti u polemike sa idiotima raznih kolora i nijansi, ali nekada covjek jednostavno ne moze a da ne reaguje...![]()
pravda, pitacu te samo tri pitanja. gdje si bio u periodu od marta 1992 do novembra 1995? ukoliko si se borio, u kojim jedinicama/postrojbama si bio? ukoliko puske nisi ni vidio (sto je vrlo vjerovatno) objasni kako si izbjegao vojsku i zasto?
onda cemo o drke-drke-djon patriotizmu...
ali evo svecano priznajem: dedo je moj HEROJ
-
kijametdedo
sto nam se ovo pravednik usutio, da mu se nije nesto desilo, gluho bilo...
cobaneeeeeeeee, vrati seeeeeeeee, ovce tvoje ne mogu bez tebeeeeeee...
-
Pravda30
kijametdedo wrote:sto nam se ovo pravednik usutio, da mu se nije nesto desilo, gluho bilo...![]()
Vidim uzeo si ulogu glasnogovornika i predstavio sebe i druge koji misle isto kao ti ovcama.(valjda si ti ovan ko ce ti ga znati).....
-
Pravda30
Mada rekoh da necu obracati paznju na tvoje nebuloze ali se ponekad ne moze drugacije no pogaziti svoju rijec.svitac wrote:Nisi fer jer vrebaš vrijeme bez moderatora da bi rekao istinu. To je malo kukavički. Sačekaj cara "kijametdedu" pa mudruj i caruj. Tako je nepošteno.
Ja sam rekao da ovdje ocito nema moderatora jer je dosada izneseno bezbroj uvreda na moj racun(a jedna se nalazi u tom gore citiranom). Posto niti jedna nije izbrisana niti je ikad ikome upucena opomena ne vidim razloga zasto i ja ne bih uzvratio istom mjerom.
- Vodenjak
Ne bih da povrijedim osjecaje SDAovaca ali neke se stvari ne mogu zaboraviti:
1. Na izborima 90. dosli su u IZRAZITO jakoj koaliciji sa SDS-om i HDZ-om. Da nije bilo te koalicije (posebno u predizbornoj utrci) NIKAD nijedna od te tri stranke ne bi dosla na vlast. Ne treba puno pameti da se skonta koliko bi to znacilo za dalji razvoj dogadjaja.
2. Otprilike godinu dana nakon dolaska na vlast ubjedjivao nas je predsjednik vase stranke i predsjednik tadasnje Bosne i Hercegovine da rata nece biti. Je li nesto lose bilo vjerovati Aliji? Usudjujete li se mozda reci da se NJemu nije trebalo vjerovati?
3. Kao veliki borac za BiH ne htjede On ni cuti za podjelu BiH na kantone 91. godine. Raspisase gospoda referendum za - pazi sad: suverenu, jedinstvenu, nedjeljivu, sekularnu, drzavu tri naroda Bosnu i Hercegovinu. Sve to kao odgovor na dijeljenje Bosne na kantone. Pohvalno!
4. SDS, zaglibio vec u svakojake zlocine ne prihvati to vec se prihvati svojih i nasih pusaka i krenu udarati po nama golorukima i nepripremljenima i mentalno i materijalno za bilo kakav sukob jer... "rata nece biti" rece nam neko...
5. Tukose po nama skoro 4 godine. Jedva nekako se pridigosmo, ojacasmo i postasmo u pocetku ravnopravni a onda i superiorniji. A onda...
6. Priznase isti ti "bez koje Bosne ne bi bilo" kako kazu neki tu, zamislite, ni vise ni manje - REPUBLIKU SRPSKU! U ime te i takve drzave desetine hiljada ljudi je pobijeno, stotine i stotine hiljada protjerano, a slavni nam lideri priznase tu tvorevinu BAS pod TIM imenom! I jos uz to, ne dade Alija da se ni stranka koja je to povela sve ukine... Demokrata, nema sta... Demokratskim putem cemo mi njih, ha?
7. Negdje izmedju tacke 4. i 6. ovog sto napisah, ubaci Alija sa svojim pulenima u organe tadasnje republike BiH ljude iz, pogadjate, SDP, DSS, Republikanske stranke i t d... Zasto? Da pred svijetom dobije legitimitet da se kao bori za drzavu tri naroda. A sto je u Armiji BiH pozdrav bio Allah vekber (ili kako se vec pise, nevican sam arapskom) nikom nista! "Dopodne mislim jedno, a popodne opet drugo", rece Neko.
