Kompleksi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- elma89_
#76 Re: Kompleksi
A nisam najmladja,sto je najgore
dobro tebi je 190 cm sasvim dovoljno

- Brkooo
#77 Re: Kompleksi
ma znam ba... haj malo trolanja nije na odmetelma89_ wrote:A nisam najmladja,sto je najgoredobro tebi je 190 cm sasvim dovoljno
![]()
a ja bgm namladji pa konto zbog tog... da nisu reko svi bolji geni otisli u stariju bracu/sestre ko sto je kod mene
Last edited by Brkooo on 16/08/2013 15:58, edited 1 time in total.
-
seksan
#78 Re: Kompleksi
Oko kakvih gluposti se bakcete.. svi stezasebne individue, takvi ste kakvi jeste..
Jel vas cini boljim covjekom ako ste 5-6cm visi?
neki su zanatlije, neki fakultetske osobe, neki magistri neki doktori..zar su zaista to etikete koje odredjuju polozaj nekog covjeka? Koje bi trebale odredjivati ko je dobar a ko los? Ko vrijedi a ko ne vrijedi?
I sad doci i nabijati sebi komplekse na osnovu NEBITNIH stvari.. ne vidim svrhu!
Ma kakvi god da ste svi vrijedite!
neki su zanatlije, neki fakultetske osobe, neki magistri neki doktori..zar su zaista to etikete koje odredjuju polozaj nekog covjeka? Koje bi trebale odredjivati ko je dobar a ko los? Ko vrijedi a ko ne vrijedi?
I sad doci i nabijati sebi komplekse na osnovu NEBITNIH stvari.. ne vidim svrhu!
Ma kakvi god da ste svi vrijedite!
Last edited by seksan on 16/08/2013 15:59, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#79 Re: Kompleksi
po mom licnom stavu to sto si 190 cm visoka ti je mana,jerbo ja koji sam 192 cm nebi se osjecao dovoljno muskarcem s tobomBrkooo wrote:ista sam ti takvaelma89_ wrote:Ja imam cudan kompleks,svi u mojoj porodici su visoki(cure dakle preko 175 cm) a ja samo 170 cm...i kad hodam ja sam ta koja odudaraznam da nisam nenormalno mala ali bih voljela imati tih 5,6 cm ekstra
... samo sto su u mene svi oko 195-200 a ja 190 xD
![]()
garant si najmladja
-
theTruePath
#80 Re: Kompleksi
Ma jedno je realnost drugo su snovi moja seksankoseksan wrote:Oko kakvih gluposti se bakcete.. svi stezasebne individue, takvi ste kakvi jeste..![]()
- Brkooo
#81 Re: Kompleksi
theTruePath wrote:po mom licnom stavu to sto si 190 cm visoka ti je mana,jerbo ja koji sam 192 cm nebi se osjecao dovoljno muskarcem s tobomBrkooo wrote:ista sam ti takvaelma89_ wrote:Ja imam cudan kompleks,svi u mojoj porodici su visoki(cure dakle preko 175 cm) a ja samo 170 cm...i kad hodam ja sam ta koja odudaraznam da nisam nenormalno mala ali bih voljela imati tih 5,6 cm ekstra
... samo sto su u mene svi oko 195-200 a ja 190 xD
![]()
garant si najmladja![]()
![]()
-
seksan
#83 Re: Kompleksi
Slazem se, svako ima snove, neko ih ispuni neko ne ispuni, medjutim.. i dalje treba znati granicu.theTruePath wrote:Ma jedno je realnost drugo su snovi moja seksankoseksan wrote:Oko kakvih gluposti se bakcete.. svi stezasebne individue, takvi ste kakvi jeste..![]()
I sad doci i nabijati sebi komplekse na osnovu NEBITNIH stvari.. ne vidim svrhu!![]()
Kada bi izasla na ulicu i 100 ljudi pitala sta bi na sebi promijenili, samo bi jedna osoba rekla nebi nista!
-
Walther
#84 Re: Kompleksi
Nemoj ni pokusavati.... komplekse nije mogoce lijeciti i svaki pokusaj samo pogorsava stvari (po tebe). To je jako primitivan nacin da iz tebe izvuce svaku kap paznje. Kad izvuce sve sto moze, ide na drugu budalu.iza_tebe_sam wrote:Kako kod djevojke to razbiti ?
Ona misli da je ono ovo , a ustvari to nije tako.
Primjer: misli da je debela , a ima savrsenu liniju , da je niko nece etc.
Sta Vi mislite o tome?
Kako uvjeriti djevojku da to ustvari nije tako , razbijanjem tih kompleksa je put do nje...
- lavorpunvode
#85 Re: Kompleksi
ja gluposti.. naravno da je moguce. lijepom rijecju, komplimentom, izbjegavanjem da joj se skrece paznja na "problematicni dio tijela" ukazivanjem na mane i sl...Walther wrote:Nemoj ni pokusavati.... komplekse nije mogoce lijeciti i svaki pokusaj samo pogorsava stvari (po tebe). To je jako primitivan nacin da iz tebe izvuce svaku kap paznje. Kad izvuce sve sto moze, ide na drugu budalu.iza_tebe_sam wrote:Kako kod djevojke to razbiti ?
