uzalud je papku objasnjavati, mozda bi bilo dobro da ga podsjete na orden koji je dobio od karadzica ili one slike koje je pici postavljao, dodo i biljana...biljana osudjena za progon i etnicko ciscenje, a dodo joj jaran, kud ces vecih idiota na jednom mjestuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ma dodik je obicna neznalica. Ja bih mu odgovorio da mnogi visoki dužnosici NSPD-a nisu nikoga licno ubili ali ih to ne oslobađa odgovornosti u planiranju progona, etnickog ciscenja i genocida. Vjeruj da je ovo drugo mnogo, mnogo gore nego kada u rovu kao vojnik ubijes par vojnika.dallton wrote:Ajd, sad Zeljko odgovori ako si frajer (a znam da jesi )![]()
Bas me interesuje kako ce Zeljko odogovoriti
![]()
Moje predvidjanje Zeljkinog odgvora "Ponosan sam na ono sto sam bio, barem nisam (npr.) clan vojske koja je izvrsila etnicko ciscenje niti me Hag trazi" ili nesto na tom fonuDodik: Plavšićeva je manje kriva za sukobe nego Komšić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je bivši predsjednik RS Biljana Plavšić prošla težak period i da smatra da je ona "manje kriva za sukobe nego član Predsjedništva BiH Željko Komšić".
"Ako je on /Komšić/ nosio `zlatnog ljiljana`, onda to govori koliko je i šta činio u ratu i biće interesantno da se to sagleda u budućnosti", rekao je Dodik novinarima, komentarišući pismo koje je Komšić juče uputio predsjedniku Švedske i švedskog parlamenta povodom mogućnosti da Plavšićeva bude puštena na slobodu.
Dodik je poručio da Biljana Plavšić ni u koga nije pucala i da nije nikoga ubila.
"Vidjećemo da li su to radili nosioci `zlatnog ljiljana`", rekao je Dodik.
On je dodao da se u slučaju Biljane Plavšić ništa ne dešava mimo procedure i zakona, naglašavajući da su poznata pravila Haškog tribunala.
Hrvatski član Predsjedništva BiH je, povodom mogućnosti puštanja na slobodu Plavšićeve, predsjedniku parlamenta Švedske Peru Vesterbergu i predsjedniku švedske Vlade Frederiku Rejnefeltu uputio pismo u kojem je izrazio protivljenje takvom potezu.
Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
-
dallton
#526 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
-
Abacija
#527 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Bila je tema o Plavsicki. Tamo sam fino obrazlozio zasto Plavsicka nece biti pustena. I Dodik sam zna da od pustanja tu nema nista. On se samo pravda pred vlastitim glasacima i provocira tamo gdje zna da ce dobiti podrsku od svojih istomisljenika. Ako bi Komsic vec odgovarao, onda neka mu da jedan "protivudarac" u domenu ekonomskog kriminala. Pravdati se za Zlatni ljiljan je potpuno bespotrebno, i samo daje jos vise materijala Dodiku da nastavi lajati i osvajati jeftine poene u svom toru.
-
dallton
#528 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
slazem se - svakako svi znamo za dodin kriminal i sve ostalo, tako da zlatni ljiljan nece biti ni spomenut u odgovoruAbacija wrote:Bila je tema o Plavsicki. Tamo sam fino obrazlozio zasto Plavsicka nece biti pustena. I on sam zna da od pustanja tu nema nista. Dodik se samo pravda pred vlastitim glasacima i provocira tamo gdje zna da ce dobiti podrsku od svojih istomisljenika. Ako bi Komsic vec odgovarao, onda neka mu da jedan "protivudarac" u domenu ekonomskog kriminala. Pravdati se za Zlatni ljiljan je potpuno bespotrebno, i samo daje jos vise materijala Dodiku da nastavi lajati i osvajati jeftine poene u svom toru.
- osa
#529 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
samo da još ode na državno odvjetništvo i podnese kaznene prijave protiv odgovornih.
Komšić u Grabovici odao počast Hrvatima nevinim žrtvama Armije BiH
BiH - Politika | Utorak, 09 Rujan 2008
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je obišao mjesto Grabovica, kraj Jablanice, gdje su na današnji dan, prije 15.godina, pripadnici I korpusa Armije BiH počinili zločin nad civilnim stanovništvom hrvatske nacionalnosti, kojom
prilikom su ubijena 33 civila.
