Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post Reply
Sporders

#176 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Sporders »

Izgleda je nekima problem sto Komsic nije nacionalista... nego sto je obicni covjek, iz naroda, kakvog ova zemlja treba da ima, a i vala zasluzuje...

To je jedini covjek, koji bi mogao biti samostalni predsjednik i vodja ove drzave...
ajdin.kahrovic

#177 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by ajdin.kahrovic »

ajdin.kahrovic wrote:Od svih osoba koje podrzavaju ponovni izbor Zeljka Komsica za clana Predsjednistva BiH, da li mi neko moze objasniti zbog cega bih ja trebao glasati za njega, osvrcuci se iskljucivo na njegove uspjehe za vrijeme mandata 2006-2010?

Hvala :)
Jos nisam dobio odgovor.
Corto Maltese

#178 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

ajdin.kahrovic wrote:
ajdin.kahrovic wrote:Od svih osoba koje podrzavaju ponovni izbor Zeljka Komsica za clana Predsjednistva BiH, da li mi neko moze objasniti zbog cega bih ja trebao glasati za njega, osvrcuci se iskljucivo na njegove uspjehe za vrijeme mandata 2006-2010?

Jos nisam dobio odgovor.
Nećeš ga ni dobiti. Bar ne suvisao odgovor.
exliberal

#179 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by exliberal »

Corto Maltese wrote:
ajdin.kahrovic wrote:

Jos nisam dobio odgovor.
Ko ceka ....nedoceka :run:
Better Man

#180 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Better Man »

Banksy wrote:Raguž se Komšiću primakao na par procenata, a postoji i velika mogućnost da se HDZ i HDZ 1990 dogovore tako da se podrži Raguža, a Čović dobije premijersku fotelju.
Zato Komšić ciljano ide na bošnjačke glasove, koje kupi od Silajdžića. Odatle i ove ratoborne izjave i paljevina, koje će vjerovatno biti još više kako se izbori budu primicali.
Pametna strategija. Neko će reći nepoštena, ali ako to po Daytonu može, nek radi tako.
Sama njegova pojava i pozicija koju ima, pokazuje koliko je Dayton nepravedan, nelogičan, nefunkcionalan, i koliko zapravo neće biti nikakvog napretka dok se ne donese novi ustav ili ovaj temeljito pretrese.

Covic bi se prije ubio nego Raguzu ili nekom drugom ko nije iz njegovog HDZ-a prepustio fotelju clana predsjednistva. Moze njemu neko obecati premijersku fotelju, ali ako ne bude imao vecinu u parlamentu pisi propalo.
ajdin.kahrovic

#181 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by ajdin.kahrovic »

Corto Maltese wrote:
ajdin.kahrovic wrote:

Jos nisam dobio odgovor.
Sve mi se vise i cini da suvisao odgovor i ne postoji, nazalost.
osa

#182 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by osa »

Sporders wrote:Izgleda je nekima problem sto Komsic nije nacionalista... nego sto je obicni covjek, iz naroda, kakvog ova zemlja treba da ima, a i vala zasluzuje...

To je jedini covjek, koji bi mogao biti samostalni predsjednik i vodja ove drzave...
nešto kao bandić, čovjek iz naroda....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#183 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Chmoljo »

ajdin.kahrovic wrote: Sve mi se vise i cini da suvisao odgovor i ne postoji, nazalost.
što bi te uopšte ovdje neko trebao u nešto ubjeđivati? volio bih vidjeti koliko je forumaša iočemu promijenilo svoje mišljenje čitajući forum :-)

imaš predizbornu kampanju pa neka te uvjerava. imaš predizborne skupove, pa neka te uvjerava. imaš njegov blog (ne zna je li još aktivan) pa čitaj i donosi zaključke.

glasam za njega jer sam dosad iz njegovih usta čuo stvari koje imaju veze sa mozgom. realne stvari. ne motokultivatore i referendume.

hoćeš još suvisliji odgovor, ili ćeš ipak misliti da treba čekati be ha Lincolna da mu daš svoj glas?
StupskaBitanga

#184 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by StupskaBitanga »

smatram da je od svih kandidata gdin Komsic najbolji izbor
Nije idealan ali od tolikog zla trba izabrati najmanje
ajdin.kahrovic

#185 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by ajdin.kahrovic »

