Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad ti to kaze odgovoris: "Ma, ja tebe volim takvu kakva jesi." Popices sljagu i skontat da ne trebas vrijeme provodit sa egocentricnom osobom koja svakodnevno zeli da joj se da malo ego boosta.
graue_maus wrote:manje citati moderne casopise a vise poradit na samopouzdanju i sigurnoj komunikaciji sa okolinom .........
Definitivno,ali nažalost dosta djevojaka fura neki zapadni mentalite,djevojke udajite se za Boga miloga,što prije,kakvi kompleksi kakvi bakraći,sve će to dobar brak da popravi...
graue_maus wrote:manje citati moderne casopise a vise poradit na samopouzdanju i sigurnoj komunikaciji sa okolinom .........
Definitivno,ali nažalost dosta djevojaka fura neki zapadni mentalite,djevojke udajite se za Boga miloga,što prije,kakvi kompleksi kakvi bakraći,sve će to dobar brak da popravi...
odlicna tema. Mislim da je to bolest modernog doba. Vise se ne gledaju prave ljudske vrijednosti nego samo neciji izgled i po tome se osobe "cijene". Na zalost to je danas tako uzelo maha da kod ljudi moze dovesti do ozbiljnih psihickih problema samo zato sto se neko nakani na njega/nju ili samo zato sto neko sebi nesta umisli.
S druge strane kazu a osobe koje to sebi umisle nekako u zivotu tokom odrastanja nisu nikad dobili neki kompliment na svoj racun pa na osnovu toga to sebi umisle..
mislim iskeno debeli ili mrsavi, visoki ili niski..sta vrijedi kada je psiha poremecena?
Ludzak wrote:to da misli da je debela nije jedina. To ti je najcesci kompleks medju djevojkama.
Pa može neko misliti da je debeo a da ne bude debeo, može misliti da je debeo i stvarno biti debeo, a može neko biti debeo a ne misliti da je debeo.
Ako mu želiš dobro moraš mu uvijek reći istinu. U prvom slučaju da nije debeo nego da je umislio da je debeo, u drugom slučaju da je debeo i da, ako ima volju i želju, treba raditi nešto da bi smršao, u trećem slučaju mu treba reći da je debeo i da nije dobro kad čovjek samog sebe laže.
Ja imam cudan kompleks,svi u mojoj porodici su visoki(cure dakle preko 175 cm) a ja samo 170 cm...i kad hodam ja sam ta koja odudara znam da nisam nenormalno mala ali bih voljela imati tih 5,6 cm ekstra
elma89_ wrote:Ja imam cudan kompleks,svi u mojoj porodici su visoki(cure dakle preko 175 cm) a ja samo 170 cm...i kad hodam ja sam ta koja odudara znam da nisam nenormalno mala ali bih voljela imati tih 5,6 cm ekstra
ista sam ti takva ... samo sto su u mene svi oko 195-200 a ja 190 xD
elma89_ wrote:Ja imam cudan kompleks,svi u mojoj porodici su visoki(cure dakle preko 175 cm) a ja samo 170 cm...i kad hodam ja sam ta koja odudara znam da nisam nenormalno mala ali bih voljela imati tih 5,6 cm ekstra
pa dobro ovi što imaju neke beze komplekse baš su kompleksaši...al' boli te, ti bar imaš razloga