Tijekom boravka u Grabovici, Komšić je odao počast nevinim žrtvama, te položio vijenac i zapalio svijeću na Spomeniku.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je obišao mjesto Grabovica, kraj Jablanice, gdje su na današnji dan, prije 15.godina, pripadnici I korpusa Armije BiH počinili zločin nad civilnim stanovništvom hrvatske nacionalnosti, kojom
Tijekom boravka u Grabovici, Komšić je odao počast nevinim žrtvama, te položio vijenac i zapalio svijeću na Spomeniku.
-
dallton
#530 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Ako vec nisi cuo, za grabovicu vec ima osudjenih - nije ovo pc da sakrivamo kriminalce i podrzavamo ihosa wrote:samo da još ode na državno odvjetništvo i podnese kaznene prijave protiv odgovornih.
-
bosanska rijec
#531 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Ovo izvjesce slicno gebesovskoj @cognijevoj prici. Mozda bas on licnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ma dodik je obicna neznalica. Ja bih mu odgovorio da mnogi visoki dužnosici NSPD-a nisu nikoga licno ubili ali ih to ne oslobađa odgovornosti u planiranju progona, etnickog ciscenja i genocida. Vjeruj da je ovo drugo mnogo, mnogo gore nego kada u rovu kao vojnik ubijes par vojnika.dallton wrote:Ajd, sad Zeljko odgovori ako si frajer (a znam da jesi )![]()
Bas me interesuje kako ce Zeljko odogovoriti
![]()
Moje predvidjanje Zeljkinog odgvora "Ponosan sam na ono sto sam bio, barem nisam (npr.) clan vojske koja je izvrsila etnicko ciscenje niti me Hag trazi" ili nesto na tom fonuDodik: Plavšićeva je manje kriva za sukobe nego Komšić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je bivši predsjednik RS Biljana Plavšić prošla težak period i da smatra da je ona "manje kriva za sukobe nego član Predsjedništva BiH Željko Komšić".
"Ako je on /Komšić/ nosio `zlatnog ljiljana`, onda to govori koliko je i šta činio u ratu i biće interesantno da se to sagleda u budućnosti", rekao je Dodik novinarima, komentarišući pismo koje je Komšić juče uputio predsjedniku Švedske i švedskog parlamenta povodom mogućnosti da Plavšićeva bude puštena na slobodu.
Dodik je poručio da Biljana Plavšić ni u koga nije pucala i da nije nikoga ubila.
"Vidjećemo da li su to radili nosioci `zlatnog ljiljana`", rekao je Dodik.
On je dodao da se u slučaju Biljane Plavšić ništa ne dešava mimo procedure i zakona, naglašavajući da su poznata pravila Haškog tribunala.
Hrvatski član Predsjedništva BiH je, povodom mogućnosti puštanja na slobodu Plavšićeve, predsjedniku parlamenta Švedske Peru Vesterbergu i predsjedniku švedske Vlade Frederiku Rejnefeltu uputio pismo u kojem je izrazio protivljenje takvom potezu.
Naravno da su ovi ideolozi gori od obicnog vojnika.
A sto se tice zlatnih ljiljana, da nije bilo embarga na naoruzanje, danas bi bilo vise nasih zlatnih ljiljana , ne bi bilo genocida, ni genocidne tvorevine i fasistickih karadzicevih sljedbenika, poput Dodika . Imali li bi normalno drustvo i drzavu i normalno - jednog predsjednika, poput Komsica.
Cetnikusa je samo za zatvora kao i oni koji je brane , ista je to mraka.
- osa
#532 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
rekoh odgovornih, ne onih koji su povlačili okidač, nije ni karadžić vjerovatno nikog osobno ubio.dallton wrote:Ako vec nisi cuo, za grabovicu vec ima osudjenih - nije ovo pc da sakrivamo kriminalce i podrzavamo ihosa wrote:samo da još ode na državno odvjetništvo i podnese kaznene prijave protiv odgovornih.
