Komšiluk glasan
- staxx
#1 Komšiluk glasan
Imam ozbiljan problem koji se vuce vec 4 mjeseca kako smo se preselili.
Naime, moj problem se sastoji iz dva manja.
1. definitivno tanki zidovi u zgradi, na sto ne mogu uticati
2. komsija iznad nas koji je jako nocno aktivna licnost... budni su do 2 ujutro i opet ustaju sa nama u 7 ujutro... nije mi jasno kada se uspiju naspavati.
Ne znam imam li osnova da se zalim njemu ili policiji, jer porodoca iznad ne galami. rade uobicajeme stvari, tipa koristenje kupatila, hodaju tamo vamo po spavacoj. ali to u 2 ujutro zvuci kao da meni po sobi hoda, ja to pripisujem sve uglavnom tacki 1 mog problema...
pitam se imam li se osnova zaliti, jer svako ima pravo biti budan do mada zeli i ako zeli hodati po svojoj kuci... a sa druge strane mi izludismo sa njima svaku drugu noc...
2. komsija iznad nas koji je jako nocno aktivna licnost... budni su do 2 ujutro i opet ustaju sa nama u 7 ujutro... nije mi jasno kada se uspiju naspavati.
Ne znam imam li osnova da se zalim njemu ili policiji, jer porodoca iznad ne galami. rade uobicajeme stvari, tipa koristenje kupatila, hodaju tamo vamo po spavacoj. ali to u 2 ujutro zvuci kao da meni po sobi hoda, ja to pripisujem sve uglavnom tacki 1 mog problema...
pitam se imam li se osnova zaliti, jer svako ima pravo biti budan do mada zeli i ako zeli hodati po svojoj kuci... a sa druge strane mi izludismo sa njima svaku drugu noc...
Last edited by staxx on 21/10/2018 11:07, edited 1 time in total.
- vješalica
#2 Re: Komšiluk glasan
Stavi neku izolaciju u stan ili traži da se preselite u gumenu sobu u nekoj ustanovi
- mirsek
#3 Re: Komšiluk glasan
Nemas se osnova zaliti dok god buka iz njihovog stana ne prelazi 35-45 decibela u tvom stanu. A i to neko mora izmjeriti pred policijom.staxx wrote:Imam ozbiljan problem koji se vuce vec 4 mjeseca kako smo se preselili.
Ne znam imam li osnova da se zalim njemu ili policiji, jer porodoca iznad ne galami. tade uobicajeme stvari, tipa koristenje kupatila, hodaju tamo vamo po spavacoj. ali to u 2 ujutro zvuci kao da meni po sobi hoda, ja to pripisujem sve tacki 1 mog problema...
- muminovic
#4 Re: Komšiluk glasan
Pokusaj komunicirat sa komsijama, i za poklon im kupi svima mekane papuce.
-
Naslovnica
#5 Re: Komšiluk glasan
Nemaš se šta žaliti, ljudi obavljaju normalne aktivnosti u svom stanu, ne horgaju, ne puštaju glasnu muziku, ne igraju košarke.
Ili mijenjaj stan ili nabavi čepiće za uši.

Ili mijenjaj stan ili nabavi čepiće za uši.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6 Re: Komšiluk glasan
Možda je do tebe i tvojih živaca?
ne znam koliko treba biti losa izolacija da čuješ toliko hodanje, odnosno svakodnevne aktivnosti.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#7 Re: Komšiluk glasan
jedan savjet - ne kupuj stan u Tibri
- Boemica
#8 Re: Komšiluk glasan
vješalica wrote:Stavi neku izolaciju u stan ili traži da se preselite u gumenu sobu u nekoj ustanovi
Kupi neke čepiće za uši.
Šta ćeš otići kod komšije: kuc, kuc, izvinite možete li vi ići na spavanje u 10, nikako mi ne odgovara vaš ritam života
-
bumerangss
#9 Re: Komšiluk glasan
Gdje si se doselio da znam da ne kupujem tu stan?
