KOMUNISTICKA PARTIJA

Locked
quasar

#401 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by quasar »

Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.

Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije. :x
nosara

#402 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.

Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije. :x
Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam... :lol:
crven_barjak

#403 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by crven_barjak »

nosara wrote:
quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.

Respect :thumbup: :lol:
simpozijum delirijum

#404 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by simpozijum delirijum »

crven_barjak wrote:
nosara wrote:
quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam... priroda grabezljivca, predatora.

Respect :thumbup: :lol:
komunisticke drzave nikada nisu postojale na ovoj planeti niti se i jedna drzava zvala ili je bila "Komunisticka"
tako ljudi nasjedaju jeftinoj propagandi , iz neznanja ..
Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...
:thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#405 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by -LIBERO- »

nosara wrote:
Ovo treba u enciklopedije i leksikone,knjige istorije i sve ostalo ..automatizmom dopisati. :thumbup:
Drug Nosara objasnio u cemu zpravo zivimo ,i to apsolutno precizno i detaljno :sad: ;-)
Haettenschweiler

#406 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Haettenschweiler »

Komunizam nisu mogli implmentisati čak ni disciplinovani Nijemci, kako onda očekivati pozitivne rezultate od poludivljih Balkanaca?

Grad nakon 45 godina komunizma i onda ponovo nakon 20 godina kapitalizma.
quasar

#407 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by quasar »

Haettenschweiler wrote:Komunizam nisu mogli implmentisati čak ni disciplinovani Nijemci, kako onda očekivati pozitivne rezultate od poludivljih Balkanaca?
Samo bih te, generale, ispravio malo. Bili smo 1990. poludivlji pa smo pustili na vlast ove, i onda smo skroz podivljali, a takvi smo i ostali.
poznanik

#408 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by poznanik »

nosara wrote:
quasar wrote:...Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije. :x

Ma koga od njih briga za etiketiranje :( Možeš ih danima pljuvati, popišati uzduž i poprijeko, jebe se njima, bitno je samo da su na vlasti i pozicijama koje donose beneficije i priliku za brzo bogaćenje :(
MAX68

#409 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

danas u BIH veliki broj gradana ima koji nemaju 1 km da kupe hljeb a kamoli sta drugo,licno sam pre dva dana bio svjedok kad je zena pred kucom ostala placuci jer je ispratila dvoje djece u skolu a nije im imala dati sendvic za uzinu.
to je stvarnost i realnost u bih to je blagostanje koje su nam donijele demokratske partije SDA HDZ SDS i evo traje punih 17 godina u odnosu na ono TAMNO CRNO VRIJEME KAD JE NA VLASTI BILA KOMUNISTICKA PARTIJA .
i mogu vam reci da mi je mjesec dana zivota u to crno doba komunisticke vladavine bio bolji nego 10 godina provedenih u ovoj demokratiji
nosara

#410 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

Haettenschweiler wrote:Komunizam nisu mogli implmentisati čak ni disciplinovani Nijemci, kako onda očekivati pozitivne rezultate od poludivljih Balkanaca?

Grad nakon 45 godina komunizma i onda ponovo nakon 20 godina kapitalizma.
Jebes grad... Kako je gradjanima...? Po onom sto je dostupno u medijima, nisu bas odusevljeni kapitalizmom...
Last edited by nosara on 09/12/2011 10:37, edited 1 time in total.
nosara

#411 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

poznanik wrote:
nosara wrote:
quasar wrote:...Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije. :x

Ma koga od njih briga za etiketiranje :( Možeš ih danima pljuvati, popišati uzduž i poprijeko, jebe se njima, bitno je samo da su na vlasti i pozicijama koje donose beneficije i priliku za brzo bogaćenje :(
Naravno... nazalost... :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#412 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by JoseMujica »

fino je drug Marx davno rekao da nije komunizam za Slavena....jednostavno Slavenske narode kapitalizam nije još dovoljno jebao i disciplinirao da bi bili spremni za zahtjevnog poduhvata kakav je izgradnja komunističkog društva.

