auto - megan 1.9 dci 2005 g
Hvala

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ok, hvala.Bakir1 wrote:chelo ja mislim da ne kosta vise od 50 KM, a nemas potrebe provjeravati kompresiju dok ti je sve ok sa motorom, prvenstveno paljenje, potrosnja ulja-vode.
160 000 kmbasicm wrote:Dobra![]()
Koliko je presao auto?
u ovlastenom renault salonuchelo wrote:@sulejman
gdje si ovo radio i koliko kosta?
Je li se radi prilikom promjene, tj ispustanja ulja?
pa da , ja sam prvenstveno radio zbog toga sto auto nenormalno gubi ulje cca na 100 kilometara potrosi skoro pola litre ,u servisu nisu mogli otkloniti kvar i preporucili su promjenu motora sto mi je preskupo a sumnjam da je totalno rikno jer motor stvarno dobro radi ,perfektno vuce, na -20 iz prve pali i t.d. a i potrosnja mu je solidna ,na ovim minusima se povecala cca na 6.5 l otvorene voznje "malo grublje " i t.d. Pa sad kontam da rastavljam ponovo motor negdje drugo da pogledaju te karike i sta vec je jos povezano s uljem ,vec sam ravnao glavu, nekakvu brtvu motora su sredjivali,diftunge mijenjali i cistili turbinu (ma popravak bio preko 1000 maraka) ali djaba opet isto ..Bakir1 wrote:chelo ja mislim da ne kosta vise od 50 KM, a nemas potrebe provjeravati kompresiju dok ti je sve ok sa motorom, prvenstveno paljenje, potrosnja ulja-vode.
a pojma nemam ,pise u racunu u opisu "ravnanje i ispitivanje glave odradjeno i novi dihtung postavljen" ne pise koji..johntra wrote:Koje su ti sve dihutnge mijenjali?
7 dana su radili na autu ,ako oni nisu uocili tesko da cu i jabasicm wrote:Ocito ti curi ulje nekud, cim imas lokve. Pregledaj motor i trazi trag, pa ces onda znati sta je. Toliku kolicinu ne moze trositi na ventile, a kompresija ti je po ovome dobra. Ostaju semerinzi i dihtunzi. Posebno pogledaj onaj na radilici kod zamajca, jer je on najskriveniji.
skidali su turbinu ,kazu da je solidna,sve ok . Ne treba je reparirati samo su je ocistili.preludezalude wrote:Moguce je da je turbina zrela za reparaciju. Kod mog druga koji ima pasat 5 je ista situacija bila. Auto se ponasa super, vuce super, pali super. Ali nenormalno ulja je trosio. Otisao majstoru koji je skinuo turbinu i dao dijagnozu da je dobila lufta previse. Ona je radila, ali je ulje provlacila. Turbina odnesena na reparaciju u Srbiju, isti dan zavrseno, vraceno nazad i smontirano u auto. Sad je sve ok sa potrosnjom ulja. Samo ti nadji dobrog majstora koji zna sta radi. Bjezi od ovlastenih servisa jer oni neznaju popravljati, oni znaju samo zamijeniti. Oni su samo klasicni monteri, slabi dijagnosticari i majstori.
Zavisi kako misliš izbije?