Komunisticki refleksi

Pravda30

#1 Komunisticki refleksi

Post by Pravda30 »

Kako je smijesno citati ove vapaje komunisticke zaostavstine po ovome forumu.Toliko busanja u "demokratiju", "gradansko drustvo", "toleranciju" ... itd. a nikako da sakriju one stare komunistcke reflekse.(Mi i samo mi)

Izgube na izborima. Dozive potapanje i onda jednostavno pocnu da pljuju po svima oko sebe. Plasiraju lazi, vrijedaju sugovornike, negiraju sve sto je drugacije. Slijede putanju jednoumlja i komunisticku parolu " ko ne misli kao mi klevece i laze"!A dostojanstvo? O njemu drugi put.

Najrade bi likvidirali neistomisljenike.Po kojim kriterijama? Ma bilo kojem , vazda nacu nekirazlog a sad je li to radi mjesta stanovanja, nacina oblacenja, starosne dobi, boje auta ili neceg deset(potpuno nebitnog ) nije bitno...

Bijedno.
zoka

Post by zoka »

da nas ove stranke nisu provele kroz krvavi rat i od nas napravile protektorat i ruglo evrope i da te iste stranke ne gushe bilo kakav napredak u drustvu ja bih rekao aferim 'alal v'era.
Pravda30

Post by Pravda30 »

zoka wrote:da nas ove stranke nisu provele kroz krvavi rat i od nas napravile protektorat i ruglo evrope i da te iste stranke ne gushe bilo kakav napredak u drustvu ja bih rekao aferim 'alal v'era.

Ma koliko to tebi ne ogovaralao u BIH se desila dvostruka agresija. U toj agresiji je na jednoj strani Ucesvtovao SDS( sa ostalim danasnjim satelitima koje se predstavljaju kao demokratski) a na drugoj HDZ(sa svojim satelitima koji se takode danas predstavljaju kao demokrate.)

Na drugoj strani si imao legalne organe RBIH u kojoj je bila SDA.

Dakle nisu nas te tri stranke uvele u rat vec su ovi prvi navedeni ucestvovali u isplaniranoj agresiji(Plan RAM,DRINA1, DRINA2, Karadordevo, itd...)

To je upravo i jedna od najvecih greska SDP proletera sto stalno stavljaju na istu razinu ove tri stranke.Ko god je bio u ratu zna kakva je istina i to podmetanje nece prihvatiti. Kritika da ali utemeljena.
Tako SDP odbacuje SDA a hvali SNSD(koji je pandan SDS-a)

Ja dijelim stranke na probasanske i antibosnaske. SNSD ne moze spadati u probasnsku grupu jer oni zagovaraju ostanak republike sumske. SDP podrzava crvenilo pa makar i cetnicko.
Malo vise samokritike po tom pitanju ne bi skodilo.

I jos nesto sto zelim reci je sljedece. Dok se ovdje natezete oko toga ko je pobjedio na ovih 25-30% slobodne teritorije niko ne obraca paznju na rezultate GENOCIDA. U republiki Sumskoj su Nesrbi izbrisanhi sa karte. To se sve vise i vise da primjetiti.
Big Sister

Post by Big Sister »

Sto se genocida tice u PC-u i HB-u, ja sam siguran da ce mudra politika SDA kao i do sada naci odgovor i dogovor sa izvrsiocima (SDS/HDZ).
zoka

Post by zoka »

to sto ti gore govoris su zablude kojim su te naucili tvoji nacionalisticki mentori bolje reci tutori pusti nek prodje 50 godina pa cemo onda da sudimo o istoriji.

Prije 20 godina svi su se kleli u Tita a onda mnogi ga pljuvali a eto prodje 50 godina od NOB-a i istina je o tom vremenu vec moguce sagleda i bez strasti govoriti o dobrim i losim stranama tog vremenskog perioda, mudim i manje mudrim odlukama.

Koliko je to vrijeme ostavilo pozitivnog traga svjedoci i ulica Marshala Tita koja je postala simbol Sarajeva najvise zbog tendencija posljednjih godina.
ragib

Post by ragib »

Prije 20 godina svi su se kleli u Tita
-------------------------------------------------
zoka prije 20 godina mislim da se Alija Izetbegovic nije tada kleo.
Pravda30

Post by Pravda30 »

zoka wrote:to sto ti gore govoris su zablude kojim su te naucili tvoji nacionalisticki mentori bolje reci tutori pusti nek prodje 50 godina pa cemo onda da sudimo o istoriji.