Kad su izvakali sve te iz gradjanskih opcija odbacili su ih kao stare krpe. Lukavo, priznajem! I opravdano iz stranackog ugla gledano! Ali... sta s Bosnom bi? Ahh, pa valjda ih briga nije...
Imalo bi se tu jos stosta pisati i taberiti ali ne vrijedi...
Samo jednu stvar shvatite gospodo sto podrzavate SDA! Oni koji napadaju tu stranku a ne napadaju, kako vi kazete, SDS i HDZ otisli su malo dalje od vas u razmisljanjima. Njima (tj. nama) odavno je jasno ko su i sta su i SDS i HDZ i smatramo da se samo idiotima treba objasnjavati sta je I ZVANICNA politika tih stranaka uradila nasoj zemlji. Ja stvarno nemam ni snage, ni volje ni zivaca da bilo kome o tome pricam. Onaj ko jos uvijek toga nije svjestan i kome je potrebno da se stalno nesto laje na SDS i HDZ, s njim stvarno nesto nije u redu!
Ali zato... eeee o vama, VAMA - SDA-ovcima. "Suverena, jedinstvena, cjelovita, sekularna........" SIC gospodo!
I molim vas, ne dirajte mi u Tita! Ne dirajte u njega ne zbog mene ili nas nekoliko na ovom forumu vec zbog miliona ili ako hocete milijardi ljudi na svijetu koji su ga smatrali jednim od najvecih i drzavnika i ljudi u proslom stoljecu! A mozda ponajvise medju onima koje zadnjih godina sve vise oponasate i kojima se divite, mada ne znam zasto.
Sto rece jedan ugledni profesor na Medresi u Sarajevu i meni vrlo drag covjek: "Bosanski muslimani su svojim ponasanjem u kataklizmi u koju su upali povecali ugled muslimanima svijeta barem za 70%. I umjesto da se ti isti muslimani ugledaju malo na nas, mi smo ti koji pokusavamo da njih imitiramo i pokupimo od njih sve ono sto je negativno. Ne mora biti ni negativno cak, ali mi na taj nacin gubimo SVOJ identitet a to moze biti KOBNO!"
Razmislite o svemu ovome.
Ako je kome zasmetalo nesto sto sam napisao, ne brinite, bila mi je namjera!
Hajd´ vozdra!
1. Na izborima 90. dosli su u IZRAZITO jakoj koaliciji sa SDS-om i HDZ-om. Da nije bilo te koalicije (posebno u predizbornoj utrci) NIKAD nijedna od te tri stranke ne bi dosla na vlast. Ne treba puno pameti da se skonta koliko bi to znacilo za dalji razvoj dogadjaja.
2. Otprilike godinu dana nakon dolaska na vlast ubjedjivao nas je predsjednik vase stranke i predsjednik tadasnje Bosne i Hercegovine da rata nece biti. Je li nesto lose bilo vjerovati Aliji? Usudjujete li se mozda reci da se NJemu nije trebalo vjerovati?
3. Kao veliki borac za BiH ne htjede On ni cuti za podjelu BiH na kantone 91. godine. Raspisase gospoda referendum za - pazi sad: suverenu, jedinstvenu, nedjeljivu, sekularnu, drzavu tri naroda Bosnu i Hercegovinu. Sve to kao odgovor na dijeljenje Bosne na kantone. Pohvalno!
4. SDS, zaglibio vec u svakojake zlocine ne prihvati to vec se prihvati svojih i nasih pusaka i krenu udarati po nama golorukima i nepripremljenima i mentalno i materijalno za bilo kakav sukob jer... "rata nece biti" rece nam neko...
5. Tukose po nama skoro 4 godine. Jedva nekako se pridigosmo, ojacasmo i postasmo u pocetku ravnopravni a onda i superiorniji. A onda...
6. Priznase isti ti "bez koje Bosne ne bi bilo" kako kazu neki tu, zamislite, ni vise ni manje - REPUBLIKU SRPSKU! U ime te i takve drzave desetine hiljada ljudi je pobijeno, stotine i stotine hiljada protjerano, a slavni nam lideri priznase tu tvorevinu BAS pod TIM imenom! I jos uz to, ne dade Alija da se ni stranka koja je to povela sve ukine... Demokrata, nema sta... Demokratskim putem cemo mi njih, ha?
