Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#326 Re: Komsija i ja!

Post by plain vanilla »

hamza_sa wrote:
Zlata M. wrote:@Hamza, kako si danas ? :)
Nazalost isto.

Mozda sam i malo nervozniji kako se blizi ponedjeljak. Uhvatila me je trema, ne znam kako ce se sve ovo zavrsiti.
Pa u svakom slucaju moras se opustiti i biti zadovoljan zasad postignutim. Od ocajnika koji si je zelio oduzeti zivot, postao si covjek koji rjesava svoj problem i ima podrsku dosta ljudi.
Zlata M.

#327 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

hamza_sa wrote:
Nazalost isto.

Mozda sam i malo nervozniji kako se blizi ponedjeljak. Uhvatila me je trema, ne znam kako ce se sve ovo zavrsiti.
... bice dobro. :)
Znam da ti nije do toga, ali moram ti reci bas danas : sta god se desava, za tvoje je dobro i u tvoju korist. Ti nisi tvoj stan, @Hamza.
Prije, recimo, godinu - dvije, nisi imao pojma sta ce biti danas. Tako ni danas ne znas sta ce biti sutra. A to sutra je mozda prelijepo ( ... ma sigurno je prelijepo, aBd :) ) i nemoj mu se opirati jer ces ga, po svemu sudeci, moci dozivjeti upravo kroz rastanak sa tim za sta si trenutno vezan.

Mislimo na tebe. :)
Dioda

#328 Re: Komsija i ja!

Post by Dioda »

hamza_sa wrote:
Nazalost isto.

Samo se ne sekiraj @hamza, sve ce aBd biti ok :)
babyline wrote:zavrsice se dobro.... strpljen spasen.... zapamti rjesenja ima. sretno :-D
:thumbup:
tekma

#329 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

Dobronamjerni su savjeti mnogih forumasica i forumasa, cak sta vise uporedio bi ih sa djelima Majke Tereze, ali svima nam je poznato da to na nasim prostorima ne uspijeva.
Svi ste se u vasoj briznosti skoncentrisali na Hamzu.
Pa nije valjda da je samo Hamza pogodjen sa terorisanjem ton narkomanskog manijaka, sta je sa drugim stanarima i nijhovim porodicama ?
Stanovi pod stanarskim vlasnistvom mora da imaju i "Stanarski Savjet", valjda se to tako kod vas zove.
Dakle u interesu je tog Savjeta da se nadje jedno adekvatno i prihvatljivo rjesenje za sve ugrozene, ne samo za Hamzu.Savjeti mnogih forumasa idu u prazno.
Dakle "Kucni" ili "Stanarski Savjet" ima sve moguce opcije rjesenja i niko drugih sem njih nemoze Hamzi pomoci, koliko god vi bili dobronamjerni.
To sto vi cinite je nista drugo sem moralna podska kroz napisano, a vidno je iz dana u dan da Hamza od toga nema nikakve koristi, nista mu ne pomaze.
Dakle, "Stanarski Savjet" i advokat, kod njih lezi rjesenje cijele zavrzlame.
Pasiflora

#330 Re: Komsija i ja!

Post by Pasiflora »

Dobro ba @tekma, sto si naporan. Naravno da ima puno slicnih ili (nedaj Boze) gorih slucajeva, ali hajde sada da se pomogne Hamzi - valjda je to najprece...
Ostalima ne mozemo pomoci jer: neznamo za njih, nemamo mehanizam i sl, a ovdje imamo covjeka kojem se moze pomoci - kao sto vidis javili su mu se ljudi za smjestaj, za pravnu pomoc i sa ogromnom podrskom - pa ce ABD vrlo brzo sve biti ok.
@Hamza javi se sutra cim se vratis sa sastanka i kako god da bude nemoj se sekirati - ima nas dosta ovdje - nesto cemo smisliti. Sretno :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#331 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

hamza_sa wrote:
Nazalost isto.

Ako si u kontaktu sa @nokia6170, nema potrebe da imaš tremu i bilo kakvu nervozu, povjeriš se advokatu šta bi ti htio, a on zna kako da se to ostvari i on će da priča u tvoje ime.

