KOMSILUK

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Santos

#1 KOMSILUK

Post by Santos »

Ljudi hajmo mahalat kakav vam je komsiluk.Ja mislim da mog nema nigdje.Zivim u zgradi ali fala bogu jos malo uskoro selim iz ove katakombe.Evo vam mog komsiluka.Kona sa djetetom sama neki joj ga garo slozio i ostavio je,nema jadna ni za cigara,druga kona isti slucaj samo sto se ova druga taslaci izgleda skim stigne,komso sam zivi nije mu u kucu uso niko ima 2 godine,sav podbuho vazda pospan nema nikog zivog pedofil zesci,drugi komso droga jaka uz lijecenje,da mu cujete price Haug iz Kaktusa je nula,mladi bracni par samo rade i boga mole kad cu ih ja zovnut na zeljanicu probali pa se navadili al nema veze neka ih i osto je jos stari deda umire vec 10 godina a nikad riknut.Jeben komsiluk pravo ima svega droge jebacine cuge pedofilstva e sad zamislite mene medju njima vako finog njeznog gradjanina BiH nekadasnjeg.Ma uklopio se pravo svima zao sto cu preselit.Nekazu djaba skim si takav si.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ja opet imam skroz drugacije komsije. Sve su to mirnodopski aburidzini sem jednog para s djetetom koji se doselio poslije rata. Jos uvjek smo jako solidarni i zlu netrebalo mogu u svaki stan u haustoru ko u svoju kucu uci. Eh sad naravno svako ima svoju pricu ali nema puno "socijalnih" slucajeva. I kod nas ima i droge i kurvaluka s tim da sto se tice nenormalnosti i blda i nemorala ja odvajkada prednjacim u svom haustoru - zgradi - naselju... Ne znam samo kako oni izdrze samnom ali je meni s njima bas OK ... osim sto mi staroj telefonski salju mahalske izvjestaje ali to se valjda podrazumjeva... :D
debela

Post by debela »

sta komsija radi u svoja 4 zida me se ne tice sve dok me ne uznemirava stojim stilom zivota. a pocesto me uznemiravaju jer nemaju kulture stanovanja pa me dovode u nezgodne situacije da moram opominjati, a to mi se, iskreno, ne svidja. sve je dobro dok smo nevidljivi jedni drugima.
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Okruzena ovim komsijama sam odrasla,tako da sam navikla na njih,ima 10ak kuc au maloj ulicici,i svi vide ko ti dolazi,kad ti dolazi,svi guraju nos u tvoje stvari.Moj komsija prekoputa je covjek koji umire vec 33 godine koliko ga ja poznajem,imaju ogromu kucu u koju niko ne ulazi,i ziver u garazi ispod kuce,njegov sin takodje.Komsija brico je covjek koji mora vidjeti sta se radi u tudjem dvoristu,mora sve vidjeti izbliza i prokomentirati tako da znamo da ce uvijek uci kad vide da su dosli majstori.Heh,za jednom komsiju mislim da je pesko,nisam sigurna ali je jako feminiziran,a ostali su poprilicno OK.Uglavnom mahalaju,i nervira ih sto nikome ne idemo i sto ne znaju sta se desava kod nas u kuci,a mi cvjetamo...A u sustini,mislim da su svi ok...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

od starih stanara ostali su pretezno penzioneri...
mladja raja,tj,moja bivsa raja je po bijelom svijetu ili su otisli na pocetku rata sa one strane nisana.
makar 50% stanova su izadti nekim studentima iz drugih gradova....

sve u svemu,kao da sam sa marsa pala

najbolji komsija mi je neki pas kojeg hranim i koji spava tu negdje oko mog stana,na otiracu :roll:

ovo ostalo...niti koga znam,niti ispijam kafe po komsiluku..
samo par ljudi pozdravim ,jer ove druge nikada nisam ocima vidjela ..
tech10

Post by tech10 »

