Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
surajaa

#302 Re: Komsija i ja!

Post by surajaa »

Ljudi, divni ste, ali zaista, u danasnjem vremenu kada se velika vecina postenih ljudi trudi da prezivi i pokusava zaraditi neki novac, postoje ljudi koji nude svoje domove, stanove, vikendice koje imaju, na besplatno koristenje, bez bilo kakvih naknada...koliko god da me duboko dirnula Hamzina prica, vasi potezi i spremnost na pomoc su doprli do onih tananih niti duse...

Obzirom da je trenutno Hamzino psihicko stanje, kako sam kaze, dobrano naruseno i neuravnotezeno, zanima me da li bi on prihvatio jedan mali znak paznje od strane nas forumasa, (koji smo u mogucnosti i mozemo) u vidu sugestije da on, njegova zena i djevojcica odu na zasluzeni produzeni vikend na neku od nasih planina, Vlasic, Bjelasnica, Jahorina...

Bogata ponuda hotela sa spa centrima, bazenima, planinski ugodjaj i cist vazduh sigurno bi djelovao okrepljujuce i stimulativno na njegovo stanje duha, koje je trenutno, s opravdanim razlozima zamrlo...

Ne bih zeljela biti pogresno shvacena, niti mi je, ni u onoj krajnjoj namjeri, ovim cinom sazalijevati Hamzu ili uciniti da se on na bilo koji nacin osjeca lose, ali bih voljela da on ovaj prijedlog uvazi i prihvati kao poklon nas forumasa za nastupajuce novogodisnje praznike...

Veliki pozdrav svim ucesnicima i ljudima koji ovo citaju, a iz nekog razloga se ne javljaju...a sigurna sam da ih ima mnogo...
zelenashica

#303 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

surajaa wrote:Ljudi, divni ste, ali zaista, u danasnjem vremenu kada se velika vecina postenih ljudi trudi da prezivi i pokusava zaraditi neki novac, postoje ljudi koji nude svoje domove, stanove, vikendice koje imaju, na besplatno koristenje, bez bilo kakvih naknada...koliko god da me duboko dirnula Hamzina prica, vasi potezi i spremnost na pomoc su doprli do onih tananih niti duse...

Obzirom da je trenutno Hamzino psihicko stanje, kako sam kaze, dobrano naruseno i neuravnotezeno, zanima me da li bi on prihvatio jedan mali znak paznje od strane nas forumasa, (koji smo u mogucnosti i mozemo) u vidu sugestije da on, njegova zena i djevojcica odu na zasluzeni produzeni vikend na neku od nasih planina, Vlasic, Bjelasnica, Jahorina...

Bogata ponuda hotela sa spa centrima, bazenima, planinski ugodjaj i cist vazduh sigurno bi djelovao okrepljujuce i stimulativno na njegovo stanje duha, koje je trenutno, s opravdanim razlozima zamrlo...

Ne bih zeljela biti pogresno shvacena, niti mi je, ni u onoj krajnjoj namjeri, ovim cinom sazalijevati Hamzu ili uciniti da se on na bilo koji nacin osjeca lose, ali bih voljela da on ovaj prijedlog uvazi i prihvati kao poklon nas forumasa za nastupajuce novogodisnje praznike...

Veliki pozdrav svim ucesnicima i ljudima koji ovo citaju, a iz nekog razloga se ne javljaju...a sigurna sam da ih ima mnogo...
Ako Hamza kaže DA(čemu se iskreno nadam)....ostalo je lako...ima nas mashala :thumbup:
palamuda

#304 Re: Komsija i ja!

Post by palamuda »

Može li mi neko reći na području koje općine živi Hamza.
mrtva kokoš

#305 Re: Komsija i ja!

Post by mrtva kokoš »

palamuda wrote:Može li mi neko reći na području koje općine živi Hamza.
ilidza, otes...
Tvrtko II Kotromanić

#306 Re: Komsija i ja!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

poslano na sve adrese...
Comrad

#307 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

Poslano.
zijancer

#308 Re: Komsija i ja!

