Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kokuz_sa

#1876 Re: Komitet za normalizaciju

Post by kokuz_sa »

LSD wrote:
kokuz_sa wrote:Veljaca ti sanjas jelde kakav pokolj manijaka i hordi?

sta ce bit ako dodje koja hiljada hordi na sjever po tvom ce bit krvoprolice po mom
ce bit samo navijanja za svoj klub..

i val abila zabrana ili ne ja cu na sjever pa makar sam bio..stacu pored kakve kornjace i izvuc bordo sal pa sta Allah da
Sve u redu... samo šal ,transparent, zastava, koreografija ili bilo koje navijacko obilježje ne može....nemoj se protiviti odlukama Komiteta...neka vas dođe 5.000 ali nemojte sad ismijavati Komitet još i na Grbavici i praviti cirkus.
Fino je receno bez organizovanog dolaska gostujucih navijaca...sjedi, kupi košpe i gledaj svoj tim i sve ce biti normala....bice i murije koja nece dati nikakva sranja i nemojte neke djecije price i plašenja (jedni drugih) ovdje po forumu ccccc
Možeš s vremena na vrijeme uputiti aplauz za neku dobru akciju, to je Komitet dozvolio.
ja bez sala i majice fks ne idem nigdje..ako mi murija kaze tj kornjaca da skinem to dvoje i ne koristim onda ok..a ovako da ja radi odluke komiteta ne nosim to..vala ja to necu postovat..a to sto vi cvikate od dolaska gostujucih navijaca radi straha da zeljo ne bude novcano kaznjen jer se dio tribine ne plavi nego crveni to mene ne zanima..

i cuj ti recenice

ali nemojte sad ismijavati Komitet još i na Grbavici i praviti cirkus.

jel ovo zelis da kazes da je navijanje za svoj klub cirkus?
a zar vi prvi niste "ismijali" komitet i otisli na tekmu protiv olimpica?

a ova ti druga recenica

Možeš s vremena na vrijeme uputiti aplauz za neku dobru akciju, to je Komitet dozvolio.

iskreno to mozes macku o rep stavit..ili reci sinu kad krene na tekmu kako ce da bodri svoj klub..navijacima Sarajeva nece niko odredjivat kako ce i kada navijat ;-)

previse vala ste nekako se podigli jer se utakmica igra na grbavici i ima odluka komiteta..
da je tekma na kosevu kukali bio bi vas pofino na zapadu..zato pssst
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1877 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

ja sam protiv gostovanja navijača sve dok se ne nauče pristojnom ponašanju.

Npr. evo u Sarajevu kada se igra derbi javni prevoz preventivno ne radi jer su se obično svaki put lupala po dva tri vozila GRASS-a. E kad je tako ovdje a nema nikakvih nacionalnih i političkih tenzija između TM i HZ šta onda očekivati bilo gdje drugo? A do sada smo zasuipani sranjima sa stadiona širom BiH i tu se mora jednom napraviti rez dok ne postanemo normalni. Mislim sve da je bolje rezati prije nego kasnije, dok hajvani ne ufate fursata, a onda bi moglo biti kasno.

PS

da me ne bi pogrešno tumačili navijači hajvanima označavam sve one kojima je kamenjanje, razbjanje, tuča pogrdni povici igračima, psovke sastavni dio fudbalske igre. Idealno bi bilo kada bi sami navijači i navijačke grupe odstranili/e hajvane iz svojih redova jer njima najviše i štete.
bosnovizija

#1878 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bosnovizija »

SportSport.ba saznaje
Komitetu za normalizaciju produžen mandat?

Piše: A. Beganović
Petak, 21.10.11. 19:49.
Izvršni komitet Evropske fudbalse federacije na današnjoj sjednici donio je odluku da se izbori u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine moraju održati najkasnije do kraja 2012. godine.
Iako su mnogo priželjkivali da će Izvršni komitet Evropske fudbalske federacije danas donijeti odluku o održavanju izbora u Fusdbalskom savezu BiH do kraja ove godine, to se nije dogodilo.