Moje su komsije ista familija i sa lijeve i sa desne strane (vlasnici obje kuce, mi u zlatnoj sredini). Oboje muzikanti, ona harfu, on duvacke instrumente + dvoje djece. Fini, obrazovani, moze se sa njima popricati ali mufljuzi, neuredni, dvoriste im k'o krmetnjak a sa prednje strane izlozili sva moguca sranja pa raja zastajkuju sa kolima misleci da su ovi organizovali "yard sale" (drze neke djecije igracke i rekvizite a kcerki vec sise narasle k'o u Pamele i mali sigurno uveliko drka). :D
Santos

Post by Santos »

Fakat i ja kad dodjem u Sarajevo skim odem na pice ili porazgovaram to je bivsa raja koja je takodje otisla negdje drugo.Sve se promjenilo sto kaze Pitarka sve neka penzija studenti face nikad ocima vidio.
semmy

Post by semmy »

okruzena sam skoro istim komsijama vec od '83 god... ( par ih je sislo sa romanije i ne idu odavde, valjda im lijepo )..ma svi oni vire kroz prozore kad si dosao, ko ti je dosao, pa neki samo sto i u kese ne zaviruju kad ides iz kupovine...pogotovo komsija sprat nize mene...jos nas od malena maltretira, sto skacemo, kako hodamo kroz stan, njega najvise sve zanima i taj sve zna...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

kazem ti,stranac sam tamo gdje sam rodjena i odrasla..tuzno je to,ali tako je kako je
Hierarchia

Post by Hierarchia »

debela wrote:sta komsija radi u svoja 4 zida me se ne tice sve dok me ne uznemirava stojim stilom zivota. a pocesto me uznemiravaju jer nemaju kulture stanovanja pa me dovode u nezgodne situacije da moram opominjati, a to mi se, iskreno, ne svidja. sve je dobro dok smo nevidljivi jedni drugima.
Jos jedna tema u nizu istresanja vlastitog prljavog vesa s ljudima koje ne poznajemo. sta vas zanimaju moje kosmije, sta mene zanimaju moje komsije (osim pristojnih komsijskih odnosa) i sta mene zanimaju vase komsije. Jos malo pa ce osvanuti tema: vasa adresa, broj licne karte, itd.itd. Zar su ljudi toliko prostituirali vlastitu privatnost i intimu???
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ja vala i ne znam sve komsije, a ovdje sam vec dvije godine.
preko puta nas zivi jedna Austrijanka mojih godina sa kcerkicom nevidjeno kulturnom. Odavno ne vidjeh kulturnije dijete. Balkon dijelimo sa nekom aman sto hin mijenja :D Na spratu je nekoliko turskih familija, ali ja samo jednu poznajem. Sretnemo se u veseraju pa dok steremo ves malo istracamo.
nedavno sam skontala da je kosmija sa drugog sprata nas Bosanac :D Al nikako da upratim jel ozenjen Turkinjom, ili... ne kontam.. svaki put izlazi sa novom hamsom :D :D :D
ma ne mahalam ja :oops: :D
debela

Post by debela »

mamica 31 wrote:ja vala i ne znam sve komsije, a ovdje sam vec dvije godine.
preko puta nas zivi jedna Austrijanka mojih godina sa kcerkicom nevidjeno kulturnom. Odavno ne vidjeh kulturnije dijete. Balkon dijelimo sa nekom aman sto hin mijenja :D Na spratu je nekoliko turskih familija, ali ja samo jednu poznajem. Sretnemo se u veseraju pa dok steremo ves malo istracamo.
nedavno sam skontala da je kosmija sa drugog sprata nas Bosanac :D Al nikako da upratim jel ozenjen Turkinjom, ili... ne kontam.. svaki put izlazi sa novom hamsom :D :D :D
sta bi tek bilo da ih znas :roll:
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Komsinica u stanu preko puta moga, super zenska, cesto kafenisemo :)
Ostale vidjam jednom sedmicno, pozdravimo se i to je to. Medjutim, ovi neki penzioneri u stanu iznad mog, tek pocinju zivjeti oko ponoci. Prenosaju namjestaj, lupaju, kucaju, sta vec rade u to doba :roll: Znam im se svetiti, pustajuci glasnu muziku kad dodjem kasno navece (ili ujutro, kako se uzme :D ) iz grada :-)
mamica papucarka

debela wrote:
mamica 31 wrote:ja vala i ne znam sve komsije, a ovdje sam vec dvije godine.
sta bi tek bilo da ih znas :roll:
pa vjeruj da vise o meni znaju nego ja o njima. A mislim da nije lose poznavat komsiluk :oops: Znam da bih se u pola noci mogla oslonit na komsinicu preko puta. A to mnogo znaci :oops:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

znam sve komsije...osim mog jos tri stana. jedan tek razveden, sam zivi i ima love u pm. drugi porodica sa djecom, super su, djeca kulturna. a treci isto razveden vec dosta godina, bivsi drot, uvijek spreman pomoci.