Prije 20 godina svi su se kleli u Tita a onda mnogi ga pljuvali a eto prodje 50 godina od NOB-a i istina je o tom vremenu vec moguce sagleda i bez strasti govoriti o dobrim i losim stranama tog vremenskog perioda, mudim i manje mudrim odlukama.

Koliko je to vrijeme ostavilo pozitivnog traga svjedoci i ulica Marshala Tita koja je postala simbol Sarajeva najvise zbog tendencija posljednjih godina.

O cemu ti svega ti? Cuj sacekajmo jos 50 godina pa ce se istina znati? Hm. ISTINA JE POZNATA. Predlazem ti da odes na stranice suda u HAGU i procitas presude i relavantne dokumente.Zar stvarno mislis da ce ti neko povjerovati.

U BIH se desio GENOCID i to ce svako ko ima ljudkosti i cojstva priznati. Niko mene nije ucio o bilo cemu vec sam ja bio zivi svjedok i zrtva Genocida.

Odmah poslije '45 se znalo a i danas se zna da se desio Holokost i oni koji pricaju fraze slicne tvojima sui nacisticki negacionisti. U Bosni je isto.

Dovoljno je pogledate drugi dio moje poruke ispod :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=5957
Big Sister

Post by Big Sister »

Budi dobar pa mi reci kakve veze ima 92-95 sa koaliranjem evo vec 9 godina sa tim istim ljudima koji su planirali i izvrsili te zlocine.
Imam pouzdane dokaze da se Tito u to nije umijesao.
bosniaque

Post by bosniaque »

porediti SDA so nacionalnom HDZ i SDS je najveca glupost, jer znamo svi kakvu politiku imaju HDZ i SDS na spram drzavi bosni i hercegovini!
Big Sister

Post by Big Sister »

Ama ko poredi, pitam te sto se druze sa njima ako ne valjaju?
Pravda30

Post by Pravda30 »

Big Sister wrote:Budi dobar pa mi reci kakve veze ima 92-95 sa koaliranjem evo vec 9 godina sa tim istim ljudima koji su planirali i izvrsili te zlocine.
Nema tu koaliranja. U BIH svaki od tri konstitutivna naroda bira svoje predstavnike. Tako jednog clana predsjednistva ce izabrati Bosnjaci a drugog ostali. Sada na tim ostalim stolicama(kao i u onima u parlamentu vladi itd) ce sjediti onaj koga ONI izaberu. Ako izaberu predstavnike iz SDS-a bit ce predstavnici iz SDS-a.
Bosnjaci imaju odreceni broj ministara a ostalima pripadaju druga mjesta. Tako da danas imas cetnika kao ministra vanjskih poslova. To svak zna ali je tako kako je. Dosao red da njihov predstavnik bude na tom mjestu a oni su izabrali mongola Ivanica i tu se ne moze nista promjeniti.

NATO nije dozvolio da se oslobodi cijela BIH i sada imamo da se "guramo" sa njima do iduce runde.

I za vladavine tzv. Alijanse je SDA mogla uci u vlast da je napravila koalciju sa SDS-om itd.. ali nije i bila je dvije gdoine u opoziciji. Nasuprot nje U toj tzv. Alijansi se nalazio nista manji sljam od onoga u SDS-u kao ovi iz DNZ-a i SNSD-a na primjer.
JBT

Post by JBT »

Pravda 30, zasto mislis da je SDP manje probosanska nego SDA?
Zasto ih nazivas komunistima?
Definisi komunizam.
Zasto mislis da je u SDP isti sljam kao i u SDS?