Naprotiv, Izvršni komitet UEFA-e odlučio je da se izbori u našem savezu moraju održati do kraja 2012. godine, što samim tim znači da je produžen mandat Komitetu za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
LSD

#1879 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Kokuze

Ja nisam ni navijao ni nosio navijacka obilježja (i ne samo ja, vec i drugi) - niti jedno od to dvoje....u utakmici protiv Olimpica...ukratko receno, nisam nicim davao do znanja da sam navijac gostujuce ekipe...to hocu da ti kažem.
To možeš i ti isto na Grbavici (i ne samo ti vec i ostali) i ne vidim nikakav problem oko toga.
kotace

#1880 Re: Komitet za normalizaciju

Post by kotace »

LSD wrote:Kokuze

Ja nisam ni navijao ni nosio navijacka obilježja (i ne samo ja, vec i drugi) - niti jedno od to dvoje....u utakmici protiv Olimpica...ukratko receno, nisam nicim davao do znanja da sam navijac gostujuce ekipe...to hocu da ti kažem.
To možeš i ti isto na Grbavici (i ne samo ti vec i ostali) i ne vidim nikakav problem oko toga.
Svaka cast ,ljudino kad si izdrzo da ne pustis glas.Mozes zamislit milju-dvije HZ ,na sjeveru Grbavice,gledaju tekmu,grickaju kospe ... :shock:
LSD

#1881 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

kotace wrote:
LSD wrote:Kokuze

Svaka cast ,ljudino kad si izdrzo da ne pustis glas.Mozes zamislit milju-dvije HZ ,na sjeveru Grbavice,gledaju tekmu,grickaju kospe ... :shock:
To bi bilo super za vidjeti :-) za promjenu... eto nece ni manijaci navijati, u znak solidarnosti :mrgreen:
and

#1882 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

jel to komitet ukinuo ovu zabranu za gostujuće navijače?
tazmaniaBAN4

#1883 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tazmaniaBAN4 »

dodjite da odmjerimo cije su kosti jace !!!
tazmaniaBAN4

#1884 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tazmaniaBAN4 »

Image
motachjointa

#1885 Re: Komitet za normalizaciju

Post by motachjointa »

Ko smije po pare da su na istoku koseva i sjeveru grbavice zajebaniji likovi od clanova TM i HZ? :-)
Ono sto sam zelio da napisem jeste da je Osim šupak sto nije dosao sinoc na akademiju FKS, gdje god sta da se desava voda onu zenturacu i pojavi se ali eto sinoc se nije moglo, ako nije zelio navijacki, kao osoba na odgovornoj funkciji je morao iz vise razloga. Ali eto da ne bude da imam nesto protiv Osima sto je zeljovac, isto ovo se odnosi i na šupka Papeta, samo sto me on ne iznenađuje :-)
veljaca

#1886 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

motachjointa wrote:Ko smije po pare da su na istoku koseva i sjeveru grbavice zajebaniji likovi od clanova TM i HZ? :-)
Ono sto sam zelio da napisem jeste da je Osim šupak sto nije dosao sinoc na akademiju FKS, gdje god sta da se desava voda onu zenturacu i pojavi se ali eto sinoc se nije moglo, ako nije zelio navijacki, kao osoba na odgovornoj funkciji je morao iz vise razloga. Ali eto da ne bude da imam nesto protiv Osima sto je zeljovac, isto ovo se odnosi i na šupka Papeta, samo sto me on ne iznenađuje :-)
Slazem se ovo za Sjever Grbavice .....
Tebi jedan savjet - prvo provjeri razloge ne dolaska Osima :thumbup: i Papeta :thumbup: pa onda ih eventualno pljuj .... i ne vrijedjaj gospodju Asimu ...
A dosao vam je Bevanda ( ovo je najveca glupost - i od njega i od onoga ko ga je zvao ..... RIP Vedrane ... ) ....
ultima_palabra

#1887 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Izgleda da će ubrzo pitari napadati Papeta, a željovci ga braniti :mrgreen:
tazmaniaBAN4

#1888 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tazmaniaBAN4 »

