Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dammme

#301 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dammme »

ganjeta wrote:Nije vala,mozda za baklavu bi moglo proci :lol:
:)
Usput, avion iz Beča je sletio.
Šibicar

#302 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Šibicar »

Dammme wrote:
Trebali smo ih ići dočekati. :mrgreen:
Timotije

#303 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Timotije »

Dado dijasporitus wrote:Kako god se ovo tumacilo ja sam po prvi put optimistican nakon dugo godina. Predosjecaj sta li je :D
Nesto se valja iza brda, mora izbiti, jednostavno mora,neka pozitiva iz svega ovoga!
Ne smije se opet i iznova zavrsiti na onoj nasoj,vec standardnoj kletvi u vecini stvari: Djaba ste ovo krecili! :( :D
Evo sletili su u Sarajevo, nadam se da ce ubrzo biti nekih pozitivnih tonova iz prve ruke!
Dammme

#304 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dammme »

Šibicar wrote:
Dammme wrote:
Trebali smo ih ići dočekati. :mrgreen:
Ma ja vjerujem samo u djela. Ako nešto naprave sa ovim savezom onda im treba napravit kip k'o onaj na Ivo jimi.
Dotle samo posmatram.
north

#305 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Vala sam danas bio optimista kad vidjeh meni dragove likove na sastanku u Beču: Osim, Hadžibegić, Bajević, Barbarez.....fina je to ekipica da se razumijemo.....ali ovo zadnje što objaviše da će isti članovi skupštine glasati za statut me bogami ohladilo :roll:
Kako natjerati mazge poput Bevande i prmitivaca iz Šumske da promijene mišljenje, kojim to čarobnim štapićem Ivica i ostali mogu te tvrdoglave nprijatelje ove države ubijediti da promijene mišljenje meni nikako nije jasno :?

Nema tih pritisaka iz UEFE i ovih članova komiteta koji mogu isti sastav skupštine koji je oborio statut natjerati da promijene mišljenje....sve mogu povjerovati i ponadati se, ali u ovo nikako ne vjerujem.....bagra je to kojima je cilj rušiti državu i ništa drugo.....

Neko upita a koji je to drugi scenarij......Pa scenarij je jebat mater svim onim koji su oborili statut i ne dat im da prismrde skupštinskim klupama i pozvati nove ljude koji će glasati za statut pa odakle god da su......boli me neka stvar što će opet primitivci srati o majorizaciji i ugroženosti, neka igraju seoskog fudbala po vukojebinama i kamenjarama gdje su i navikli.......
jeza u ledja

#306 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

@ north

Nigdje nije sa sigurnoscu jos receno da ce clanove Skupstine ciniti isti delegati. Mislim da ce se o tome tek dogovarati. :wink:
Ripicipi

#307 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Ripicipi »

Meni jednostavno nema logike da Osim, Bajevic i Hadzibegic ubjedjuju neke anonimuse iz FSBIH da pristanu na statut, sumnjam da su za ih zbog toga zvali, a cisto sumnjam da bi oni na to i pristali, prije svega Osim.

Lafo da Osim "moli" npr. Colakovica ili Bevandu za nesto, nema sanse, nit' logike :-)
Last edited by Ripicipi on 18/04/2011 22:23, edited 5 times in total.
ganjeta

#308 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

jeza u ledja wrote:@ north

Nigdje nije sa sigurnoscu jos receno da ce clanove Skupstine ciniti isti delegati. Mislim da ce se o tome tek dogovarati. :wink:
Na Dnevniku BHT1 rekose da ce ce clanove Skupstine ciniti isti delegati,i to me je bas ohladilo :-)
jeza u ledja

#309 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

e jebem ih ja.

no dobro, nece osim nagovarati ljude da glasaju, vec ovi ostali clanovi komiteta.
ajmin

#310 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ajmin »

dobro, jel' moze neko da mi objasni ukratko hoce li pokopati ovu gamad dosadasnju i osnovati novi savez sa ljudima koji nesto znace u naske nam ovdje u Bosni i Hercegovini ili ce ovi samo da idu i budu "visoki predstavnici" nasem dosadasnjem savezu aka. Govnima ? nekako ne kapiram, sta ce razgovarati sa predstavnicima FSBIH koji je "banovan"? :x
LSD

#311 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Problema ce sigurno biti kako rastjerati sve te metilje iz NS (a ima ih za izvoza)...prvo, kad svaki taj pacov pocne pred kamerama mahati sa papirom/riješenjem za tu i tu poziciju ,kad budu objašnjavali kako je legitiman na toj poziciji, kako mu mandati istice tek za 2 godine i slicna sranja...i bice u pravu ,što je najcrnje :x ...kako dohakati tom uigranom timu :?
Last edited by LSD on 18/04/2011 22:34, edited 1 time in total.
fukushima