svi su super, nema buke, nema problema, nema nista lose. fino se pozdravimo, sta ima sta nema...i to je to.

Al mogao bi od svih zatraziti pomoc ako bi mi ne daj boze zatrebalo...

jako zadovoljan komsilukom.
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

kod mene su svi manje vise u redu ljudi, za razliku od jedno 3,4 zene koje ja "miljem" zovem MOS......Mahalska Obavjestajna Sluzba... :D :D :D :-?
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

moj komsiluk... eh... :D
ma salim se. iskreno, da me neko pita kako se ljudi zovu ja ne bih mogla odgovoriti jer samo se u prolazu pozdravimo i to je to. preko puta stana, na istom spratu, zivi jedan stariji djed i ok je (pozdravljamo se :D ).
iznad stanuje jedna porodica, oni sa podrucja ex-Yu, pozdravim se i sa njima, znam da ih ima puno ali pojma nemam koliko.
sprat ispod: ne znam koliko ih ima u stanu ali znam da je to happy family. :D po cesto mogu cuti pojacanu muziku.
sve u svemu: ne poznajemo se dobro ali ok komsiluk. svak se zabavio o svojim problemima/ obavezama. 8-)
pirmin

Post by pirmin »

Odprilike:

-neki studenti,darkeri,niko ne zna koliko ih boravi u stanu

-cigani iz Leskovca

-neka ruska bagra,Uzbekistan ili Kazahstan

-Svabe,mladi bracni par od nekih 25-ona dozivljava vrlo intenzivne orgazme sudeci po paranju etera

-magistrica,doktor medicine...whatever ,solo zena sa milion kompleksa sudeci po drzanju

-dobrodrzeci penzioner od nekih 2 metra-obozavatelj arija i opereta

-neke vehabije,cijenim potencijalni sleeper-i

...i sve je super :D ...jer ipak nemamo jebenih Turaka u blizini. 8-)
debela

Post by debela »

jo mame i opravdanja :lol:
zar nije ljepse reci, mahalusa sam i time se dicim :D
PeC

Post by PeC »

lijeva strana: nana, ima joj sad najmanje milijon godina. po cjeli dan sjedi na verandi, nesto plete, pije kafu (nikad fildzan ne mjenja). ona sve zna i svakog zna. kud, gdje, ko ili kad na sve ima odgovor.

desna strana: zena srednjih godina, muz joj se ubio prije 2 godine. kad dodjem kuci kasnije, ona stoji za zavjesama i posmatra. cesto joj viknem: "ugasi svjetlo da te nevidim kroz zavjesu!"

broji se kao centar grada sarajeva ovo nase selo :-)
mamica papucarka

debela wrote:jo mame i opravdanja :lol:
zar nije ljepse reci, mahalusa sam i time se dicim :D

nisam, pa se na glavu nasadi :oops:
zvijerka

Post by zvijerka »

ovako iznad mene s roditeljima zivi jedan frizer slucajno se upoznali....e njega kad pitam "sta ima" bukvalno shvati to pitanje.... :D :D

i do prije 7 dana sam konto da imam jednu komsinicu s velikim sisama, a ja imam dvije komsinice s velikim sisama :D :D nisam puno bas gledo u facu nekako mi ovo odvlacilo pogled sve dok ih nisam vidio zajedno..... :D opet im se face ne sjecam..... :D :D par spratova iznad mene zive...ostalo nemam pojma.....
pitt

Post by pitt »