Trema se suzbija ciničnim (potcjenjujućim) stavom prema ''izvoru'' treme.
Kao kada si bio u rovu, pa te nije briga što pijuću meci ko pilići jer si spoznao da onaj metak koji će tebe pogoditi, gluho bilo, nema zvuka, ne čuješ ga, jer je ispaljeno zrno brže od zvuka i čuješ samo one metke koji profuraju iznad tebe.
TheMule

#332 Re: Komsija i ja!

Post by TheMule »

Mislim da je selidba iz stana potpuno pogresno rjesenje. Pa zasto da se dobri ljudi povijaju i bjeze od kriminalaca?
hamza_sa

#333 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

PipiDugaDevetka wrote:
hamza_sa wrote:
Nazalost isto.

Ako si u kontaktu sa @nokia6170, nema potrebe da imaš tremu i bilo kakvu nervozu, povjeriš se advokatu šta bi ti htio, a on zna kako da se to ostvari i on će da priča u tvoje ime.
Nazalost Nokia mi se jos nije javio, poslao sam mu poruku.
hamza_sa

#334 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

TheMule wrote:Mislim da je selidba iz stana potpuno pogresno rjesenje. Pa zasto da se dobri ljudi povijaju i bjeze od kriminalaca?
Prijatelju, slazem se sa tobom, ali bih volio da si sada ovdje da vidis, tj. osjetis sta se sve ovog momenta desava iznad mene. Kao da se gadjaju ormarima i kao da mi slonovi skacu iznad glave.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#335 Re: Komsija i ja!

hamza_sa wrote:
TheMule wrote:Mislim da je selidba iz stana potpuno pogresno rjesenje. Pa zasto da se dobri ljudi povijaju i bjeze od kriminalaca?
Prijatelju, slazem se sa tobom, ali bih volio da si sada ovdje da vidis, tj. osjetis sta se sve ovog momenta desava iznad mene. Kao da se gadjaju ormarima i kao da mi slonovi skacu iznad glave.
To više nije slučajno, nego namjerno jer znaju da tebi i porodici smeta to ''gruhanje'', verglanje motocikla na balkonu,...

Javiće se @nokia6170, možda je otišao u šetnju sa porodicom ili u goste nekome, pa naveče će se javiti,...
hamza_sa

#336 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

PipiDugaDevetka wrote:
hamza_sa wrote:
To više nije slučajno, nego namjerno jer znaju da tebi i porodici smeta to ''gruhanje'',
Vjeruj mi da sam i ja istog misljenja.
PipiDugaDevetka

#337 Re: Komsija i ja!

hamza_sa wrote: Vjeruj mi da sam i ja istog misljenja.
Izdrži @Hamza_sa, i ja imam komšiju koji je zaslužio (pod stare dane) nož u vrat, ali ipak, bijem bitku putem pisanja žalbi i molbi, a pozvan sam i na sud zbog neplaćanja naknade za održavanje.

Osam godina tako. Ne bih sada detaljisao u vezi sa svojim slučajem, uglavnom, ni jednog momenta nisam bio za nasilno rješenje tipa, ''nož, vrat, dženaza'', nego samo sabur sa žalbama, molbama,...itd.

Javila mi se jedna forumašica koja mi besplatno daje pravne savjete u vezi sa mojim problemom. Ne bih da je imenujem.
Sarayman

#338 Re: Komsija i ja!

Post by Sarayman »

Evo i ja citam sve otpocetka i probao sam par puta poceti nesto pisati, ali nista pametno da smislim. Vjerujem da se prasina vec pocela dizati oko svega, a tek ce da se digne. Strpi se jos malo jer sada vrijeme radi za tebe, a protiv tog stvora kojeg ne mogu nazvati covjekom. Izdrzi jos koji dan ako ikako mozes!
vazi

#339 Re: Komsija i ja!

