Jebo mac kad nema ruke da ga drzi.Balinovac wrote:Jezik bije gore nego mac!pitt wrote:Jes vala.....muzika je opasnija od svega navedenog
Kompletan intervju Gorana Bregovica za BiH Dane
-
bosniaque
#377 Re: Brega
nendertalac wrote:Nigdje veze glupoBalinovac wrote:[quote="nendertalac"
Sto nisu protestvovali protiv uvoza prostitutki i sirenju sifilisa i side medju Bosancima i Hercegovcima???
Cuj nigdje veze?
U nekoj Americkoj selendri neki papak vlasnik kino dvorane zabranio film u kom glumi Jane Fonda - zato sto je za vrijeme rata u Vijetnamu rekla da su Americki vojnici na pogresnoj strani!
Na sta te to podsjeca?
Pa fakat, ako doslo do toga da bivse ratnici diriguju koji su muzicari prikladni za Sarajevsku scenu a koji nisu - onda mi stvarno imamo puno debljih drustvenih problema nego sto Brega i sluti. Mozda bi trebalo da zamolimo Bregu da otkaze koncert u Sarajevu pa da u Beogradu za Vidovdan svira za Sarajevo.
Ako hoces da si politicki aktivan i da predvodis protestne skupove - zar je moguce da ne vidis daleko krupnije probleme ove vlade i ovog drustva nego sto su koncerti???
Ko zna, mozda Brega na kraju ove price i dokaze sta je u stvari i na kom stepenu razvoja Sarajevo.
najbolje kad se okupite oko te shupchine na koncertu nek vam okrene dupe pa mu polizite svi od reda jer svakako ga branite on vam je idol hebo vas on!
Last edited by bosniaque on 13/06/2005 18:55, edited 1 time in total.
-
nendertalac
#379 Brega
jest! moji su htjeli da ja budem normalno djete! kupovali su mi puske, tenkove, metke...pitt wrote:Jebo mac kad nema ruke da ga drzi.Balinovac wrote:Jezik bije gore nego mac!pitt wrote:Jes vala.....muzika je opasnija od svega navedenog
-
zzzzz
Dobar komentar moram priznati, mada se malo preuvelicava uloga Dana za opstanak ratnog Sarajeva.ludost wrote:sram vas i stid bilo sarajlije, stoko sitnog zuba i jos sitnijeg pamcenja! beskrupulozni sandzaklija pecanin, supak i sosonski novinar? prodje li ikome od vas veleuvazenih sarajlija kroz glavu na sta bi to sarajevo danas licilo da u njemu nije sve ove godine - i one ratne - bilo tog pecanina i njegovih dana? siroti rodjeni sarajlija bregovic, izradio ga beskrupulozni sandzaklija? sram vas i stid bilo, jadu jedan jedani!
Da ne bi bilo zabune, naravno da je ta zasluga nemjerljiva u poredjenju na doprinos bivseg sugradjanina o kojem se govori zadnjih dana.
-
stanibal
pa de ljudi mislim da vas dosta ne zna u koliko sati tacno pocinje koncert???!!!
zna li iko???
zabrana odrzavanja koncerta za one koji zele da odu na njega ravna je ukidanju prava na opredjeljenje misli i ukidanju slobode govora/stampe!!!
zna li iko???
zabrana odrzavanja koncerta za one koji zele da odu na njega ravna je ukidanju prava na opredjeljenje misli i ukidanju slobode govora/stampe!!!
-
Balinovac
KONCERT SE NECE ZABRANITI SAMO IZMJESTITI NA PALEstanibal wrote:pa de ljudi mislim da vas dosta ne zna u koliko sati tacno pocinje koncert???!!!
zna li iko???
-
Stipan Tomašević II
70% stanovništva BiH ne voli Aliju i nema pozitivno mišljenje o njemu, ali kad Bregović to kaže, onda je izdajnik i četnik. 
-
nendertalac
#386 Brega
e moj stanibal - valja to objasnit i dokazat ...stanibal wrote:pa de ljudi mislim da vas dosta ne zna u koliko sati tacno pocinje koncert???!!!
zna li iko???
koncert pocinje u 21:00
Jeli ovo bio prvi omot kod nas na kom su se pojavile zenske sise???
-
Stipan Tomašević II
Srbi + Hrvati + normalni i pismeni BošnjaciBalinovac wrote:odakle ti ovih 70% to ti od cibukaStipan Tomašević II wrote:70% stanovništva BiH ne voli Aliju i nema pozitivno mišljenje o njemu, ali kad Bregović to kaže, onda je izdajnik i četnik.
-
Balinovac
TO FrancekStipan Tomašević II wrote:Srbi + Hrvati + normalni i pismeni BošnjaciBalinovac wrote:odakle ti ovih 70% to ti od cibukaStipan Tomašević II wrote:70% stanovništva BiH ne voli Aliju i nema pozitivno mišljenje o njemu, ali kad Bregović to kaže, onda je izdajnik i četnik.
