OriginalnoOrbini wrote:SDP jedino ima sansu da pobjedi ako se nametne kao "najbosnjackija" stranka. Isto kao sto je bivsi moderat, socijaldemokrat,... Dodik okrenuo curak..............
Komsic umjesto Lagumdzije !
- 1gorstak
-
Orbini
Dobili bi Bosnjake sa kravatom umjesto sa fesom. Isto kao sto cetnici sa kravatom bolje kotiraju i bolje proturaju svoje interese od onih sa subarom.komeba wrote:I koja je svrha onda da takav nacionalisticki SDP dodje na vlast? Vec imamo nacionaliste na vlasti.Sa nacionalistickim SDP-om na vlasti ne bi dobili nista dobro.Orbini wrote:Neces ti ali vecina Bosnjaka hoce. O tome je rjec - sta i ko pobjedjuje na izborima.komeba wrote: Ukoliko SDP postane samo bosnjacka stranka,kao sto je SNSD postao najnacionalistickija srpska stranka,ja tada necu glasati za SDP.
Ne kazem da se moramo ugledati na njih, ali cinjenica je da su prije nas skontali nepisana pravila u politici. Mi imamo vec nacionaliste(ili one koji se prodaju tako), i sudjeno nam je da nacionalisti i ostanu dok je ovakva situacija sa konfrontiranim narodima unutar jedne drzave. Znaci - izaberi manje zlo.
SDP kao anacionalna stranka nema sanse ko god sjedio na celu.
Ima sanse samo kao stranka sa bosnjackim predznakom, i tu nazalost Komso kao predsjednik nema sanse.
Vec sada se moze reci da je SDP bosnajcka stranka. Utopija je da imamo politicku opciju koja ce objedinjavati razlicite nacije.
-
klixober
Ali pitam te,KOJA JE SVRHA DA IMAMO NACIONALISTE SA KRAVATOM? Da li je to bolje od nacionalista sa fesom? Da li ce to objediniti BiH? Da li ce to BiH uciniti stabilnijom drzavom? Da li ce to privuci Srbe i Hrvate koji normalno razmisljaju na stranu BiH?Orbini wrote: Dobili bi Bosnjake sa kravatom umjesto sa fesom. Isto kao sto cetnici sa kravatom bolje kotiraju i bolje proturaju svoje interese od onih sa subarom.
Ne kazem da se moramo ugledati na njih, ali cinjenica je da su prije nas skontali nepisana pravila u politici. Mi imamo vec nacionaliste(ili one koji se prodaju tako), i sudjeno nam je da nacionalisti i ostanu dok je ovakva situacija sa konfrontiranim narodima unutar jedne drzave. Znaci - izaberi manje zlo.
Ima sanse samo kao stranka sa bosnjackim predznakom, i tu nazalost Komso kao predsjednik nema sanse.
Vec sada se moze reci da je SDP bosnajcka stranka. Utopija je da imamo politicku opciju koja ce objedinjavati razlicite nacije.
-
Orbini
Ne moze nikakva stranka objediniti BiH, tesko je uopste i zamisliti takvu stranku. To je realnost, BiH ce biti jedinstvena samo zato sto je vece zlo da se rastura i sto secesija ima svoju cjenu. Srbi i Hrvati su u BiH silom prilika, i nema sanse da ikada glasaju za ikakvu politicku opciju koja se zalaze za cjelovitost BiH. Ne smiju izaci iz BiH jer se boje reakcija i novog rata, a u svojim torovima mogu ionako srbovati ili hrvatati do mile volje. I njima je BiH samo manje zlo i nista vise. Sa nase strane je cjelovita BiH strateski interes i stvar opstanka. Za svaku pomisao podjele samo podsjecamo da nema sanse da ostanemo na ovih 20 i kusur % BiH. I to je sva prica.komeba wrote:Ali pitam te,KOJA JE SVRHA DA IMAMO NACIONALISTE SA KRAVATOM? Da li je to bolje od nacionalista sa fesom? Da li ce to objediniti BiH? Da li ce to BiH uciniti stabilnijom drzavom? Da li ce to privuci Srbe i Hrvate koji normalno razmisljaju na stranu BiH?Orbini wrote: Dobili bi Bosnjake sa kravatom umjesto sa fesom. Isto kao sto cetnici sa kravatom bolje kotiraju i bolje proturaju svoje interese od onih sa subarom.
Utopija je da postoji stranka koja bi objedinila sve narode u BiH. Mozda eventualno ako je cist interes u pitanju, lova, standard,... ali tu ionako nacionalisti sa kravatom odavno imaju primat.
Sa Komsom na celu SDP bi ti bilo isto, isti procenti i isto balansiranje. SDP moze samo napraviti posao u Bosnjaka i tu sta uraditi. Na vecem prostoru BiH nece nikad imati uticaja ma ko sjedio na celu.