Post by zijancer »

http://www.opcinailidza.ba/index.php?op ... &Itemid=66
http://www.opcinailidza.ba/index.php?op ... Itemid=139
http://www.opcinailidza.ba/index.php?op ... &Itemid=11

trebalo bi i njima poslati, i ako je moguce postaviti informaciju ko je vlasnik firme koja je gradila objekte u ime fonda, odnosno o kojoj firmi je rijec? nema osnova da odbiju zamjenu stana, kada vise od pola stanova nije prodato..da jeste bili bi useljeni.
semmy

#309 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

ima li Hamze da nam da zeleno svjetlo za organizaciju vikenda sa porodicom...
kako zelena rece ima nas mashallah :thumbup: :bih:
hamza_sa

#310 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Molim vas ne poduzimajte nikakva obavjestavanja medija u vezi mog slucaja dok ne vidim u ponedjeljak sta ce da mi kazu u Fondu. Sto se tice policije, to moze. Volio bih vidjeti odgovore iz visih distanci.

Inace ne zivim na podrucju opcine Ilidza, nego Vogsce.

I jos samo da iskoristim priliku da vam se zahvalim na ponudama za smjestaj, kao i ostalu pomoc u smislu stanovanja, medjutim o tome cu da vam se izjasnim ako odlucim da napustim stan i vratim se u podstanare.

Hvala vam svima!!!!!
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#311 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

evo poklanjam tebi 1000 post i tvojoj borbi protiv "danasnjeg nemara" sa ovom pjesmom!!!

MadFrog

#312 Re: Komsija i ja!

Post by MadFrog »

Postovanje.

Kontaktirao sam sa ministrom za boracka pitanja KS, Hajrudinom Ibrahimovicem. Nazalost, prenio sam mu pogresnu informaciju o lokaciji (prenio sam da je Otes, kako je neko napisao na topicu, bar mislim, a zapravo je rijec o Vogosci), medjutim vjerujem da ono sto je rekao vazi i za ovu lokaciju - ono sto je u njegovoj moci je da skine "zabranu prodaje" sa tog stana. Dodjela drugog stana (u trajno vlasnistvo) nije moguca, jer ce Ministarstvo morati izdvajati sredstva za kupovinu novog stana, prebacivati ih u Fond, i opet ce stan u kojem Hamza zivi nekom morati ici u vlasnistvo, i neko ce opet biti komsija tom narkomanu.
Inace, mislim da je i previse savijanja ledja od strane dobrih i postenih ljudi radi narkosa i raznih idiota. Ako Hamza odluci da mu je najbolja alternativa da proda stan, g-din Ibrahimovic mu stoji na raspolaganju, ali mislim da bi bilo puno bolje kada bi cijenjeni forumasi usmjerili svoj trud na slanje e-mailova MUPu KS te sudu, jer su oni nadlezni da se ovaj kabadahija dovede u red.
tekma

#313 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

Dakle, dobrim dijelom sam procitao svrhu vase dobronamjernosti u ponudi hudom Hamzi. Ovakvih i slicnih slucajeva na podrucju BiH imamo na hiljade.
Uveliko me interesuje izhod vasih ponuda, pomoci, dok mi je vise nego zagonetna pasivnost onih koji su nadlezni da mu mogu pomoci....zasto to ne cine?
Veliki ako ne cak komletan dio forumasa skoncentrisalo se oko Hamze i koliko ste spremni Hamzi pomoci, totalno pogresno.
Rjesenje problema se iskljucivo nalazi u odklanjanju tog nakrkomanskog manijaka iznad Hamze.
U svakom slucaju jednostavnije i puno jeftinije rijesiti se tog belaja u Hamzinom susjedstvu, pitacete se kako, po svaku cijenu i ne birajuci sredstva njegovog odstranjivanja.
Vi pomazete Hamzi, ili ste pak spremni Hamzi pomoci, ali sutra ce doci novi vlasnik Hamzinog stana i na isti nacin ce od vas nemocnih traziti pomoc.
Hamzi je ucinjena pomoc ako se njegov komsija skloni, a vi ste u tome tigrovi bez zubi, nemocni ste.
Ovo mi lici na dobro isciniranu komediju.
Ako mu hocete pomoci angazirajte dobrog advokata pa da vidite kako se brzo i efikasno dolazi do pravog i pravednog rjesenja. Dakle, sakupite ca. 1.000 - 1.500 KM za pravnicke troskove....., problem rijesen.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#314 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