Chmoljo wrote:
ajdin.kahrovic wrote: Sve mi se vise i cini da suvisao odgovor i ne postoji, nazalost.
što bi te uopšte ovdje neko trebao u nešto ubjeđivati? volio bih vidjeti koliko je forumaša iočemu promijenilo svoje mišljenje čitajući forum :-)

imaš predizbornu kampanju pa neka te uvjerava. imaš predizborne skupove, pa neka te uvjerava. imaš njegov blog (ne zna je li još aktivan) pa čitaj i donosi zaključke.

glasam za njega jer sam dosad iz njegovih usta čuo stvari koje imaju veze sa mozgom. realne stvari. ne motokultivatore i referendume.

hoćeš još suvisliji odgovor, ili ćeš ipak misliti da treba čekati be ha Lincolna da mu daš svoj glas?
Pa valjda je poenta foruma, 'ebem mu misa, da ucesnici argumentirano iznose misljenja i razgovaraju o raznim temama. Ne mora mene niko nagovarati da ja glasam za Komsica, ali eto kad ga vec podrzava, neka mi kaze zasto ga podrzava, odnosno zasto bi ga iko trebao podrzati. Jednostavno me interesuje argumentirani stav ljudi.

Nego, da se vratimo na temu. Cuo sam i ja mnogo finih stvari iz njegovih usta (koje imaju veze sa mozgom), ali isto tako znam da su sve te stvari otisle u vjetar, jer nijedna nije presla u djelo. Lik fakat fino prica i realno i kritikuje i ruzi i komentarise, ali ne vidim da je prstom pomakao za ove 4 godine. Jedne godine je pokusao ugurati u drzavni budzet svasta nesto i zato mu aferim, ali osim toga se mandat sveo na sukanje dusmanima BiH i protokolarne sastanke sa ambasadorima koji obicno se zakljuce sa par identicnih recenica (treba ubrzati EU integracije, ispuniti uslove za MMF i sl.).

Ne znam da je Komsic posjetio neke obicne ljude, vidio kako zive ljudi koji glasaju za njega, unesrecene od prirodnih katastrofa ili lose vlasti, da je organizovao sastanke sa politickim liderima radi rjesavanja kriza, da se pretrgao od posjeta (hrvatskim?) kulturnim drustvima, podsticao ljude na patriotizam (u drugim zemljama zadatak predsjednika je da odrzava jedinstvo nacije), organizovao kulturne dogadjaje ili dobrotvorne akcije, da uspostavlja dijalog, da dovlaci investitore u BiH iz bilo kojeg dijela svijeta itd itd. (Mnogo stvari koje jedan clan Predsjednistva moze uraditi, zar ne?) Medjutim, ja nikako ne iskljucujem mogucnost da je Komsic to zaista radio, mozda sam ja ipak nedovoljno obavijesten, pa eto neko ko podrzava njegov rad u posljednje 4 godine bi me mogao malo bolje uputiti.

Znam ja da Lincolna necemo dobiti za Predsjednika, ali nisam bas siguran da trebamo Komsica za tu funkciju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#186 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Chmoljo »

ajdin.kahrovic wrote: Pa valjda je poenta foruma, 'ebem mu misa, da ucesnici argumentirano iznose misljenja i razgovaraju o raznim temama. Ne mora mene niko nagovarati da ja glasam za Komsica, ali eto kad ga vec podrzava, neka mi kaze zasto ga podrzava, odnosno zasto bi ga iko trebao podrzati. Jednostavno me interesuje argumentirani stav ljudi.

Nego, da se vratimo na temu. Cuo sam i ja mnogo finih stvari iz njegovih usta (koje imaju veze sa mozgom), ali isto tako znam da su sve te stvari otisle u vjetar, jer nijedna nije presla u djelo. Lik fakat fino prica i realno i kritikuje i ruzi i komentarise, ali ne vidim da je prstom pomakao za ove 4 godine. Jedne godine je pokusao ugurati u drzavni budzet svasta nesto i zato mu aferim, ali osim toga se mandat sveo na sukanje dusmanima BiH i protokolarne sastanke sa ambasadorima koji obicno se zakljuce sa par identicnih recenica (treba ubrzati EU integracije, ispuniti uslove za MMF i sl.).

