komsije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hostapler

#1 komsije

Post by hostapler »

Imamo komsije koji u svom stanu prave galamu.
Da se razumijemo,muzika se ne pusta glasno,nemaju neke derneke,ne izvode radove u doba kada to nije dozvoljeno. Ali malo,malo galama i poviseni tonovi,psovka tu i tamo. Djeca (mala jos ne idu u skolu) im se igraju,vriste,pa placu,pa se smiju,pa opet sve u krug. Ponekad iritira.
Da li zvati policiju,ima li uopste osnova za to?
Je li do mene ili je do njih ? :D
zigson

#2 Re: komsije

Post by zigson »

Preseli se na groblje ako hos tisinu :D
vjesticanametli

#3 Re: komsije

Post by vjesticanametli »

Pa daj djeca se deru...seru i smiju.....e cuj policiju....haj ba proce to...
Cuj na groblje da se seli cccc :D :lol:
avetinja

#4 Re: komsije

Post by avetinja »

Treba uzeti u obzir da se radi o djeci, a kuća u kojoj žive mala djeca osuđena je na galamu, vrisku i plakanje. Prema tvojim informacijama, komšije su korektne, tako da nema potrebe za policijom. Možda to i nisu toliko jaki glasovi koliko je loša zvučna izolacija zgrade.
karanana

#5 Re: komsije

Post by karanana »

u kojem si naselju?
zigson

#6 Re: komsije

Post by zigson »

vjesticanametli wrote:Pa daj djeca se deru...seru i smiju.....e cuj policiju....haj ba proce to...
Cuj na groblje da se seli cccc :D :lol:
Nisam mislio na taj nacin na koji ti mislis :P :lol:
Last edited by zigson on 31/03/2016 22:47, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7 Re: komsije

Post by _BataZiv_0809 »

Imam isti problem. Djeca iznad divljaju, skacu, trce sa cukom, cak znaju i kosarkaskom loptom o pod. :run:
hostapler

#8 Re: komsije

Post by hostapler »

karanana wrote:u kojem si naselju?
Dobrinja V
hostapler

#9 Re: komsije

Post by hostapler »

avetinja wrote:Treba uzeti u obzir da se radi o djeci, a kuća u kojoj žive mala djeca osuđena je na galamu, vrisku i plakanje. Prema tvojim informacijama, komšije su korektne, tako da nema potrebe za policijom. Možda to i nisu toliko jaki glasovi koliko je loša zvučna izolacija zgrade.
Ok djeca,vriste,placu,svađaju se,nesto im nije po volji,pa vriska galama,ne slusaju,ne moze im se dogovoriti,mali su,ali nekada i roditelji vrisnu,zagalame...ne znam...umoran s posla a onda to nekada dodje u taj momenat,pa smeta :roll:
Ali kazem,nema derneka,nema glasne muzike,naravno djeca su mala,logicno je spavaju na vrijeme...
karanana

#10 Re: komsije

Post by karanana »

hostapler wrote:
karanana wrote:u kojem si naselju?
Dobrinja V
aha. dakle, ocigledno je da toga ima svugdje. mislim da je to relativno normalno. kao dijete si vjerovatno slican bio, odnosno tvoja djeca su ili ce biti slicna.
shiny

#11 Re: komsije

Post by shiny »

Pa ako zovneš policiju, oni će svakako doći, jer moraju po pozivu. Ali nećeš ništa postići. Djeca su djeca. Možda da ih onako jaranski, komšijski zamoliš da budu tiši. Mada razumijem kako je, ne znam ovi iznad mene u čemu hodaju, ali toliko lupaju da kad bih imala seizmološku stanicu u kući, očitavala bi rihtera i rihtera. Htjela sam im nešto reći, ali nekako su tako fini i dragi ljudi da ne mogu. Pa trpim...
walter kurtz

#12 Re: komsije

Post by walter kurtz »

Ubij jednog clana familije miran si barem godinu :zoka:
House

#13 Re: komsije

Post by House »

Image
krater

#14 Re: komsije

Post by krater »

walter kurtz wrote:Ubij jednog clana familije miran si barem godinu :zoka:
:mrgreen:
mO k3

#15 Re: komsije

Post by mO k3 »

Iznad mene živi jedna moldavka Asta joj ime napravila je Tuning oko sebe , ima ima troje djece jedno živi kod nje , dijete je mirno i nečujes ga ,ali zato nju od 2 sahatA noću kada joj je frajer tu , krevet lupa li lupa od zidove