7. Negdje izmedju tacke 4. i 6. ovog sto napisah, ubaci Alija sa svojim pulenima u organe tadasnje republike BiH ljude iz, pogadjate, SDP, DSS, Republikanske stranke i t d... Zasto? Da pred svijetom dobije legitimitet da se kao bori za drzavu tri naroda. A sto je u Armiji BiH pozdrav bio Allah vekber (ili kako se vec pise, nevican sam arapskom) nikom nista! "Dopodne mislim jedno, a popodne opet drugo", rece Neko.
Kad su izvakali sve te iz gradjanskih opcija odbacili su ih kao stare krpe. Lukavo, priznajem! I opravdano iz stranackog ugla gledano! Ali... sta s Bosnom bi? Ahh, pa valjda ih briga nije...
Imalo bi se tu jos stosta pisati i taberiti ali ne vrijedi...
Samo jednu stvar shvatite gospodo sto podrzavate SDA! Oni koji napadaju tu stranku a ne napadaju, kako vi kazete, SDS i HDZ otisli su malo dalje od vas u razmisljanjima. Njima (tj. nama) odavno je jasno ko su i sta su i SDS i HDZ i smatramo da se samo idiotima treba objasnjavati sta je I ZVANICNA politika tih stranaka uradila nasoj zemlji. Ja stvarno nemam ni snage, ni volje ni zivaca da bilo kome o tome pricam. Onaj ko jos uvijek toga nije svjestan i kome je potrebno da se stalno nesto laje na SDS i HDZ, s njim stvarno nesto nije u redu!
Ali zato... eeee o vama, VAMA - SDA-ovcima. "Suverena, jedinstvena, cjelovita, sekularna........" SIC gospodo!
I molim vas, ne dirajte mi u Tita! Ne dirajte u njega ne zbog mene ili nas nekoliko na ovom forumu vec zbog miliona ili ako hocete milijardi ljudi na svijetu koji su ga smatrali jednim od najvecih i drzavnika i ljudi u proslom stoljecu! A mozda ponajvise medju onima koje zadnjih godina sve vise oponasate i kojima se divite, mada ne znam zasto.
Sto rece jedan ugledni profesor na Medresi u Sarajevu i meni vrlo drag covjek: "Bosanski muslimani su svojim ponasanjem u kataklizmi u koju su upali povecali ugled muslimanima svijeta barem za 70%. I umjesto da se ti isti muslimani ugledaju malo na nas, mi smo ti koji pokusavamo da njih imitiramo i pokupimo od njih sve ono sto je negativno. Ne mora biti ni negativno cak, ali mi na taj nacin gubimo SVOJ identitet a to moze biti KOBNO!"
Razmislite o svemu ovome.
Ako je kome zasmetalo nesto sto sam napisao, ne brinite, bila mi je namjera!
Hajd´ vozdra!
- Fair Life
Hvala Vodenjak. U ovom dijelu tvog posta lezi tajna. Sad sto mnogi od te "tajne" zele stvorti kamen mudrosti je druga prica. Nisu uspjeli alhemicari pa nece ni politicari.Vodenjak wrote:...Samo jednu stvar shvatite gospodo sto podrzavate SDA! Oni koji napadaju tu stranku a ne napadaju, kako vi kazete, SDS i HDZ otisli su malo dalje od vas u razmisljanjima. Njima (tj. nama) odavno je jasno ko su i sta su i SDS i HDZ i smatramo da se samo idiotima treba objasnjavati sta je I ZVANICNA politika tih stranaka uradila nasoj zemlji.
...
Hajd´ vozdra!
Druge (ekskluzivne predstavnike zastite nacionalnih interesa svojih naroda) smo upoznavali prije rata, upoznali kroz rat i opravdano izgradili kompletno negativno misljenje o njima (imali smo dovoljno vremena i materijala), dok sami sebe nikad nismo niti pozeljeli prepoznati a kamoli upoznati kao nekog sa negativnostima. Sad, kad neko drugi ili neko od nas zeli staviti "nas" same ispred ogledala i suociti se sam sa sobom i "nama" face to face... onda se cuje: "Uuuuuu, laze, lazu, komunjare, majku, i sestru i slicne gluposti. Ljudi radije pricaju o nepravilnosti ogledala, nego o nepravilnosti lika koje je ispred ogledala. Valjda ih to manje vrijedja, opravdava na neki nacin i ne iritira savjest. Nikad i nikad 'ne mi', uvijek neko drugi, pa makar ogledalo bilo krivo za nas izgled.