Ne znam da je Komsic posjetio neke obicne ljude, vidio kako zive ljudi koji glasaju za njega, unesrecene od prirodnih katastrofa ili lose vlasti, da je organizovao sastanke sa politickim liderima radi rjesavanja kriza, da se pretrgao od posjeta (hrvatskim?) kulturnim drustvima, podsticao ljude na patriotizam (u drugim zemljama zadatak predsjednika je da odrzava jedinstvo nacije), organizovao kulturne dogadjaje ili dobrotvorne akcije, da uspostavlja dijalog, da dovlaci investitore u BiH iz bilo kojeg dijela svijeta itd itd. (Mnogo stvari koje jedan clan Predsjednistva moze uraditi, zar ne?) Medjutim, ja nikako ne iskljucujem mogucnost da je Komsic to zaista radio, mozda sam ja ipak nedovoljno obavijesten, pa eto neko ko podrzava njegov rad u posljednje 4 godine bi me mogao malo bolje uputiti.

Znam ja da Lincolna necemo dobiti za Predsjednika, ali nisam bas siguran da trebamo Komsica za tu funkciju.
da, ali zaboravljaš da ovo nije neka normalna država, jer on nije Predsjednik, on je prvo SDP-ovac, pa onda Hrvat, pa tek onda Predsjednik. to je tako nažalost.

i tim slijedom kako očekuješ da se nešto pokrene sa mrtve tačke? kako očekuješ da ga podrži vladajuća koalicija kad nije "njihov"?

što se tiče tog "šukanja" to je mahalska priča i za malu djecu. kad je provjereni četnik, Koštunica lajao na Bosnu i dobio i po prstima i po nosu, je li to tad bila predizborna kampanja? nije li obaveza Predsjednika da čuva suverenitet države, pa kada lane na "Predsjednka" koji se "brine" o našoj zemlji, a čuva onoga ko je pobio 8000 hiljada državljana te zemlje o kojoj se "brine" onda je mahalac, samo zna spustiti i populista?

a na kraju krajeva, što se tiče "šukanja", ne možeš ga šuknuti nekome ako nisi u pravu.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#187 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Toto »

osa wrote:
Adriatic wrote:
osa wrote:
ti "nadrobi" svašta, a ne reče gdje je pogriješio filipović kad je ustvrdio da su komšića izabrali bošnjaci...

I ne samo Bošnjaci.

apsolutno je mmoguće i istina da je i poneki hrvat, srbin ili neopredijeljen glasao za komšića, da li to šta mijenja na tvrdnji gospodina filipovića....
ne mijenja..... kao sto Filipoviceva tvrdnja nece nista promjeniti kod onih koji ce ove godine glasati za Komsica..

@osa
kome nije jasno: zato svako ko zeli ima pravo da glasa za Komsice -
nek procita danasnju odluku MPS
osa

#188 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by osa »

Toto wrote:
osa wrote:
Adriatic wrote:

I ne samo Bošnjaci.

apsolutno je mmoguće i istina da je i poneki hrvat, srbin ili neopredijeljen glasao za komšića, da li to šta mijenja na tvrdnji gospodina filipovića....
ne mijenja..... kao sto Filipoviceva tvrdnja nece nista promjeniti kod onih koji ce ove godine glasati za Komsica..

@osa
kome nije jasno: zato svako ko zeli ima pravo da glasa za Komsice -
nek procita danasnju odluku MPS
porediš li ti to njega sa sejdom.....
nosara

#189 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

ajdin.kahrovic wrote:
Corto Maltese wrote:
ajdin.kahrovic wrote:
Jos nisam dobio odgovor.
Sve mi se vise i cini da suvisao odgovor i ne postoji, nazalost.
Zasto se osvrtati iskljucivo na protekle cetiri godine...?

Ratni heroj, postenjacina, bez dlake na jeziku, moralna velicina, Hrvat ko kuca... Sta jos treba...?

Kakav je politicki profil uglednih clanova nano-strancice...? Ispod kojeg si ti kamena cekao da "prestane pucanje"...? :-)
Corto Maltese

#190 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:
Zasto se osvrtati iskljucivo na protekle cetiri godine...?

