KOMUNISTICKA PARTIJA
- ranger
#201 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
podrzavam i pratim

- valterbranisarajevo
#202 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Ako KP istraje i pojavi se na sljedećim izborima mislim da može računati na dio glasača SDP-a koji su razočarani sramnom koalicijom sa SDA i crnokošuljašima, kao na i dio glasača neaktivne i gotovo politički umrtvljene Naše stranke. To naravno neće biti dovoljno da naprave neki spektakularni rezultat, ali će vjerovatno biti dovoljno da budu parlamentarna stranka u nekim opštinama i kantonima, što za početak i nije loše.
Također mogućnost pojave jedne KP na izborima bi mogla pozitivno djelovati na rukovodstvo SDP-a da napokon preispitaju čvrstinu „grane na kojoj sjede“. Iako oni misle da je ona čvrsta, ja mislim da nije i da bi se mogli strmoglaviti. Pad bi mogao biti bolan, a oporavak dugotrajan...
Također mogućnost pojave jedne KP na izborima bi mogla pozitivno djelovati na rukovodstvo SDP-a da napokon preispitaju čvrstinu „grane na kojoj sjede“. Iako oni misle da je ona čvrsta, ja mislim da nije i da bi se mogli strmoglaviti. Pad bi mogao biti bolan, a oporavak dugotrajan...
-
pemanapemani
#203 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
valterbranisarajevo wrote:Ako KP istraje i pojavi se na sljedećim izborima mislim da može računati na dio glasača SDP-a koji su razočarani sramnom koalicijom sa SDA i crnokošuljašima, kao na i dio glasača neaktivne i gotovo politički umrtvljene Naše stranke. To naravno neće biti dovoljno da naprave neki spektakularni rezultat, ali će vjerovatno biti dovoljno da budu parlamentarna stranka u nekim opštinama i kantonima, što za početak i nije loše.
-
roštilj
#204 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
a koje su to zemlje u kojima je komunizam ikada postojao?Mistik_ wrote:Koje su to zemlje i moze li neki primjer ferceranja komunizma u istim?Goblin wrote:Eto vi znate da komunizam ne moze funkcionisati![]()
Na osnovu cega
![]()
Trenutno je komunizam na vlasti kod skoro trecine ljudske populacije i fercera za 10. Zapamtite jedno,historiju ne mozete mjeriti ljudskim zivotima,ona ima svoj sat ,koju je puno duzi od ljudskoga. To sto je komunizam pokleknuo u Sovjetskom savezzu i Jugoslaviji,jednom i trenutno,ne znaci da se nece opet vratiti. U ljudskom drustvu opcenito raste ateizam i sekularizam,kao i spoznaja da je kapitalizam neperspektivan. Kada sve saberemo,svi putevi vode samo u komunizam. Ne iduce godine,ne za 5 godina,10,50,100 ( sta je 100 godina u historiji-nista ) ali komunizam je jedini put covjecanstva. Prvi put kada je dosao na vlast u Rusiji,bolovao je od djecjih bolesti,doci ce drugi put na vlast,pa treci,cetvrti,sve dok ne bude jedan jedini sistem na zemlji. Komunizam je najsvjetlija ideja u ljudskoj historiji,pojavila se prije nekih 160-170 godina,demokratija se pojavila prije 2500 hiljade godina,sto znaci da je komunizam jako mlad i da je jos u periodu odrastanja i sazrevanja. Vratice se komunizam opet,vratiti na velika vrata.
Ako ces spomenuti Kinu, razmisli opet.
ako ces spomenuti sovjetski savez, razmisli opet.
