Komšije!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Lubenica

#1 Komšije!!

Post by Lubenica »

Pozdrav
imam jedan problem,gubim zivce vec danima...

ovako,komsije mi u mene (stan odmah do ) vec 5-6 dana od jutra do mraka pustaju muziku, i to tako glasno da se cuje i u stubistu zgrade (ja sam na II spratu, a muzika se cuje i na prizemlju) i u mom citavom stanu, imam ispit slijedece sedmice,i fakat se moram koncentrirati da ucim, no ne mogu kad citavo vrijeme slusam brushalter, i aspirin,apaurin il koji vec klinac Mad ž
pokusala sam ljudski to rijesiti, no niko ne otvara vrata kad pozvonim

Ne znam smijem li im zovnuti policiju preko dana, navece smanje tako da ne cuje citava zgrada al u p.m. ja ih cujem, ujutro me to budi, navece hmm uspavljuje Mad
sta da radim? vec ludim lagano. razmisljala sam i da zapocnem rat tipa ''ko moze glasnije pustati muziku'' no tada bi stradala citava zgrada, a sve su neki penzioneri pa mi ih zao. :-?
pitt

Post by pitt »

bilo bi dobro da imate pravilnik za sve stanare koji ogranicava buku :?
d2

Post by d2 »

zovi policiju, za to sto oni rade je 400 km kazna

ako neces to onda kupi cepove za usi, najjeftiniji su u conradu kod robota u hrasnom, 2.5 ili 5 km (nisam sad siguran) - 10 komada. nakon tih cepova ne cujes ni hidraulicnu busilicu u stanu pored (jutros probao, lola zadnjih dana redovno renovira stan od pola 9).

koliko znam postoji pravilnik u zgradi (donesen na nivou kantona) u kojem pise da je buka dozvoljena od 8 do 17 i od 19 do 22, u periodima izmedju toga im mozes zvati muriju.
Lubenica

Post by Lubenica »

pitt wrote:bilo bi dobro da imate pravilnik za sve stanare koji ogranicava buku :?
ma koji crni pravilnik za njih to ne vrijedi, nemaju nikakvog postovanja ni prema kome (ima primjera sa starijim komsijama, odbruse im uredno,nikoga ne pozdravljaju u zgradi, itd. sto je meni neka osnovna kultura, ne znam pola tih ljudi ali znam da stanujemo u istoj zgradi i zbog toga ih pozdravljam).
Ne znam jesam li napisala prije, u pitanju je par djevojaka-studentica,s tim da imaju i sire drustvo,po potrebi...
Docepalo se asfalta, pa udri... :x Ne zelim nikog da podcjenjujem,i ja sam studentica iz drugog grada, ali mi ne pada na pamet da terorisem ljude i dokazujem kako sam ,jer studiram to-i-to, najpametnija na svijetu, te da imam pravo da dernecim 24/7 zato jer sam mlada (odgovor od strane tih djevojaka jednom komsiji,kad ih je zamolio da se malo smire,nekad ljetos). Znam i ja napraviti dernek, ali upozorim komsije, i ne radim to svake sedmice. Niti pustam muziku preko praga bola samo iz gusta...to mi nije jasno...po citav dan...muzika je toliko glasna da je i ja cujem i jasno razaznajem rijeci pjesama ( to sto mi nemaju veze sa zdravim razumom je druga prica), pa kako li je onda njima?

Evo sad se malo smirila situacija, pricala sam sa sestrom i skoro sam vristala da cu zvati policiju ako se ne smire, mozda su me i cule :roll:
Miki123

Post by Miki123 »

Lubenica wrote:
pitt wrote:bilo bi dobro da imate pravilnik za sve stanare koji ogranicava buku :?

Evo sad se malo smirila situacija, pricala sam sa sestrom i skoro sam vristala da cu zvati policiju ako se ne smire, mozda su me i cule :roll:
Partibrejker :P :D
Last edited by Miki123 on 07/02/2008 22:54, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Lubenica wrote:
ma koji crni pravilnik za njih to ne vrijedi, nemaju nikakvog postovanja ni prema kome (ima primjera sa starijim komsijama, odbruse im uredno,nikoga ne pozdravljaju u zgradi, itd. sto je meni neka osnovna kultura, ne znam pola tih ljudi ali znam da stanujemo u istoj zgradi i zbog toga ih pozdravljam).
Ne znam jesam li napisala prije, u pitanju je par djevojaka-studentica,s tim da imaju i sire drustvo,po potrebi...
Docepalo se asfalta, pa udri... :x Ne zelim nikog da podcjenjujem,i ja sam studentica iz drugog grada, ali mi ne pada na pamet da terorisem ljude i dokazujem kako sam ,jer studiram to-i-to, najpametnija na svijetu, te da imam pravo da dernecim 24/7 zato jer sam mlada (odgovor od strane tih djevojaka jednom komsiji,kad ih je zamolio da se malo smire,nekad ljetos). Znam i ja napraviti dernek, ali upozorim komsije, i ne radim to svake sedmice. Niti pustam muziku preko praga bola samo iz gusta...to mi nije jasno...po citav dan...muzika je toliko glasna da je i ja cujem i jasno razaznajem rijeci pjesama ( to sto mi nemaju veze sa zdravim razumom je druga prica), pa kako li je onda njima?

