Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije.
KOMUNISTICKA PARTIJA
- quasar
#401 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.
Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije.
- nosara
#402 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.
- crven_barjak
#403 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Respectnosara wrote:Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.
-
simpozijum delirijum
#404 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
komunisticke drzave nikada nisu postojale na ovoj planeti niti se i jedna drzava zvala ili je bila "Komunisticka"crven_barjak wrote:Respectnosara wrote:Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam... priroda grabezljivca, predatora.
Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije.![]()
tako ljudi nasjedaju jeftinoj propagandi , iz neznanja ..
Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#405 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Ovo treba u enciklopedije i leksikone,knjige istorije i sve ostalo ..automatizmom dopisati.nosara wrote:
Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...
Drug Nosara objasnio u cemu zpravo zivimo ,i to apsolutno precizno i detaljno
-
Haettenschweiler
#406 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Komunizam nisu mogli implmentisati čak ni disciplinovani Nijemci, kako onda očekivati pozitivne rezultate od poludivljih Balkanaca?
Grad nakon 45 godina komunizma i onda ponovo nakon 20 godina kapitalizma.
- quasar
#407 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Samo bih te, generale, ispravio malo. Bili smo 1990. poludivlji pa smo pustili na vlast ove, i onda smo skroz podivljali, a takvi smo i ostali.Haettenschweiler wrote:Komunizam nisu mogli implmentisati čak ni disciplinovani Nijemci, kako onda očekivati pozitivne rezultate od poludivljih Balkanaca?
- poznanik
#408 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
nosara wrote:Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...quasar wrote:...Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije.
Ma koga od njih briga za etiketiranje
-
MAX68
#409 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
danas u BIH veliki broj gradana ima koji nemaju 1 km da kupe hljeb a kamoli sta drugo,licno sam pre dva dana bio svjedok kad je zena pred kucom ostala placuci jer je ispratila dvoje djece u skolu a nije im imala dati sendvic za uzinu.
to je stvarnost i realnost u bih to je blagostanje koje su nam donijele demokratske partije SDA HDZ SDS i evo traje punih 17 godina u odnosu na ono TAMNO CRNO VRIJEME KAD JE NA VLASTI BILA KOMUNISTICKA PARTIJA .
i mogu vam reci da mi je mjesec dana zivota u to crno doba komunisticke vladavine bio bolji nego 10 godina provedenih u ovoj demokratiji
to je stvarnost i realnost u bih to je blagostanje koje su nam donijele demokratske partije SDA HDZ SDS i evo traje punih 17 godina u odnosu na ono TAMNO CRNO VRIJEME KAD JE NA VLASTI BILA KOMUNISTICKA PARTIJA .
i mogu vam reci da mi je mjesec dana zivota u to crno doba komunisticke vladavine bio bolji nego 10 godina provedenih u ovoj demokratiji
- nosara
#410 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Jebes grad... Kako je gradjanima...? Po onom sto je dostupno u medijima, nisu bas odusevljeni kapitalizmom...Haettenschweiler wrote:Komunizam nisu mogli implmentisati čak ni disciplinovani Nijemci, kako onda očekivati pozitivne rezultate od poludivljih Balkanaca?
Last edited by nosara on 09/12/2011 10:37, edited 1 time in total.
- nosara
#411 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Naravno... nazalost...poznanik wrote:nosara wrote:Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...quasar wrote:...Sistem u SFRJ nije bio komunizam, vec socijalizam, i protiv toga nemam nista. Smatram da je bio dovoljno dobar da se moze dotjerati i popraviti, a ne srusiti i ponovo praviti nesto sto je ni na sta nalik, kao danas. Ne znam jel feudalizam ili nesto modernije.
Ma koga od njih briga za etiketiranjeMožeš ih danima pljuvati, popišati uzduž i poprijeko, jebe se njima, bitno je samo da su na vlasti i pozicijama koje donose beneficije i priliku za brzo bogaćenje
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#412 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
fino je drug Marx davno rekao da nije komunizam za Slavena....jednostavno Slavenske narode kapitalizam nije još dovoljno jebao i disciplinirao da bi bili spremni za zahtjevnog poduhvata kakav je izgradnja komunističkog društva.
Sam komunizam, kao ideja je sekularni, zemaljski pandam religijskom raju. Crkve vam nude raj na nebu a komunisti na zemlji. I u jednom i u drugom slučaju raj put u raj je popločan nečijom patnjom.