Sam komunizam, kao ideja je sekularni, zemaljski pandam religijskom raju. Crkve vam nude raj na nebu a komunisti na zemlji. I u jednom i u drugom slučaju raj put u raj je popločan nečijom patnjom.
Arteta

#413 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Arteta »

nosara wrote:

:thumbup: :D
simpozijum delirijum

#414 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by simpozijum delirijum »

JoseMujica wrote:fino je drug Marx davno rekao da nije komunizam za Slavena....jednostavno Slavenske narode kapitalizam nije još dovoljno jebao i disciplinirao da bi bili spremni za zahtjevnog poduhvata kakav je izgradnja komunističkog društva.

Sam komunizam, kao ideja je sekularni, zemaljski pandam religijskom raju. Crkve vam nude raj na nebu a komunisti na zemlji. I u jednom i u drugom slučaju raj put u raj je popločan nečijom patnjom.

i ovo je tacno , na zalost , ali vrijedi pokusati "modernizirati " ideju u skladu sa 21 vijekom
pa evo u USA kako traju protesti OWS i na moje ogromno iznenadjenje u svjetskom centru najjacega kapitalizma otvoreno se sada govori o Marxsizmu i novoj ljevici i Komunistickoj ideji
do prije par mjeseci bi bio proglasen totalnim ludjakom u USA da samo spomenes Marxizam kao inspiraciju za promjene
svjetska ljevica se probudila i opet na moje ogromno iznenadjenje bas najjace u USA !
Amerikanci se zbunjeno ceskaju po glavi dok gledaju crvene zastave i postere sa Ce Gevarom na ulicama :lol:
mada to nije osnova pokreta , vise kao fol i simbol bunta i igranje "revolucijom" ali promjena je drasticna u samo par mjeseci da ikome padne na pamet to u USA
zasto i nebi i kod nas Komunisticka partija 21 vijeka , moderna i otvorena bila jedna od opcija ?
nihoniho

#415 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nihoniho »

simpozijum delirijum wrote: i ovo je tacno , na zalost , ali vrijedi pokusati "modernizirati " ideju u skladu sa 21 vijekom
pa evo u USA kako traju protesti OWS i na moje ogromno iznenadjenje u svjetskom centru najjacega kapitalizma otvoreno se sada govori o Marxsizmu i novoj ljevici i Komunistickoj ideji
do prije par mjeseci bi bio proglasen totalnim ludjakom u USA da samo spomenes Marxizam kao inspiraciju za promjene
svjetska ljevica se probudila i opet na moje ogromno iznenadjenje bas najjace u USA !
Amerikanci se zbunjeno ceskaju po glavi dok gledaju crvene zastave i postere sa Ce Gevarom na ulicama :lol:
mada to nije osnova pokreta , vise kao fol i simbol bunta i igranje "revolucijom" ali promjena je drasticna u samo par mjeseci da ikome padne na pamet to u USA
zasto i nebi i kod nas Komunisticka partija 21 vijeka , moderna i otvorena bila jedna od opcija ?
ne postoji nigdje komunisticka partija 21 vijeka , pa nece ni kod nas. sve komunisticke partije, pa i one koje trenutno postoje, baziraju se na lenjinizmu. komunizam , koji pere ruke od revolucije, ukidanja privatne imovine, vlasti proleterijata nad sredstvima za proizvodnju, direktne demokratije .....nije komunizam , nego socijalno orjentisani kapitalizam.
ponajvise mi je ta ideja antipaticna radi manipulatora koji, kroz potrebu covjeka za napretkom, proturaju prevazidjene ideologije.
MAX68

#416 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

sest clanova predsjednistva zaduzenih za razne oblasti predstavljace KOMUNISTICKU PARTIJU 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
I naravno Dzej

#417 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by I naravno Dzej »

Osnivačko-izborna skupština Nezavine stranke Bosne i Hercegovine održana je sinoć u Sarajevu.Na skupštini su predstavljeni statut i programski principi Nezavisne stranke BiH, kao koncepcija organizacije u kojoj pojedinac unosi sebe i svoje interese u cilju izgradnje boljeg društva, na principima poštivanja osnovnih ljudskih prava.