- 1gorstak
Ide transporter kroz razruseni Vukovar a putem montiranog razglasa neki brkati major poziva raspameceno stanovnistvo na predaju jer je vjera u uspjeh dalje borbe utopija. Utopija ? Uspravi se covjece, imas li kicmu ?Orbini wrote:Utopija je da imamo politicku opciju koja ce objedinjavati razlicite nacije.
-
susc_ovjek
Zlatko je narcis, zato ne valja!
Najbolji_inzinjer_u_gradu je lopov, nema veze... on nije narcis, on valja!
Isto da poredite kruske i jabuke.
Isto da politicar nije dobar zato shto je debeo.
NIDJE VEZEEEE
Volio bih cuti neki argument protiv Zlatka, ali argument, to sto je covjek narcis, nije argument.
I ima li logike da Kosmic koji je u Zlatkovoj stranci valja, a Zlatko ne valja?!?!
Najbolji_inzinjer_u_gradu je lopov, nema veze... on nije narcis, on valja!
Isto da poredite kruske i jabuke.
Isto da politicar nije dobar zato shto je debeo.
NIDJE VEZEEEE
Volio bih cuti neki argument protiv Zlatka, ali argument, to sto je covjek narcis, nije argument.
I ima li logike da Kosmic koji je u Zlatkovoj stranci valja, a Zlatko ne valja?!?!
-
Orbini
Imam kicmu itekako, ali imam i mozga, senzore koji mi omogucavaju da vidim i cujem sta se desava i kako stvari stoje.1gorstak wrote:Ide transporter kroz razruseni Vukovar a putem montiranog razglasa neki brkati major poziva raspameceno stanovnistvo na predaju jer je vjera u uspjeh dalje borbe utopija. Utopija ? Uspravi se covjece, imas li kicmu ?Orbini wrote:Utopija je da imamo politicku opciju koja ce objedinjavati razlicite nacije.
I budi uvjeren da mi je licno SDP daleko bolja opcija od nacionalista i da mi je Komsic najmiliji.
Ali realno - kakvu borbu on moze ponuditi na jedinstvenoj BiH? U ocima drugih je zlatni ljiljan tj. neprijatelj, a u ocima vecine Bosnjaka prvenstveno "Zeljko".
Kakvu ti borbu za cjelovitu BiH uospte zamisljas, kako se boriti da omilis BiH Srbima i Hrvatima? Nema te politicke platforme, stranke, face,... koja to moze uraditi, oni su u BiH samo zato sto kosta da izadju i to je realnost. Ove nove generacije u RS su jos ekstremnije od ratne generacije. Imas li barem viziju te tvoje borbe.
- 1gorstak
Imam. Potrebna je mirnodopska "invazija" na manji entitet, sportske i kulturne manifestacije treba odrzavati u Banja Luci, Trebinju i Bijeljini, politicke stranke svoje sjedista trebaju simbolicno prebaciti u Zvornik, Prijedor i Stolac. Prezentacije knjiga, sajmovi za koje ne postoji entitetska granica, politicke tribine, imas mali milion stvari kojim mozes BiH gurnuti niz grlo onim koji istu ne vole. Za ocekivati je da oni nece BiH u Rogatici, neka BiH dodje u Rogaticu. Stvaranjem mostova ces izbiti argumente velikosrpskim oratorima koji sijanjem straha medju inace postenim ljudima odrzavaju svoj utjecaj.Orbini wrote:Kakvu ti borbu za cjelovitu BiH uospte zamisljas, kako se boriti da omilis BiH Srbima i Hrvatima? Nema te politicke platforme, stranke, face,... koja to moze uraditi, oni su u BiH samo zato sto kosta da izadju i to je realnost. Ove nove generacije u RS su jos ekstremnije od ratne generacije. Imas li barem viziju te tvoje borbe.
-
doktor30
ne postoji ni jedna stranka koja moze ujediniti bih. proslo je to vrijeme nazalsot. samo kompromisi, kompromisi itd itd...tako to ide. a sto se tice sdp-a, pa eto neka malo sklone tvoje hirove.
zakon o opljackanoj imovini da ali kroz institucije parlamenta - sto rece Sefer.
a ne kroz sdp.
ali opljackana imovina je i 100.00 km koje je zlatko uezo od ekonomskog fakulteta kroz "bespovratni kredit" - uzas, cirkus
zakon o opljackanoj imovini da ali kroz institucije parlamenta - sto rece Sefer.
a ne kroz sdp.