Sam komunizam, kao ideja je sekularni, zemaljski pandam religijskom raju. Crkve vam nude raj na nebu a komunisti na zemlji. I u jednom i u drugom slučaju raj put u raj je popločan nečijom patnjom.
- Arteta
#413 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
nosara wrote:Robovlasnicki kleronacionalisticko pseudoliberalni feudalizam...quasar wrote:Koliko sam god ja u mladosti gajio crvene ideje i smtrao to jedinom pravdom, naknadno iskustvo me je razuvjerilo. Komunizam kao drustvo je protivno ljudskoj prirodi, koja je priroda grabezljivca, predatora.
-
simpozijum delirijum
#414 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
JoseMujica wrote:fino je drug Marx davno rekao da nije komunizam za Slavena....jednostavno Slavenske narode kapitalizam nije još dovoljno jebao i disciplinirao da bi bili spremni za zahtjevnog poduhvata kakav je izgradnja komunističkog društva.
i ovo je tacno , na zalost , ali vrijedi pokusati "modernizirati " ideju u skladu sa 21 vijekom
pa evo u USA kako traju protesti OWS i na moje ogromno iznenadjenje u svjetskom centru najjacega kapitalizma otvoreno se sada govori o Marxsizmu i novoj ljevici i Komunistickoj ideji
do prije par mjeseci bi bio proglasen totalnim ludjakom u USA da samo spomenes Marxizam kao inspiraciju za promjene
svjetska ljevica se probudila i opet na moje ogromno iznenadjenje bas najjace u USA !
Amerikanci se zbunjeno ceskaju po glavi dok gledaju crvene zastave i postere sa Ce Gevarom na ulicama
mada to nije osnova pokreta , vise kao fol i simbol bunta i igranje "revolucijom" ali promjena je drasticna u samo par mjeseci da ikome padne na pamet to u USA
zasto i nebi i kod nas Komunisticka partija 21 vijeka , moderna i otvorena bila jedna od opcija ?
-
nihoniho
#415 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ne postoji nigdje komunisticka partija 21 vijeka , pa nece ni kod nas. sve komunisticke partije, pa i one koje trenutno postoje, baziraju se na lenjinizmu. komunizam , koji pere ruke od revolucije, ukidanja privatne imovine, vlasti proleterijata nad sredstvima za proizvodnju, direktne demokratije .....nije komunizam , nego socijalno orjentisani kapitalizam.simpozijum delirijum wrote: i ovo je tacno , na zalost , ali vrijedi pokusati "modernizirati " ideju u skladu sa 21 vijekom
pa evo u USA kako traju protesti OWS i na moje ogromno iznenadjenje u svjetskom centru najjacega kapitalizma otvoreno se sada govori o Marxsizmu i novoj ljevici i Komunistickoj ideji
do prije par mjeseci bi bio proglasen totalnim ludjakom u USA da samo spomenes Marxizam kao inspiraciju za promjene
svjetska ljevica se probudila i opet na moje ogromno iznenadjenje bas najjace u USA !
Amerikanci se zbunjeno ceskaju po glavi dok gledaju crvene zastave i postere sa Ce Gevarom na ulicama![]()
mada to nije osnova pokreta , vise kao fol i simbol bunta i igranje "revolucijom" ali promjena je drasticna u samo par mjeseci da ikome padne na pamet to u USA
zasto i nebi i kod nas Komunisticka partija 21 vijeka , moderna i otvorena bila jedna od opcija ?
ponajvise mi je ta ideja antipaticna radi manipulatora koji, kroz potrebu covjeka za napretkom, proturaju prevazidjene ideologije.
-
MAX68
#416 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
sest clanova predsjednistva zaduzenih za razne oblasti predstavljace KOMUNISTICKU PARTIJU 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
- I naravno Dzej
#417 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
To su bili clanovi predsjednistva 2008 , a sada isti supljatori 2011 :Osnivačko-izborna skupština Nezavine stranke Bosne i Hercegovine održana je sinoć u Sarajevu.Na skupštini su predstavljeni statut i programski principi Nezavisne stranke BiH, kao koncepcija organizacije u kojoj pojedinac unosi sebe i svoje interese u cilju izgradnje boljeg društva, na principima poštivanja osnovnih ljudskih prava.