@motachjointa, ne peglaj svegati, toliko legendi kluba imate koje vam nisu dosle i ti si se uhvatio Osimove zene, jadno od tebe! :(
motachjointa

#1889 Re: Komitet za normalizaciju

Post by motachjointa »

tazmaniaBAN4 wrote:@motachjointa, ne peglaj svegati, toliko legendi kluba imate koje vam nisu dosle i ti si se uhvatio Osimove zene, jadno od tebe! :(
Po cemu zivota ti je jadno, o zeni ni u snu nista lose ne mislim, to sam vise rekao u kontekstu jer nema gdje se Osim sa gospođom (da se ispravim) nije pojavio, a ovo je preskocio iako mu je pred nosom, a nekako mislim i da bi bilo pošteno i fer od njega, a volio bih znati koji su to razlozi i njemu i Papetu? Ovo sa Bevandom, kao i mnogim i meni nije jasno :?
Charuga
Globalni moderator

#1890 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

motachjointa wrote:Po cemu zivota ti je jadno, o zeni ni u snu nista lose ne mislim, to sam vise rekao u kontekstu jer nema gdje se Osim sa gospođom (da se ispravim) nije pojavio, a ovo je preskocio iako mu je pred nosom, a nekako mislim i da bi bilo pošteno i fer od njega, a volio bih znati koji su to razlozi i njemu i Papetu? Ovo sa Bevandom, kao i mnogim i meni nije jasno :?
Mozda, ali samo mozda, zbog one pjesmice od prosle godine koju je citav sjever pjevao zajedno sa tadasnjim predsjednikom FK Sarajevo a u kojoj se Ivica Osim spominje kao "slagiran" ..
Opet kazem, mozda je to jedan od razloga, mada cisto sumnjam.
ultima_palabra

#1891 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Opa, zelena slova 8-)
LSD

#1892 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

motachjointa wrote:Ko smije po pare da su na istoku koseva i sjeveru grbavice zajebaniji likovi od clanova TM i HZ? :-)
Tu "ženturacu" mu nazivate kurvom, njega šlagiranim (dok predsjednik Bleky komanduje navijanjem) i on sad treba dolaziti takvima na proslave :? ...e jbg sad...previše ocekuješ,a nije ni Osim tolika budala.
north

#1893 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Plavih_11 wrote:
motachjointa wrote:Po cemu zivota ti je jadno, o zeni ni u snu nista lose ne mislim, to sam vise rekao u kontekstu jer nema gdje se Osim sa gospođom (da se ispravim) nije pojavio, a ovo je preskocio iako mu je pred nosom, a nekako mislim i da bi bilo pošteno i fer od njega, a volio bih znati koji su to razlozi i njemu i Papetu? Ovo sa Bevandom, kao i mnogim i meni nije jasno :?
Mozda, ali samo mozda, zbog one pjesmice od prosle godine koju je citav sjever pjevao zajedno sa tadasnjim predsjednikom FK Sarajevo a u kojoj se Ivica Osim spominje kao "slagiran" ..
Sve u redu, jako kritična pjesma, ali nisu ga zvale HZ na proslavu, nego NOVA UPRAVA Sarajeva koja je pružila svima ruku prijateljstva, pa čak i jednom Širokom što nije baš išlo na odobravanje od gotovo svih navijača Sarajeva....to bi najbolje i vi trebali znati kada poslije one bruke na Grbavici, nova uprava Sarajeva uzvraća tako što je dala izuzetno prihvatljive cijene željinim navijačima i pružila ruku mira, iako su imali pritiske od strane nekih da vam vrate milo za drago sa prethodnog derbija....pa npr. da vam se da pola juga ili samo ćošak zapada, jer je to ipak naša kafana i kraj priče.....

Tako da izuzetno smiješan razlog za nedolazak Osima, ako neki misli da je do toga....