Inace, ovi izbori pokazuju do cega je dovela politika tri nam nacionalne partije. Do 45%-tnog odaziva na izborima. Naravno, mogu se porediti. Ne zbog toga sto bih ja volio da je tako (a nisam bas radostan zbog toga) nego zato sto se trenutno ne razlikuju ni pocemu. Iste im metode, isti ciljevi. Vlast, vlast i samo vlast. Putanja je silazna. Tek da napomenem.
Naravno, pricam o posljeratnom periodu.
Jasho

Post by Jasho »

SDA nije odbranila BiH, već je omogučila SDS-u i HDZ-u da izvrše pokolj i masakr nad građanima BiH, a i sama ih je SDA činila u manjoj mjeri! Od početka su pravili vlast sa ratnim zločincima i ubicama i čak su juće pozivali u nekim općinama da se glasa za SDS! SDA JE FAŠISTIČKO USTAŠKA STRANKA KOJU ČINE RAZNORAZNI KRIMINALCI, RATNI PROFITERI, I POTENCIJALNI HAŠKI OPTUŽENICI!I DA SE ZNA DA JE SDA JEDAN OD NAJVEČIH PLJAČKAŠA BOSNE I HERCEGOVINE!
kekec

Post by kekec »

Jasho wrote:SDA nije odbranila BiH, već je omogučila SDS-u i HDZ-u da izvrše pokolj i masakr nad građanima BiH, a i sama ih je SDA činila u manjoj mjeri! Od početka su pravili vlast sa ratnim zločincima i ubicama i čak su juće pozivali u nekim općinama da se glasa za SDS! SDA JE FAŠISTIČKO USTAŠKA STRANKA KOJU ČINE RAZNORAZNI KRIMINALCI, RATNI PROFITERI, I POTENCIJALNI HAŠKI OPTUŽENICI!I DA SE ZNA DA JE SDA JEDAN OD NAJVEČIH PLJAČKAŠA BOSNE I HERCEGOVINE!
Nisi daleko od POTPUNE istine!
supersonic

Post by supersonic »

pa SDA je isto kao i SDS i HDZ nosala barjake, raspirivala mrznju i sve sto su cinili ostali. davali su im povoda da nas napadnu(mada je to bilo samo pitanje trenutka, ali se nisu ni po cemu razlikovali do samog momenta napada) oni nisu odbranili bosnu, nego lokalni momci i saneri.
ko je sad u koaliciji SDA-SDS-HDZ, ako se sjetis ko je bio u koaliciji nakon prvih visestranackih izbora u bih, bice ti sve jasno.
i sad su podjelili bosnu na 3 dijela. neka svak krade u svom dijelu i neka ne smeta nama u nasem.
samo je SDP dobio i dobijao na svakim izborima glasove od građana iz svakog dijela ove vukojebine zvane Bosna i Hercegovina.

samo pogledaj da vam stranku vodi- teletabis koji je nekad znao ponoviti recenicu:"Mozete poljubiti mladu" vise puta dnevno.
focak

Post by focak »

Pravda30 wrote:
zoka wrote:da nas ove stranke nisu provele kroz krvavi rat i od nas napravile protektorat i ruglo evrope i da te iste stranke ne gushe bilo kakav napredak u drustvu ja bih rekao aferim 'alal v'era.

Ma koliko to tebi ne ogovaralao u BIH se desila dvostruka agresija. U toj agresiji je na jednoj strani Ucesvtovao SDS( sa ostalim danasnjim satelitima koje se predstavljaju kao demokratski) a na drugoj HDZ(sa svojim satelitima koji se takode danas predstavljaju kao demokrate.)

Na drugoj strani si imao legalne organe RBIH u kojoj je bila SDA.

Dakle nisu nas te tri stranke uvele u rat vec su ovi prvi navedeni ucestvovali u isplaniranoj agresiji(Plan RAM,DRINA1, DRINA2, Karadordevo, itd...)

To je upravo i jedna od najvecih greska SDP proletera sto stalno stavljaju na istu razinu ove tri stranke.Ko god je bio u ratu zna kakva je istina i to podmetanje nece prihvatiti. Kritika da ali utemeljena.
Tako SDP odbacuje SDA a hvali SNSD(koji je pandan SDS-a)

Ja dijelim stranke na probasanske i antibosnaske. SNSD ne moze spadati u probasnsku grupu jer oni zagovaraju ostanak republike sumske. SDP podrzava crvenilo pa makar i cetnicko.
Malo vise samokritike po tom pitanju ne bi skodilo.