tekma wrote: Dakle, dobrim dijelom sam procitao svrhu vase dobronamjernosti u ponudi hudom Hamzi. Ovakvih i slicnih slucajeva na podrucju BiH imamo na hiljade.
Uveliko me interesuje izhod vasih ponuda, pomoci, dok mi je vise nego zagonetna pasivnost onih koji su nadlezni da mu mogu pomoci....zasto to ne cine?
Veliki ako ne cak komletan dio forumasa skoncentrisalo se oko Hamze i koliko ste spremni Hamzi pomoci, totalno pogresno.
Rjesenje problema se iskljucivo nalazi u odklanjanju tog nakrkomanskog manijaka iznad Hamze.
U svakom slucaju jednostavnije i puno jeftinije rijesiti se tog belaja u Hamzinom susjedstvu, pitacete se kako, po svaku cijenu i ne birajuci sredstva njegovog odstranjivanja.
Vi pomazete Hamzi, ili ste pak spremni Hamzi pomoci, ali sutra ce doci novi vlasnik Hamzinog stana i na isti nacin ce od vas nemocnih traziti pomoc.
Hamzi je ucinjena pomoc ako se njegov komsija skloni, a vi ste u tome tigrovi bez zubi, nemocni ste.

Ako mu hocete pomoci angazirajte dobrog advokata pa da vidite kako se brzo i efikasno dolazi do pravog i pravednog rjesenja. Dakle, sakupite ca. 1.000 - 1.500 KM za pravnicke troskove....., problem rijesen.
Čini mi se da je @nokia6170 advokat, ali nisam siguran 100%.
nokia6170 wrote:
hamza_sa wrote:Nokiu cu kontaktirati sutra poslije ovog sastanka dok vidim sta ce da mi kazu.
Dogovoreno.
hamza_sa

#315 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Upravo ostvarujem kontakt sa NOKIOM.
semmy

#316 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

tekma wrote:Dakle, dobrim dijelom sam procitao svrhu vase dobronamjernosti u ponudi hudom Hamzi. Ovakvih i slicnih slucajeva na podrucju BiH imamo na hiljade.

i ova opcija mi se cini odlicnom, jer gada treba maknuti zauvjek da nebi narusio i drugom stanaru zdravlje kao sto je to ucinio sa hamzom...hamza moze do proljeca sa svojom porodicom kod mavcs-a u stan a do tada se nadam da ce sud i vlast maknuti idiota i njegovu zenu iz hamzine blizine...
semmy

#317 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

hamza_sa wrote:Upravo ostvarujem kontakt sa NOKIOM.
samo naprijed dignute glave...uz tebe smo :thumbup:
fixer

#318 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

MadFrog wrote:Postovanje.

Kontaktirao sam sa ministrom za boracka pitanja KS, Hajrudinom Ibrahimovicem. Nazalost, prenio sam mu pogresnu informaciju o lokaciji (prenio sam da je Otes, kako je neko napisao na topicu, bar mislim, a zapravo je rijec o Vogosci), medjutim vjerujem da ono sto je rekao vazi i za ovu lokaciju - ono sto je u njegovoj moci je da skine "zabranu prodaje" sa tog stana. Dodjela drugog stana (u trajno vlasnistvo) nije moguca, jer ce Ministarstvo morati izdvajati sredstva za kupovinu novog stana, prebacivati ih u Fond, i opet ce stan u kojem Hamza zivi nekom morati ici u vlasnistvo, i neko ce opet biti komsija tom narkomanu.
Inace, mislim da je i previse savijanja ledja od strane dobrih i postenih ljudi radi narkosa i raznih idiota. Ako Hamza odluci da mu je najbolja alternativa da proda stan, g-din Ibrahimovic mu stoji na raspolaganju, ali mislim da bi bilo puno bolje kada bi cijenjeni forumasi usmjerili svoj trud na slanje e-mailova MUPu KS te sudu, jer su oni nadlezni da se ovaj kabadahija dovede u red.
Nije losa opcija ovo da se skine zabrana prodaje.
yml

#319 Re: Komsija i ja!