-
dallton
#533 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Bilo sudjenje i po komandnoj odgovornosti, nadredjeni oslobodjeni ...de se molim te informisi prije nego pocnes komentarisati s fola namjerom "ma svi su isti"...a suplje priceosa wrote:rekoh odgovornih, ne onih koji su povlačili okidač, nije ni karadžić vjerovatno nikog osobno ubio.dallton wrote:Ako vec nisi cuo, za grabovicu vec ima osudjenih - nije ovo pc da sakrivamo kriminalce i podrzavamo ihosa wrote:samo da još ode na državno odvjetništvo i podnese kaznene prijave protiv odgovornih.
- osa
#534 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
quote="osa"]
Bilo sudjenje i po komandnoj odgovornosti, nadredjeni oslobodjeni ...de se molim te informisi prije nego pocnes komentarisati s fola namjerom "ma svi su isti"...a suplje price[/quote]
pa u tome i je problem, oslobođeni.
rekoh odgovornih, ne onih koji su povlačili okidač, nije ni karadžić vjerovatno nikog osobno ubio.[/quote]dallton wrote:Ako vec nisi cuo, za grabovicu vec ima osudjenih - nije ovo pc da sakrivamo kriminalce i podrzavamo ihosa wrote:samo da još ode na državno odvjetništvo i podnese kaznene prijave protiv odgovornih.
Bilo sudjenje i po komandnoj odgovornosti, nadredjeni oslobodjeni ...de se molim te informisi prije nego pocnes komentarisati s fola namjerom "ma svi su isti"...a suplje price[/quote]
- seln
#535 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
vidjeces, sad ce poceti prica o pristrasnom Haagu, kako je HVO branio tisuculjetne prostore itd.dallton wrote:Bilo sudjenje i po komandnoj odgovornosti, nadredjeni oslobodjeni ...de se molim te informisi prije nego pocnes komentarisati s fola namjerom "ma svi su isti"...a suplje priceosa wrote:rekoh odgovornih, ne onih koji su povlačili okidač, nije ni karadžić vjerovatno nikog osobno ubio.dallton wrote:
Ako vec nisi cuo, za grabovicu vec ima osudjenih - nije ovo pc da sakrivamo kriminalce i podrzavamo ih
- seln
#536 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
voila!!osa wrote:
sta, trebali su ih nevine osuditi samo da tebi dodje dusa na mjesto?
- osa
#537 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
ne bi ,nego recimo onako kako se postavlja zapovjedna odgovornost, ako nisi zapovjedio, a desilo se, šta si poduzeo da se krivci uhite i procesuiraju, ako nisi ništa, kriv si , po zapovjednoj odgovornosti.seln wrote:voila!!osa wrote:
pa u tome i je problem, oslobođeni.![]()
- tufahija2
#538 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Pa ni tebi ne smeta da Šešelja ni kriva ni dužna drže u Hagu!seln wrote:voila!!osa wrote:
- tufahija2
#539 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
muahahahahahahahahahahahahaAbacija wrote:Bila je tema o Plavsicki. Tamo sam fino obrazlozio zasto Plavsicka nece biti pustena. I Dodik sam zna da od pustanja tu nema nista. On se samo pravda pred vlastitim glasacima i provocira tamo gdje zna da ce dobiti podrsku od svojih istomisljenika. Ako bi Komsic vec odgovarao, onda neka mu da jedan "protivudarac" u domenu ekonomskog kriminala. Pravdati se za Zlatni ljiljan je potpuno bespotrebno, i samo daje jos vise materijala Dodiku da nastavi lajati i osvajati jeftine poene u svom toru.
-
dallton
#540 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
tufahija2 wrote:Pa ni tebi ne smeta da Šešelja ni kriva ni dužna drže u Hagu!seln wrote:voila!!osa wrote:
- seln
#541 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Sefer Halilovic je oslobodjen. Tacka.osa wrote:ne bi ,nego recimo onako kako se postavlja zapovjedna odgovornost, ako nisi zapovjedio, a desilo se, šta si poduzeo da se krivci uhite i procesuiraju, ako nisi ništa, kriv si , po zapovjednoj odgovornosti.seln wrote:voila!!osa wrote:
Rasimu Delicu se jos sudi. Znace se za koji dan.
-
dallton
#542 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
da ne zaboravimo i Naser je oslobodjen
-
0.7.1.