-
sandra01
#205 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Posto mi jos uvijek niko nije rekao nacin kako da se uclanim u KP ,nije mi bilo druge nego da ih trazim po internetu
Vidim da su otvorili stranicu na FB evo i adrese:https://www.facebook.com/group.php?gid=53697306441
Moja djeco slabo ce te vi imati haira od ovoga s ovakvim PR-om
Al' ajde evo ja sam join na FB bar to ..za pocetak
Vidim da su otvorili stranicu na FB evo i adrese:https://www.facebook.com/group.php?gid=53697306441
Moja djeco slabo ce te vi imati haira od ovoga s ovakvim PR-om
Al' ajde evo ja sam join na FB bar to ..za pocetak
-
sandra01
#206 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Da si ti meni ziv i zdrav oni su tamo vec od 2008Bosanska Krajina wrote:Je li to dolazi novi Tito,koji ce sebi da izgradi 100 kuca,vila,vikendica,stanova,zgrada,koji ce na racunu u Svicarskoj banci imati par milijardi eura i koji ce ponovo ujediniti Slavene.Jos jedna od stranaka za bolju buducnost u BiH(mozete odmah u koalciju sa Fahra Radoncic).Ako planirate sakupljanje potpisa za osnivanje stranke krenite od Banja Luke,siguran sam da ce vam Dodick naci dovoljno potpisnika,pa da onda zajedno sa njim mozete rasturati Bosnu.![]()
![]()
Kancelarije Predsjedništva i Gradskog odbora SK BiH Banja Luka se nalaze u ulici Nikole Pašića 34 a, Banja Luka.
kontak informacije:
tel/fax: 051/319-272
e-mail: [email protected]
[email protected]
A ako te toliko sekira evo i web adresa:
http://www.skbih.org/index.php?option=c ... &Itemid=27
E posto sam bila ovako azurna mislim da zasluzujem objasnjenje tvoje posljednje recenice o rasturanju Bosne
Cinjenice molim
-
Hodidid
#207 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Usporedba komunizma i Islama ti nije najsretnija bez obzira sto Islam sam po sebi nije iskljucivo vjera nego predstavlja teoretski okvir za drustveno uredjenje.NIN wrote:Istina je da se za pojam komunizma vezu izrazito negativne konotacije ali, kako za koga!nihoniho wrote:pojam komunizam ima izrazito negativne konotacije , tj, ne simbolizira pravdu i jednakost, nego propale , represivne, militantne, totaltaristicke rezime sirom svijeta. koristiti taj pojam kao temelj politickog djelovanja je glupost.
na kraju, je li mi osnivaci mogu reci sta bi ucinili onog trenutka kada osvoje vlast?
sredstva za proizvodnju u ruke radnike klase?
Za ovakve rasprave ipak treba malo ozbiljnijeg i solidnijeg temelja. Ovakvo rezonovanje samo govori o autorovoj ignorantnosti, nemogucnosti da sagleda stvari, kako iz kontekstualnog i istorijskog, tako i sa onog demografskog i geopolitickog aspekta sto opet govori o autorovom deficitu opsteg i onog ozbiljnijeg znanja.
Evo, da vam pokazem svu plitkocu ovakvog razmisljanja pa da kazem da se isto moze reci i za islam. Da, za islam! Ako imalo bolje razmislimo shvatit cemo da se potpuno isto moze reci i za ovaj oblik drustvenog uredjenja pa reci da se za pojam islama takodjer mogu vezati negativne konotacije (sto je mahom i slucaj sirom planete) posto isti simbolizira nepravdu i nejednakost (sto je opet cinjenica), propale, represivne, kao i militantne i izrazito totalitaristicko-teokratske rezime sirom svijeta cinjenica takodjr), narocito na Bliskom istoku. I sad, koristiti taj pojam kao temelj iliti referencu nekakvog politickog i drustvenog napretka moze takodjer znaciti glupost.
Ukratko, komunizam je idealan na papiru, bas kao i islam ali u stvarnom svijetu cinjenice (ne mitovi i legende) govore tome na ustrb. Komunizam i njegov program je isuvise idealan ali propade radi ljudi i njihove pohlepe za vlascu (koji rastjerase inteligenciju), bas kao sto je i islam bio jako dobro koncipiran sistem dok ne dodjose ljudi sa malo agresivnijim aspiracjama za vlascu, rastjerase filozofe i to i bi. Bas kao sto se obicno kudi islam kada se u kontekst uzmu danasnje, nazovi, islamske zemlje, pa se argumentuje na nacin kako je islam savrsen ali ljudi ne valjaju tako se isto moze s pravom kazati i za komunizam jer je i on, kao oblik drustvenog i ekonomskog uredjenja, zaista savrsen ali ljudi ipak nisu zreli za takvo nesto. Potpuno se isto moze reci i za jedno i za drugo uredjenje da ili su prerano ili prekasno dosli ljudima.