Ona misli da je ono ovo , a ustvari to nije tako.
Primjer: misli da je debela , a ima savrsenu liniju , da je niko nece etc.
Sta Vi mislite o tome?
Kako uvjeriti djevojku da to ustvari nije tako , razbijanjem tih kompleksa je put do nje...
-
Walther
#86 Re: Kompleksi
Nije moguce lijeciti nit ona to ocekuje ili treba. Da ona "misli" da je debala ili stagod vec isla bi na dietu ili bar pokusala nesto uraditi. To sto joj ti uputis kompliment ili skrenes paznju necu smanjiti broj kg na vagi. Postoje zene koje se zaista bore sa tim problemom ali je razgovor o tome skoro pa tabu. Pogotovo ne takvo otvoreno zecanje komplimenata.lavorpunvode wrote:ja gluposti.. naravno da je moguce. lijepom rijecju, komplimentom, izbjegavanjem da joj se skrece paznja na "problematicni dio tijela" ukazivanjem na mane i sl...
Jok..... To ti je samo hrana za dusu koju treba kao narkoman drogu i svaki put je potrebna veca doza.
- lavorpunvode
#87 Re: Kompleksi
nisu kompleksi samo vezani za kilazu i visak iste.Walther wrote:Nije moguce lijeciti nit ona to ocekuje ili treba. Da ona "misli" da je debala ili stagod vec isla bi na dietu ili bar pokusala nesto uraditi. To sto joj ti uputis kompliment ili skrenes paznju necu smanjiti broj kg na vagi. Postoje zene koje se zaista bore sa tim problemom ali je razgovor o tome skoro pa tabu. Pogotovo ne takvo otvoreno zecanje komplimenata.lavorpunvode wrote:ja gluposti.. naravno da je moguce. lijepom rijecju, komplimentom, izbjegavanjem da joj se skrece paznja na "problematicni dio tijela" ukazivanjem na mane i sl...
Jok..... To ti je samo hrana za dusu koju treba kao narkoman drogu i svaki put je potrebna veca doza.
Poznajem par djevojaka koje imaju zestoke komplekse, recimo jedna zbog izrazenije kosti na nosu tzv. grbe, druga zbog toga sto joj je jedno uho malo "klempavije" od drugog i sl. a uopste nije tako strasno i obican sagovornik te stvari nece primijetiti ali one imaju komplekse i to je to.
kako to lijeciti? nikako drugacije nego praveci se da problem ne postoji, ako stvarno nije tako strasno ko sto u vecini slucajeva i nije. ukazivati joj na to da ti to ustvari i ne primjecujes koliko ona primijeti, reci joj da je lijepa i sl., nije to nikakvo privlacenje paznje vjeruj mi.
-
Walther
#88 Re: Kompleksi
Kilaza je samo primjer ali "defekt" je isti, cure koje zaista pate sa kilama ili nekim drugim problemom izbjegavaju svaki razgovor o tome jer to generalno pogorsava stanje. Cura koja je u depresiji jer ima previse kg (stvarno ili ne) razgovor o tome sigurno nece pomoci. Znaci jedini lijek je da se stvar sanira ako je to zaista problem sto u 99,9% nije.lavorpunvode wrote:nisu kompleksi samo vezani za kilazu i visak iste.Walther wrote:Nije moguce lijeciti nit ona to ocekuje ili treba. Da ona "misli" da je debala ili stagod vec isla bi na dietu ili bar pokusala nesto uraditi. To sto joj ti uputis kompliment ili skrenes paznju necu smanjiti broj kg na vagi. Postoje zene koje se zaista bore sa tim problemom ali je razgovor o tome skoro pa tabu. Pogotovo ne takvo otvoreno zecanje komplimenata.lavorpunvode wrote:ja gluposti.. naravno da je moguce. lijepom rijecju, komplimentom, izbjegavanjem da joj se skrece paznja na "problematicni dio tijela" ukazivanjem na mane i sl...
Poznajem par djevojaka koje imaju zestoke komplekse, recimo jedna zbog izrazenije kosti na nosu tzv. grbe, druga zbog toga sto joj je jedno uho malo "klempavije" od drugog i sl. a uopste nije tako strasno i obican sagovornik te stvari nece primijetiti ali one imaju komplekse i to je to.
kako to lijeciti? nikako drugacije nego praveci se da problem ne postoji, ako stvarno nije tako strasno ko sto u vecini slucajeva i nije. ukazivati joj na to da ti to ustvari i ne primjecujes koliko ona primijeti, reci joj da je lijepa i sl., nije to nikakvo privlacenje paznje vjeruj mi.
Znaci lijek za "imam puno kg" ili "imam male/velike ..." je potrazi dietu, kirurga ili psihologa. Ako zaista nekog potrazi onda ima problem ali u 99,9% slucajeva je samo zecanje.