Znači sad zato što je ublehaš Blekić uradio pijan ko letva, klub Sarajevo i nova uprava/e treba da nailazi na odbijanje ruke prijateljstva u narednih 50 godina.....fino, ako tako neko misli....
ultima_palabra

#1894 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Drug, Ivica Osim da ne izađe iz kuće do kraja života ima opravdanje, takvo je njegovo zdravstveno stanje... zato nemojte dalje, možda je imao terapiju ili nešto slično.

Da se trebao pojaviti neko iz FK Željezničar, to se slažem.
Charuga
Globalni moderator

#1895 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

north wrote:
Plavih_11 wrote:
Sve u redu, jako kritična pjesma, ali nisu ga zvale HZ na proslavu, nego NOVA UPRAVA Sarajeva koja je pružila svima ruku prijateljstva, pa čak i jednom Širokom što nije baš išlo na odobravanje od gotovo svih navijača Sarajeva....to bi najbolje i vi trebali znati kada poslije one bruke na Grbavici, nova uprava Sarajeva uzvraća tako što je dala izuzetno prihvatljive cijene željinim navijačima i pružila ruku mira, iako su imali pritiske od strane nekih da vam vrate milo za drago sa prethodnog derbija....pa npr. da vam se da pola juga ili samo ćošak zapada, jer je to ipak naša kafana i kraj priče.....

Tako da izuzetno smiješan razlog za nedolazak Osima, ako neki misli da je do toga....

Znači sad zato što je ublehaš Blekić uradio pijan ko letva, klub Sarajevo i nova uprava/e treba da nailazi na odbijanje ruke prijateljstva u narednih 50 godina.....fino, ako tako neko misli....
Ih, ja rekoh samo MOZDA a ti napisa citav clanak. A napisao sam ti na kraju da CISTO SUMNJAM ... ;-)
BHF_Manijak

#1896 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

Cisto sumnjam da namjerno nije doso, prvo jer je to jedan gospodin covjek i stara skola, covjek koji je jednu utakmicu igrao u dresu Sarajeva zajedno sa jos nekoliko igraca Zelje, Semir zna tacno koju, ja ne, covjek koji nikad nije nista ruzno rekao protiv vaseg kluba i slicno, po meni je Osim zadnja osoba koja ce nekom prkositi i iz inata ne htjeti doci, tako da vjerujem da neki drugi, opravdani, razlog ima...
Samo mi fakat nije jasno zasto BEVANDA??? :shock: :shock: :shock: Da je to i moj klub uradio, ja bi im jebo sve po redu!
smaja_

#1897 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smaja_ »

Nevjerovatno koliko ste sposobni pronaći (ili bar pokušati) "razloga" da "opravdate" postupke dotičnog.

Ne mogu da vjerujem da neko napiše "dobro je kad uopšte izađe iz kuće", klasična patetika dok i.o. ne silazi sa TV ekrana...
Naravno "majstori" ste i u izvrtanju teza, pa se prošlogodišnja nepravda nama učinjena (ili bar pokušana, a s obzirom na konačan ishod) namjerno ostavlja po strani a svoje poraze prikrivate (ili bar pokušavate) Blekićevim istupom.

LAŽ je da je Blekić "vodio navijanje"/ pjesmu gdje se spominjala porodica osim.

I to ne može biti razlog tim prije što se ta kompletna uprava promijenila.

i.o. pozivnicu nije dobio kao dio delegacije željezničara, nego kao funkcioner NS BiH, i kroz prizmu toga i treba(te) gledati i na njega, datu situaciju...

Koliko se sjećam delegacija našeg kluba se odazvala na vaš poziv (nisu trebali !), pružena vam je ruka (nije trebalo !) toliko o građenju dobrosusjedskim odnosima...
ultima_palabra

#1898 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

:zzzz:
Osim i Pape su zauzeti...
Sušić Portugalcima za prizivanje Mourinha odgovorio s Osimom!

Osim toga, oni Mourinha moraju zvati i ko zna hoće li doći, a mi, odnosno ja, Švabu već imam. Već nas je pojačao, rekao je Sušić

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine imao je „odgovor“ na eventualni angažman Jose Mourinha na klupu Portugala u susretima baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv BiH.