Šalim se. Ja živim u kuci a iznad mene je brat i na žalost on nije uradio estrih nego je samo montažna ploca i nema apsolutno nimalo betona nego samo gredice i ispune a on je stavio neki bezveze šipod tj tanke daske kao lamperija koje se uvijaju kad se hoda i sve skupa škripi tako da znam svaki korak a kad djete skoci kod mene se kugle na lusteru zatresu da tacno cujem kako zvekece
Nema ti druge nego da oguglaš na to i da Boga moliš da im se sin ne ženi ili kcer dovede zeta i naprave troje cetvero djece e to bi tek bilo veselo
Šalim se. Ja živim u kuci a iznad mene je brat i na žalost on nije uradio estrih nego je samo montažna ploca i nema apsolutno nimalo betona nego samo gredice i ispune a on je stavio neki bezveze šipod tj tanke daske kao lamperija koje se uvijaju kad se hoda i sve skupa škripi tako da znam svaki korak a kad djete skoci kod mene se kugle na lusteru zatresu da tacno cujem kako zvekece
Nema ti druge nego da oguglaš na to i da Boga moliš da im se sin ne ženi ili kcer dovede zeta i naprave troje cetvero djece e to bi tek bilo veselo
- Streptokok
#10 Re: Komšiluk glasan
sve i da po svu noć orgijaju, igraju lopte, slusaju glasnu muziku, u ovom spolnom organu od države ništa im ne bi mogao.
- Streptokok
#11 Re: Komšiluk glasan
e kod mene ima i ploča, i stiropor i estrih a džaba kad đubrad igraju lopte u kući. samo oni imaju dijete pa ga valja zabaviti.bumerangss wrote:Gdje si se doselio da znam da ne kupujem tu stan?![]()
Šalim se. Ja živim u kuci a iznad mene je brat i na žalost on nije uradio estrih nego je samo montažna ploca i nema apsolutno nimalo betona nego samo gredice i ispune a on je stavio neki bezveze šipod tj tanke daske kao lamperija koje se uvijaju kad se hoda i sve skupa škripi tako da znam svaki korak a kad djete skoci kod mene se kugle na lusteru zatresu da tacno cujem kako zvekece![]()
- triconja
#12 Re: Komšiluk glasan
Ih kad ja uzmem gitaru u normalan vakat i odvrnem je do daske na najmanje, eee.
Ili klavijature ove kineske, odvrnem na najmanje i udri

Ili klavijature ove kineske, odvrnem na najmanje i udri
- Boemica
#13 Re: Komšiluk glasan
Izgleda da u mojoj kući kolektivno glasno hodamo
Iznad mene je brat, ima ploča, stiropor, estrih, pod i opet ga čujem kad hoda po noći.
A mama ispod mene (opet isto - ploča, stiropor, estrih, pod) se isto tako žali da čuje mene kad hodam po kući.

Iznad mene je brat, ima ploča, stiropor, estrih, pod i opet ga čujem kad hoda po noći.
A mama ispod mene (opet isto - ploča, stiropor, estrih, pod) se isto tako žali da čuje mene kad hodam po kući.
-
kostarikanac
#14 Re: Komšiluk glasan
Nisi upravu, nego ne poznaješ svoja prava. Fino se žališ komunalnoj inspekciji koja je dužna izaći na lice mjesta i utvrditi da li ima remećenja kućnog reda. Poslije toga on pravi prijavu, i tu imaš mnogo mogućnosti. Možeš mu život zagorčati. Ako se bude pravio tvrdoglav i lud, može se naplaćati kazni od više hiljada KM. Važno je da ga svaki put uredno prijaviš, i poslije tri prijave nećeš čuti ni mrava kako hoda. Jedino ako je lik milioner pa mu nije teško plaćati po 500KM što ne vjerujem. Nije ovdje baš takva anarhija nego ljudi neupućeni i ne traže svoja prava. Ti imaš pravo na mir i da te niko ne ugrožava i uznemirava, ma gdje živio.Streptokok wrote:sve i da po svu noć orgijaju, igraju lopte, slusaju glasnu muziku, u ovom spolnom organu od države ništa im ne bi mogao.