I jos nesto sto zelim reci je sljedece. Dok se ovdje natezete oko toga ko je pobjedio na ovih 25-30% slobodne teritorije niko ne obraca paznju na rezultate GENOCIDA. U republiki Sumskoj su Nesrbi izbrisanhi sa karte. To se sve vise i vise da primjetiti.

Pravda svaka tebi cast
svaki tvoj post potpisujem.
Fair Life

Post by Fair Life »

bosniaque wrote:porediti SDA so nacionalnom HDZ i SDS je najveca glupost, jer znamo svi kakvu politiku imaju HDZ i SDS na spram drzavi bosni i hercegovini!
S kim su, takvi su. Onaj koji krade i onaj koji vrecu drzi - oba su lopovi.
Fair Life

Post by Fair Life »

Pravda30 wrote:
Big Sister wrote:Budi dobar pa mi reci kakve veze ima 92-95 sa koaliranjem evo vec 9 godina sa tim istim ljudima koji su planirali i izvrsili te zlocine.
Nema tu koaliranja. U BIH svaki od tri konstitutivna naroda bira svoje predstavnike. Tako jednog clana predsjednistva ce izabrati Bosnjaci a drugog ostali. Sada na tim ostalim stolicama(kao i u onima u parlamentu vladi itd) ce sjediti onaj koga ONI izaberu. Ako izaberu predstavnike iz SDS-a bit ce predstavnici iz SDS-a...
E Tito da si imao Pravdu 30 za savjetnika mogao si sjediti na istoj stolici sa Antom Pavelicem i Drazom Mihajlovicem.

On bi ti objasnio da se to se ne zove koalirati.

Pravdo 30 u pravu si da SDA ne koalira sa agresorom, ona s njima kolaborira.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ako su SDP-ovci komunisti
onda su SDA-ovci talibani
svitac

Post by svitac »

Pored tolikih branitelja iz BIH kako to da su nam trbali STRANCI kako to reče gospodin Tihić?

SDA nije RELIGIJSKI jednaka sa SDS-om, ali kad su toliki zagovornici
podjela po nacionalnoj osnovi SVOJIH naroda, kako se sami najbolje slažu i najlakše iza kamera dogovaraju uzajamno?Ne poistovječuje ih narod nego oni sami to čine.

Sve TRI stranke imaju SAMO jedno ZAJEDNIČKO - podjeliti Bh. uzajamno.
Niti jedna od njih nije nikada demantirala taj fakat o podjeli naroda na tri
konstitutivna , pa onda i na tri utornjane SVOJE nacionalno-religijske cjeline.
SDA-ovci sve što nije extremno nacionalističko nazivaju pogrdnim imenom- komunjare.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Bar jedan komentar koliko toliko pristojan.

JBT wrote:Pravda 30, zasto mislis da je SDP manje probosanska nego SDA?
Nigdje to nisam napisao. Mislim da je SDP probosanska stranka ali grijesi kada stavlja na istu razinu SDA i SDS I HDZ. To se ne moze ciniti. Grijesi kada joj je blizi SNSD nego SDA. SDA i SDP su za opstanak BiH dok su i SNSD I SDS za njeno cijepanje i unistavanje. I zbog toga sam rekao da SDP voli crvenilo pa makar ono bilo i cetnicko(SNSD)

Zato sto su vecina njih upravo komunisti ili je mozda bolje reci jugosloveni.Nije dovoljno samo promjeniti ime stranke da bi postao socijaldemokrata. Treba promjeniti metode, nacin djelovanja.Nikad se nisu disctancirali od komunistckog nacina djelovanja. Ne tako daleko od BiH, u Hrvatskoj tacnije je to uradeno.Oni su napravili krupan iskorak i odbacili te komunisticke ostavstine.
Jedna od komunistickih ostavstina je ta da optuzuju sve sto je drugacije i ne gledajuci kakve ce to imati posljedice po drzavu. Vaznija je partija od same drzave.
U Hrvatskoj SDP nikad nece staviti na istu razinu HDZ i one separatiste iz Krajine. Oni znaju da je to lose za drzavu jer se to onda znaci kao da je ovdje bio gradanski rat.Rat divljih plemena.

