komprimirani prirodni plin
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dragonfly16
#1 komprimirani prirodni plin
Dobro Vecer,
To će uskoro biti u Bosni u italjiu.
Ja ištanje to znati ako sarajevo je davatelj komprimirani prirodni plin.
Hvala za odgovor pozdrav
Dragonfly16
To će uskoro biti u Bosni u italjiu.
Ja ištanje to znati ako sarajevo je davatelj komprimirani prirodni plin.
Hvala za odgovor pozdrav
Dragonfly16
- citroen
#2 Re: komprimirani prirodni plin
No understand

-
dragonfly16
#3 Re: komprimirani prirodni plin
u sarajevo imali jedan distributor prirodni plina?
there is a distributor of natural gas to Sarajevo?
there is a distributor of natural gas to Sarajevo?
- karanana
#4 Re: komprimirani prirodni plin
auto plina?
ili plina generalno?
ne razumijem
ili plina generalno?
ne razumijem
-
Drule_sa
#5 Re: komprimirani prirodni plin
Was je pitac htjeo da veli
-
dragonfly16
#6 Re: komprimirani prirodni plin
ne gpl ma cng (KPG)
Sarajevo distributes gas and compressed natural gas distributors in three cars.
Still exist?
http://www.auto-gas.rs/kpg.html
Sarajevo distributes gas and compressed natural gas distributors in three cars.
Still exist?
http://www.auto-gas.rs/kpg.html
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#7 Re: komprimirani prirodni plin
Čovjek pita da li postoji distributer komprimiranog prirodnog plina za aute u Sarajevu.
Koliko ja znam ne, ali nisam siguran! Instalacija za prirodni gas je dosta skupa ali jeste super stvar.
Koliko ja znam ne, ali nisam siguran! Instalacija za prirodni gas je dosta skupa ali jeste super stvar.
- pezzar
#8 Re: komprimirani prirodni plin
Koliko ja znam, oni u Sarajevogasu imaju svoju stanicu za punjenje i pet vozila koja idu na CNG. U komercijalnoj upotrebi mislim da nema.
- AmADin_gospo
#9 Re: komprimirani prirodni plin
u sarajevu mislim da to puni samo Messer.
CNG (compressed natural gas) za razliku od LPG-a (Liquid propain gas) nije toliko rasprostranjen tako da ni distributeri nemaju volje da ulažu u instalacije za pumpanje CNGa.
samim time, proizvođaći CNG instalacija i servisi koji ugrađuju isti, nude za cca 200 EUR i kompresor za plin koji se spoji na standardnu kučnu instalaciju i puni bocu plina u automobilu. procedura traje duže nego na pumpi.. al fercera
CNG (compressed natural gas) za razliku od LPG-a (Liquid propain gas) nije toliko rasprostranjen tako da ni distributeri nemaju volje da ulažu u instalacije za pumpanje CNGa.
samim time, proizvođaći CNG instalacija i servisi koji ugrađuju isti, nude za cca 200 EUR i kompresor za plin koji se spoji na standardnu kučnu instalaciju i puni bocu plina u automobilu. procedura traje duže nego na pumpi.. al fercera
-
AdnanSA
#10 Re: komprimirani prirodni plin
Ja isto koliko znam da nema. Inaće je taj CNG po meni šuhveli. Tu vladaju ogromni pritisci u instalaciji i ja to ne bi u svoje auto ugradio nikada. Meni je i LPG sasvim dovoljan. Bilo je slučajeva u Švedskoj gdje je CNG u upotrebi da su raja "sipala" CNG u auta pogonjena LPG. Ti su auti bivali uvezeni iz Italije u Švedsku i kada se sipaju sa CNG zbog prevelikog pritiska u sistemu dolazilo do ekspozije. Navodno auto ide ok i na CNG ali je problem natočiti pravu količinu.
- olensoner
#11 Re: komprimirani prirodni plin
Non ho capito bene, ma hai bisogno di un elenco di distributori di benzina che vendono GPL in Sarajevo?
EDIT:
Ho appena visto che hai bisogno di CNG, penso che non ci sono concessionari che vendono CNG a Sarajevo, poi comprare solo GPL per il tuo auto, penso...
EDIT:
Ho appena visto che hai bisogno di CNG, penso che non ci sono concessionari che vendono CNG a Sarajevo, poi comprare solo GPL per il tuo auto, penso...