"Ogledalce, ogledalce... kazi mi ko je najljepsi". Ogledalo ako kaze istinu ode u paramparcad. Zato se ne vole "Slobodna Bosna", "Dani"... Zato se citaju "Avaz", "Walter"... jer oni pothranjuju nasu sujetu kroz tekstove koje i sami zelimo cuti.

"Nosce te ipsum", rekao bi Sokrat.
Vozdra i tebi.
Last edited by Fair Life on 04/10/2004 22:46, edited 1 time in total.
-
winetou
Što se ljutite
Pa za vrijeme pregovora u Deytonu Alija je imao punu podršku Bošnjaka koji su mislili kao i on da će nestati RS za pola godine baš kao što su ljubitelji fudbala mislili da će se riješti klubova iz Z- Hercegovine i RS kad dođe do ujedinjenja lige pa da samo gradska raja predstavlja BiH u Evropi, ali ode Velež u ligu drugu
O tako ste jadni
Pa za vrijeme pregovora u Deytonu Alija je imao punu podršku Bošnjaka koji su mislili kao i on da će nestati RS za pola godine baš kao što su ljubitelji fudbala mislili da će se riješti klubova iz Z- Hercegovine i RS kad dođe do ujedinjenja lige pa da samo gradska raja predstavlja BiH u Evropi, ali ode Velež u ligu drugu
O tako ste jadni
-
svitac
Bome ja ono mislila da nas je NATO spasio kako pričaju SDAovnovci !Pravda30 (citat):
NATO nije dozvolio da se oslobodi cijela BIH i sada imamo da se "guramo" sa njima do iduce runde
Što li je ono teta NATA dolazila kod nas ?
Ko li je zvao da dolazi baš eto kad smo skoro cijelu BiH oslobodili ?
Majkeeee mi ja bila vjerovala sve ove godine da nas je NATA oslobodila od rata !?
Stalno ti to pričaju SDAovnovci da nisu zvali NATU ne bi bilo ni nas !?
Ima još ! Dolazili prije NATE mrnje da nas spase !?
Pa ko nas sve iz vana nije spašavao a država se trese od "branitelja" !?
Neče ba ni Cecu "jer im tukne na četništvo da slušaju ni gledaju ?
A CECA puni dvorane DUHOVIMA patriotskim ?
-
kijametdedo
dobar jutar pravednice!
ja se nesto ne sjecam da sam te ikada vrijedjao. naime tvoje ideje i razmisljanja, ako se uopce i mogu nazvati tako, su toliko suplja da na njih ne mogu gledati nikako drugacije osim kao na neku vrstu bolesnog humora.
znas, onaj losi bolesni humor, neuspjeli crni humor, koji je vis crn nego smijesan. nije to crni humor "alana forda" ili "monty pythona". uostalom, ti ionako ne znas o cemu govorim. tvoj nivo humora je "viza za buducnost" i karikature u novom broju "expressa"...
ali eto, ja te jos jednom pozivam da mi odgovoris na pitanje. u njemu nema nikakvog humora. samo izvjesna doza gadjenja...
gdje si bio u periodu od marta 1992 godine do novembra 1995 godine?
...and justice for all!
ja se nesto ne sjecam da sam te ikada vrijedjao. naime tvoje ideje i razmisljanja, ako se uopce i mogu nazvati tako, su toliko suplja da na njih ne mogu gledati nikako drugacije osim kao na neku vrstu bolesnog humora.
znas, onaj losi bolesni humor, neuspjeli crni humor, koji je vis crn nego smijesan. nije to crni humor "alana forda" ili "monty pythona". uostalom, ti ionako ne znas o cemu govorim. tvoj nivo humora je "viza za buducnost" i karikature u novom broju "expressa"...
ali eto, ja te jos jednom pozivam da mi odgovoris na pitanje. u njemu nema nikakvog humora. samo izvjesna doza gadjenja...
gdje si bio u periodu od marta 1992 godine do novembra 1995 godine?
...and justice for all!