Post by vazi »

@Hamza, uopste nije vazno je li slucajno ili namjerno, zanemari to...Pokusaj tretirati samo cinjenice: Prave buku i ometaju te...Umorni ste i ti i porodica...Sutra akBd imas sastanak, nadaj se dobru, al' ne previse, znas da to sporo ide i d ane moze preko noci uprkos najboljoj volji (dobro misli dobro ce ti i Bog dati, poveze se pozitivna energija..)

sta god bude na sastanku mozda bi valajalo bar hevtu negdje malo otici, odmoriti se radi efikasnijeg djelovanja poslje.

prije nego odes na sastanak...ja sam nesto mislila, sta velis o montaznim kucama? nije skupo a cini se bas kvalitetno

http://www.intal-milici.com/files/cjenovnik-rs-bih.pdf

Tip kuće Površina u m2 Cijena u KM* Cijena u EUR**
1. S – 01 49.32 20.960,00 9.160,00
2. S – 02 55.46 23.570,00 10.300,00
3. S – 03 61.65 26.200,00 11.450,00
4. S – 04 79.26 32.890,00 14.373,00
5. S – 05 84.49 35.060,00 15.320,00
6. S – 06 100.84 39.220,00 17.140,00
7. S – 07 116.68 46.110,00 20.150,00

Neka ti daju plac, pa i koju paru a mozda bi se moglo i nesto skupiti...

u svakom slucaju drzi se, uz tebe smo.

To je samo jedan ruzan period u zivotu, bice rijesenje i to ce proci i jednom biti jucer...Gledaj malecku i pokusaj za nju biti nasmijan i raspolozen koliko toliko :thumbup:
todd_smith

#340 Re: Komsija i ja!

Post by todd_smith »

Ne, izvinite ali ne kontam zasto se predlaze druga opcija tj. da se preseli covjek?

To ne bi trebalo dolaziti u obzir, apsolutno je apsurdno predloziti to. To je njegov stan nije nista skrivio tako da nema potrebe da se rijesenje problema tu trazi.

Znam da je lakse reci, nego uraditi, i nije moje da bezveze komentarisem, ali jedino moguce rijesenje je da se nesto uradi sa "komsijom".
tekma

#341 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

todd_smith wrote:Ne, izvinite ali ne kontam zasto se predlaze druga opcija tj. da se preseli covjek?

To ne bi trebalo dolaziti u obzir, apsolutno je apsurdno predloziti to. To je njegov stan nije nista skrivio tako da nema potrebe da se rijesenje problema tu trazi.

Znam da je lakse reci, nego uraditi, i nije moje da bezveze komentarisem, ali jedino moguce rijesenje je da se nesto uradi sa "komsijom".
Napokon jedan trezven i sasvim adekvatan predlog, pozivati se na pomoc uzvisenog, mismo Hamza uz tebe, kao i jedan pametnjakovic mu cak za par dana nudi smjestaj, pa nije Hamza cerga, da se seli iz jednog mjesta u drugo.
U prvom mom postu sam haman predlozio upravo ovo sto i todd_smith predlaze, uhvati ti se u kostac sa manijakom, policija, pravnici a povrh toga i ostali stanari koji su sikanirani od tog manijaka.
Niko me ne moze u to uvjeriti da to navedeni nisu u mogucnosti.
Savjeti i parole mnogih forumasa su cista sprdnja i parole za malu djecu....drz se Hamza, nedaj se Hamza, mi smo uz tebe, ima nas puno, a covjeku kako on pak navodi iz sata u sat puca glava...kakva naivnost.
Savjetujete covjeku da se seli iz svog stana, ponovo vas pitam---sta ce biti sa sledecim koji dodje u Hamzin stan.
Pa nije valjda taj narkomanski manijak Boziji poslanik da mu niko nista ne smije.
Deder malo pametnije promislite nego da iz posta u post sve vise cmizdrite.
zelenashica

#342 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

tekma wrote:
todd_smith wrote:Ne, izvinite ali ne kontam zasto se predlaze druga opcija tj. da se preseli covjek?

Napokon jedan trezven i sasvim adekvatan predlog, pozivati se na pomoc uzvisenog, mismo Hamza uz tebe, kao i jedan pametnjakovic mu cak za par dana nudi smjestaj, pa nije Hamza cerga, da se seli iz jednog mjesta u drugo.
U prvom mom postu sam haman predlozio upravo ovo sto i todd_smith predlaze, uhvati ti se u kostac sa manijakom, policija, pravnici a povrh toga i ostali stanari koji su sikanirani od tog manijaka.
Savjeti i parole mnogih forumasa su cista sprdnja i parole za malu djecu....drz se Hamza, nedaj se Hamza, mi smo uz tebe, ima nas puno, a covjeku kako on pak navodi iz sata u sat puca glava...kakva naivnost.
Savjetujete covjeku da se seli iz svog stana, ponovo vas pitam---sta ce biti sa sledecim koji dodje u Hamzin stan.
Pa nije valjda taj narkomanski manijak Boziji poslanik da mu niko nista ne smije.
Ti si komsija pobrkao lončiće...forumaš koji je predlozio smjestaj nije negirao opciju borbe za stan.Isti prijedlog je dosao kao olakšavanje borbi jer Hamza na žalost psihički nije spreman da se bori i zivi na metar od komšije....
I molim te da kako ti nazva"naše šprdnje" i ne čitaš...tebi nisu upućene i ne znaš im značaj.
hamza_sa