-
moonca
#15 Re: Komšiluk glasan
Zasto svaku drugu noc?staxx wrote:Imam ozbiljan problem koji se vuce vec 4 mjeseca kako smo se preselili.
Da li iko zivi sprat nize tebe. Ako da, mozda da ih pitas, da li oni vas cuju ?
- Cherry-Cherry
#16 Re: Komšiluk glasan
Kod mene isto, što igraju lopte, što skaču, odnosno dijete skače da to nije normalno. Kao da skače sa stola, ormara, sa neke visine. Kad skoči, meni srce zastane. Kažu pa mora da se igra.Streptokok wrote: e kod mene ima i ploča, i stiropor i estrih a džaba kad đubrad igraju lopte u kući. samo oni imaju dijete pa ga valja zabaviti.
Komunalnu inspekciju da ne spominjem, iznervirat ću se još više.
- pizarro
#17 Re: Komšiluk glasan
podrska djeci koja igraju lopte po stanu! 
- Laertes
#18 Re: Komšiluk glasan
Pročitah sve postove i nešto razmišljam:
Kod mene u zgradi nema estriha, te neke grede i ispuna, škripavi parketi i to. A ja komšija iznad uopće ne čujem.
Kad sam kupio stan, spustio sam sve plafone (rigips) kako bih ugradio rasvjetu. Je li moguće da je to izoliralo zvuk sa sprata iznad? Ako jeste, to bi moglo biti rješenje za postavljača teme.
Kod mene u zgradi nema estriha, te neke grede i ispuna, škripavi parketi i to. A ja komšija iznad uopće ne čujem.
Kad sam kupio stan, spustio sam sve plafone (rigips) kako bih ugradio rasvjetu. Je li moguće da je to izoliralo zvuk sa sprata iznad? Ako jeste, to bi moglo biti rješenje za postavljača teme.
-
Hakiz
#19 Re: Komšiluk glasan
Sačekaš da se smire, dijete se umori pa zaspi, onda pa ti uzvratiš. Nabavi HiFi pojačalo i zvučnike od recimo 300 W. Pa puštaj metal. Ili još bolje alternativnu klasiku i džez. To će ih sigurno izludjeti. Ili što je jeftinije, kupi najjeftiniju električnu gitaru i lampaško pojačalo, ne treba ti glasnije od 15 W. Pa kada dijete zaspi, počni vježbati metal rifove.Cherry-Cherry wrote:Kod mene isto, što igraju lopte, što skaču, odnosno dijete skače da to nije normalno. Kao da skače sa stola, ormara, sa neke visine. Kad skoči, meni srce zastane. Kažu pa mora da se igra.Streptokok wrote: e kod mene ima i ploča, i stiropor i estrih a džaba kad đubrad igraju lopte u kući. samo oni imaju dijete pa ga valja zabaviti.![]()
OK da se igra, ali ono nije normalno. A njih dvoje debelokožci idiotski, ignorantni, konj i kobila seljački, jebo im pas mater im jebo.
Prije ili poslije dijete će od nespavanja krv popiti roditeljima i doći će ti da ti se žale. Onda kažeš, da se dogovorimo ili da nastavimo?
A usput ćeš naučiti svirati gitaru
- Edin H.
#20 Re: Komšiluk glasan
Moraju se djeca igrati.pizarro wrote:podrska djeci koja igraju lopte po stanu!
- insomnia78
#21 Re: Komšiluk glasan
Osim ako je babo ne isamara prijeHakiz wrote:Sačekaš da se smire, dijete se umori pa zaspi, onda pa ti uzvratiš. Nabavi HiFi pojačalo i zvučnike od recimo 300 W. Pa puštaj metal. Ili još bolje alternativnu klasiku i džez. To će ih sigurno izludjeti. Ili što je jeftinije, kupi najjeftiniju električnu gitaru i lampaško pojačalo, ne treba ti glasnije od 15 W. Pa kada dijete zaspi, počni vježbati metal rifove.Cherry-Cherry wrote:Kod mene isto, što igraju lopte, što skaču, odnosno dijete skače da to nije normalno. Kao da skače sa stola, ormara, sa neke visine. Kad skoči, meni srce zastane. Kažu pa mora da se igra.Streptokok wrote: e kod mene ima i ploča, i stiropor i estrih a džaba kad đubrad igraju lopte u kući. samo oni imaju dijete pa ga valja zabaviti.![]()
OK da se igra, ali ono nije normalno. A njih dvoje debelokožci idiotski, ignorantni, konj i kobila seljački, jebo im pas mater im jebo.
