Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

pemanapemani

#26 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by pemanapemani »

BiH je za SDA samo alat za nagomilavanje bogatstva pojedinaca.

Ne možeš mijenjati društvo i političku paradigmu sa onima koji su sudjelovali u kreiranju beznađa, od cijene kruha u granapu, preko direktora Razvojne banke, do etničkih izbornih jedinica.

Imamo totalno blasfemičnu situaciju u kojoj od izbora do izbora, neka od opozicionih stranaka uvjerava građane kako treba pružiti šansu SDA i HDZ da se popave. :-)

DF je mogao vršiti pritisak iz opozicije da se usvoje njihovi prijedlozi. Mogli su podržati manjinsku vladu SDA - HDZ i nakon stotinu dana vladanja tražiti rezultate.
Mogli su pokušati graditi opozicioni blok sa NS, HDZ 1990 i možda reformiranim SDP-om.

Poštujem, izabrali su da budu jedan u nizu SDA privjesaka, šupci bez principa koji su slagali one koji su za njih glasali, između ostalog i mene.

Jedina satisfakcija, u trenutnom stanju stvari, je totalni krah Lagumdžijine bande u obliku SDP-a i nada da će Dodik biti izbačen iz državne vlade.
vee-jay

#27 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by vee-jay »

manjinska vlada nije bila moguca.
pemanapemani

#28 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by pemanapemani »

vee-jay wrote:manjinska vlada nije bila moguca.
Zašto nije bila moguća vlada SDA-HDZ koju će kroz Domove naroda i Prlament podržati DF, a onda ih taslačiti
i tražiti rezultate?

Podržati i kantonalne vlade, a onda vršiti pritisak i tražiti konkretna rješenja.
palermo

#29 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Jedina satisfakcija, u trenutnom stanju stvari, je totalni krah Lagumdžijine bande u obliku SDP-a i nada da će Dodik biti izbačen iz državne vlade.
Kako bi Dodik mogao biti izbačen iz vlasti bez DF-a ?
pemanapemani

#30 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:
Kako bi Dodik mogao biti izbačen iz vlasti bez DF-a ?
Fino sam napisao da je nada da će Dodik biti izbačen iz državne vlasti jedina satisfakcija za mene kao glasača DF-a.

S druge strane, imamo tebe i slične, koji su nekoliko mjeseci suptilno i manje suptilno pljuvali po DF-u, te ih povezivali sa Dodikom, Čovićem i Radončićem. Danas Vi hvalite poteze DF-a. :-)

Zaista ne želim vrijeđati, posebno ne tebe, ali to je krajnje licemjerno i bezobrazno.
vee-jay

#31 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by vee-jay »

pemanapemani wrote:
vee-jay wrote:manjinska vlada nije bila moguca.
Zašto nije bila moguća vlada SDA-HDZ koju će kroz Domove naroda i Prlament podržati DF, a onda ih taslačiti
i tražiti rezultate?

Podržati i kantonalne vlade, a onda vršiti pritisak i tražiti konkretna rješenja.
Kao prvo zato sto to nije u duhu demokracije. Ili si dio vlasti ili nisi. Ili vidis da kroz vlast imas sansu da sprovedes svoje ciljeve - i onda preuzes odgovornost i ulazis u vlast - ili ne. Ne mozes iz opozicije sprovoditi svoje politicke ciljeve - ne mozes jer nisi na vlasti. To nije politika, to nije demokracija.

Osim toga, kod nas nikakva manjinska vlada nema sansu jer se kod nas odluke donose samo ako je licna korist u pitanju. Ako nema licne koristi onda nema odluke.
palermo

#32 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Fino sam napisao da je nada da će Dodik biti izbačen iz državne vlasti jedina satisfakcija za mene kao glasača DF-a.

S druge strane, imamo tebe i slične, koji su nekoliko mjeseci suptilno i manje suptilno pljuvali po DF-u, te ih povezivali sa Dodikom, Čovićem i Radončićem. Danas Vi hvalite poteze DF-a. :-)

Zaista ne želim vrijeđati, posebno ne tebe, ali to je krajnje licemjerno i bezobrazno.
Pa ne vidim šta je ovdje licemjerno :? Da je Komšić ušao u koaliciju sa SBB ja bih ga i dalje napadao, mislim, posmatraš poteze koje neko pravi i shodno tome ga podržavaš ili napadaš (naravno u skladu sa svojim preferencijama). Ne znam, kod mene tako ide......
Mister Yes

#33 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Pa ne vidim šta je ovdje licemjerno :? Da je Komšić ušao u koaliciju sa SBB ja bih ga i dalje napadao, mislim, posmatraš poteze koje neko pravi i shodno tome ga podržavaš ili napadaš (naravno u skladu sa svojim preferencijama). Ne znam, kod mene tako ide......
Pa naravno. Komšić prije izbora i Komšić nakon izbora su dva potpuno različita čovjeka (ako gledamo izjave i poteze). Naravno da oni koji su ga kritikovali prije izbora sada ga hvale a oni koji su ga hvalili prije izbora sada ga kritikuju.
putokaz1

#34 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica

Post by putokaz1 »

Meni je isti i prije i poslije
Niti sam glasao za njega niti cu
Bit Hrvatski clan Predsjednistva a to postici glasovima Bosnjaka u najmanju ruku nije fer
njegov odnos kroz predsjednistvo mi nije bash bio idealan
osnovao je stranku to je ok,dobio popularnost,glasove,na centar-lijevo ideji ali preveslao velike narodne mase i stao uz one koji nas vode nazad vec 20 godina
po meni za 2 godine DF ce jedva preci prag,tada ce dobit glasove na rodjacko,prijateljskoj bazi,a sada ih je nosilo ime Z.K. te anti SDA i narocito anti SDP kampanja koju su vodili,ostvarivsi pobjedu u Izbornoj Jedinici KS I BPK za Parlament BH.
Tradicija nije na njihovoj strani ko god bude s SDA u koaliciji u pravilu propane/SBIH,SDU,NSRZB,SDP,HSP/,naravno SDA uvjek ostaje.
Post Reply