Bas kao sto je Muhamed bio genije, isto se s pravom moze reci i za Marxa i Engelsa, ali ti ljudi, sram ih bilo!
Imaju dodirnih tacki ali i polaze od razlicitih pretpostavki.
Komunizam je utopija i kao sto neki drugi spomenuse u nekom prenesenom smislu te rijeci nirvana, visi oblik drustveni svijesti do koje covjecanstvo ima jos ihajjjj dok dodje tobe.
Politicki Islam nije utopija i moze se upraznjavati u raznim oblicima od onog vehabijskog i selefijskog preko teokratskog kao u Iranu pa do onog koji prakticira Erdoganova stranka u Turskoj. Sirok dijapazon.
Kako god ja licno nemam nista protiv KP s tim sto se nadam da nece biti primanja u partiju sa 15 godina kao u onom sistemu i da ce se gledati kvalitet clanstva a ne kvantiet jer kvantitet dovodi prije ili kasnije do devalvacije i stranke i politickog programa.
- I naravno Dzej
#208 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Apsolutno jeste, samo sto ce 90 % clanova, ili vec jesu biti clanovi KP-a. Sta su onoliki tekstovi Vuka Bacanovica nego uvod i priprema terena za nesto vece. Ne znam samo sto se krijete , kad znate da radite ispravnu stvar.MAX68 wrote:JOSD JE NEVLADINA ORGANIZACIJA I KAO TAKVA DJELUJE , OVO JE IPAK POLITICKA PARTIJA
-
komunist1
#209 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Hvala svim onima koji podržaju našu ideju, i imaju široko otvorena vrata u naše redove. Za nekoliko dana ćemo objaviti spisak općinskih povjereništava za organizaciju osnivačkih skupština na općinskom nivou. Takođe za vrlo kratko vrijeme će biti završen WEB site, na kom ćete moći dobiti sve adekvatne informacije, kao i pristupnice u Partiju putem net-a.
S poštovanjem,
S poštovanjem,
-
roštilj
#210 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ozbiljno razmisljam da vam se pridruzim pod uslovom da ja budem lider partije.
- NIN
#211 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Hodidid wrote:Usporedba komunizma i Islama ti nije najsretnija bez obzira sto Islam sam po sebi nije iskljucivo vjera nego predstavlja teoretski okvir za drustveno uredjenje.NIN wrote:Istina je da se za pojam komunizma vezu izrazito negativne konotacije ali, kako za koga!nihoniho wrote:pojam komunizam ima izrazito negativne konotacije , tj, ne simbolizira pravdu i jednakost, nego propale , represivne, militantne, totaltaristicke rezime sirom svijeta. koristiti taj pojam kao temelj politickog djelovanja je glupost.
na kraju, je li mi osnivaci mogu reci sta bi ucinili onog trenutka kada osvoje vlast?
sredstva za proizvodnju u ruke radnike klase?
Za ovakve rasprave ipak treba malo ozbiljnijeg i solidnijeg temelja. Ovakvo rezonovanje samo govori o autorovoj ignorantnosti, nemogucnosti da sagleda stvari, kako iz kontekstualnog i istorijskog, tako i sa onog demografskog i geopolitickog aspekta sto opet govori o autorovom deficitu opsteg i onog ozbiljnijeg znanja.
