Komšiluk glasan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Boemica

#151 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

_BataZiv_0809 wrote:

Cuj stil zivota :D Napravi sebi kucu u osami pa njeguj stil zivota kako ti puhne. U zgradama ima ono isprintano i ukovireno kraj ulaznih vrata, a zove se kucni red pobogu.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Streptokok

#152 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

muha_sa wrote:
cyprus wrote:
Chmoljo wrote:sajpruse, počni im policiju zvati :D

mislim, zašto ne bi? ako ne kršiš kućni red.
Pa taj zadnji put smo i zvali :oops: Doduše, žena zvala - ja nisam bio kod kuće...

Eto dokle je došlo, jebote...
ne vjerujem da dijete stvara toliku buku da mora komšija ispod intervenisat i na vrata dolazit :-) kad sljedeci put dodje zatjeraj ga u 3 pizde materine i više ti nikad doci nece
a ako je kakav rmpalija, pa ga odalami preko nosa?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#153 Re: Komšiluk glasan

Post by _BataZiv_0809 »

Boemica wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Cuj stil zivota :D Napravi sebi kucu u osami pa njeguj stil zivota kako ti puhne. U zgradama ima ono isprintano i ukovireno kraj ulaznih vrata, a zove se kucni red pobogu.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Seksi si mačkice, lajkam tvoj stil :kiss:
Boemica

#154 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

:lol: :lol: Totalno moderna.
Boemica

#155 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

triconja wrote:
Boemica wrote:Pa jest, ovi što imaju ljubimce svaka im čast, redovno ih izvode, zato su i parkovi redovno puni govana.
Zato ih i izvode, da im ne kenjaju po stanu. :roll:
Macku mores naucit dje da izvrsava duznost a kera tesko. :lol: :lol: :lol:

Image
Hoćemo i ovdje začatat trico? :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#156 Re: Komšiluk glasan

Post by plain vanilla »

staxx wrote:Imam ozbiljan problem koji se vuce vec 4 mjeseca kako smo se preselili.
Naime, moj problem se sastoji iz dva manja.
1. definitivno tanki zidovi u zgradi, na sto ne mogu uticati
2. komsija iznad nas koji je jako nocno aktivna licnost... budni su do 2 ujutro i opet ustaju sa nama u 7 ujutro... nije mi jasno kada se uspiju naspavati.

Ne znam imam li osnova da se zalim njemu ili policiji, jer porodoca iznad ne galami. rade uobicajeme stvari, tipa koristenje kupatila, hodaju tamo vamo po spavacoj. ali to u 2 ujutro zvuci kao da meni po sobi hoda, ja to pripisujem sve uglavnom tacki 1 mog problema...

pitam se imam li se osnova zaliti, jer svako ima pravo biti budan do mada zeli i ako zeli hodati po svojoj kuci... a sa druge strane mi izludismo sa njima svaku drugu noc...
Ako zivis u zgradama kakve su na Alipasinom, zezelj gradnja, nema stiropora koji ti moze pomoci. Podna izolacija ide do zidova, pa tako zidovi prenose zvuk i nekoliko spratova.
Pretpostavljam da cujes komsije kako hodaju, drndaju po kupatilu, otvaraju ili zatvaraju vrata...
Moja preporuka je tablet, zvuk kise ili sta te vec smiruje, pa kad zaspis uz malo te 'buke' , neve te buditi zvukovi iz komsijinog stana.
macchiato

#157 Re: Komšiluk glasan

Post by macchiato »

A tek što je super kad imaš muzičare u zgradi, moja tetka je ludila jer je neki lik ispod svirao bubnjeve i električnu gitaru, a nerijetko su se održavale probe i svirke, naravno sve navečer :lol:
Znači nije nikakav prostor, garaža ili šta već nego baš stan.

Ja sam imala nekog pijanistu u pokušaju koji je znao svirati kako u 12 navečer toliko i u pola 7 ujutru, a ono onaj zvuk sve probija kroz zidove, baš iritira kad pokušavaš spavati. Srećom nije potrajao, vjerovatno ga je neki od komšija poslao tamo gdje ne sviće. :skoljka:

Ja stvarno ne znam šta je tim ljudima u glavi i kako nemaju bar mrvu obzira prema drugim.
Ako se ne možeš pridržavati kućnog reda i biti svjestan činjenice da živiš u zgradi u suživotu sa ostalim ljudima, onda za tebe ni nije zgrada, nađi kuću u nekoj vukojebini. Za više ni nisi. :roll:
triconja

#158 Re: Komšiluk glasan

Post by triconja »

