komparativna književnost i bibliotekarstvo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dark_killer

#1 komparativna književnost i bibliotekarstvo

Post by dark_killer »

znaci zanima me kakav je fakultet sto se tice tezine,kvalitete i svega toga...i je li tesko nac posao po zavrsetku??
Mračajski proto

#2 Re: komparativna književnost i bibliotekarstvo

Post by Mračajski proto »

Prvo, bezveze otvaraš temu, mogao/la si ovo pitati na temi ''Filozofski fakultet u Sarajevu''. Drugo, odsjek je možda malo težak i prenatrpan, ali ćeš imati posao poslije završetka istog. Na bibliotekarstvu sam bio pa se prebacio na drugi odsjek, ali uglavnom mi se ovaj prvi nije dopao. Sve u svemu, meni je ovo naporan odsjek i dosadan, možda tebi ne bude.
got2

#3 Re: komparativna književnost i bibliotekarstvo

Post by got2 »

Ja sam diplomirala na tom odsjeku ali davno pa ne znam kakva je sada situacija...ne znam koji su sada profesori i sl.
U svakom slučaju bilo je dosta slučajeva koji su brzo odustajali. Meni je studij bio skroz ok, profesori izvanredni i pristupačni, predavanja zanimljiva i sl. Po mom mišljenju predavanja prof. Kulenovića, Prof. Marka Vešovića, Dževada Karahasana, prof. Đelilovića, tada asistence a danas prof. Senade Dizdar ni u kom slučaju ne mogu biti loša ili suhoparna. Ipak tvoje sklonosti i zanteresiranost odrediti će u kojoj mjeri će ti biti težak ovaj studij.
Mnogi koji su odustajali mislili su da je to nešto poput čitanja lektira i analize ali nije, sve je to puno puno kompleksnije.
A što se tiče posla, mnogi iz moje generacije su se zaposlili ali ima i dosta onih koji ne rade u struci. Većina studenata koja je dolazila iz manjih gradova bila je stipendirana od strane svojih opština pa su imali obezbijeđena radna mjesta po završetku studija, i opet ne znam kakva je situacija sada.......
Ma znaš šta? Nešto voliš ili ne voliš, ili ti leži ili ne!! U svakom slučaju želim ti sreću za šta god da se odlučiš.
Post Reply