#543 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
ma nataći će njega predsjednik na čiviluk, ne beri brige...tufahija2 wrote:muahahahahahahahahahahahahaAbacija wrote:Bila je tema o Plavsicki. Tamo sam fino obrazlozio zasto Plavsicka nece biti pustena. I Dodik sam zna da od pustanja tu nema nista. On se samo pravda pred vlastitim glasacima i provocira tamo gdje zna da ce dobiti podrsku od svojih istomisljenika. Ako bi Komsic vec odgovarao, onda neka mu da jedan "protivudarac" u domenu ekonomskog kriminala. Pravdati se za Zlatni ljiljan je potpuno bespotrebno, i samo daje jos vise materijala Dodiku da nastavi lajati i osvajati jeftine poene u svom toru.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
edit: kako sam rekao, predsjednik je to sinoć lijepo uradio, baš onako predsjednički ... http://www.sarajevo-x.com/clanak/080909107
- lopta
#544 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
tufahija2 wrote:Pa ni tebi ne smeta da Šešelja ni kriva ni dužna drže u Hagu!seln wrote:voila!!osa wrote:
Zar i Seseljevih podanika ima ovdje.
- seln
#545 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
bili....lopta wrote:tufahija2 wrote:Pa ni tebi ne smeta da Šešelja ni kriva ni dužna drže u Hagu!seln wrote: voila!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zar i Seseljevih podanika ima ovdje.
otisli u vecna banovicka lovista.
-
miop
#546 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Jel' k'o gled'o "Telering", gost Zeljko.
A sto je Mato jos jednom dokaz'o da se prod'o Dodiku, ccccc bilo je ocito do bola.
A sto je Mato jos jednom dokaz'o da se prod'o Dodiku, ccccc bilo je ocito do bola.
-
Umjetnik a
#547 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
mato je tajni agent dodikamiop wrote:Jel' k'o gled'o "Telering", gost Zeljko.
što mene najviše nevira kod đakovića jeste kad mu dođe dodik, on neće da mu pisne, da mu proturječi, a zato kad dođe neko dobar kao komšić on udari svoju priču, inače sva ta emsija telering (ili bolje reći pitaj me ono što želim da čujem) je FUJ
-
bosanska rijec
#548 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
U proslim emisijama kad je gostovao Dodik, pa mu Mate nije postavljao pitanja i nije reagovao kao
neki novinar koji zna svoj posao, kontala sam da je u pitanju nesnalazenje, pa da je u pitanju gost i njegova prevrtlljivost,
djelovao mi je na trenutke i uplaseno , bojazljivo. Kao da ste pred njega stavili nekog izbacivaca
pa se eto ustrucava i da ga pogleda. Sad eto cujem da je dobar sa njim, sad mi je jasno da je u pitanju dodvoravanje Dodiku
i kad dodamo tome priglupo shvacanje sasvim razumnih stvari, kao sto je pokazao u ovoj emisiji,
dzaba sto mu Zeljko objasnjava
dobijete katastrofalnog novinara.
neki novinar koji zna svoj posao, kontala sam da je u pitanju nesnalazenje, pa da je u pitanju gost i njegova prevrtlljivost,
djelovao mi je na trenutke i uplaseno , bojazljivo. Kao da ste pred njega stavili nekog izbacivaca
pa se eto ustrucava i da ga pogleda. Sad eto cujem da je dobar sa njim, sad mi je jasno da je u pitanju dodvoravanje Dodiku
i kad dodamo tome priglupo shvacanje sasvim razumnih stvari, kao sto je pokazao u ovoj emisiji,
dzaba sto mu Zeljko objasnjava
dobijete katastrofalnog novinara.
-
bosanska rijec
#549 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
Eto ti sve rece u jednoj recenici, ono sto i mene nervira i sto sam primjetilaUmjetnik a wrote:miop wrote:Jel' k'o gled'o "Telering", gost Zeljko.
što mene najviše nevira kod đakovića jeste kad mu dođe dodik, on neće da mu pisne, da mu proturječi, a zato kad dođe neko dobar kao komšić on udari svoju priču, inače sva ta emsija telering (ili bolje reći pitaj me ono što želim da čujem) je FUJ
-
miop
#550 Re: Komsic Zeljko-ALL ABOUT- satarash
A kad rece: "Što ti je trebalo ono sa Biljanom Plavšić"??? Kako mi je tlak skocio
A vidio sam i Komšiću