Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mahalac wrote:Fini moj gospodine vjeruj nazalost nema on kuveta ni za to.
..Ja mu zamjeram sto se nije prihvatio tog posla kao i nekim drugima kad je mogao i trebao ali...to je vec druga tema
Ne znam, mozda si u pravu, ali ja ne vidim drugu osobu sa dovoljno moralnog autoriteta koja bi se mogla nositi sa ovim nacionalno obojenim poslusnicima i koja bi nas mogla izvaditi iz ovoga belaja.
A vidi se da mu je stalo, jer se ne bi ovoliko angazovao u zadnje vrijeme.
jeza u ledja wrote:Stalo mu je jedino zbog sina i da on uspije.
Pa dobro i to je ljudski
Pa jeste, ali eto samo kazem. Sad se covjek vratio u penziju u SA pa se malo vise ukljucio u desavanja u BiH, a vjerovatno i preko sina se malo vise zainteresovao.
Dajte ba, kakav Osim. Treba mu zakonom zabraniti i da pomisli imati posla sa ovim. Znam ja da bi on, ali to je covjek koji ne bi smio ni gledati utakmice, a kamoli sta vise. Treba da mu glave posao dodje...
LSD wrote:Nismo mi ni zaslužili Osima...kad i njemu nađemo mane i popljujemo covjeka, onda je jasno kakva smo nakaradna nacija.
Je li ti ovo ozbiljno?
Samo prati šta se piše
Nije moguće naći osobu koja bi svima odgovarala, posebno je takvo što teško postići u BiH. Vjerujem da kad bi I. Osim i došao na mjesto predsjednika Saveza, opet bi se našli pojedinci kojima ni on ne bi pasao.
S obzirom da je u ovom intervjuu spomenuo Dodika, i to pise "Dodik se previse bavi politikom" (ne znam jel to njegov lapsus ili novinara, ili onog ko je prevodio) sumnjam da bi svakako i dalje imao od ovih iz RS.
danas je 12. 4. a ništa nije niti pokrenuo što če reći da nečemo igrati kvalifikacije jer kad im ovoliko treba da uspostave "komitet" a koliko im onda treba da odrade posao...?
Čeka se još nekoliko imena ZAVRL, ĆURKOVIĆ I MARAVIĆ VODE KOMITET
Na čelu komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi se nalaziti Slovenac Rudi Zavrl, dok bi UEFA i FIFA trebali predstavljati još i Dušan Maravić i Ivan Ćurković
Komitet za normalizaciju bi trebao imati devet članova, od toga tri stranca, te šest ljudi iz bh. fudbala. Stranci će gotovo sigurno biti u sastavu Zavrl, Maravić i Ćurković, dok još uvijek nije poznato ko će sve biti predstavljen iz bh. fudbala.
Za sada su, prema našim izvorima, sigurno Darko Ljubojević i Sead Kajtaz, a u zavisnosti od zdravstvene situacije tu bi se mogao naći i Josip Katalinski. Još je uvijek neizvjesno da li će se u budućem komitetui naći Predrag Pašić ili Dragan Kulina.
UEFA i FIFA su ovih dana kontaktirale mnoga proslavaljena imena da se uključe u rješavanje problematike bh. fudbala, međutim, mnogi su odustali kada su vidjeli koliko je politika duboko ušla u bh. fudbal.
Međunarodne fudbalske federacije, na čelu sa predsjednikom FIFA Seppom Blatterom najviše bi na mjestu predsjednika N/FSBiH voljele vidjeti Ivicu Osima, koji bi prema najavama trebao biti prvi predsjednik novog N/FSBiH sa jednogodišnjim mandatom, a nakon toga bio bi izabran novi predsjednik na četiri godine i on bi trebao biti iz reda srpskog naroda.
Također, gotovo je pa sigurno kako UEFA i FIFA planiraju u sve uključiti i proslavljena imena bh. fudbala u likovima Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića
Opa ...lijepo ...ambiciozno... vidjecemo koliko i ostvarivo. ako me moj tuberkulozni engleski ne zavarava ovi vele da ovaj komitet za normalizaciju ima organizovati i sazvati sjednicu na kojoj ce se usvojiti poslovnik i jos neki drugi dokumenti...sve to skupa zajedno najkasnije do 26 maja.
Jel to ...oni stvarno misle ...usvojiti cijeli paket mjera koji bi onda ... ispunjavao uvjete ukidanja suspenzije?
