Komunalni Prekršajni nalog

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ibn.hajd

#1 Komunalni Prekršajni nalog

Post by ibn.hajd »

Drage i dragi moji,
Pitanje o prekršajnom nalogu!!!
Neki dan sam parkirao pored kantonalne bolnice (prekoputa izlaza kod kapije II KBZ) i nakon 10 dana mi je došao prekršajni nalog u iznosu od 40 KM zbog "Na dijelu javne zelene površine zatečeno parkirano P.M.V. etc..." Prekršaj iz člana 167 stav 1 tačka 13 Odluke o komunalnom redu broj 7/2011, a kažnjivo po članu 178 stav 1 tačka 25 u iznosu od 40 KM!
E sada mene zanima, budući da je to mjesto gdje sam parkirao auto utabano i nasuto pijeskom, daleko od grada, kakve su mi šanse da ne platim kaznu? Da li da tražim sudsko odlučivanje, da platim pola ili nikako?
Ako ne platim nikako da li to znaći isto kao i kad ne platim policijsku kaznu pa neću moći regostrovati auto, dobit dokument i slično?
P.S.
Da li bi bilo ikakve veze ako sam iz drugog kantona, npr. Bihać?

Ako iko zna, hvala!
supercali

#2 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by supercali »

A zasto ne platis kad znas da si kriv?
FreakyStyley

#3 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by FreakyStyley »

Neka me upuceniji isprave ako grijesim, ali mislim da ti se ne isplati da trazis sudsko odlucivanje jer ces, ako i presude u tvoju korist, morat platit 20-30 KM sudskih troskova i sl. taksi, pa ti to na isto dodje.
insomnia78

#4 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by insomnia78 »

Zar sudske troskove ne placa onaj ko izgubi
ibn.hajd

#5 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by ibn.hajd »

supercali wrote:A zasto ne platis kad znas da si kriv?
Zato što mislim da nisam, a?
calculator

#6 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by calculator »

ibn.hajd wrote:Drage i dragi moji,
Pitanje o prekršajnom nalogu!!!
Neki dan sam parkirao pored kantonalne bolnice (prekoputa izlaza kod kapije II KBZ) i nakon 10 dana mi je došao prekršajni nalog u iznosu od 40 KM zbog "Na dijelu javne zelene površine zatečeno parkirano P.M.V. etc..." Prekršaj iz člana 167 stav 1 tačka 13 Odluke o komunalnom redu broj 7/2011, a kažnjivo po članu 178 stav 1 tačka 25 u iznosu od 40 KM!
E sada mene zanima, budući da je to mjesto gdje sam parkirao auto utabano i nasuto pijeskom, daleko od grada, kakve su mi šanse da ne platim kaznu? Da li da tražim sudsko odlučivanje, da platim pola ili nikako?
Ako ne platim nikako da li to znaći isto kao i kad ne platim policijsku kaznu pa neću moći regostrovati auto, dobit dokument i slično?
P.S.
Da li bi bilo ikakve veze ako sam iz drugog kantona, npr. Bihać?

Ako iko zna, hvala!
Plati pola - 20 KM, u roku 8 dana i skini sa sebe svu zajebanciju, i nemoj sljedeći put...
supercali

#7 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by supercali »

ibn.hajd wrote:
supercali wrote:A zasto ne platis kad znas da si kriv?
Zato što mislim da nisam, a?
Joj kad bosnjo pocne misliti
Parkirao si sigurno na polutravi jel?
FreakyStyley

#8 Re: Komunalni Prekršajni nalog

Post by FreakyStyley »

insomnia78 wrote:Zar sudske troskove ne placa onaj ko izgubi
Dobio sam i ja nalog prije par godina, za prekrsaj protiv javnog reda i mira, kazna 200-500 KM. Trazio sudsko odlucivanje, presudjeno u moju korist, pa me sve na kraju izaslo 30-40 KM. Sudski troskovi i jos neka taksa, nesto, sto sam na pocetku platio. Ne sjecam se vise.

Meni se dakle isplatilo, postavljacu teme ne vjerujem da hoce, zato sam to i napisao. Kod mene se naravno nije radilo o komunalnom prekrsajnom nalogu, pa mozda je njemu drugacije.
Post Reply