Komsije

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Hunkar

#76 Re: Komsije

Post by Hunkar »

Mrezica se namece kao jedno fino rjesenje :) Ne smeta cirkulaciji, nije skupa, i mozes drzati prozor otvoren koliko hoces. A i stiti od svih vrsta vecih kukaca (ako ih ne volis :P ).

No, ako su komsije tu prvenstveno iz razloga da te gledaju ... zalim :-)
Tullius Iustinius

#77 Re: Komsije

Post by Tullius Iustinius »

Jel to neko zaboravio torbu na klupicama :?: :roll:

A što se tiče problema, ne znam da li si probala sa sekirčetom, ako bi klupe nestale i oni bi nestali... :thumbup:
Amazonka27

#78 Re: Komsije

Post by Amazonka27 »

Hunkar wrote:Mrezica se namece kao jedno fino rjesenje :) Ne smeta cirkulaciji, nije skupa, i mozes drzati prozor otvoren koliko hoces. A i stiti od svih vrsta vecih kukaca (ako ih ne volis :P ).

No, ako su komsije tu prvenstveno iz razloga da te gledaju ... zalim :-)
Ma nisu zbog toga tu...nego mi uskracuju setanje u ionako malom stanu...pravo na privatnost...ni ja nikom ne sjedim pod prozorom, a ovo je bas... sto u visini prozora...
madner

#79 Re: Komsije

Post by madner »

Zasto ne postavis izmedju svojih prozora i te klupe neku prepreku. Recimo dvije letve i carsaf.
Ili saksije sa cvijecem na prozore.
Alma Ata

#80 Re: Komsije

Post by Alma Ata »

Ovoj curi smeta i buka u 8 ujutro, tako da mreža i saksije nisu rješenje.Prije nekoliko godina bila sam sa porodicom na moru. Do nas u sobi 4 mlada Talijana. Dođu ujutro u 4 ili 5 i onda se tuširaju i pjevaju koliko ih grlo nosi .Sve bi bilo u redu da nam kupatila nije dijelio otvor, tako da smo se svaki put budili.Jedno jutro sam sačekala da zaspu,onda se popela do tog otvora i čitav sat pjevala operne arije(samo što za razliku od njih znam pjevati)Vjerujte da je upalilo,nikad nas više nisu dernjavom probudili,zato preporučujem muziku, ništa nije djelotvornije( opera ili žestoki rock) :evil:
pesak

#81 Re: Komsije

Post by pesak »

ma pustiim ljutu klasiku- baha, orgulje na primer...i to na sav glas. ima da pobegnu.
meni su stalno spustene roletne zbog mog komsiluka, ali ulazi vazduh spolja sa strane.
Biserna Skoljka

#82 Re: Komsije

Post by Biserna Skoljka »

[quote="Amazonka27"]eh vako....dajte mi recept za normalan zivot:D
naime...prosle godine mi se promjenio komsiluk...i nisu oni problem nego ljudi s kojima se druze...koji dosada nisu bili prisutni oko zgrade...
Zivim na prizemlju...nisko prizemlje...pored buke i vriske koju stvaraju svako jutro...sad su nasli i da aksamluce ispod prozora sa druge strane gdje se nalazi moja kuhinja i kupatilo...napravili ljudi sto i stolice...i to tik ispod prozora...pa ja tako...udjem u kuhinju...u kucnoj haljini (citaj: donji ves) a ono publika gleda...prozor je pretezno otvoren zbog cirkulacije zraka...u kupatilu jos gora stvar...fatam da se tusiram kad oni nisu na klupi.
ovo je slikano iz kuhinje maloprije
kontala sam veceras da napravim pizdariju i slomim klupu...al sestra mi odnjela kljuc od ulaznih hahhaha pa ne mogu izaci :D

Svaki prijedlog dobrodosao :D

Nemam takvog iskustva , havala Bogu , ali to ne znaci da ti ne mogu dati savjet .

Da sam ja na tvome mjestu, sigurno ne bih pokazala da mi to smeta , jer inace postizes suprotan efekat .(Narod ce se zabavljati na tvoj racun i cekati kad ces ih opet otjerati ).
Mozda ce to prestati samo od sebe !?
Budi strpljiva .
Jesi li probala da razgovaras s njima ; ko biva slucajno , ti naisla pa ono , nako , neobavezno ,
dobronamjerno , kao sto pricas s nekim ko ti ne smeta .
I najveci lopov ima tanku zicu .Nadji je , nasali se , nasmij se ..........