- lavorpunvode
#89 Re: Kompleksi
ne mora se nuzno raditi o tako teskim kompleksima koji bi zahtjevali posjet psihologu, a i djevojka ne mora biti u mogucnosti da ode povecati/smanjiti grudi recimo, ili operisati nos..Walther wrote:Kilaza je samo primjer ali "defekt" je isti, cure koje zaista pate sa kilama ili nekim drugim problemom izbjegavaju svaki razgovor o tome jer to generalno pogorsava stanje. Cura koja je u depresiji jer ima previse kg (stvarno ili ne) razgovor o tome sigurno nece pomoci. Znaci jedini lijek je da se stvar sanira ako je to zaista problem sto u 99,9% nije.lavorpunvode wrote:nisu kompleksi samo vezani za kilazu i visak iste.Walther wrote:
Nije moguce lijeciti nit ona to ocekuje ili treba. Da ona "misli" da je debala ili stagod vec isla bi na dietu ili bar pokusala nesto uraditi. To sto joj ti uputis kompliment ili skrenes paznju necu smanjiti broj kg na vagi. Postoje zene koje se zaista bore sa tim problemom ali je razgovor o tome skoro pa tabu. Pogotovo ne takvo otvoreno zecanje komplimenata.
Znaci lijek za "imam puno kg" ili "imam male/velike ..." je potrazi dietu, kirurga ili psihologa. Ako zaista nekog potrazi onda ima problem ali u 99,9% slucajeva je samo zecanje.
u vecini slucajeva radi se o kompleksima zbog kojih se osoba osjeca nelagodno u nekim situacijama ili na pomen odredjene teme, i takve komplekse je moguce smanjiti, ako ne i otkloniti ih, samo ako postoji volja i strpljenje.
- trostruki
#90 Re: Kompleksi
Ako ti se više požali na kilažu, ti samo reci: Svi mi imamo svoje komplekse, ovo iza mene je moj kompleks hotela sa bazenom!
sry nisam mogao da odolim...
sry nisam mogao da odolim...
-
v a t r a
#91 Re: Kompleksi
A šta ako ne misli da je debela, a partner misli ? 
-
Great Cornholio
#92 Re: Kompleksi
Onda nisu kompatibilni za vezu, jer ljudi se vrlo teško mijenjaju, najteže se mijenjaju usvojeni stavovi po raznim pitanjima.v a t r a wrote:A šta ako ne misli da je debela, a partner misli ?
- tendzera
#93 Re: Kompleksi
Onda meni pošalje slikuv a t r a wrote:A šta ako ne misli da je debela, a partner misli ?
- respo
#95 Re: Kompleksi
ja imam kompleks nikako da postignem da mi jaja udaraju od nju
kako to postici jer mi to stvara kompleks
posto ne mogu to ja se izmaknem pola metra i gledam kako ulazi
kako to postici jer mi to stvara kompleks
posto ne mogu to ja se izmaknem pola metra i gledam kako ulazi
-
miracolo
#96 Re: Kompleksi
A šta ako je stvarno debela?tendzera wrote:Onda meni pošalje slikuv a t r a wrote:A šta ako ne misli da je debela, a partner misli ?![]()
- Ramzess Veliki
#97 Re: Kompleksi
Onda je naj...miracolo wrote:A šta ako je stvarno debela?tendzera wrote:Onda meni pošalje slikuv a t r a wrote:A šta ako ne misli da je debela, a partner misli ?![]()
-
miracolo
#98 Re: Kompleksi
A šta ako je stvarno debela?
[/quote]
Onda je naj...
[/quote]
I takvih ima
Onda je naj...
I takvih ima
- Ramzess Veliki
#99 Re: Kompleksi
Ja sam jednom umalo naj...
Imao prijateljicu trista kila, kad ide ulicom ostaju tragovi u asfaltu ... bili raja, jel' - bar sam tako mislio. Dok mi nije izjavila ljubav ... joj jesam se bio sj... , kako najboljoj prijateljici od 300 kg reći da od toga nema ništa, čak ni rekreativnog seksa. Đe ćeš joj dati da se popne na tebe, iscijedila bi me k'o pastu za zube, samo bi koža pod njom ostala.
Imao prijateljicu trista kila, kad ide ulicom ostaju tragovi u asfaltu ... bili raja, jel' - bar sam tako mislio. Dok mi nije izjavila ljubav ... joj jesam se bio sj... , kako najboljoj prijateljici od 300 kg reći da od toga nema ništa, čak ni rekreativnog seksa. Đe ćeš joj dati da se popne na tebe, iscijedila bi me k'o pastu za zube, samo bi koža pod njom ostala.
-
miracolo
#100 Re: Kompleksi
Jesmo mi svi ograničeni. I ja sam imala debelog prijatelja, bio divan drug, odjednom hoće nešto, odjednom neko gađenje. E jesam stoka ispala, a nije da sam i ja mršava.Ramzess Veliki wrote:Ja sam jednom umalo naj...![]()