Ohladi
-
nendertalac
#390 Brega
Ne znam o kojoj bivsoj republici govori ovaj pjesnik - moze li se to zakljuciti iz ovih stihova:
OSTAJE MI MARŠ
JEDNOSTAVNO MARŠ
ZA OVO OVDE
ZA HAPY RAJU
ŠTO SLAVI BEDU
U PUNOM SJAJU...
OSTAJE MI MARŠ
JEDNOSTAVNO MARŠ
ZA OVO OVDE
ZA HAPY RAJU
ŠTO SLAVI BEDU
U PUNOM SJAJU...
-
Prenj
Balinovac, ne moras se naravno slagati sa drugima, ali barem upristoji svoj rijecnik.Balinovac wrote:Fino se tamo okupite(ima dobrih ledina,ovaca,itd) i svirajte i slusajte taj SELJACKI ROCK sa supkom Bregovicem.Taj okolis bolje pristaje nego Kosevo Sarajevo ipak to nije za svakog.stanibal wrote:OK,znaci podrzavas Pale da bude cisto srpsko?
Nije ti ovo serbiancafe.com
-
zzzzz
#394 Re: Brega
Opa, poceli smo se i furati na Bregunendertalac wrote:Ne znam o kojoj bivsoj republici govori ovaj pjesnik - moze li se to zakljuciti iz ovih stihova:
OSTAJE MI MARŠ
JEDNOSTAVNO MARŠ
ZA OVO OVDE
ZA HAPY RAJU
ŠTO SLAVI BEDU
U PUNOM SJAJU...
-
stanibal
ja ti garantujem da ce na koncertu bit dosta onih ZA KOJE JEST KOSEVO-i to ce te rastuzit,a mora na kosevo kad ti svjetska licnost dolazi jer to je najbolje sto imamo.
usput reko si IDITE,ne-ne idem ni ja na koncert,al neka ide ko hoce,sto nismo Brenu sprijecili?sto se Ceca slusa?mnogi glasaci SDA bi rado dosli na Kosevo da je i VIDE i CUJU
usput reko si IDITE,ne-ne idem ni ja na koncert,al neka ide ko hoce,sto nismo Brenu sprijecili?sto se Ceca slusa?mnogi glasaci SDA bi rado dosli na Kosevo da je i VIDE i CUJU
-
nendertalac
#396 Re: Brega
e kako si ti samo pametanzzzzz wrote:Opa, poceli smo se i furati na Bregunendertalac wrote:Ne znam o kojoj bivsoj republici govori ovaj pjesnik - moze li se to zakljuciti iz ovih stihova:
OSTAJE MI MARŠ
JEDNOSTAVNO MARŠ
ZA OVO OVDE
ZA HAPY RAJU
ŠTO SLAVI BEDU
U PUNOM SJAJU...
-
Division
Slusaj cifute, jebo ti Brega mater seljacku prodanu. Brega pljuje po jedinom i legitimnom predssjedniku BiH, Brega je drugi dan bombardovanja srbije odrazo koncert za nastradale, a 4 godine za Sarajevo, nigdje ga, Brega je prvi put dosao u Sarajevo sa pancirom na sebi i tjelohraniteljima, picka svjetska, FUJ, gadite mi se, ali samo idi na koncert i nemoj se iznenaditi kada te snadje nesto sto i treba toj tvojoj glavi debilnoj. A sto se aque i stoje i slicnih tice, samo takvi kao ti sto prelaze preko svega mogu da odu na takva i slicna sandzaklijsko-seljacka mjesta.Jasho wrote:Za sve nacionalističke idiote koji pljuju po Bregi otkačite se sa foruma! Ako niste znali kad je rat počeo Brega je bio u Parizu i veći dio rata je proveo u parizu gdje je radio muziku za film i pripremao se za svoju solo karijeru. Dakle prestanite srati da je otišao odmah u Beograd, kad nije. Za koga je to on trebao ratovati? Zašto Alijin sin nije uzeo pušku i išao u rat? Svi normalni i građanski orjentisani će 15-og biti na koševu da vide najveći BiH bend svih vremena! Navedite nekog domaćeg muzičara koji može za par dana rasprodati Koševo? Ni Dino Merlin to nije uspio, a imao je jeftiniju kartu! Zato nosite se nacionalisti sa ovog foruma i idite u Aqua-u i slušajte Stoje, Jelene i ostalo smeće koje vjerovatno slušate!
Last edited by Division on 13/06/2005 19:24, edited 1 time in total.
-
nendertalac
#399 Brega
Pa ko bolan nije znao ko je i sta je dok nisu dosli Karadžići, Izetbegovići i Kljujići - taj fakat nije za Bosne i Hercegovine. Pa da mi je opsovao Kralja Tvrtka i Kraljicu Jelenu ja bih mu više zamjerila.