Ratni heroj, postenjacina, bez dlake na jeziku, moralna velicina, Hrvat ko kuca... Sta jos treba...?
Ne bi falilo koje zrno pameti, da ne provaljuje sebe i državu koju predstavlja. Nabrojane osobine ga čine idealnim za počasnog predsjednika Karitasa, ali za vodit državu treba nešto više.
-Mahanje ratnom biografijom je zamaglilo činjenicu da je bio jedan od najneuspješnijih načelnika Opštine Novo Sarajevo od rata na ovamo.
-Nedostatak "dlake na jeziku" je doveo do toga da se mukte pređe preko toga što je dvije godine bio ambasador svoje partije a ne svoje države u Beogradu.
-Moralnu veličinu su na službene puteve vozali privatni automobili poduzetnika koji su se duboko nemoralno ugradili u temelje Dolac Malte, Hrasnog, Otoke i ostalih djelova grada pod jurisdikcijom Druga Predsjednika.
-Hrvat k'o kuća nikada ne propusti niti jedan povijesni skup južno od Zenice i sjeverno od Jablanice, ali kad izgori fabrika u Hercegovini, ili poplavi cijela Posavina, nikada ne nađe vremena da posjeti, a kamo li da pomogne Hrvatima koji su ostali bez kuća i bez radnih mjesta.

Da povučemo paralelu: Šta misliš koliko je u Južnoj Africi bilo jednako hrabrih, jednako poštenih, jednako moralnih, jednako "Afrikanaca k'o kuća" kao što je bio Mandela? Jesu li baš svi postali predsjednici i nobelovci? Je l' baš svakom bilo dato da može voditi državu? Šta je Mandelu izdvojilo iz te mase?

nosara wrote:Ispod kojeg si ti kamena cekao da "prestane pucanje"...? :-)
Ispod istih kamenica ispod kojih i drug Željko. Zašto, da nećeš da me kandiduješ za predsjedništvo? Jebi ga, mission impossible, nisam Hrvat.
Last edited by Corto Maltese on 23/07/2010 10:46, edited 1 time in total.
Adriatic

#191 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Adriatic »

Uzalud vam trud svirači.
Željko pobjeđuje a vi vidite kako ćete živjeti s tim.
San o trećem je sve dalji a i Hrvatska.
Neće vas Hrvatska i šta ćemo sad?
stric

#192 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by stric »

Corto :thumbup:

PS: malo i zaboravljamo da je SDP do skora tvrdio kako je princip stranke da svake naredne predsjedničke izbore kandididuje kandidata iz redova drugog naroda, sad bi po tom principu kandidat trebao biti bošnjak ali.....
Adriatic

#193 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Adriatic »

stric wrote:Corto :thumbup:

PS: malo i zaboravljamo da je SDP do skora tvrdio kako je princip stranke da svake naredne predsjedničke izbore kandididuje kandidata iz redova drugog naroda, sad bi po tom principu kandidat trebao biti bošnjak ali.....
Jest vala, ove druge stranke stalno rotiraju kandidate drugih nacionalnosti (pogotovo vladajuće) a oni tako.
ccccccc
VjecitiStudent

#194 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by VjecitiStudent »

Adriatic wrote:

Jest vala, ove druge stranke stalno rotiraju kandidate drugih nacionalnosti (pogotovo vladajuće) a oni tako.
ccccccc
Ovo gore je izjava samog Lagumdzije data nakon proslih izbora.
Taj princip im nije niko nametao sami su ga izmislili.
Zasto su odustali od tog principa?

Takodjer, zasto SDP nema kandidata i za bosnjackog clana Predsjednistva?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#195 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by -LIBERO- »

Pricate o Lagumdziji i principima,politickom moralo...dajte se uozbiljite. To je grobar BiH socijaldemokratije,i to je jednostavno cinjenica.

Jedino u cemu kontstantno pobjedjuje su ovi unutarnji izbori njegove partije( :D ),gdje je po peti ,uzastopni,put izabran za predsjednika. Jedan,jedini i nepobjedivi...k'o Tito rahmetli (vjerovatno za sebe i misli da je Tito,jer meni bi bilo neprijatno i pomisliti da se kandidujem cetvrti ili peti put uzastopno).

zeljko Komsic,od covjeka koji mi je djelovao kao osvjezene na politickoj sceni,do covjeka koji svojim izjavama ,pa taman one bile i populisticke,sve mi manje i manje ostaje simpatican.