Prije ili poslije dijete će od nespavanja krv popiti roditeljima i doći će ti da ti se žale. Onda kažeš, da se dogovorimo ili da nastavimo?
-
Hakiz
#22 Re: Komšiluk glasan
Jedne prilike odem ja da se žalim komšiji iznad na glasnu muziku. Bilo oko 1 ujutro a ja pokušavam barem koji sat da odspavam jer u 5 moram ustati. I pokucam ja njemu, otvori on, kad ono muzika tiha. Bio je stvarno korektan, odmah je isključio iyvinjavajući se.Laertes wrote:Pročitah sve postove i nešto razmišljam:
Tako da sam skontao, ako izolacija nije dobra, a recimo Alipašino je super primjer loše gradnje, i neko stavi na primjer zvučnike na pod, onda se stan ispod ponaša kao rezonantna kutija i tu je zvuk glasniji nego u stanu u kojem su zvučnici. I onaj ko pušta muziku naprosto nema predstavu koliko je to glasno u stanu ispod jer u njegovom stanu stvarno nije glasno.
Regularni ljudi će to shvatiti. Problem je kada je komšiluk bezobrazan pa ne prestane i kada im kažeš da smeta.
- Streptokok
#23 Re: Komšiluk glasan
ne, takva vrsta izolacija ništa ne pomaže. ljubi komšije kad god ih sretneš (pogotovo ako je kona očuvanaLaertes wrote:Pročitah sve postove i nešto razmišljam:
-
pedeset
#24 Re: Komšiluk glasan
kostarikanac wrote:Nisi upravu, nego ne poznaješ svoja prava. Fino se žališ komunalnoj inspekciji koja je dužna izaći na lice mjesta i utvrditi da li ima remećenja kućnog reda. Poslije toga on pravi prijavu, i tu imaš mnogo mogućnosti. Možeš mu život zagorčati. Ako se bude pravio tvrdoglav i lud, može se naplaćati kazni od više hiljada KM. Važno je da ga svaki put uredno prijaviš, i poslije tri prijave nećeš čuti ni mrava kako hoda. Jedino ako je lik milioner pa mu nije teško plaćati po 500KM što ne vjerujem. Nije ovdje baš takva anarhija nego ljudi neupućeni i ne traže svoja prava. Ti imaš pravo na mir i da te niko ne ugrožava i uznemirava, ma gdje živio.Streptokok wrote:sve i da po svu noć orgijaju, igraju lopte, slusaju glasnu muziku, u ovom spolnom organu od države ništa im ne bi mogao.
- vješalica
#25 Re: Komšiluk glasan
Bistar siHakiz wrote:Sačekaš da se smire, dijete se umori pa zaspi, onda pa ti uzvratiš. Nabavi HiFi pojačalo i zvučnike od recimo 300 W. Pa puštaj metal. Ili još bolje alternativnu klasiku i džez. To će ih sigurno izludjeti. Ili što je jeftinije, kupi najjeftiniju električnu gitaru i lampaško pojačalo, ne treba ti glasnije od 15 W. Pa kada dijete zaspi, počni vježbati metal rifove.Cherry-Cherry wrote:Kod mene isto, što igraju lopte, što skaču, odnosno dijete skače da to nije normalno. Kao da skače sa stola, ormara, sa neke visine. Kad skoči, meni srce zastane. Kažu pa mora da se igra.Streptokok wrote: e kod mene ima i ploča, i stiropor i estrih a džaba kad đubrad igraju lopte u kući. samo oni imaju dijete pa ga valja zabaviti.![]()
Sa takvim savjetom će nadrljati ostali ljudi koji nikome ne prave probleme
Ili će mu doći neko i brnjcu razbiti zbog "učenja gitare"