#343 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

zelenashica wrote:
tekma wrote:

Ti si komsija pobrkao lončiće...forumaš koji je predlozio smjestaj nije negirao opciju borbe za stan.Isti prijedlog je dosao kao olakšavanje borbi jer Hamza na žalost psihički nije spreman da se bori i zivi na metar od komšije....
I molim te da kako ti nazva"naše šprdnje" i ne čitaš...tebi nisu upućene i ne znaš im značaj.
Molim vas da ovo sto se desava u vezi mene ne bude tema ovakvih rasprava. Molim vas!!

Svaciji savjet i prijedlog razmatram sa punim razumijevanjem, ali ne dozvolite da vas to dovodi u ovakvu situaciju. Nema potrebe za tim.

Prijedlozi i savjeti su razliciti, shodno tome kako ko posmatra slucaj u kojem se nalazim i ne vidim razlog da sada to bude nesto oko cega bi se prepirali.

Molim vas!!
tekma

#344 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

zelenashica wrote: Ti si komsija pobrkao lončiće...forumaš koji je predlozio smjestaj nije negirao opciju borbe za stan.Isti prijedlog je dosao kao olakšavanje borbi jer Hamza na žalost psihički nije spreman da se bori i zivi na metar od komšije....
Fala bogu da sam pobrkao loncice komsinice, nista od vasih savjeta i placa nece biti.
Ako niko drugi onda pak ti mora da znas i znas sigurno da se takvi slucajevi ne rjesavaju na principu
Majke Tereze.
Za takve slucajeve, imamo policiju, pravnike, socijalne radnike i kucni savjet a za Hamzu psihologe.
Vi to sve odbijate i negirate jos uz tvrdnju da vi ne zivite u Njemackom sistemu nego da u bosni satovi
kucaju i odbrajaju vrijeme drugacije.
Kako god vi taj problem posmatrali, za mene je to vise nego nerazumno da se sa oficijelne strane niko ne javlja,
neko ko je nadlezan pomoci, da vidimo sta ce biti sa vasim parolama.
tekma

#345 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

hamza_sa wrote:
Molim vas da ovo sto se desava u vezi mene ne bude tema ovakvih rasprava. Molim vas!!

Svaciji savjet i prijedlog razmatram sa punim razumijevanjem, ali ne dozvolite da vas to dovodi u ovakvu situaciju. Nema potrebe za tim.

Prijedlozi i savjeti su razliciti, shodno tome kako ko posmatra slucaj u kojem se nalazim i ne vidim razlog da sada to bude nesto oko cega bi se prepirali.

Molim vas!!
Vrlo postovani Hamza...
mislim da nema bojaznosti da bi se forumasi posvadjali sem da bi se mimoisli u nasim misljenjima, uostalom, nismo li na jednoj udaljenosti, vitrtuelni vid diskusije, a da se cak niko ni sa kime i ne poznaje.
Ja si nemogu zamisliti sa bilo kime doci u zavadju iz razloga razlicitog misljenja.
Za tebe bi morao biti prioritet izaci iz te teske situacije, a forumasi ce si naci i druge slicne slucajeve gdje ce svoja razlicita misljenja unakrstiti.
Nista se ti za to ne sekiraj, tebi puno srece u rjesenju tvog belaja.
hamza_sa

#346 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Evo dodje i ponedjeljak. Jos kojih par sati i idem pogledati istini u oci.

U kakvom sam stanju, mislim da cu tesko zaspati. Barem jedan sat.