Ne usudjujem se nista prognozirati ...reci cu samo da mi se plan cini vrlo pozitivan ...i ambiciozan
Nek im je sa srecom
Last edited by Stari on 12/04/2011 18:55, edited 2 times in total.
a) To prepare and convoke the ordinary general assembly of 2011, at which the delegates have to adopt the FFBH statutes and take decisions on all other statutory items, by 26 May 2011 at the latest.
Opa ...lijepo ...ambiciozno... vidjecemo koliko i ostvarivo. ako me moj tuberkulozni engleski ne zavarava ovi vele da ovaj komitet za normalizaciju ima organizovati i sazvati sjednicu na kojoj ce se usvojiti poslovnik i jos neki drugi dokumenti...sve to skupa zajedno najkasnije do 26 maja.
Jel to ...oni stvarno misle ...usvojiti cijeli paket mjera koji bi onda ... ispunjavao uvjete ukidanja suspenzije?
Ne usudjujem se nista prognozirati ...reci cu samo da mi se plan cini vrlo pozitivan ...i ambiciozan
Nek im je sa srecom
Odbor za hitnost FIFA danas se sastao i odlučio imenovati Komitet za normalizaciju, u cilju rješavanja problema s kojima se suočava Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koja je trenutno suspendiran od strane FIFA i UEFA, objavljeno je prije nekoliko trenutaka na službenoj stranici FIFA.
Nakon razgovora s različitim interesnim grupama i nakon konsultacija s predstavnicima UEFA, u Komitet za normalizaciju imenovano je šest osoba uključujući i nogometne ličnosti iz Bosne i Hercegovine i njegov mandat stupa na snagu odmah, stoji dalje u saopštenju FIFA.
Komitet za normalizaciju će djelovati odmah, a imat će sljedeće zadatke, podijeljene u dvijen faze:
Prva faza:
a) Pripremiti i sazvati Generalnu skupštinu Saveza, na kojoj delegati moraju usvojiti Statut N/FS BiH najdalje do 26. maja 2011..
b) Osigurati da sve veze sa bivšim članovima izvršnih organa budu raskinute (Izvršni odbor i Predsjedništvo N/FS BiH), kako bi se moglo početi donositi odluke o finansijskim, administrativnim, sportskim i drugim pitanjima, te uspostaviti mapu puta za nova poboljšanja u tom pogledu.
c) Poduzeti sve potrebne korake kako bi se dodatno poboljšalo finansijsko stanje N/FS BiH, te kako bi se osiguralo da nema novih sporova ili novih finansijskih obaveza, i da se svi postojeći finansijski dugovi počnu plaćati, uz punu transparentnost.
Druga faza:
a) Pripremiti nove izbore u svim zakonskim tijelima N/FS BiH u skladu sa Statutom (koji bi prije toga trebao biti usvojen) najdalje do 30. novembra 2011. godine.
b) Poboljšati kvalitetu unutar N/FS BiH kada je Uprava i sam N/FS BiH na državnoj razini u pitanju, provođenjem potrebnih mjera kao što je objašnjeno u zahtjevima FIFA i UEFA.
Od dana imenovanja, Komitet za normalizaciju preuzima sva zakonska prava i dužnosti Izvršnog odbora N/FS BiH, kao i Predsjedništva N/FS BiH. Mandat Komiteta za normalizaciju će isteći nakon što bude izabran novi Izvršni odbor N/FS BiH, na izborima, kako to propisuje Statut FIFA i UEFA.
Imena članova Komiteta za normalizaciju još uvijek nisu obznanjena, ali iz ovoga je očito jasno da bi u slučaju da sve prođe kako FIFA i UEFA očekuju suspenzija našoj reprezentaciji i klubovima mogla biti ukinuta 26. maja, što je rok za usvajanje Statuta.
evo prevod
e nek su se konačno sastali ovi iz fife, pozitivna vijest uglavnom. nadam se da će na kraju pobijediti bh fudbal!
Stari wrote:Vijest je ...u svakom slucaju pozitivna ....za mustuluk
Prvo skoci, pa reci hop, ali nadajmo se.
Nemoj me Edine sad jos i ti ...zar nije dosta sto su me vec skoro svi proglasili defetistom, dezurnom crnom pticom i jos kojekakvim pesimistickim atributima ....morao sam zbog burekai ekipe reci nesto pozitivnije - inace bi me banovao. ...Ja ako niko drugi je vrlo svjestan portebe za oprezom u ovoj situaciji.