Koja drzavasandra01 wrote:Ma niko bolan ne spominje nacionalizaciju i oduzimanje.Dala sam prijedlog d Drzava to uzme na pet godina jer se ne obradjuje.Vidis li bolan da narod nema hljeba da jede da uvozimo bijeli luk iz Kine (nama prijateljske komunisticke zemlje),dok se situacija ne popravi pa onda opet vratiti vlasniku zemlju.Ja svako jutro kad ustanem prva scena koju vidim kroz prozor je okupacija kontejnera (Konzum mi je ispred zgrade). Sindikati su a must
Po mom misljenju nas najveci je problem siromastvo i vjerovao ili ne GLAD !!!to prvo treba da se popravi a poslije ide ovo sto si predlozio.
Onda de malo o besplatnom skolstvu i zdravstvu, sta znaci besplatno skolstvo i zdravstvo
Veze ti nemas jaranice sa vezom, ali bitno je da se nesto pise
Haj' jos jednom procitaj moj post,pa onda tvoj odgovor.
Hajde ti jos jedno procitaj svoj post pa onda izadji malo iz svog stana ili solitera pa otidji na selo pa pitaj koliko zemlje ima koju ljudi daju dzabe da neko radi (samo da ne stoji zapustena) iznenadila bi se koliko toga ima ali niko nece da radi jer svi bjeze od toga. Evo ti licno ako hoces da obradjujes zemlju ja ti mogu naci toliko da radis da godinu ne dizes glave i ne samo ti nego bilo ko ko hoce da se bavi poljoprivredom. Glede tvoje price o skupoj hrani i kako bi ti oko Sarajeva uzgajala nesto
Jos jedan vizionar privrednog razvoja, to jaranice sto ti predlazes je pokusano prije 50tak godina i rezultiralo je gladju
Znaci nasu totalno losu politiku prema agraru i selu ti bi ucinila jos gorom
Jedno je teoretisati o necemu a drugo je pretociti to u praksu
Do opet ne pricamo o tome koliki bi bio interes nekoga da ulaze u nesto ako zna da mu se je nakon par godina tornjati odatle
Sve strucnjak do strucnjaka