ma shvatam ja da to nista kod nas ne funkcionise kao kod normalnog svijeta al eto. :roll:
kijameta

Post by kijameta »

Ako ih ne mozes pobijediti,pridruzi im se. :D :D :D
Lubenica

Post by Lubenica »

koja cudna koincidencija! maloprije sam se cula s prijateljicom i ona mi je to isto rekla-ako ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se. ovo mora da je neki znak...odoh ja u provod :D
frakson

Post by frakson »

kijameta wrote:Ako ih ne mozes pobijediti,pridruzi im se. :D :D :D
:lol: :D :lol: :lol:

postoji kucni red bar se tako nekada zvao,e sad ako su neki livadari koji su se sljegli u carsiju pod hitno moraju nazad medu jelike,nisu krivi ali se nznaju ponasat nista neobicno - murija - zovi ih stalno jedno 5-8 puta dok im ne dodije dolazit i vdit ces derneka (isprobano)

ako su carsiski papci onda neidi napuseni su Image
zmogi

Post by zmogi »

Krenimo redom:

Mozda su na pocetku derneka pomrli pa muzika pici non-stop a ti kontas nece da ti otvore.Kazes da smanje po noci, ali mozda se to tebi cini. Ako ovih dana pocne da smrdi iz stana, sjekiru u ruku i razvali vrata.

Mozda se snima neki drugi dio 'Ivkove slave' pa nemoj smetati neka ljudi snime, mozda te zovnu na premijeru. :D

A, uostalom sta ces na internetu, idi uci, kakav internet, ispit se bilizi, vidi ti nje, jos pet minuta pa se zalijepi za tu knjigu, ko hoce da uci nista mu ne smije smetati, kako su 7 brace Tanovica iz Gacka u stali ucili, eno ih svi doktori ili profesori, a tebi smeta muzika! cccccccccccccccccccc

sala, ovo bi bio komentar moje mame :D

Baci im bombu npr.
Vares City

#11 Re: Komšije!!

Post by Vares City »

Lubenica wrote:Pozdrav

ovako,komsije mi u mene (stan odmah do ) vec 5-6 dana od jutra do mraka pustaju muziku, i to tako glasno da se cuje i u stubistu zgrade (ja sam na II spratu, a muzika se cuje i na prizemlju) i u mom citavom stanu, imam ispit slijedece sedmice,i fakat se moram koncentrirati da ucim, no ne mogu kad citavo vrijeme slusam brushalter, i aspirin,apaurin il koji vec klinac Mad ž

Ne znam smijem li im zovnuti policiju preko dana, navece smanje tako da ne cuje citava zgrada al u p.m. ja ih cujem, ujutro me to budi, navece hmm uspavljuje Mad

De Ti bolan uci!!!!!!

Kd jednog dana ako Bog da sve prode,...e onda po komsijama,....
sta da radim? vec ludim lagano. razmisljala sam i da zapocnem rat tipa ''ko moze glasnije pustati muziku'' no tada bi stradala citava zgrada, a sve su neki penzioneri pa mi ih zao. :-?
nikad_izvini

#12 Re: Komšije!!

Post by nikad_izvini »

Lubenica wrote:Pozdrav

Daj koordinate :roll:
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Evo i ja da prijavim komsiju :D :D :D

Kad god mu dodje policija na vrata i traze ga za nesto izadje mu stara i kaze da je u inostranstvu ... E NIJE LAZE JA SAM GA DANAS VIDIO :D :D :D :lol:
Topla voda

Post by Topla voda »

pa reci muriji da sljedeci put kazu "voda,komsija" :D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

zmogi wrote:A, uostalom sta ces na internetu, idi uci, kakav internet, ispit se bilizi, vidi ti nje, jos pet minuta pa se zalijepi za tu knjigu, ko hoce da uci nista mu ne smije smetati, kako su 7 brace Tanovica iz Gacka u stali ucili, eno ih svi doktori ili profesori, a tebi smeta muzika! cccccccccccccccccccc

sala, ovo bi bio komentar moje mame :D

komotno moze proci kao i komentar moje mame svojevremeno, kad sam i ja studirala :lol: :lol: :lol: samo bi moja jos dodala, kako je ona u studentskoj sobi ucila sa jos pet studentica, a neke su pustale muziku/radio... :-) :-) :-)
Vares City

Post by Vares City »

Eh da su tebi samo komsije problem!

De bolan prioni malo,.ebo komsije.

Imas dva nacina kako mozes uciti u svom stanu.

Prvi:
Natrpas malo vate u oba uha,...

Drugi:
Izades vani,sa curom,sa rajom,sam,...vratis se nekad u gluha doba kad se budale smire i navalis na knjigu.
Ionako se bolje prima u gluho doba,pogotovo ujutro(moje iskustvo).

Eto,.....
Vares City

Post by Vares City »

Vares City wrote:Eh da su tebi samo komsije problem!

De bolan prioni malo,.ebo komsije.