Evo, da vam pokazem svu plitkocu ovakvog razmisljanja pa da kazem da se isto moze reci i za islam. Da, za islam! Ako imalo bolje razmislimo shvatit cemo da se potpuno isto moze reci i za ovaj oblik drustvenog uredjenja pa reci da se za pojam islama takodjer mogu vezati negativne konotacije (sto je mahom i slucaj sirom planete) posto isti simbolizira nepravdu i nejednakost (sto je opet cinjenica), propale, represivne, kao i militantne i izrazito totalitaristicko-teokratske rezime sirom svijeta cinjenica takodjr), narocito na Bliskom istoku. I sad, koristiti taj pojam kao temelj iliti referencu nekakvog politickog i drustvenog napretka moze takodjer znaciti glupost.
Ukratko, komunizam je idealan na papiru, bas kao i islam ali u stvarnom svijetu cinjenice (ne mitovi i legende) govore tome na ustrb. Komunizam i njegov program je isuvise idealan ali propade radi ljudi i njihove pohlepe za vlascu (koji rastjerase inteligenciju), bas kao sto je i islam bio jako dobro koncipiran sistem dok ne dodjose ljudi sa malo agresivnijim aspiracjama za vlascu, rastjerase filozofe i to i bi. Bas kao sto se obicno kudi islam kada se u kontekst uzmu danasnje, nazovi, islamske zemlje, pa se argumentuje na nacin kako je islam savrsen ali ljudi ne valjaju tako se isto moze s pravom kazati i za komunizam jer je i on, kao oblik drustvenog i ekonomskog uredjenja, zaista savrsen ali ljudi ipak nisu zreli za takvo nesto. Potpuno se isto moze reci i za jedno i za drugo uredjenje da ili su prerano ili prekasno dosli ljudima.
Bas kao sto je Muhamed bio genije, isto se s pravom moze reci i za Marxa i Engelsa, ali ti ljudi, sram ih bilo!
Imaju dodirnih tacki ali i polaze od razlicitih pretpostavki.
Komunizam je utopija i kao sto neki drugi spomenuse u nekom prenesenom smislu te rijeci nirvana, visi oblik drustveni svijesti do koje covjecanstvo ima jos ihajjjj dok dodje tobe.
Politicki Islam nije utopija i moze se upraznjavati u raznim oblicima od onog vehabijskog i selefijskog preko teokratskog kao u Iranu pa do onog koji prakticira Erdoganova stranka u Turskoj. Sirok dijapazon.
Kako god ja licno nemam nista protiv KP s tim sto se nadam da nece biti primanja u partiju sa 15 godina kao u onom sistemu i da ce se gledati kvalitet clanstva a ne kvantiet jer kvantitet dovodi prije ili kasnije do devalvacije i stranke i politickog programa.
- piupiu
#212 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Ne znam da li to ima neke veze s ovom temom, ali ja sam noca sanjala druga Tita. Al' fakat. 
-
MAX68
#213 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
vidis kako pozitivno djelujemo
Last edited by MAX68 on 27/11/2011 00:26, edited 1 time in total.
- I naravno Dzej
#214 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
piupiu wrote:Ne znam da li to ima neke veze s ovom temom, ali ja sam noca sanjala druga Tita. Al' fakat.
-
komunist1
#215 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
http://www.kpbih.com.ba/
Za one koji su tražili, evo web site stranice, ali još nije dovršena. Bar imate ulazne podatke koga zanima....
S poštovanjem,
Za one koji su tražili, evo web site stranice, ali još nije dovršena. Bar imate ulazne podatke koga zanima....
S poštovanjem,
- I naravno Dzej
#216 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Je li ovo onaj Muhamed Imamovic sto je za ove opste izbore bio na listi NS-NSP za Kanton Sarajevo ?komunist1 wrote:http://www.kpbih.com.ba/
S poštovanjem,
-
MAX68
#217 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
u toku sutrasnjeg dana objavicemo i brojeve telefona na koji mozete kontaktirati KOMUNISTICKU PARTIJU i dobiti sve informacije vezane za trenutne aktivnosti KP
-
MAX68
#218 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Britanska veleposlanstva neslužbeno su upozorena na nekad nezamisliv, a sada vrlo vjerojatan scenarij - krah eura koji bi za sobom mogao povući masovne nerede i prosvjede.