Prisutnima su predstavljeni članovi predsjedništva Stranke: Muhamed Imamović, Ivanka Dragun, Samid Horo, Indira Salihović i Dražen Ljiljanić.

Cilj Nezavisne stranka BiH je približiti demokratsko društvo običnom građaninu i pokazati odlučnost pojedinca da aktivno partipicira u vlasti, te da doprinos napretku lokalne zajednice, saopćeno je iz te stranke.
To su bili clanovi predsjednistva 2008 , a sada isti supljatori 2011 :
KP BiH
Sajt je poceo sa radom 28.11.2011.
Predsjednik - Muhamed Imamovic: [email protected]
Podpredsjednici - Pavlovic Goran, Husanovic Mustafa, Ljiljanic Drazen i Horo Samid: [email protected]

Ne zaboravimo da su neki od ovih bili i na listama za ove izbore , naravno u nekoj drugoj stranici, svake izbore u novoj, pa dje upali. Dali bi i guzice za komad vlasti, ali niko vise nije lud. Zelim vam neuspjeh i brzu propast i sa ovom strankom , kao i do sada, manipulanti i supljatori
MAX68

#418 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

svakodnevno veliki broj gradana sirom BIH pristupa KP i tacno je da je veliki broj njih vec bio clan neke od stranaka-partija ali sigurno niko nije bio u ovim nacionalistickim strankama koje vladaju drzavom zadnjih 17 godina.
isto tako mi smo svjesni da ima i ljudi koji jednostavno nemogu da podnesu da je u BIH registrovana KOMUNISTICKA PARTIJA ali to je vec njihov problem.
nije dovoljno sjediti po citav dan uz racunar i prosipati demagogiju i kriviti sve oko sebe, nekada treba i nesto konkretno uciniti a za to treba imati petlje.
nosara

#419 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

MAX68 wrote:svakodnevno veliki broj gradana sirom BIH pristupa KP i tacno je da je veliki broj njih vec bio clan neke od stranaka-partija ali sigurno niko nije bio u ovim nacionalistickim strankama koje vladaju drzavom zadnjih 17 godina.
isto tako mi smo svjesni da ima i ljudi koji jednostavno nemogu da podnesu da je u BIH registrovana KOMUNISTICKA PARTIJA ali to je vec njihov problem.
nije dovoljno sjediti po citav dan uz racunar i prosipati demagogiju i kriviti sve oko sebe, nekada treba i nesto konkretno uciniti a za to treba imati petlje.
Podrska vasoj stranci ovisice najvise o tome koliko cete bit beskompromisni prema klero-nacistima i njihovim slugama...
popajic

#420 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by popajic »

nosara wrote:
MAX68 wrote:svakodnevno veliki broj gradana sirom BIH pristupa KP i tacno je da je veliki broj njih vec bio clan neke od stranaka-partija ali sigurno niko nije bio u ovim nacionalistickim strankama koje vladaju drzavom zadnjih 17 godina.
Podrska vasoj stranci ovisice najvise o tome koliko cete bit beskompromisni prema klero-nacistima i njihovim slugama...
Bez Bravara tesko , tesko ...
MAX68

#421 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
mO k3

#422 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by mO k3 »

MAX68 wrote:KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
boze sacuvaj.... :shock: :-)
muha_sa

#423 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by muha_sa »

Ženski Dr.Med wrote:
MAX68 wrote:KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
tako i treba :D
-osim "islamskim teroristima" ovi bjelosvjetski se jedino ovom partijom mogu uplašit :D
Boom71

#424 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Boom71 »

muha_sa wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
tako i treba :D
-osim "islamskim teroristima" ovi bjelosvjetski se jedino ovom partijom mogu uplašit :D
:thumbup: :lol:
MAX68

#425 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

:bih: :bih: :bih:
ja stvarno neznam zasto je strah ovih domacih partija od KOMUNISTICKE PARTIJE pa oni su donijeli demokratiju i blagostanje gradanima BIH
Locked