Evo vidis i ove pristalice SDP-a na ovome forumu , pisu da je i SDA cak izazvala agresiju! Posljedica koje mogu proizvesti takve gluposti su vise nego jasne.

Zasto mislis da je u SDP isti sljam kao i u SDS?
Nisi dobro shvatio sta sam napisao iznad. Ja sam rekao da se i u toj ALIJANSI nalazio isti sljam kao u SDS- a to su DNZ i SNSD.

A inace i u samom SDP-u ima opasnih likova, kao onih koji su montirali aferu Pogorelica i njima slicne koje su narusile ugled drzave idovela nas u nezavidan polozaj.

Inace, ovi izbori pokazuju do cega je dovela politika tri nam nacionalne partije. Do 45%-tnog odaziva na izborima. Naravno, mogu se porediti. Ne zbog toga sto bih ja volio da je tako (a nisam bas radostan zbog toga) nego zato sto se trenutno ne razlikuju ni pocemu. Iste im metode, isti ciljevi. Vlast, vlast i samo vlast. Putanja je silazna. Tek da napomenem.

Vlast je cilj svake politicke partije.To je osonva njenog postojanja. Doci na vlast i sprovesti svoje ideje.
Naravno, pricam o posljeratnom periodu.[/quote]
Prenj

Post by Prenj »

Pravda30 wrote:
Zato sto su vecina njih upravo komunisti ili je mozda bolje reci jugosloveni.Nije dovoljno samo promjeniti ime stranke da bi postao socijaldemokrata. Treba promjeniti metode, nacin djelovanja.Nikad se nisu disctancirali od komunistckog nacina djelovanja. Ne tako daleko od BiH, u Hrvatskoj tacnije je to uradeno.Oni su napravili krupan iskorak i odbacili te komunisticke ostavstine.
Jedna od komunistickih ostavstina je ta da optuzuju sve sto je drugacije i ne gledajuci kakve ce to imati posljedice po drzavu. Vaznija je partija od same drzave.
U Hrvatskoj SDP nikad nece staviti na istu razinu HDZ i one separatiste iz Krajine. Oni znaju da je to lose za drzavu jer se to onda znaci kao da je ovdje bio gradanski rat.Rat divljih plemena.
Nije nista tako crno - bijelo.
U Sloveniji su ostali socijal-demokrate na vlasti (sve do proslog vikenda). U Sloveniji su fabrike uglavnom pripale radnicima koji su u njima radili, usli su u NATO, u EU, po standardu su iznad nekih zemalja zapadne Evrope, pokupovali su pola BiH, ...

SDA kapitalisti su uspjeli obogatiti sebe i svoje porodice i rasprodati pola BiH (zajedno sa SDS i HDZ).
Bosna je sada siromasnija zemlja i od Albanije, koja nam je svima bila uzor siromastva svo vrijeme.
Jedna od komunistickih ostavstina je ta da optuzuju sve sto je drugacije
Ama ko je ono ukidao homoseksualce u BiH i Armiji BiH prije neki dan, argumentima najgorih boljsevika?
Last edited by Prenj on 04/10/2004 15:01, edited 1 time in total.
dinash

Post by dinash »

NATO nije dozvolio da se oslobodi cijela BIH i sada imamo da se "guramo" sa njima do iduce runde.
papci ce nama glave doci ... :(
Prenj

Post by Prenj »

Pravda30 wrote: NATO nije dozvolio da se oslobodi cijela BIH i sada imamo da se "guramo" sa njima do iduce runde.
Ne zaboravi da nas je prvo Nato spasio od potpunog poraza 1993.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

evo mene na politici, nisam bio odavno. rekao sam samom sebi da necu vise ulaziti u polemike sa idiotima raznih kolora i nijansi, ali nekada covjek jednostavno ne moze a da ne reaguje... :roll:

pravda, pitacu te samo tri pitanja. gdje si bio u periodu od marta 1992 do novembra 1995? ukoliko si se borio, u kojim jedinicama/postrojbama si bio? ukoliko puske nisi ni vidio (sto je vrlo vjerovatno) objasni kako si izbjegao vojsku i zasto?

onda cemo o drke-drke-djon patriotizmu... :D
Last edited by kijametdedo on 04/10/2004 15:39, edited 1 time in total.
Post Reply