Sa jedne strane bracni par.....zdruzeno imaju men se cini preko 200 god :D a sa druge kona sama....u ranim 30im..tek se uselila. Prije nje je tu zivio jedan ciko sa zenom i djetetom......izgleda da je nekad bio biker jer je vazda hodao u koznjacima, sav istetoviran i izbusen. Znao je navece ceto na svom deku svirat gitaru (poprilicno dobro) i nikad nije pravio probleme sto sa ove strane ograde muzka tresti :D
tempora

Post by tempora »

debela wrote:sta komsija radi u svoja 4 zida me se ne tice sve dok me ne uznemirava stojim stilom zivota. a pocesto me uznemiravaju jer nemaju kulture stanovanja pa me dovode u nezgodne situacije da moram opominjati, a to mi se, iskreno, ne svidja. sve je dobro dok smo nevidljivi jedni drugima.
Ovaj, izvinjavam se :D ne mogu uciniti nista, sve i da hocu, moram ih znati. 8) A svakako moram naglasiti, da mi je bilo izuzetno tesko navici se zivjeti u stanu jer ipak zivljenje u kuci pruza neku vecu anonimnost ( zanemarit cemo cinjenicu da sam odrastala u mahali! :D )-ako nista onu fizicku, jer ovdje cujem kad mi komsinica ima tvrdu stolicu i to me da jako uzrujati! :x

Ja zivim u getu.A geto je nesto poput mahale. Nista nemilosrdniji, nista losiji. Mozda malo dinamicniji! I upravo zbog te dinamike, ne zelim preseliti u neku mirnu, bijelu cetvrt, srednje stalezi-jer kako me uvjeravaju ovdje mi kao nije mjesto.

Sa svima u zgradi imam odlicne odnose, a pozdravljam ih i onda kada okrecu glavu-jer to mi kultura zivljenja nalaze. :D
Jednom sam zamolila komsinicu da i ona ocisti stubiste, na sto mi je ova zaprijetila da ce me njen muz razbiti! Ja sam prijetnju shvatila ozbiljno jer gospodin je u stanu proizvodio i distributirao drogu, a 24 sata dnevno kroz haustor su furale vrece sa nepoznatim sadrzajem, sumnjivih likova.
Moj problem cistoce stubista rijesen je tako sto je komsiji neko jednom pucao u nogu, pa se porodica morala odseliti. :oops:

Slijedeci stanar do mene, nasljednik ove porodice, bio je glavni osumnjiceni u ubistvu nekog fudbalskog navijaca i bio je "profesionalni fudbalski huligan" kako je on to znao reci. Zbog bebe koja im se rodila sa 12 prstiju i 12 noznih, jako cesto sam im posudjivala vozilo, koje mi jos cesce nisu vracali. Posto je bio izuzetno nasilan, jednoga dana sam mu zenu smjestila u taksi i poslala je u nepoznatom pravcu, moleci boga da komsija ne sazna da sam to ucinila bas ja, jer ne bih prosla bez mare!
Uplakan mi je na vratima pojasnio kako mu je zena nestala, a ja sam se pravila kao da najednom ne poznajem jezik kojim on prica. Nestao je i on nakon par dana. A nestale su i moje tek kupljene cipele, koje su slucajno ostale ispred vrata!

Komsiji ispod mene, uneredila sam tek sredjenu novu spavacu sobu, koju je ovaj dao srediti zbog mlade kojom se ozenio-tako sto mi se razbio akvarijum od 170 litara vode-koja je curila niz tek postavljeni luster, madrac, u lavore na krevetu. Danas mi njegova zena pomaze da sarafcigerom otvaramo moju bravu jer cesto zaboravim izvaditi kljuceve iznutra kad izlazim van.

Na spratu nize, zivi stari holandez, koji se rado oblaci u indijanca i u ranu zoru vraca kuci upisanih pantalona. Katkada mi dodje na vrata i zali se da cuje vodu u mojim radijatorima. Vrlo cesto zateknem vatrogasce u haustoru, jer svako malo zaboravi iskljuciti nesto sto je kuhao.

U prizemlju zivi stara dama, cije macke smrde do Madjarske, a do nedavno sam mislila da u stanu drzi zakopanog muza, jer vonj koji se osjeti pri ulazu u haustor ubija svu zelju za zivotom.

Ah, da vas ne davim komsilukom, imalo bi se puno toga napisati....... :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:51, edited 1 time in total.
Post Reply