Evo, sjedeci ovako pred racunarom, razmisljam o svima vama. Ljudima koje ne poznajem, ali ljudima koji su pruzili toliko dobrote i volje da pomognu, da to niko rijecima ne moze opisati.

Hvala vam!

U zivotu sam prozivio mnogo toga. Iskren da budem, sve je bilo vezano uz agresiju, kao i posljedicu iste.

Kao sto sam napisao u uvodnom postu za vrijeme agresije sam ranjavan 5 puta. Prvi put sam ranjen i prije nego sto je pocela agresija 01.02.1992. godine, na Han Pijesku otimajuci oruzje iz cetnickih magacina. Nazalost to mi danas ne priznaju kao ranjavanje, mada imam sve dokaze.

Poslije toga su slijedila i druga ranjavanja, jedno za drugim.

28.05.1992. godine lakse ranjavanje, pa odmah zatim 27.06.1992. godine veoma tesko (neko je vec postavio post o tom ranjavanju kako sam ga dozivio i kasnije opisao). Uz njega me veze jedna scena sa doktorom koji mi je nakon silnih operacija i budjenja iz kome rekao izmedju ostalog da postoji velika mogucnost da necu imati djece. Ja sam ga upitao kakve su mi sanse da se opravim. Govorio mi je da cu da se brzo oporavim, ali eto njega brine to sto se tice djece itd.

Gledao sam ga ocima momcica od 19 godina i hinjski se smijuljio, jedva cekajuci povratak u borbu, smatrajuci da to sto govori u vezi djece je sada najmanje bitno.

Medjutim, ozenivsi se 1994. godine, njegove su se slutnje ostvarile. Dugo godina nisam mogao imati djece, tacnije sve do 2005. godine, kada sam dobio kcerkicu.

U medjuvremenu, mislim na period agresije, poginuo mi je otac kao pripadnik ARBiH.

Nazalost, prosle godine u maju supruga mi je tesko obolila. Imala je tromb-emboli pluca i manji srcani udar (ima 37 godina). Jadnica, provela je 21 dan u intezivnoj njezi, gdje su se doktori borili da je odrze u zivotu. Poslije toga oporavak, koji uzgred receno traje i dan danas.

Na kraju kada smo docekali i mi da se eto skrasimo i imamo koliko toliko normalan zivot, zadesilo me je ovo o cemu ovdje razgovaramo i pokusavamo naci rjesenje.

Samo da kazem, da stan nisam dobio cjelokupan, nego jedan dio, dok drugi dio otplacujem na 60 rata.

E, zasto sam sve ovo napisao?!

Bio je jedan dio prijedloga da problem rijesiti silom i ostankom u stanu.

Ja sam jos uvijek normalan covjek i kao takav pisem ovo sto pisem.

Koliko god moja situacija u vezi ovog stana, tj. problema koje imam sa komsijom, bila delikatna, ja je ne zelim rjesavati silom.

Mislim da nisam kukavica, ali situacija je onakva kakva jeste. Ja imam problem sa nekim ko nema skrupula u zivotu. Tu osobu ne interesuje nista. Ni pravo ni pravda. Ni zakon ni policija.

Sa druge strane, ja sam covjek koji ne zeli probleme u zivotu kojih ima ionako previse.

Budimo iskreni. Ja mogu sada napraviti zestoki belaj tom komsiji. Mozda da ga cak smirim par dana. A, sta onda? Ko ce zastiti moje dijete i suprugu? Na kraju krajeva i mene?

Procitajte samo na ovom forumu crnu hroniku, pa pogledajte koliko se ubistava, pucnjava, bacanja bombi i slicno desi iz objesti. A, njegovo drustvo su upravo ljudi za koje ja smatram da im to ne bi predstavljalo problem uciniti.

Vjerujete, kada sam prije par dana zvao policiju tom komsiji, i kada je ova otisla, iz stana komsije se je culo:" Nek jos samo jednom zovne policiju, je*acu mu majku!". Supruga mi je ujutro rekla da se je dobro prepala njegove reakcije. Pomisljala je na svasta, pa cak da nam jednu noc, onako iz ceifa ace bombu na balkon.

A, sta tek da kazem o svakodnevnom izlasku i ulasku u haustor, okrecuci se oko sebe?!?
zlatiborka

#347 Re: Komsija i ja!