Boemica wrote: Hoćemo i ovdje začatat trico? :D
Prvo trebamo napravit spisal tema koje smo zacatali radi evidencije :mrgreen:
Hakiz

#159 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

macchiato wrote:A tek što je super kad imaš muzičare u zgradi, moja tetka je ludila jer je neki lik ispod svirao bubnjeve i električnu gitaru, a nerijetko su se održavale probe i svirke, naravno sve navečer :lol:

Ja sam imala nekog pijanistu u pokušaju koji je znao svirati kako u 12 navečer toliko i u pola 7 ujutru, a ono onaj zvuk sve probija kroz zidove, baš iritira kad pokušavaš spavati. Srećom nije potrajao, vjerovatno ga je neki od komšija poslao tamo gdje ne sviće. :skoljka:

Ja stvarno ne znam šta je tim ljudima u glavi i kako nemaju bar mrvu obzira prema drugim.
Ako se ne možeš pridržavati kućnog reda i biti svjestan činjenice da živiš u zgradi u suživotu sa ostalim ljudima, onda za tebe ni nije zgrada, nađi kuću u nekoj vukojebini. Za više ni nisi. :roll:
Ja sviram gitaru. Džaba, to mora glasno...
Fudo387

#160 Re: Komšiluk glasan

Post by Fudo387 »

Joj problema...
Raspad sistema.
Dijeli zgradu sa jos 300 drugih ljudi, i buka mu?
Ma nemoguce. :lol:
Prodaj, pravi kucu.
triconja

#161 Re: Komšiluk glasan

Post by triconja »

Hakiz wrote:
macchiato wrote:A tek što je super kad imaš muzičare u zgradi, moja tetka je ludila jer je neki lik ispod svirao bubnjeve i električnu gitaru, a nerijetko su se održavale probe i svirke, naravno sve navečer :lol:

Ja sviram gitaru. Džaba, to mora glasno...
Znas li svirat sleša? :lol:
Hakiz

#162 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Ne. Nije moj tip. Znam Pagea može li to? Ili Gallagher? Gibbons?
bumerangss

#163 Re: Komšiluk glasan

Post by bumerangss »

Ja bih preporucio Tibri i ostalim investitorima da prave zgrade sa garsonjericama samo za samce i parove bez djece i odvojeno drugu zgradu za porodice sa djecom :D
kakavdanakneiskustvu

#164 Re: Komšiluk glasan

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:Zato je zadnji sprat zakon. Lakse je izaci na kraj sa kisom, vlagom i ubjedjenjem komsija da je krov iskljucivo tvoj problem jer si prvi ispod njega, nego sa poganim komsijama.

A ima istine da buka moze biti glasnija u stanu ispod nego u stanu u kojem se stvara, to znam iz licnog iskustva...ali opet sve je do toga ko i kakve su ti komsije. Nazalost dovoljan je jedan idiot u haustoru da sve zivo sjebe...

ja sam na zadnjem spratu,i imao sam bas problema sa ljudima u stanu ispod mene zbog preglasne muzike,dok im nisam nekolikio puta zvao policiju i odselise na kraju
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#165 Re: Komšiluk glasan

Post by _BataZiv_0809 »

bumerangss wrote:Ja bih preporucio Tibri i ostalim investitorima da prave zgrade sa garsonjericama samo za samce i parove bez djece i odvojeno drugu zgradu za porodice sa djecom :D
Ko oni hoteli 16+ ja miline braco moja mila :thumbup:
Edin H.

#166 Re: Komšiluk glasan

Post by Edin H. »

Hakiz wrote:Ne. Nije moj tip. Znam Pagea može li to? Ili Gallagher? Gibbons?
De snimi koji riff pa postavi na forum, a onda cu ja raspaliti komsijama :izet: lafo ustelio se. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#167 Re: Komšiluk glasan

staxx wrote:Mi ovim svojim krhnemo u plafon cekicem kad nas izludi... to bude obicno oko 1 navece. Ispocetka je to pilo vode, dok neku noc u 2 ujutro tako nama lik "povratnu" lupi... znaci sad vec pricamo drugim jezikom. Mislim da su iznad stbarno nenormalni ljudi jer spavaju svega 4 sata... ali ruku na srce nije nikakva dernjava ili muzika u pitanju, cinjenica je da je katastrofa gradnja, u kombinaciji sa nenormalnim komsilukom... da li ja imam osnova da se zalim zato sto hoda po kuci u 3 ujutro?! Ja mislim da nemam, zena misli da imam.. Ispizdila vise hoce da zovemo policiju itd..