Prisutnima su predstavljeni članovi predsjedništva Stranke: Muhamed Imamović, Ivanka Dragun, Samid Horo, Indira Salihović i Dražen Ljiljanić.
Cilj Nezavisne stranka BiH je približiti demokratsko društvo običnom građaninu i pokazati odlučnost pojedinca da aktivno partipicira u vlasti, te da doprinos napretku lokalne zajednice, saopćeno je iz te stranke.
KP BiH
Sajt je poceo sa radom 28.11.2011.
Predsjednik - Muhamed Imamovic: [email protected]
Podpredsjednici - Pavlovic Goran, Husanovic Mustafa, Ljiljanic Drazen i Horo Samid: [email protected]
Ne zaboravimo da su neki od ovih bili i na listama za ove izbore , naravno u nekoj drugoj stranici, svake izbore u novoj, pa dje upali. Dali bi i guzice za komad vlasti, ali niko vise nije lud. Zelim vam neuspjeh i brzu propast i sa ovom strankom , kao i do sada, manipulanti i supljatori
-
MAX68
#418 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
svakodnevno veliki broj gradana sirom BIH pristupa KP i tacno je da je veliki broj njih vec bio clan neke od stranaka-partija ali sigurno niko nije bio u ovim nacionalistickim strankama koje vladaju drzavom zadnjih 17 godina.
isto tako mi smo svjesni da ima i ljudi koji jednostavno nemogu da podnesu da je u BIH registrovana KOMUNISTICKA PARTIJA ali to je vec njihov problem.
nije dovoljno sjediti po citav dan uz racunar i prosipati demagogiju i kriviti sve oko sebe, nekada treba i nesto konkretno uciniti a za to treba imati petlje.
isto tako mi smo svjesni da ima i ljudi koji jednostavno nemogu da podnesu da je u BIH registrovana KOMUNISTICKA PARTIJA ali to je vec njihov problem.
nije dovoljno sjediti po citav dan uz racunar i prosipati demagogiju i kriviti sve oko sebe, nekada treba i nesto konkretno uciniti a za to treba imati petlje.
- nosara
#419 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Podrska vasoj stranci ovisice najvise o tome koliko cete bit beskompromisni prema klero-nacistima i njihovim slugama...MAX68 wrote:svakodnevno veliki broj gradana sirom BIH pristupa KP i tacno je da je veliki broj njih vec bio clan neke od stranaka-partija ali sigurno niko nije bio u ovim nacionalistickim strankama koje vladaju drzavom zadnjih 17 godina.
-
popajic
#420 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Bez Bravara tesko , tesko ...nosara wrote:Podrska vasoj stranci ovisice najvise o tome koliko cete bit beskompromisni prema klero-nacistima i njihovim slugama...MAX68 wrote:svakodnevno veliki broj gradana sirom BIH pristupa KP i tacno je da je veliki broj njih vec bio clan neke od stranaka-partija ali sigurno niko nije bio u ovim nacionalistickim strankama koje vladaju drzavom zadnjih 17 godina.
-
MAX68
#421 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
- mO k3
#422 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
boze sacuvaj....MAX68 wrote:KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH
- muha_sa
#423 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
tako i trebaŽenski Dr.Med wrote:boze sacuvaj....MAX68 wrote:KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH![]()
-osim "islamskim teroristima" ovi bjelosvjetski se jedino ovom partijom mogu uplašit
- Boom71
#424 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
muha_sa wrote:tako i trebaŽenski Dr.Med wrote:boze sacuvaj....MAX68 wrote:KOMUNISTICKA PARTIJA 13.12.1011 u parlamentarnoj skupstini BIH na sastanku u organizaciji cik-a na temu registracija politickih subjekata za lokalne izbore 2012 godine i finansiranje politickih stranaka.ovo ce biti prvo pojavljivanje KP od njene registracije i zvanicna najava da komunisticka partija izlazi na lokalne izbore u oktobru 2012 godineu skoro svim opstinama sirom BIH![]()
![]()
-osim "islamskim teroristima" ovi bjelosvjetski se jedino ovom partijom mogu uplašit
-
MAX68
#425 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ja stvarno neznam zasto je strah ovih domacih partija od KOMUNISTICKE PARTIJE pa oni su donijeli demokratiju i blagostanje gradanima BIH