Da joj policiju zovem :mrgreen:
evilbaby

#16 Re: komsije

Post by evilbaby »

hostapler wrote:
avetinja wrote:Treba uzeti u obzir da se radi o djeci, a kuća u kojoj žive mala djeca osuđena je na galamu, vrisku i plakanje. Prema tvojim informacijama, komšije su korektne, tako da nema potrebe za policijom. Možda to i nisu toliko jaki glasovi koliko je loša zvučna izolacija zgrade.
Ok djeca,vriste,placu,svađaju se,nesto im nije po volji,pa vriska galama,ne slusaju,ne moze im se dogovoriti,mali su,ali nekada i roditelji vrisnu,zagalame...ne znam...umoran s posla a onda to nekada dodje u taj momenat,pa smeta :roll:
Ali kazem,nema derneka,nema glasne muzike,naravno djeca su mala,logicno je spavaju na vrijeme...
simptomi upucuju na sasvim normalnu porodicu i losu zvucnu izolaciju
mali_balon

#17 Re: komsije

Post by mali_balon »

Frajer opisa jednu prosjecnu porodicu sa djecom i problem..u pm...vazda je bilo toga po zgradama i bit ce...odseli se.
Neko vazda pravi snicle, vazda neko slusa muziku, djeca se deru roditelji histerisu...tako je....nismo sami..prodaj stan kupi kucu i zemlju nekoj vukojebini i imat ces tisinu i mir...
I inad mene komsija neak dhisterise kontma pobi sve....djeca skaocu trese se plafon cekam da pukne....ali jebi ga nije to stalno prodje...nekad i ja pravim snicle i busim zidove i histerisem....
shiny

#18 Re: komsije

Post by shiny »

mO k3 wrote:Iznad mene živi jedna moldavka Asta joj ime napravila je Tuning oko sebe , ima ima troje djece jedno živi kod nje , dijete je mirno i nečujes ga ,ali zato nju od 2 sahatA noću kada joj je frajer tu , krevet lupa li lupa od zidove

Razmišljaj šire, život na zemlji valja produžiti :D
avetinja

#19 Re: komsije

Post by avetinja »

hostapler wrote:
Ništa neobično za jednu porodicu sa članovima njihovih godina. Jedan forumaš ti je već rekao da ih možeš jaranski zamoliti da budu tiši, mada mislim da to neće riješiti problem. Strpi se, imaj razumijevanja, ili izdegeneči i roditelje i djecu, da ti ne bude krivo kada ti remete mir.
mO k3

#20 Re: komsije

Post by mO k3 »

shiny wrote:
mO k3 wrote:Iznad mene živi jedna moldavka Asta joj ime napravila je Tuning oko sebe , ima ima troje djece jedno živi kod nje , dijete je mirno i nečujes ga ,ali zato nju od 2 sahatA noću kada joj je frajer tu , krevet lupa li lupa od zidove

Razmišljaj šire, život na zemlji valja produžiti :D
Iskreno meni i ne smeta ...
Samprotivsviju

#21 Re: komsije

Post by Samprotivsviju »

https://youtu.be/hrHm3p5XcX8
radiša

#22 Re: komsije

Post by radiša »

baci im suzavac kroz balkon kad krenu da mahnitaju.
bumerangss

#23 Re: komsije

Post by bumerangss »

Ja te dobro razumijem jer prezivljavam istu nocnu moru... sve je dobro dok malecna ne uzme mamine štikle, e tad je pravo ubijanje u mozak :-)

nema ti druge nego da trpiš ili seliš u kucu ili stan na zadnjem katu pa da je bukvalno samo Bog iznad tebe i to je opcija o kojoj ja razmišljam... samo mi fali žirant za stambeni kredit pa ako ima neki dobrovoljac nek mi se javi :D
Nepass

#24 Re: komsije

Post by Nepass »

Najgore ova sadasnja djeca ne izlaze napolje, to u stanu fudbala igra.
Dodje mi da sklepam dvoje-troje pa da od dnevnog napravim salu za skvos i vratim komsiji za svu ovu galamu njegove djece
__Phoenix__

#25 Re: komsije

Post by __Phoenix__ »

A bila tišina na selu, ponekad pijevac kukuriče, cuko zalaje, šargija zasvira, sad po stanovima užas, galama...
Post Reply