ali opljackana imovina je i 100.00 km koje je zlatko uezo od ekonomskog fakulteta kroz "bespovratni kredit" - uzas, cirkus
-
artzy
Apsolutno.1gorstak wrote:Imam. Potrebna je mirnodopska "invazija" na manji entitet, sportske i kulturne manifestacije treba odrzavati u Banja Luci, Trebinju i Bijeljini, politicke stranke svoje sjedista trebaju simbolicno prebaciti u Zvornik, Prijedor i Stolac. Prezentacije knjiga, sajmovi za koje ne postoji entitetska granica, politicke tribine, imas mali milion stvari kojim mozes BiH gurnuti niz grlo onim koji istu ne vole. Za ocekivati je da oni nece BiH u Rogatici, neka BiH dodje u Rogaticu. Stvaranjem mostova ces izbiti argumente velikosrpskim oratorima koji sijanjem straha medju inace postenim ljudima odrzavaju svoj utjecaj.Orbini wrote:Kakvu ti borbu za cjelovitu BiH uospte zamisljas, kako se boriti da omilis BiH Srbima i Hrvatima? Nema te politicke platforme, stranke, face,... koja to moze uraditi, oni su u BiH samo zato sto kosta da izadju i to je realnost. Ove nove generacije u RS su jos ekstremnije od ratne generacije. Imas li barem viziju te tvoje borbe.
-
edinbug
#36 Re: Komsic umjesto Lagumdzije !
A Komsic jasno kaze da nije Zlaja na celu SDP-a, moguce da i on ne bi bio u najuzem rukovodstvu SDP-a, nego samo clan.perajic wrote:Odgovorno tvrdim da bi SDP dobio izbore u Federaciji kada bi samo skinuli Lagumdziju, a postavili Komsica na celo stranke.
Narod je sit ove vlasti, ali kad vidi alternativu u narcisu Lagumdziji glasa opet za iste (u ovu grupu i sebe svrstavam).
Onda ispade da je Zeljko paksu, ili ?
Nije do Zlaje vec je do vas!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Objasni mi samo jedno, nakon pp koju si mi poslala, da li stvarno mislila da necu provjeriti IP? Priv.korisnik, nije net klub.nesha wrote:lagumdzija je umisljeni socijalisticki balavac, a komsic niko i nista u politici. tako da, suplja stroga
E moja aida81, trebala si makar refreshovat konekciju da nije poklapanje 2 komentara u 2 minute, ista ip a razliciti nickovi.
-
paratrooper
cini se da svi kradu, ipak za razliku od drugih sdp dopusta svim gradjanima da kradu podjednako
nema diskriminacije ti si taj i taj ovaj je ovaj i ovaj te svi kao u komuni mozete krast
nema diskriminacije ti si taj i taj ovaj je ovaj i ovaj te svi kao u komuni mozete krast
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ne zachatavajzoom66 wrote:komeba wrote:Sa'ce tema "zoom ....."zoom66 wrote: aidice bona necemo extra nickova, jel tako - jeste..
nesha banned..![]()
![]()
![]()
![]()
-
pita
http://www.youtube.com/watch?v=oXobejzkijo&NR=1
Evo...samo Komsica nema u spotu....
Mislim da to puno znaci....
ali nas narod je glup u u realnosti jos vise nego u vicevima
Evo...samo Komsica nema u spotu....
Mislim da to puno znaci....
ali nas narod je glup u u realnosti jos vise nego u vicevima
-
cika-pero
bogami, nisam bas siguran u ovu tvoju teoriju, bosanci(muslimani) su poznati po tome " tudjina voli svoga mrzi(unisti)", neki dan vidim zeljka u ulozi tita u tesnju sjedi na fotelji sa svojim kumcetom, bas onako ko tito nekad birvaktile , a na televiziji stoji njegova slika bas kao titina nekadOrbini wrote:Sumnjam da bi Komso dobio izbore.
Svaka mu cast, ali ljudi ipak gledaju na ime i naciju. Pogresan je stereotip da su SDP biraci komunjare, anacionalisti, ateisti,... Licno nemam problema sa zeljkinim imenom, ali realno - SDP ipak gravitira Bosnjacima, Bosancima islamskog kulturnog kruga,... ili obrnuto.
Znaci Komsu hebe ime a Zlaja je pakshu, tako da SDP nema harizmaticnog lidera.
