Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samoubica
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Bravo Zeljko
Deri ih iz opozicije, ostalo ce sve sami uraditi da za dvije godine imamo prijevremene izbore i da se rijesimo SDA kao sto smo se rijesili njihovog brata po materi korupciji SDP-a
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
na ovoj priči je SDP dobio izbore 2010te
nadam se da će ŽK biti dosljedan
nadam se da će ŽK biti dosljedan
-
frfy
#3 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Komšić neče sa sociopatima i psihopatima u vlast. Neko mu je to dobro izgleda rastabiriomilonja wrote:
Na pitanje o eventualnom ujedinjavanju političke ljevice u BiH, Komšić je kazao da kod nas u ljevici ima mnogo egomanijaka za koje ne zna da li će preći preko svog ega i tako postaviti stvari.
"Duboko se nadam da će se to kad-tad desiti. Nikad neću biti protiv toga, ali samo me nemojte molim vas u ime bilo koje ideje tjerati da idem sa banditima i reketašima. Nisam iz tog filma egotripova. Od toga sam bježao", kazao je.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-n ... /141015067
Karakteristike psihopata/sociopata su:
Karakteristike
1.Supresija individualizma i kreativnosti.
2.Osiromašivanje umjetničkih vrednota.
3.Osiromašivanje moralnih vrednota: socijalna struktura bazirana na samo-interesu i kultu ličnosti, a ne na altruizmu.
4.Fanatična ideologija: često u korumpiranoj formi održivih vrijednosti „trojanske“ ideologije koja je postala perverzna patološka forma, ima malo sličnosti sa originalom.
5.Netolerantnost i sumnjičavost prema svakome tko je drugačiji, ili tko se ne slaže sa državom.
6.Centralizirana kontrola.
7.Korupcija.
8.Tajne aktivnosti unutar vlade, i nadgledanje populacije u cijelosti. (Za razliku od zdravog društva koje ima transparentne procese vladanja, i respekt prema privatnosti individualnih građana).
9.Paranoidna i reakcionarska vlada.
10.Prekomjerna, arbitrarna i nepoštene, nefleksibilne zakonske norme; moć odluka je reducirana/maknuta iz svakodnevnog života građana.
11.Licemjeran stav koji demonstriraju akcije vladajuće klase, prema idealima za koje tvrde da ih prate, a za koje se predstavljaju građanima da ih reprezentiraju.
12.Kontrolirani mediji, njima dominira propaganda.
13.Ekstremna nejednakost između najbogatijih i najsiromašnijih.
14.Endemično korištenje korumpiranih psiholoških rezoniranja kao što je para-moralizam, konverzivno razmišljanje i dvosmislenost.
15.Vladanje uz pomoć upotrebe sile ili uz pomoć zastrašivanja silom.
16.Ljudi se smatraju „resursom“ da bi se iskorištavali (po tome imamo izraz „ljudski resursi“), umjesto vrednovanja svake individue po njegovim vrijednostima.
17.Spiritualni život je ograničen na ne-fleksibilne indoktrinirane sheme. Svatko tko pokuša poći iza ovih granica se smatra heretikom ili luđakom, i zbog toga se klasificira kao opasan.
18.Arbitrarna podjela populacije (po klasama, etničkom opredjeljenju, rođenju) što stvara konflikt među različitostima.
19.Supresija slobode govora – javnih debata, demonstracija, protesta.
20.Povreda osnovnih ljudskih prava, na primjer; restrikcija osnovnih životnih potrepština kao što su hrana, voda, stanište; zatvaranje bez suđenja; mučenje i zlostavljanje; robovski rad.
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Čekamo da stigne ponuda e onda ćemo da vidimo kakvi su principi.
Ja mu želim da ostane na ovom putu a dalje je do njega.
Ja mu želim da ostane na ovom putu a dalje je do njega.
- kritichar
#5 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
lahko je pričati, vidjet ćemo kad bude trebalo raditi
-
The BEN10
#6 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Ne mogu vjerovati koliko je naivnih koji misle/nadaju se da DF neće u vlast. Pa to čovjek nigdje nije ni rekao - rekao je da neće po svaku cijenu. A vidjet ćemo vrlo brzo šta to u stvari znači. 
- Pasiflora
#7 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Clanovi, ovi koji su bili na listama, vec se hvale po gradu kako su "usli u Parlament" i primaju cestitke.
Vidjecemo sta ce Zeljko sa njima...
- biske
#8 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
fino je i njima poručio: kome se ne sviđa, nek ide...Pasiflora wrote:Clanovi, ovi koji su bili na listama, vec se hvale po gradu kako su "usli u Parlament" i primaju cestitke.
-
asdf1
#9 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Moze covjek biti izabran u Parlament bez da bude dio vlasti.Pasiflora wrote:Clanovi, ovi koji su bili na listama, vec se hvale po gradu kako su "usli u Parlament" i primaju cestitke.
-
bajroo
#10 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
i ja sam razumio da covjek nece protiv SDA i HDZ-a sto ne znaci da nece s njimaThe BEN10 wrote:Ne mogu vjerovati koliko je naivnih koji misle/nadaju se da DF neće u vlast. Pa to čovjek nigdje nije ni rekao - rekao je da neće po svaku cijenu. A vidjet ćemo vrlo brzo šta to u stvari znači.
- sinuhe
#11 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Dogovore se oni oko cijene. Kad onda misli vladati? 
- sinuhe
#12 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Eh moj ti. Sa danasnjim rezultatom stignu se oni u cetiri godine uvaliti u svasta nesto pa taman da nisu u vladi. A onda se ovo istopi.