pa normalno da nemas,bezze ces se provaliti zoveci ih
kakavdanakneiskustvu

#168 Re: Komšiluk glasan

bumerangss wrote:Iskreno i iz iskustva mislim da nemaš pravo da se žališ ako ljudi hodaju po kuci i budi sretan ako su muslimani pa hodaju u carapama a ne u obuci pa bi vidio kako lupa peta od cipela ili štikla :D ja živim u sredini kako cesto kažem u "sendvicu" jer brat i snaha su sprat ispod mene i brat i snaha i dvoje djece iznad mene i vjeruj mi da cujem kako brat ispod mene hoda ili zatvara vrata :-) a pogotovo ovi iznad mene! Ali imamo obzira pa nema usisavanja i paljenja veš mašine od 20:00 do 8:00
I moj ti je savjet da kupiš kakav mali radio i da ti stalno raducka RSG kao meni da ti "odvuće" pažnju od tih zvukova. I Navece u spavacoj obavezno zaspim sa upaljenom ali programiranom TV da se ugasi sama za 2 sata.
Moraš se nauciti živjeti sa tim ili se odseliti jer nema trece varijante

hm,ja nisam musliman a hodam u stanu u carapama,sta nije u redu sa mnom?
triconja

#169 Re: Komšiluk glasan

Post by triconja »

Moze :mrgreen:
moonca

#170 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

_BataZiv_0809 wrote:
moonca wrote:
Problem je u tom bolimekurac stavu, gdje ljudi pustaju djecu da rade sta im je volja, bez uvazavanja cinjenice da ispod ima zivih duse
Ne mora znaciti. Jednoistavno, to je njihov stil zivota. Roditelji naviknu na vise decibel i njima je ok.

A i svi ce savjetovati da se djeca iskazu i dozovoli im da se igraju. to je za i ocekivati. Bilo bi zbilja zalosno da se djeca ponasaju kao 80 -njaci. Sjede i ne mrdaju. :-)
U toku dana ne mozes nista tim porodicama koji imaju djecu (a vecina ih i ima) i prave buku u satima kada je ok. Za sate poslije 23:00 ako se desi buka, biti ce neki opravdani izgovor. To su igre bez granica -- nervoza, svadje.... zbilja meni horor situacija.

Opet, imama prijatelje .Poznajem ih bez djece -normalne i sada sa dvoje djece --nenormalne. :-)
Hakiz

#171 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Edin H. wrote:
De snimi koji riff pa postavi na forum, a onda cu ja raspaliti komsijama :izet: lafo ustelio se. :oops:
Biraj, recimo Zappelin Rock and roll, Immigrant song, Gallagher Bad penny ili ZZ Top Catfish blues, La grange, Tush.

Ja ove starije rokere i bluzere znam, nisam metal i shredding tip. Kod mene je sviranje sporo, glasno, čvrsto, debelo i moćno.

Šta ćeš?
insomnia78

#172 Re: Komšiluk glasan

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bumerangss wrote:Iskreno i iz iskustva mislim da nemaš pravo da se žališ ako ljudi hodaju po kuci i budi sretan ako su muslimani pa hodaju u carapama a ne u obuci pa bi vidio kako lupa peta od cipela ili štikla :D ja živim u sredini kako cesto kažem u "sendvicu" jer brat i snaha su sprat ispod mene i brat i snaha i dvoje djece iznad mene i vjeruj mi da cujem kako brat ispod mene hoda ili zatvara vrata :-) a pogotovo ovi iznad mene! Ali imamo obzira pa nema usisavanja i paljenja veš mašine od 20:00 do 8:00
I moj ti je savjet da kupiš kakav mali radio i da ti stalno raducka RSG kao meni da ti "odvuće" pažnju od tih zvukova. I Navece u spavacoj obavezno zaspim sa upaljenom ali programiranom TV da se ugasi sama za 2 sata.
Moraš se nauciti živjeti sa tim ili se odseliti jer nema trece varijante
Imaš dzina, garant. Trkom u fahdovu. Za pocetak pusti sebi rukiju na YT

hm,ja nisam musliman a hodam u stanu u carapama,sta nije u redu sa mnom?
Boemica

#173 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

Hakiz wrote:
Biraj, recimo Zappelin Rock and roll, Immigrant song, Gallagher Bad penny ili ZZ Top Catfish blues, La grange, Tush.

Ja ove starije rokere i bluzere znam, nisam metal i shredding tip. Kod mene je sviranje sporo, glasno, čvrsto, debelo i moćno.

Šta ćeš?

Znaš li ovo iza 3:35

:trep:
Hakiz

#174 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Ne znam Metallicu, nisam njihov fan.
Boemica

#175 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

Hakiz wrote:Ne znam Metallicu, nisam njihov fan.
:unesvijest: :run:
Post Reply