Vjeruj mi , to vise djeluje nego bilo kakva tuzba , policija , nervoza i slicno .

Uvjerena sam da je to kod tebe vec prestalo ili se barem smanjilo ( mislim na sjedeljke i galamu ).
P.S.
Moram se pohvaliti da imam takav dobar komsiluk da bih ga rado podijelila s tobom.
_tulumba_

#83 Re: Komsije

Post by _tulumba_ »

joj sto komplikujes.....jednostavno i brzo..navece, kad se svi razidju, samo pospes malo i gotova stvar...pa neka prave ponovo :D ako si sve pokusala na kulturan i normalan nacin i ako ne ide, onda jedino ti ostaje:
Image
_tulumba_

#84 Re: Komsije

Post by _tulumba_ »

ili ovako, evo de mi samo reci gdje je ta klupa docu ja da je "popravim" :D

nemojte me sad osudjivati, mora se nesto konkretno uraditi :lol:
Amazonka27

#85 Re: Komsije

Post by Amazonka27 »

Nakon posjete eko policije...klupa je jos uvijek tu..ali su se komsije malo uzbehurile...pa su stisale svoj ton...uglavnom, cim se povisi ton..neko od njih kaze shhhhh....kopka ih ko je prijavio...pa su sve svalili na nanu koja zivi do mene...jer ona svima zove policiju :D jednom dok smo i ja i sestra bile u kuhinji i vrtile se oko rucka...cujemo kako komentarisu: pa eto smeta nekom sigurno...ne znam kome bi smetalo... :roll: , nek' kaze smeta mi, ja cu skoliniti klupu (jes aha, dosao si do zakljucka da smeta,pa sto je nesklonis)...e sad cete me pitati...a sto mu tada nisi rekla... :-? Sta bi se promjenilo? Napravila bi samo gore, jer to nije covjek s kojim bi se moglo razgovarati...i poslije eko policije i saznanja da nekome smeta...nije se udostojio pomaknuti klupu sa druge strane zgrade gdje nema prozora...al jok...viri ti nekome u kuhinju i u halu...i pravi se kreten...i govori kako prije rata toga nije bilo...niko se nije bunio...ja sam papak iz hadzica i ja se nebi trebala buniti prijeratnom sarajliji...iako u hadzicima niko nema ovakih problema...odmah se dovede pred tablu na kojoj su napisana pravila kucnog reda i discipline... neodmici dok ne naucis napamet...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#86 Re: Komsije

Post by Chmoljo »

Amazonka27 wrote:Nakon posjete eko policije...klupa je jos uvijek tu..ali su se komsije malo uzbehurile...pa su stisale svoj ton...uglavnom, cim se povisi ton..neko od njih kaze shhhhh....kopka ih ko je prijavio...pa su sve svalili na nanu koja zivi do mene...jer ona svima zove policiju :D jednom dok smo i ja i sestra bile u kuhinji i vrtile se oko rucka...cujemo kako komentarisu: pa eto smeta nekom sigurno...ne znam kome bi smetalo... :roll: , nek' kaze smeta mi, ja cu skoliniti klupu (jes aha, dosao si do zakljucka da smeta,pa sto je nesklonis)...e sad cete me pitati...a sto mu tada nisi rekla... :-? Sta bi se promjenilo? Napravila bi samo gore, jer to nije covjek s kojim bi se moglo razgovarati...i poslije eko policije i saznanja da nekome smeta...nije se udostojio pomaknuti klupu sa druge strane zgrade gdje nema prozora...al jok...viri ti nekome u kuhinju i u halu...i pravi se kreten...i govori kako prije rata toga nije bilo...niko se nije bunio...ja sam papak iz hadzica i ja se nebi trebala buniti prijeratnom sarajliji...iako u hadzicima niko nema ovakih problema...odmah se dovede pred tablu na kojoj su napisana pravila kucnog reda i discipline... neodmici dok ne naucis napamet...
izgleda da ti ne gine diverzija motornim uljem ;-) :mrgreen: :dance:
Sunrise00

#87 Re: Komsije

Post by Sunrise00 »

Rekvijem od Mozarta, pojacaj najvise sto mozes :D :D
Post Reply