Komsic umjesto Lagumdzije !
-
doktor30
neka radi sandzacka veza Sefer - Radoncic, Hvala bogu da radi. nije ti smetalo kada je radila veza lagumdzija - radoncic - to ti nije msetalo i kada je zlaja mali komunista i boljsevik bio licnost godine
a uopste nije tacno da sefer naziva sve hrvate i srbe ustasama i cetnicima, pa u njegovo doba bilo je i divjaka, i sibera, i brigica, i mihajla petrovica, i zeljka kneza i drugih, pa pogledaj gdje su bili kada je alija preuzeo armiju preko delica
a uopste nije tacno da sefer naziva sve hrvate i srbe ustasama i cetnicima, pa u njegovo doba bilo je i divjaka, i sibera, i brigica, i mihajla petrovica, i zeljka kneza i drugih, pa pogledaj gdje su bili kada je alija preuzeo armiju preko delica
- Vodenjak
Prvo, ti i ja nismo jarani, a drugo, Karadzicevi Srbi su skoro od pocetka agresije drzali skoro 70% teritorije. Koliko god se ti upinjao, vojnici su se u cjelokupnom toku rata ponajmanje pitali, pa ma kojoj vojsci pripadali. Krojenje mapa i karata radjeno je na mjestima koja su bila daleko od bilo kakvih rovova te pripisivati zasluge, kad su teritorije u pitanju, ovom ili onom vojniku je ortodoksna glupost i totalni analfabetizam kad su dogadjaji iz tog perioda u pitanju!doktor30 wrote:izgubili smo lijevu stranu visegrada, igman, bjelasnicu, grebak, slobodnu teritoriju gorazda, trnovo, setihovo itd itd, pa onda srebrenica, bihac da nije bilo gotovine bi zavrsio isto itd - jel ti dosta jarane?
Bilo bi to otprilike isto kao kad bih ja rekao da npr. Prijedor i Banjaluka nisu oslobodjeni jer je Dudakovic bio taj koji je zaustavio ofanzivu.
Last edited by Vodenjak on 09/03/2008 13:38, edited 1 time in total.
- Vodenjak
Dobro onda...doktor30 wrote:nismo jarani i nikad ne mozemo biti - to e sleng. ali dakle nisi odgovorio, ta je teritorija pala pod delicem, to su cinjenice, pusti se komunisticke demagogije
Po tvojoj logici, Delic je oslobodio Sanski Most, Kljuc, Bosanski Petrovac i sve u svemu, vratio pod kontrolu vise od polovine teritorije BiH...Ovih 51%, znas ti vec...
Bravo Delicu!
-
edinbug
Sto se mene tice ja Avazu nikada nisam vjerovao pa cak dok je proglasavao Zlatka tin epitetima koje iznosis. Ja tvrdim vec 6-7 godina onaj ko da 1KM za Avaz radi protiv svoje drzave.doktor30 wrote:neka radi sandzacka veza Sefer - Radoncic, Hvala bogu da radi. nije ti smetalo kada je radila veza lagumdzija - radoncic - to ti nije msetalo i kada je zlaja mali komunista i boljsevik bio licnost godine
E sada hoces ti meni reci da ne vjerujem svojim usima. Sefer je to glasno i jasno rekao na predizbornoj tribini u Bugojnu prije nekoliko godina.
- Vodenjak
Ma ne brini ti za mene sto cu do dna...doktor30 wrote:ma vodenjak i jesi za sdp, idite skupa sto bi rekao johnny - ravno do dna
Nas je i tako i tako poodavno stavilo u galon pun vode a na povrsinu brze-bolje isplivase oni praznih glava...
I nimalo mi ne smeta sto cu na dno sa ljudima koji misle svojom glavom.
Zna se sta uvijek ostane da pliva po povrsini....
- Vodenjak
Otkud ti znas sta je Lagumdzija u dushi? Tako ga dobro poznajes?doktor30 wrote:izmedju ostalog - a vlah je zato sto je u dusi polutan, on bi stvarno na ovo malo jada za koji su izginuli muslimani, napravio malu jugoslaviju, izdajnik
I uostalom, de ti meni reci, kakvu ti buducnost Bosne i Hercegovine vidis kad su u pitanju polozaji i prava svih njenih naroda i, sto je posebno bitno, svih onih koji se osjecaju njenim gradjanima a pripadnost samim narodima smatraju sekundarnim?
De da vidim ima li smisla s tobom ikakvu diskusiju voditi.
-
carla del ponte
Kako to misliš, "Muslimani treba da vladaju" - ne bih rekla da bi ti se "političar" Sefer sad baš složio s tim. /Ha,ha možda bi uzeo onakve ko Desnica Radivojević ili Gavrilo Grahovac, ha,hadoktor30 wrote:neka je rekao, ali djela govore drugacije. a i ja odgovorno tvrdim da ko glasa za sdp da daje glas protiv bih!!!