Viši dužnosnik iz britanskog ministarstva financija otkrio je da vlada buduću politiku planira na temelju činjenice da je krah eura pitanje vremena. 'U našem je interesu da se valuta održi što duže kako bi se i mi imali više vremena pripremiti', rekao je za Daily Telegraph.
>> Eurozona ulazi u recesiju, Euro će braniti svim snagama
S obzirom na to veleposlanstvima su dane upute da se pripreme na sve moguće scenarije koje bi za sobom povukao pad eura. Kako bi se vjerojatno dogodila masovna otpuštanja, a time povećala nezaposlenost, okruženje je idealno za nastanak revolucije.
Viši dužnosnik iz britanskog ministarstva financija otkrio je da vlada buduću politiku planira na temelju činjenice da je krah eura pitanje vremena. 'U našem je interesu da se valuta održi što duže kako bi se i mi imali više vremena pripremiti', rekao je za Daily Telegraph.
>> Eurozona ulazi u recesiju, Euro će braniti svim snagama
S obzirom na to veleposlanstvima su dane upute da se pripreme na sve moguće scenarije koje bi za sobom povukao pad eura. Kako bi se vjerojatno dogodila masovna otpuštanja, a time povećala nezaposlenost, okruženje je idealno za nastanak revolucije.
- sinuhe
#219 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Vidi ti gospode. Patnju miliona vide kao svoju sansu. Ono mozda jeste komunisti, ali tesko da ste humanisti 
-
udrch
#220 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Problem ove zemlje nisu partije i stranke, već ljudi..
Nedžad Branković bi nas opljačkao i da nije bilo SDA..Dragan Čović bi nastavio politiku lopovluka svojih prethodnika i da su nacionalne stranke i danas zabranjene..Dodik bio našao način da rasproda sve što stigne i da je komunista,a ne samo socijaldemokrata..
Nedžad Branković bi kod mene završio na vješalima ukoliko bih nekad uspostavio svoju diktaturu, svejedno što sam simpatizer SDA..
Mi trebamo prestati upirati prste u grupe, jer su grupe najlakši način da se kriminalac sakrije..
Ne zaboravite da su nas pljačkali ljudi svih profila obrazovanja, ugleda, nacionalne pripadnosti i svih starosti..nas su pljačkali i i dalje pljačkaju dokroti nauka, magistri, profesori, ekonomisti, pravnici, advokati, doktori medicine i sestrice, inžinjeri, socijalisti, nacionalisti, liberali, fašisti i svi oni koji su imali šansu..nažalost nas pljačkaju i vozači grasa, radnici vodovoda, toplana i svih nepismenjaka koji su se preko štele uvalili u državnu firmu na račun rodbinskih, tazbinskih i drugih veza..
Komunistička partija bi bila samo još jedan dodatni kamen na vratu običnog Bosanca i Hercegovca..
Ja vam želim da sakupite maximalno 1000 potpisa i da se ne registrujete i da završite prije nego i počnete..istu sudbinu želim većini ostalih stranaka kojima je jedina svrha postojanja podjela unaprijed budžetski izdvojenih para za finansiranje ubleha koji po vazdan surfaju internetom u državnim parama plaćenim prostorijama, obično u zgradi opštine ili u drugim prostorijama, ali obavezno u centru grada da im nije daleko ni kafana, ni aščinica ni ćevabdžinica..
Nedžad Branković bi nas opljačkao i da nije bilo SDA..Dragan Čović bi nastavio politiku lopovluka svojih prethodnika i da su nacionalne stranke i danas zabranjene..Dodik bio našao način da rasproda sve što stigne i da je komunista,a ne samo socijaldemokrata..
Nedžad Branković bi kod mene završio na vješalima ukoliko bih nekad uspostavio svoju diktaturu, svejedno što sam simpatizer SDA..
Mi trebamo prestati upirati prste u grupe, jer su grupe najlakši način da se kriminalac sakrije..