Post by yml »

Necu previse filozofirat. Kao i drugima zao mi je. Nisam RVI, ali sam demobilisani borac pa suosjecam...Uglavnom, imao sam slican slucaj i vec kada sam pomisljao da ga ubijem, premlatim i slicno (sto mi nikako ne bi bilo drago) covjek je sam sve rjesio...I ovaj je imao motor i s njim podletio pod neka kola...Sad je mir i tisina u mom komsiluku...
tekma

#320 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

yml wrote:Necu previse filozofirat. Kao i drugima zao mi je. Nisam RVI, ali sam demobilisani borac pa suosjecam...Uglavnom, imao sam slican slucaj i vec kada sam pomisljao da ga ubijem, premlatim i slicno (sto mi nikako ne bi bilo drago) covjek je sam sve rjesio...I ovaj je imao motor i s njim podletio pod neka kola...Sad je mir i tisina u mom komsiluku...
Eto ti belaja, haman se potajno radujes njegovoj smrti, zar se nije moglo na drugi ,
civilizovan nacin rijesiti problem.
Mozda su i iza njega ostali clanovi porodice ?
zelenashica

#321 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

tekma wrote:
yml wrote:Necu previse filozofirat. Kao i drugima zao mi je. Nisam RVI, ali sam demobilisani borac pa suosjecam...Uglavnom, imao sam slican slucaj i vec kada sam pomisljao da ga ubijem, premlatim i slicno (sto mi nikako ne bi bilo drago) covjek je sam sve rjesio...I ovaj je imao motor i s njim podletio pod neka kola...Sad je mir i tisina u mom komsiluku...
Eto ti belaja, haman se potajno radujes njegovoj smrti, zar se nije moglo na drugi ,
Komsija ovo nije Njemačka nego Bosna........... :roll:
yml

#322 Re: Komsija i ja!

Post by yml »

tekma wrote:
Mozda je i Hitler bio u dusi dobar covjek...P.S. vidi ono u zagradi, nisam htio zlo, ali sam pomisljao svasta, ali eto uvijek neki "pacifista" se nadje da kaze kako je neko ko se brani zao. Bio sam i ja pacifista dok nisu poceli da kolju i ubijaju moj narod...Ali eto, ovo je internet pa svako moze da kaze sto zeli. Tako sam ja samo ispricao sta se meni desilo, nisam nista predlagao...
kecher II

#323 Re: Komsija i ja!

Post by kecher II »

procitao sam cijelu temu i bas me potresla ova situacija da ne mogu da povjerujem ali kad bolje shavtim znam gdje zivim(o) pa i ne cudi da se sve to desava na ocigled onih koji to i treba da srede al' imaju uvijek nesto drugo,

tebi @hamza svaka cast na svemu sto si uradio u proslosti a i na tome kako podnosis cijelu ovu situaciju u kojoj si se nasao.

ne znam, ali po meni je ovo najbolje rijesenje i jos ako je i @NOKIA, a cini se da jeste pravnik, za to da se to pokusa na ovaj nacin rijesiti ja jedino sto bih mogao je podrzati tu akciju finansijski i pomoci koliko mogu i u skladu sa mogucnostima ali mislim da i ovaj iznos koji je naveden nije nedostizan za forumsku populaciju,
tekma wrote:
svjesni smo da je jos na hiljade hamzi u BiH koji imaju slicnih problema i ukoliko bi se ova uspijelo rijesiti i da izadje u javnost na nekom normlanom nivou da bi mogao biti podstrek i za rijesavanje slicnih problema i kod drugih nasih hamzi.
Zlata M.

#324 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

@Hamza, kako si danas ? :)
hamza_sa

#325 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Zlata M. wrote:@Hamza, kako si danas ? :)
Nazalost isto.

Mozda sam i malo nervozniji kako se blizi ponedjeljak. Uhvatila me je trema, ne znam kako ce se sve ovo zavrsiti.
Locked