- crvenebrigade
#13 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Kako god odluci na narednim izborima ce dozivjeti debakl. Zeljko Komsic je jedan neradnik i politicki nesposobnjakovic kojem sad vise nece moci pomoci populizam, demagogija i jeftina predizborna prica.
Dobio si povjerenje gradjana, pokazi sta (ne) znas!
- biske
#14 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
u prevodu: valjaj se sa ezdea u blatu koje je ugušilo ezdepe.crvenebrigade wrote:Kako god odluci na narednim izborima ce dozivjeti debakl. Zeljko Komsic je jedan neradnik i politicki nesposobnjakovic kojem sad vise nece moci pomoci populizam, demagogija i jeftina predizborna prica.
NE!!!
- General War
#15 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
Deri ih iz opozicije, ostalo ce sve sami uraditi da za dvije godine imamo prijevremene izbore i da se rijesimo SDA kao sto smo se rijesili njihovog brata po materi korupciji SDP-a
I ja imam jak osjecaj za filing
- General War
#16 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
crvenebrigade wrote:Kako god odluci na narednim izborima ce dozivjeti debakl. Zeljko Komsic je jedan neradnik i politicki nesposobnjakovic kojem sad vise nece moci pomoci populizam, demagogija i jeftina predizborna prica.
- Dr. Kuca
#17 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Lijepog zivota politicara. nista ne rade, a svaki mjesec par milja u padje i raja tome aplaudira.
- travnik
#18 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Ako rad njegove stranke bude jednak njegovom radu u PBiH, onda nam se crno piše. Ako (p)ostane principijelan i uz to konačno nešto konkretno uradi, onda nam možda i krene. U svakom slučaju, zbog njegovog osmogodišnjeg spavanja u zgradi PBiH nisam neki optimista u vezi sa njim i smatram ga nadprosječno nesposobnim i poltronom, ali možda u redovima stranke ima sposobnih ljudi da nešto i promjene i pokrenu.
-
putokaz1
#19 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Joj moj Kolega.KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
-
StupskaBitanga
#20 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Mjesec dana poslije šta sada ima da kažeš Kato?KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
- KatarinaKosaca
#21 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Rekoh vec na drugoj temi, ja sam DF glasala samo na drzavnoj razini (tu i prave vlast sa SDA). Nikome nkada u politici nisam vjerovala i fanaticno podrzavala, da sad cijepam knjizice, padam u nesvjest itd. Da mi je drago nije mi drago, vidim cist volej SDA-u da nastavi raditi po svom, ali mi i ne umire nada da ce bar nesto promijeniti na bolje svojim ulaskom. Vidjecemo...StupskaBitanga wrote:Mjesec dana poslije šta sada ima da kažeš Kato?KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#22 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Pa dobro Katarina, nije SDA jedini problem ove države. Šta da radimo sa SNSD-om i HDZ-om, ko će njih rušiti haaaa?KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
P.S Ako je ovo Želja izjavio i mislio ozbiljno onda je k'o rahmetli Alija, do podne jedno od podne drugo.
- KatarinaKosaca
#23 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
SNSD iz Federacije nikako ne mozemo rusiti... Bez da ja budem Zeljkov odvjetnik, razumjela sam da je rekao.. necemo u vlast po svaku cijenu, pa bi bilo logicno misliti da je postigao neku cijenu, a ne svaku. Ako je ta nea cijena puki raspored fotelja i direktorskih mjesta za daljnji nastavak pauperizacije drzave, iduce izbore nema moj glas. Tako jednostavno..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa dobro Katarina, nije SDA jedini problem ove države. Šta da radimo sa SNSD-om i HDZ-om, ko će njih rušiti haaaa?KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
P.S Ako je ovo Želja izjavio i mislio ozbiljno onda je k'o rahmetli Alija, do podne jedno od podne drugo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#24 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Smatram da iz vlasti ima mnogo više uticaja nego puko naivno mišljenje da ne treba ići sa SDA u vlast zbog SDA. Politika nije moralna rasprava sa odgovorima da i ne već puno veća igranka sa 50 nijansi sive.KatarinaKosaca wrote:SNSD iz Federacije nikako ne mozemo rusiti... Bez da ja budem Zeljkov odvjetnik, razumjela sam da je rekao.. necemo u vlast po svaku cijenu, pa bi bilo logicno misliti da je postigao neku cijenu, a ne svaku. Ako je ta nea cijena puki raspored fotelja i direktorskih mjesta za daljnji nastavak pauperizacije drzave, iduce izbore nema moj glas. Tako jednostavno..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa dobro Katarina, nije SDA jedini problem ove države. Šta da radimo sa SNSD-om i HDZ-om, ko će njih rušiti haaaa?KatarinaKosaca wrote:Bravo Zeljko![]()
- KatarinaKosaca
#25 Re: Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam pol.samou
Ukoliko taj utjecaj iskoristi imalo pravedno za gradjane ove zemlje, hallal im moj glas. Neka na primjer uvedu javne natjecaje u javna preduzeca. Neka najbolji tamo rade (kad vidim tete salteruse u Elektroprivredi u Alipasinoj, zlo mi dodje), ali ako iskoriste da nam na grbacu stave jos administracije onako esdeaovski i esdepeovski kao nagradu svojoj militanciji za dobar izborni rezultat, onda smo jeza u ledja. Mada, slazem se DF svakako ima ko da mijenjaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Smatram da iz vlasti ima mnogo više uticaja nego puko naivno mišljenje da ne treba ići sa SDA u vlast zbog SDA. Politika nije moralna rasprava sa odgovorima da i ne već puno veća igranka sa 50 nijansi sive.DF ima svakako ko da mijenja.