Ne zaboravite da su nas pljačkali ljudi svih profila obrazovanja, ugleda, nacionalne pripadnosti i svih starosti..nas su pljačkali i i dalje pljačkaju dokroti nauka, magistri, profesori, ekonomisti, pravnici, advokati, doktori medicine i sestrice, inžinjeri, socijalisti, nacionalisti, liberali, fašisti i svi oni koji su imali šansu..nažalost nas pljačkaju i vozači grasa, radnici vodovoda, toplana i svih nepismenjaka koji su se preko štele uvalili u državnu firmu na račun rodbinskih, tazbinskih i drugih veza..
Komunistička partija bi bila samo još jedan dodatni kamen na vratu običnog Bosanca i Hercegovca..
Ja vam želim da sakupite maximalno 1000 potpisa i da se ne registrujete i da završite prije nego i počnete..istu sudbinu želim većini ostalih stranaka kojima je jedina svrha postojanja podjela unaprijed budžetski izdvojenih para za finansiranje ubleha koji po vazdan surfaju internetom u državnim parama plaćenim prostorijama, obično u zgradi opštine ili u drugim prostorijama, ali obavezno u centru grada da im nije daleko ni kafana, ni aščinica ni ćevabdžinica..
-
komunist1
#221 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
U prelijepom odmaralištu, negdje u Italiji, umjesto da razgovaraju o formiranju vlade Bosne i Hercegovine, desio se scenari sličan onome 1992. kada psi rata htjeli podjeliti Bosnu i Hercegovinu, to njhovi nasljednici čine danas.
Čoviću, Ljubiću, Milorade, trebate znati da u ovoj državi žive ljudi koji vole svoju domovinu, majku Bosnu, i neće vam to njeni sinovi dozvoliti da dovršite projekat 1992. dijeljenja Bosne i Hercegovine.
To su njeni sinovi istinski rodoljubi svoje BiH.
Drugovi, Braćo svi vi koji volite našu domovinu, dignite svoj glas i usprotivite se njihovom bezobrazluku.
Smatram da je ovim krahom od pregovora konačno vrijeme za uvođenje privremene-ekspertne vlade te raspisivanje vanrednih Izbora na nivou Bosne i Hercegovine.
S Poštovanjem,
Dino Boloban
Čoviću, Ljubiću, Milorade, trebate znati da u ovoj državi žive ljudi koji vole svoju domovinu, majku Bosnu, i neće vam to njeni sinovi dozvoliti da dovršite projekat 1992. dijeljenja Bosne i Hercegovine.
To su njeni sinovi istinski rodoljubi svoje BiH.
Drugovi, Braćo svi vi koji volite našu domovinu, dignite svoj glas i usprotivite se njihovom bezobrazluku.
Smatram da je ovim krahom od pregovora konačno vrijeme za uvođenje privremene-ekspertne vlade te raspisivanje vanrednih Izbora na nivou Bosne i Hercegovine.
S Poštovanjem,
Dino Boloban
- budva
#222 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
taman sam se obradovao i bilo mi je drago osnivanju KP, ali kad sam vidio ko je predsjednik...onda sam brzo ohladio od svega...
-
komunist1
#223 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
budva wrote:taman sam se obradovao i bilo mi je drago osnivanju KP, ali kad sam vidio ko je predsjednik...onda sam brzo ohladio od svega...
Druze to je samo privremeno do kongresa.
- ljubav_aha
#224 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
piupiu wrote:Ne znam da li to ima neke veze s ovom temom, ali ja sam noca sanjala druga Tita. Al' fakat.
- ljubav_aha
#225 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
moj post sa teme o protestima u americi

ljubav_aha wrote:Michael Moore
I’ve seen Occupies that are two-people big. And this is where it’s got to start. And it always starts that way, right? I mean, Marx, he just had Engels. They were just—that’s all he had. I mean, it was like they were just—they were just two old farts, sitting around keeping their hands warm over the fireplace in London, talking to each other. And they—you know, they came up with this idea