#312 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fukushima »

ako fifi i uefi nije bilo dovoljno sto je molila ove dosadasnje delegate 10 godina da usvoje jednu stvar. zasto misle da ce osim i kompanija uspjeti isto. nikakve logike. nove ljude treba izabrati koji se slazu i zalazu za novi statut i jedino tako se moze nesto promijeniti. a ne ona govna moljakati. pa sta i da pristanu, opet ostade ono najgore od najgorih sto je bilo i prije. i ko moze garantovati da se nece stvari vratiti na staro :roll:
lajkujMe

#313 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lajkujMe »

:sad: e jbg nema od ovoga nista ljudi ja mislio uefa ce nesto uraditi sto ce nas izbiti iz ove crne rupe ali samo su nas razocarali, vi se pravite da ce sve biti uredu ali nema te sanse da ce ovi delegati glasati za, zar vi ozbiljno mislite da ce pijuni dodika i covica glasati za? ma nema tog covjeka ukljucujuci osima koji bi ih nagovorio da glasaju za uh izvinite ima ali njegovo ime je dodik a njega niko nemoze ubjediti da nesto uradi sto je dobro za BIH kad mu dođe osim i zamoli ga da ubjedi te delegate on ce se samo nasmijati i reci ne dam ja svoju RS :-)
ajmin

#314 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ajmin »

ma ne kontam, sta imaju da ih skidaju sa pozicija? sta da se pojave dva saveza u jednoj drzavi, valjda fifa i uefa treba da odluce koji savez je validan a koji ne i sto to ne urade? oformi se novi savez, ovi odobre njihov rad i kazu svim klubovima, ko hoce da ucestvuje u nasim takmicenjima, evo vam adresa i bujrum, ko nece nek s munibom namjesta utakmice u staroj premier ligi. ko ce ba pregovarati s onim idiotima, s njima se postupa samo po kratkom postupku, metak u celenku i racun porodici za utroseni metak (Kina rulez).
north

#315 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Dvije stvari mi daju kakvu-takvu nadu: prvo nema mi logike da ljudi iz FIFE i UEFE mogu biti tako naivni i blesavi da misle da će komitet ublažiti stavove uhljupa iz saveza, znaju oni dobro da je tu politika uplela prste i da to ni Tito sa golim otokom ne bi mogao promijeniti....i drugo, Ivica je izuzetno intelingetan čovjek i opet nema logike da bi se prihvatio posla koji bi se sastojao u tome da on ide na nogu nekoj ćelavoj spodobi Bevandi koji može samo Ivici i ostalim našim asovima dobro da podoji, da ga kao ubjeđuje da mijenja mišljenje :?

Jedan Ivica Osim da "moli" i ubjeđuje ćelavog blavora iz Lištice ...niđe veze logika....

To mi nema nikakvog smisla i zbog toga mi malo tanja nada da možda ima neki drugi scenarij koji još nije objavljen....barem se tako želim nadati :roll:
Bosanski_kralj

#316 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

Stvarno se čovjek u ovoj državi trenutka ne može opustiti. Vidim jutros one slike iz Beča i nekako mi toplo oko srca, ali naravno ne može taj osjećaj duže da potraje. Mora se pojaviti vijest tipa "...stari delegati biraju statut..." i naprosto se čovjek mora nasekirati. :roll:

Koji vrag su skupštinu odlučili da održe tek 26.05., kako toliko vremena da izdržima čitajući i slušajući "provjerene informacije iz pozdanih izvora" u naši medijima. :x
north

#317 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Upravo na FTV-u potvrdiše da stara skupština će odlučivati o novom statutu :x
Sa_u_srcu

#318 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Sa_u_srcu »

Bice nesto od ovoga svega... ako nista drago mi je sto su sadasnja govna bar na kratko izbacena i nadam se za cijeli zivot nakog usvajanja statuta
and

#319 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

ne mogu da vjerujem sa koliko pesimizma se gleda na ovo udaranje temelja zdravom savezu.
osim je čovjek koji je između ostalog u punoj snazi odbio real.ako je ovo prihvatio u stanju u kakvom je,sigurno je dobro sve proanalizirao i dobio čvrste garancije da od ovoga ima nešto.
ako se u ovim pričama spominje da će osim biti predsjednik saveza,a ovaj jel ljubojević podpredsjednik,znači da predsjedništvo,tj.troglavu aždaju niko ne spominje i koja je onda smetnja da se usvoji statut?
Mahalac

#320 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mahalac »

Tragicno tj vrhunac tragedije.
Sta su sastavljali komitet kad ostaju isti delegati, isti oni koji imaju "nalog" od politickih vrhova
a to je
1.Nastaviti raditi I pokazati da u sportu ne mozemo funkcionisati pa tako ni kao drzava :x
2. Ne glasati za statut kojim ce ih za nekoliko mjeseci neko legalno po tom istom statutu smjeniti :shock:

Sto je najgore od svega uvukli su ljude od ugleda Osima, Barbu i ostale da kao nesto ucine...a sto mogu :?: kad vec znamo ko im je sugovornik i da sam ja danas bio na njihovom mjestu, kad bi saznao da isti ljudi treba da donesu statut ...hladno bih se nogirao s istog. :skoljka:

Jos ce nas mozda ovi iz blentiteta zekit s pjesmom...jedaneste, jedaneste Svabo udario... :D
:bih:
Last edited by Mahalac on 18/04/2011 23:52, edited 1 time in total.
north

#321 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

and wrote:ne mogu da vjerujem sa koliko pesimizma se gleda na ovo udaranje temelja zdravom savezu.
osim je čovjek koji je između ostalog u punoj snazi odbio real.ako je ovo prihvatio u stanju u kakvom je,sigurno je dobro sve proanalizirao i dobio čvrste garancije da od ovoga ima nešto.
ako se u ovim pričama spominje da će osim biti predsjednik saveza,a ovaj jel ljubojević podpredsjednik,znači da predsjedništvo,tj.troglavu aždaju niko ne spominje i koja je onda smetnja da se usvoji statut?
Kralju, neće Osim glasati za usvajanje statuta, niti će njegov glas presuditi.....sad je na FTV bila emisija gdje je definitivno potvrđeno Ii sam Osim je to rekao da će se pokušati nači dogovor sa tim delegatima) da isti delegati skupštine koji su srušili statut će ponovo da glasaju?
Na čemu ti temeljiš svoj optimizam, da će kockasti i troprstaši iz velikog respecta prema Osimu promijeniti mišljenje i usvojiti statut'

Stvar je jednostavna, ako se usvoji statut igramo fudbal (samo mene samo zanima ko će glasati za: oni masni debeli iz RS-a :-) )....... u suprotnom fatajmo se klisa i drugih igara bez granica...

Sa ovim načinom glasanja ne vidim razloga za optimizam......daj bože da griješim....

Ljudi iz UEFE baš ko indijanci pa šatro ne znaju o čemu se ovdje radi......
ajmin

#322 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ajmin »

mislim da bi svako pojedinacno trebao poslati mail fifi i uefi (naravno nadleznima) i to samo pitanje im postaviti: "ARE YOU FUCKIN' NORMAL?" :x
Bosanski_kralj

#323 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

and wrote:ne mogu da vjerujem sa koliko pesimizma se gleda na ovo udaranje temelja zdravom savezu.
Previše su nas puta zajebali, da bi sada bili optimisti.

I meni (neku) nadu ulijeva to o čemu ti govoriš, ali ipak ne vjerujem u sve ovo dok i definitivno Statut ne bude usvojen.
donidzek

#324 Re: Komitet za normalizaciju

Post by donidzek »

north wrote:Dvije stvari mi daju kakvu-takvu nadu: prvo nema mi logike da ljudi iz FIFE i UEFE mogu biti tako naivni i blesavi da misle da će komitet ublažiti stavove uhljupa iz saveza, znaju oni dobro da je tu politika uplela prste i da to ni Tito sa golim otokom ne bi mogao promijeniti....i drugo, Ivica je izuzetno intelingetan čovjek i opet nema logike da bi se prihvatio posla koji bi se sastojao u tome da on ide na nogu nekoj ćelavoj spodobi Bevandi koji može samo Ivici i ostalim našim asovima dobro da podoji, da ga kao ubjeđuje da mijenja mišljenje :?

Jedan Ivica Osim da "moli" i ubjeđuje ćelavog blavora iz Lištice ...niđe veze logika....

To mi nema nikakvog smisla i zbog toga mi malo tanja nada da možda ima neki drugi scenarij koji još nije objavljen....barem se tako želim nadati :roll:

Sa drugom se stvari slazem, to da se Svabo ne bi prihvatio corava posla i to mi daje kakvu takvu nadu...

Ali ovo drugo :x Jarane, Uefa, Fifa, EU, MZ... zovi ih kako hoces, nisu oni naivni, oni vrlo dobro znaju sto rade i to me i brine... Kad su ovi gore navedeni ikada nesto dobro ucinili za nas... Nikad!

Vec sam sto puta pis`o o tome i moram se ponovit; nista im ne vjerujem!
Da su korektni, ne bi nas ni suspendovali, isli su tako samo na ruku onima koji su i srusili statut i to svjesno :sad:

Kad budemo u Craovi, Bukurestu ili bilo gdje u Rumuniji derali Rumune, tek cu im onda poceti vjerovati, i to s rezervom :roll:
and

#325 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

Bosanski_kralj wrote:
Previše su nas puta zajebali, da bi sada bili optimisti.

I meni (neku) nadu ulijeva to o čemu ti govoriš, ali ipak ne vjerujem u sve ovo dok i definitivno Statut ne bude usvojen.
kako da ne vjerujem?prvi puta od kada postoji savez imam nadu.od osnivanja imam želju da vidim osima na čelu saveza i sve ove ljude u njemu.sada se to ostvaruje i stvarno nisam sekunde pesimista.
troglavo predsjedništvo je nabijeno nogom,biraće se predsjednik i potpredsjednik,a izvršni odbor će činiti normalni ljudi.samim tim nfsbih prihvata pravila fife i uefe i bira jednog predsjednika,pa ne znam šta će usvajati delegati?????
mogu samo potvrditi ono što je već urađeno.
Locked