Mislim,onako mi je simpa kao sarajevska raja,jedan od momaka sarajevskog asfalta...ali nije za predsjednika drzave,on nije te velicine. (dodacu na zalost,jer je to jos jedno moje licno razocarenje :-? )
Adriatic

#196 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Adriatic »

VjecitiStudent wrote:
Adriatic wrote:

ccccccc
Ovo gore je izjava samog Lagumdzije data nakon proslih izbora.
Taj princip im nije niko nametao sami su ga izmislili.
Zasto su odustali od tog principa?

Takodjer, zasto SDP nema kandidata i za bosnjackog clana Predsjednistva?
Pravo je pitanje: zašto se vi toliko bavite SDP-om?
Pored ovih bandita na vlasti, vama kriv SDP, hahahaha
Adriatic

#197 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Adriatic »

-LIBERO- wrote:Pricate o Lagumdziji i principima,politickom moralo...dajte se uozbiljite. To je grobar BiH socijaldemokratije,i to je jednostavno cinjenica.

Jedino u cemu kontstantno pobjedjuje su ovi unutarnji izbori njegove partije( :D ),gdje je po peti ,uzastopni,put izabran za predsjednika. Jedan,jedini i nepobjedivi...k'o Tito rahmetli (vjerovatno za sebe i misli da je Tito,jer meni bi bilo neprijatno i pomisliti da se kandidujem cetvrti ili peti put uzastopno).

zeljko Komsic,od covjeka koji mi je djelovao kao osvjezene na politickoj sceni,do covjeka koji svojim izjavama ,pa taman one bile i populisticke,sve mi manje i manje ostaje simpatican.

Mislim,onako mi je simpa kao sarajevska raja,jedan od momaka sarajevskog asfalta...ali nije za predsjednika drzave,on nije te velicine. (dodacu na zalost,jer je to jos jedno moje licno razocarenje :-? )
A i ti si mi pravi socijaldemokrata. Roniš suze za socijaldemokratijom a boga moliš da nestane.
A kad dođeš na izbore, pitaš "Koji su naši?"
Neka te.
Corto Maltese

#198 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

Adriatic wrote: A i ti si mi pravi socijaldemokrata. Roniš suze za socijaldemokratijom a boga moliš da nestane.
A kad dođeš na izbore, pitaš "Koji su naši?"
Neka te.
Nije isto- mazohizam i socijalizam. Mada je dugogodišnjim radom Zlatko Lagumdžija učinio da mnogi ne vide razliku.
Corto Maltese

#199 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

Adriatic wrote: Pravo je pitanje: zašto se vi toliko bavite SDP-om?
Pored ovih bandita na vlasti, vama kriv SDP, hahahaha
Odgovor na pr(a)vo pitanje:
Tema ovog topica je član predsjedništva države i predsjedništva SDP-a. Čime bi se drugo mogli baviti na ovoj temi osim državom i SDP-om?

Odgovor (upitni) na drugo pitanje:
Misliš li na ovog vlastodržca:
Adriatic wrote:Uzalud vam trud svirači.
Željko pobjeđuje a vi vidite kako ćete živjeti s tim.
San o trećem je sve dalji a i Hrvatska.
Neće vas Hrvatska i šta ćemo sad?
Last edited by Corto Maltese on 23/07/2010 11:52, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#200 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by pici »

UČemuje .BA probljem.....imate minder-samostansko-torovsku politiku i vozdra raja prema zapadu ako vam se ne svidja...... ;-)
Fra Lovro Gavran: Hrvati iz nehrvatskih stranaka ne mogu predstavljati hrvatski narod
ako je SDP nehrvatska stranka a probošnjačka onda je Željko lažni Hrvat i tHoČka......kako se lijepo slažu velikosrpska i velikohrvatska politika pa na ranu ih privit a i velikobošnjaČka nije daleko blizu su i oni...gradjanske i BiH stranke ne smiju postojat to sad kad dobijete na izborima pa u novi ustav stavite pa da znam da u APARTHEJDU živim :bih:

inaČe živo mi se jebe za SDP i JAZlatka......inaČe trebalo bi po ustavu da članovi predsjednišva predstavljaju gradjane ove države a ne svoje narode i stranke.....valjda je tako po ustavu ako ga nisu onanisali kojim ubaČenim amandmanom al opet Lepi i Radman ne hebu to Radmanović ne smije bez DoDija pisnut a Lepi....pa to je Lepi jedan jedini i 1000% :mrgreen: :bih:
Post Reply