Post by zlatiborka »

hamza_sa wrote:Evo dodje i ponedjeljak. Jos kojih par sati i idem pogledati istini u oci.

Evo, sjedeci ovako pred racunarom, razmisljam o svima vama. Ljudima koje ne poznajem, ali ljudima koji su pruzili toliko dobrote i volje da pomognu, da to niko rijecima ne moze opisati.

Hvala vam!

U zivotu sam prozivio mnogo toga. Iskren da budem, sve je bilo vezano uz agresiju, kao i posljedicu iste.

Kao sto sam napisao u uvodnom postu za vrijeme agresije sam ranjavan 5 puta. Prvi put sam ranjen i prije nego sto je pocela agresija 01.02.1992. godine, na Han Pijesku otimajuci oruzje iz cetnickih magacina. Nazalost to mi danas ne priznaju kao ranjavanje, mada imam sve dokaze.

28.05.1992. godine lakse ranjavanje, pa odmah zatim 27.06.1992. godine veoma tesko (neko je vec postavio post o tom ranjavanju kako sam ga dozivio i kasnije opisao). Uz njega me veze jedna scena sa doktorom koji mi je nakon silnih operacija i budjenja iz kome rekao izmedju ostalog da postoji velika mogucnost da necu imati djece. Ja sam ga upitao kakve su mi sanse da se opravim. Govorio mi je da cu da se brzo oporavim, ali eto njega brine to sto se tice djece itd.

Gledao sam ga ocima momcica od 19 godina i hinjski se smijuljio, jedva cekajuci povratak u borbu, smatrajuci da to sto govori u vezi djece je sada najmanje bitno.

Medjutim, ozenivsi se 1994. godine, njegove su se slutnje ostvarile. Dugo godina nisam mogao imati djece, tacnije sve do 2005. godine, kada sam dobio kcerkicu.

U medjuvremenu, mislim na period agresije, poginuo mi je otac kao pripadnik ARBiH.

Nazalost, prosle godine u maju supruga mi je tesko obolila. Imala je tromb-emboli pluca i manji srcani udar (ima 37 godina). Jadnica, provela je 21 dan u intezivnoj njezi, gdje su se doktori borili da je odrze u zivotu. Poslije toga oporavak, koji uzgred receno traje i dan danas.

Na kraju kada smo docekali i mi da se eto skrasimo i imamo koliko toliko normalan zivot, zadesilo me je ovo o cemu ovdje razgovaramo i pokusavamo naci rjesenje.

Samo da kazem, da stan nisam dobio cjelokupan, nego jedan dio, dok drugi dio otplacujem na 60 rata.

Koliko god moja situacija u vezi ovog stana, tj. problema koje imam sa komsijom, bila delikatna, ja je ne zelim rjesavati silom.

Mislim da nisam kukavica, ali situacija je onakva kakva jeste. Ja imam problem sa nekim ko nema skrupula u zivotu. Tu osobu ne interesuje nista. Ni pravo ni pravda. Ni zakon ni policija.

Sa druge strane, ja sam covjek koji ne zeli probleme u zivotu kojih ima ionako previse.

Budimo iskreni. Ja mogu sada napraviti zestoki belaj tom komsiji. Mozda da ga cak smirim par dana. A, sta onda? Ko ce zastiti moje dijete i suprugu? Na kraju krajeva i mene?

Procitajte samo na ovom forumu crnu hroniku, pa pogledajte koliko se ubistava, pucnjava, bacanja bombi i slicno desi iz objesti. A, njegovo drustvo su upravo ljudi za koje ja smatram da im to ne bi predstavljalo problem uciniti.

Vjerujete, kada sam prije par dana zvao policiju tom komsiji, i kada je ova otisla, iz stana komsije se je culo:" Nek jos samo jednom zovne policiju, je*acu mu majku!". Supruga mi je ujutro rekla da se je dobro prepala njegove reakcije. Pomisljala je na svasta, pa cak da nam jednu noc, onako iz ceifa ace bombu na balkon.