Muslimani trebaju da vladaju, a ne polutani
-
carla del ponte
Doktore, ja odavde neću, iao sam manjina tamo gdje, jesam, pa ti pričaj šta god hoćeš!doktor30 wrote:neka idu hrvati i srbi u siroki brijeg i banja luku pa nek se bore za multi bih. a lako je sjediti u sarajevu i biti po zanimalnju vlah - to im je lagumdzija omogucio
- chuchumbamayumbe
Samo da se i ja prijavim za ostanak tu gdje jesam, ako nista, za inat ovakvim klocevima.carla del ponte wrote:Doktore, ja odavde neću, iao sam manjina tamo gdje, jesam, pa ti pričaj šta god hoćeš!doktor30 wrote:neka idu hrvati i srbi u siroki brijeg i banja luku pa nek se bore za multi bih. a lako je sjediti u sarajevu i biti po zanimalnju vlah - to im je lagumdzija omogucio
-
klixober
Joj kad procitam ovog doktora tek mi je jasno zasto smo u ovakvom sranju.On je navodno za multikulturalnu i cjelovitu BiH,ali bi da salje sarajevske Srbe i Hrvate u Banja Luku i Siroki Brijeg.E nece moci...idi ti lijepo sa Radoncicem u Sandzak pa tamo kroji sredinu po mjeri.
- Vodenjak
Ne, nije on rekao za kakvu je.komeba wrote:Joj kad procitam ovog doktora tek mi je jasno zasto smo u ovakvom sranju. On je navodno za multikulturalnu i cjelovitu BiH,ali bi da salje sarajevske Srbe i Hrvate u Banja Luku i Siroki Brijeg. E nece moci...idi ti lijepo sa Radoncicem u Sandzak pa tamo kroji sredinu po mjeri.
A tako sam ga lijepo pitao...
-
mladoliki
U našoj zemlji je čini se mnogo toga naopako, pa tako su doktori postali pacijenti, a pacijenti se potpisuju kao doktori.doktor30 wrote:koliko ja znam nidje veze! sefer je i kao komandant i kao politicar - strateg a ne supljator kao lagumdzija ili glupson kao komsic!
no, sto se tice ostalog trebas znati - zar nije zlatko lagumdzija uzeo od studenata 100.000 km pa nikad vratio. zar nije lagumdzija, zaltko, salko itd, oprostio avazu 2.000.000 km, zar nije zlatko lagumdzijaonaj koji pije za Ramazan!? i on da vodi muslimane - moze samo da sanja
Evo, došlo je dotle da ja branim Lagumdžiju, ali šta ću kad se mora.
Lagumdžija NIKAD nije bio niti će biti branilac samo Muslimana, i ako mu se na nečemu treba čestitati onda je to dosljednost u borbi, pa makar i sa mnogo grešaka i propusta, za multietničko društvo i državu. Vjerujem da bi pacijentima, pardon doktorima, Zlaja bio puno bolji kad bi pio samo šerbe i bozu i kad bi dolazio petkom na džumu, jer valjda samo takvi ljudi valjaju, a svi ostali su smeće. Više od 60 % građana ove zemlje ne posti Ramazan, mnogi čak i piju u to vrijeme, pa šta? Ah da, to su ustaše i četnici i komunjare itd...
Doktoru je očito ponestalo tableta, pa ga nekad prenese!
-
doktor30
znaci srbi i hrvati trebaju da svoja prava ostvaruju tamo gdje trebaju a ne da muslimanima uskracuju prava gurajuci se za funkcije. ljubisa markovic nacelnik opcine centar?!!! - koliko je to srba poginulo braneci opcinu centar?
lagumdzija je poturica, i ja sam za nacionaliste jer jedino oni mogu spasiti ovo malo muslimana sto je prezvijelo karadzica i bobana i lagumdziju.
sto se tice radoncica i sandzaklija - to otidji pa reci ljudima na zuci koji su branili sarajevo a iz sandzaka su. otidji reci to u par sarajevskih brigada pa da vidimo kako ces proci . sve vas kouminste i lagumdzijine pulene treba u tamnice pobacati
lagumdzija je poturica, i ja sam za nacionaliste jer jedino oni mogu spasiti ovo malo muslimana sto je prezvijelo karadzica i bobana i lagumdziju.
sto se tice radoncica i sandzaklija - to otidji pa reci ljudima na zuci koji su branili sarajevo a iz sandzaka su. otidji reci to u par sarajevskih brigada pa da vidimo kako ces proci . sve vas kouminste i lagumdzijine pulene treba u tamnice pobacati
- Vodenjak
E tako..doktor30 wrote:znaci srbi i hrvati trebaju da svoja prava ostvaruju tamo gdje trebaju a ne da muslimanima uskracuju prava gurajuci se za funkcije. ljubisa markovic nacelnik opcine centar?!!! - koliko je to srba poginulo braneci opcinu centar?
Sad te poslije svega ovoga mogu mirne dushe posmatrati kao Karadzica i njegove, Bobana i njegove!
Za Bosnu i Hercegovinu ste jednaka rak-rana!