Meni je jedino Lamija Tanovic iz LDS-a - alternativa. Svakako nije vrijeme za liberale, te bi bilo dobro da se ona presalta u SDP.
birvaktile.
e sad kontaj ti, ja se slazem za tvrdnju da ako zeljko preuzima kormilo od ovog ofucanog istrosenog kvazi politicara lagundjije, dobice sigurno simpatije(glasove) najmanje 75% bosanaca(muslimana). pa zeljko nek ti je hairli sa srecom sto bi rekle nase nene stare.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
zaboravio si hairli i beritčetli ako bogda inšhalacika-pero wrote:bogami, nisam bas siguran u ovu tvoju teoriju, bosanci(muslimani) su poznati po tome " tudjina voli svoga mrzi(unisti)", neki dan vidim zeljka u ulozi tita u tesnju sjedi na fotelji sa svojim kumcetom, bas onako ko tito nekad birvaktile , a na televiziji stoji njegova slika bas kao titina nekadOrbini wrote:Sumnjam da bi Komso dobio izbore.
Svaka mu cast, ali ljudi ipak gledaju na ime i naciju. Pogresan je stereotip da su SDP biraci komunjare, anacionalisti, ateisti,... Licno nemam problema sa zeljkinim imenom, ali realno - SDP ipak gravitira Bosnjacima, Bosancima islamskog kulturnog kruga,... ili obrnuto.
Znaci Komsu hebe ime a Zlaja je pakshu, tako da SDP nema harizmaticnog lidera.
Meni je jedino Lamija Tanovic iz LDS-a - alternativa. Svakako nije vrijeme za liberale, te bi bilo dobro da se ona presalta u SDP.
birvaktile.
e sad kontaj ti, ja se slazem za tvrdnju da ako zeljko preuzima kormilo od ovog ofucanog istrosenog kvazi politicara lagundjije, dobice sigurno simpatije(glasove) najmanje 75% bosanaca(muslimana). pa zeljko nek ti je hairli sa srecom sto bi rekle nase nene stare.![]()
-
strujnik
Slicna tema vec postoji, treba li bi administratori ovo zakljuciti, ne moze se pratiti na dvije strane, svi odgovori leze u postu ovog pametnog gospodina kojeg sam upravo citiraokomeba wrote:Mogu se kladiti u sve da kada bi umjesto Lagumdzije na celu SDP-a bio Komsic,da bi SDP opet izgubio izbore.Mozda bi trunkicu bolje prosao zbog onih ljevicara kojima je Avaz isprao mozak,ali SDP sa ovakvim stanovnistvom u BiH jednostavno nema sanse.Sve dok je Avaz najcitanija novina,dok je reis glavni politicar i protiv SDP-a,gradjanska lijeva opcija nema sanse bez obzira ko je na celu stranke.
-
popajic
Sve dok svaki Bosnjak,Srbin ili Hrvat misle da su u ovoj jadnoj BiH zasticeni jedino kad ih vode(gdje li?) njihove nacionalne vodje -nista od rahatluka.Ni za koga.
Dok se nasa svijest ne izmijeni(u mnogo cemu)nece ni doci do promjena.A da ih zelimo ne bi kao roboti uvijek za iste glasali.A onda kukali,kukali...
Dok se nasa svijest ne izmijeni(u mnogo cemu)nece ni doci do promjena.A da ih zelimo ne bi kao roboti uvijek za iste glasali.A onda kukali,kukali...
- kicky
#49 Re: Komsic umjesto Lagumdzije !
mi volimo stvari pojednostaviti, pa se onda kobiva iznenadimo kad vidimo rezultate izbora! mislim da je i ovdje o tome riječ!perajic wrote:Odgovorno tvrdim da bi SDP dobio izbore u Federaciji kada bi samo skinuli Lagumdziju, a postavili Komsica na celo stranke.
Narod je sit ove vlasti, ali kad vidi alternativu u narcisu Lagumdziji glasa opet za iste (u ovu grupu i sebe svrstavam).
- Frane-x
Što mislite, da li bi imao veću vrijednost za budućnost BiH:
a) SDP za koga glasa 10% Bošnjaka, 10% Hrvata i 10% Srba, ili
b) SDP za koga glasa 50% Bošnjaka
?
Mislite li da bi ovaj hipotetski "10% SDP" bio dovoljna jezga oko koje bi se s vremenom formiralo normalno društvo?
U tom smjeru možemo razmatrati i mogući izbor Komšića na čelo SDP-a.
Po meni bi bilo dugoročno korisnije da SDP pridobije 10-15% Hrvata u SDP, pa taman da izgubi 30% Bošnjaka.
a) SDP za koga glasa 10% Bošnjaka, 10% Hrvata i 10% Srba, ili
b) SDP za koga glasa 50% Bošnjaka
?
Mislite li da bi ovaj hipotetski "10% SDP" bio dovoljna jezga oko koje bi se s vremenom formiralo normalno društvo?
U tom smjeru možemo razmatrati i mogući izbor Komšića na čelo SDP-a.
Po meni bi bilo dugoročno korisnije da SDP pridobije 10-15% Hrvata u SDP, pa taman da izgubi 30% Bošnjaka.

svaka cast na spotu......Respect !!!!!