A, sta tek da kazem o svakodnevnom izlasku i ulasku u haustor, okrecuci se oko sebe?!?
Dragi Hamza,

procitala sam cijeli tvoj topic, od pocetka do kraja, vjeruj mi da sam ostala bez rijeci! Ja vec desetak dana uopste ne mogu da spavam, zaspem pred zoru oko 6 sati, lebde mi nekakve sivkaste figure pred ocima i cujem brujanje i tihu muziku. Nista mi ne pomaze SANVAL, zato mi je bolje noc predurati korisno. Evo veceras oko 21,30 sati, kada sam ugledala ovaj topic i tvoj nick, krenula sam sa citanjem. (Zorom furam kod doktora (neuropsihijatra) da trazim pomoc prije nego me proguta mrak!)

Strasno je ovo sto ti se dogadja i razumijem te. Jako mi je poznat osjecaj bezizlasnosti, kao da te je neko zatvorio u gumenu kutiju, a izvana neko ili nesto steze sve jace i jace, a ne mozes pobjeci! A tebi je jos sto puta teze jer si prezivio tolika ranjavanja i traume!

I pored svega toga si ostao dobar, plemenit i visoko-moralan covjek. Sto su ovi divni ljudi i prepoznali, pa ti slali podrsku, savjete i konkretnu pomoc. Kako ko, svako ko se ovdje javio, ucinio je to od srca! A ti si se puno puta zahvaljivao, bas kako dolikuje jednom pravom COVJEKU!

Slusaj Hamza, sve bude i prodje, pokusaj da se smiris koliko god mozes, jer tvoja djevojcica to itekako osjeca i uznemiri se, a tvojoj suprugi tesko pada tvoja bol, kazes da je bolesna, o moj Boze! Ja te molim da u sebi, na bilo koji nacin pronadjes neko uporiste, eto, neka ti komentari forumasa bude to. Sutra je (vec je danas) taj sastanak u FONDU gdje ce se sigurno nesto rijesiti, ja vjerujem u tvoju korist!

Necu da pametujem, ali gledaj da sto manje pijes sedative, kada popusta njihovo djelovanje, ruke se tresu i osjeca se jos veci nemir. Sam si to napisao, zato Hamza popij kamilicu sa medom ili jos bolje, mjesavinu caja za smirenje ili PERSEN. Hitno ti je potreban odmor, poslije sastanka otidji sa svojima negdje, bilo gdje.

Znam da si se umorio i nestalo ti snage, ali samo tvoje obracanje nama ovdje pokazuje koliko jos snage imas, i ne predaji se jer je pravda na tvojoj strani.

Svi cekamo tvoj izvjestaj sa SASTANKA, budi dobro i neka Bog blagoslovi tebe i tvoju porodicu!

Kuckamo se i citamo se.......vazi....

:sax:
Zlata M.

#348 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

hamza_sa je napisao/la:
Mislim da nisam kukavica
... nisi. :)
Kukavice to rade upravo suprotno.
Uz tebe smo i danas. :)
kecher II

#349 Re: Komsija i ja!

Post by kecher II »

samo naprijed legendo, hrabro i uzdignute glave, danas je tvoj dan.

sve najbolje
PipiDugaDevetka

#350 Re: Komsija i ja!

hamza_sa wrote:Evo dodje i ponedjeljak. Jos kojih par sati i idem pogledati istini u oci.

Hvala vam!

Kao sto sam napisao u uvodnom postu za vrijeme agresije sam ranjavan 5 puta.

Prvi put sam ranjen i prije nego sto je pocela agresija 01.02.1992. godine, na Han Pijesku otimajuci oruzje iz cetnickih magacina. Nazalost to mi danas ne priznaju kao ranjavanje, mada imam sve dokaze.

Član 2 Zakona o pravima branilaca FBiH, stav 2:
Dobrovoljcem i organizatorom otpora, u smislu ovog Zakona, smatra se pripadnik vojnih jedinica koji je učestvovao u pripremi za odbranu i u odbrani Bosne i Hercegovine u periodu do 19.06.1992. godine, kao i drugo lice koje nije bilo vojni obveznik u vrijeme dobrovoljnog stupanja u Oružane snage i ostao neprekidno u jedinicama do kraja rata, ili je ranije demobiliziran od nadležnog vojnog organa.
Ja samo citiram dio ovog Zakona, a ti vidi sa @nokiom6170 šta se može učiniti za priznavanje tebe kao ORGANIZATORA OTPORA i to tvoje prvo ranjavanje.

Je li se javio @nokia6170?
Locked