Imas dva nacina kako mozes uciti u svom stanu.

Prvi:
Natrpas malo vate u oba uha,...

Drugi:
Izades vani,sa curom,sa rajom,sam,...vratis se nekad u gluha doba kad se budale smire i navalis na knjigu.
Ionako se bolje prima u gluho doba,pogotovo ujutro(moje iskustvo).

Eto,.....
Izvini tek sad vidjeh da si "Ona" :roll:
Lubenica

Post by Lubenica »

@ Vares
ma nije meni problem prionuti, ali je problem sto par metara od mene svakodnevno neko vristi ''glavobolja od vinaaaaa''... ne znam kako im ne dosadi svaki dan to slusat :x u pm vec sam i text naucila :lol:
a sto se tice ovih nacina...istina je da se najbolje uci u gluho doba, i to najcesce i prakticiram, ali i kada hocu da se odmorim, da citam nesto i sl. ne mogu od njih. ma dobro nije tako kriticna situacija u zadnja 2 dana, smirile su se, sad sam na aspirinu otprilike 2-3 sata dnevno :-)
Prozor

Post by Prozor »

kupi im nesto od keme malovcica
pitt

Post by pitt »

campa_xxx wrote:Evo i ja da prijavim komsiju :D :D :D

Kad god mu dodje policija na vrata i traze ga za nesto izadje mu stara i kaze da je u inostranstvu ... E NIJE LAZE JA SAM GA DANAS VIDIO :D :D :D :lol:
pa sto ne kazes muriji?
A to stavljanje vate u usi i mjenjanje svojih navika radi primitivaca....ne vodi nicemu. Zato je situacija danas kakva je.
Vares City

Post by Vares City »

Lubenica wrote:@ Vares
ma nije meni problem prionuti, ali je problem sto par metara od mene svakodnevno neko vristi ''glavobolja od vinaaaaa''... ne znam kako im ne dosadi svaki dan to slusat :x u pm vec sam i text naucila :lol:
a sto se tice ovih nacina...istina je da se najbolje uci u gluho doba, i to najcesce i prakticiram, ali i kada hocu da se odmorim, da citam nesto i sl. ne mogu od njih. ma dobro nije tako kriticna situacija u zadnja 2 dana, smirile su se, sad sam na aspirinu otprilike 2-3 sata dnevno :-)
Ma nije to bona nista sta sam ja svojevremeno dozivljavao kad sam studirao.
Studentski dom u Zenici je u naselju Crkvice,ozloglaseno,pijanice kriminalci i to sve veliki kalibri.
Ma nije bitno da li je noc ili dan uvijek se neko dere,neko nekog zove.ganjaju se nozevima,u domu uvijek neko nesto slavi,muzika dere do sabaha,........

Izdrzi!!!!! :skoljka:
Vares City

Post by Vares City »

pitt wrote:

pa sto ne kazes muriji?
A to stavljanje vate u usi i mjenjanje svojih navika radi primitivaca....ne vodi nicemu. Zato je situacija danas kakva je.
Sta ce joj bolan murija?
Gori su od njenih komsija,s komsijama se bar moze pozdraviti,razgovarati,..

Nekad je murija bila zakon!!!
Lubenica

Post by Lubenica »

Vares City wrote:
pitt wrote:

pa sto ne kazes muriji?
Sta ce joj bolan murija?
Gori su od njenih komsija,s komsijama se bar moze pozdraviti,razgovarati,..

Nekad je murija bila zakon!!!
ma ne da mi se sad s policijom zaj...... tim vise sto mi se ispit blizi :roll:
nekako sam se navikla, ucim nocu, preko dana sam u nesvijesti tako da me vise nista ne tangira,mogu mi i po glavi skakat sad
a sto se tice studentskog doma u crkvicama...hehe...iz ze sam,tako da znam o cemu pricas, gore je teza kriza, a i inace crkvice (i babina rijeka,blizu su) nisu neko naselje iz snova, po pitanju droge,kriminala i tak toga, pa studentima ne treba puno poticaja za dernek do sabaha :-)
Lubenica

Post by Lubenica »

eh da...samo me nervira sto mi nisu htjele otvoriti vrata kad sam im zvonila...nisam dosla sa zoljom,nego da ih fino zamolim da malkice smanje, no dobro, i to ce proci... a osveta je jelo koje se servira hladno...malo sam nepovezana ovako rano ujutro ali eto :D
d2

Post by d2 »

evo lubenice da tebi cika D2 da borbeni komplet za komsiluk

ovdje imas razne primjenjive zvukove, ostaje ti jos samo da nabavis dobro pojacalo i jos bolje zvucnike, jest da nista nije bolje od busilice podesene na udarno busenje koja lupa po betonu ali ipak i ovo moze posluziti

http://rapidshare.com/files/91093929/komsiluk.rar.html

01-Drill.mp3
02-Party (at least 200 people).mp3
03-orgasm (klix).mp3
04-train.mp3
05-drum (played by a child).mp3
06-inhuman screams.mp3
07-walking (high heels).mp3
08-domestic squabble.mp3
09-doors banging.mp3
10-bowling.mp3
11-unhappy dog.mp3