„Vidim da su Portugalci govorili da bi protiv nas na svoju klupu kao pojačanje htjeli dovesti Mourinha. Ukoliko to učine i ja imam odgovor da pozovem Ivicu Osima“, rekao je Sušić za Nezavisne.

Od dolaska Mourinha na klupu Portugala nema ništa, što su odmah u startu demantovali poslodavci portugalskog stručnjaka u Realu, ali i sam Mourinho. Sa druge strane, Sušić ne krije da često sa legendarnim Švabom razgovara i o reprezentaciji BiH.

"Sjedim često sa Osimom i pričamo o svemu. I o ekipi i o igri i o protivniku i imamo otprilike slično mišljenje. I zato kažem da imam pojačanje i u tom segmentu. Ako Portugalci dovedu svoga, imamo i mi našeg Mourinha, pa ni sa te strane nama razloga da se nešto bojim. Osim toga, oni Mourinha moraju zvati i ko zna hoće li doći, a mi, odnosno ja Švabu već imam. On je već tu sa nama. Već nas je pojačao“, rekao je Sušić.
north

#1899 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27199

Šta god da se odluči naići će na dosta negodovanja s jedne strane, ali fala bogu da se nadam da će odluka biti pozitvna za dolazak gostujućih navijača...
veljaca

#1900 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

north wrote:http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27199

Šta god da se odluči naići će na dosta negodovanja s jedne strane, ali fala bogu da se nadam da će odluka biti pozitvna za dolazak gostujućih navijača...
Mislim da im nece biti lako da donesu PRAVILNU odluku ... Ali sami su zakuhali ( donosenjem ZABRANE organizovanog dolaska gostujucih navijaca ) i neka sada zbog toga ispastaju ...
Rekao sam vise puta - da ukidanje zabrane samo za jednu utakmicu - nije dobra poruka ostalim ekipama i njihovim navijacima, i predstavlja majorizaciju .....
Medjutim vjeciti derbi je nesto posebno ..... Tu su navijaci izmijesani - cak i medju rajom, a cesto i u porodicama, idu zajedno do stadiona, onda svako na svoju stranu i poslije utakmice zajedno na pice ...
Najgora varijanta bi bila da se navijaci pomijesaju na Sjeveru Grbavice i po meni to ne bi bilo dobro ( jer u tim momentima proradi adrenalin i izgubi se osjecaj realnosti ), a pogotovo ne na Jugu Grbavice - mislim da bi tamo bilo i mrtvih glava ( ili bi pored jednog navijaca trebao stajati po jedan specijalac ) ... ( Isto bih pisao i za Istok Koseva, i za Sjever Koseva ) - pod uslovom da ostane suspenzija organizovanog dolaska gostujucih navijaca. ....
NAJBOJE u tom slucaju domacin ( FK Zeljeznicar ) bi mogao precutno otvoriti Sjevero-Istok i Istog Grbavice za gostujuce navijace da se izbjegnu neredi i da precutno ne bude nikakve kazne za organizatora.

Manje losa ( ali ipak losa ) varijanta bi bila ukidanje suspenzije SAMO za ovu utakmicu. Ali kako onda to Komitet da objasni ostalim navijacima ( Manijacima, Lesinarima, Robijasima, RA, Skriparima, Ultrasima, Sokolovima i drugim ...).( Ovo se isto pita i clan Komiteta gosn. Ljubojevic ).
Mene su mnogi ovdje napadali ( najcesce ljubitelji bordo boje ) , ali pitao bih njih - kako bi se oni osjecali da recimo oni ne mogu pratiti svoje igrace na strani a da TM mogu ? ( Zaista bih volio da vidim odgovor od njih ovdje ) ...

Tuzni su derbiji bez publike. Ja se sjecam 3 takva ( 2 na Kosevu: jednom zbog cijena karata i bojkota TM, drugi put zbog nereda na utakmici Sarajevo - Siroki i suspenzije, i 1 na Grbavici - zbog problema oko broja mjesta na Grbavici za HZ i njihovog bojkota ) ...

Pristao bih da se i ovaj igra bez publike - samo da se izbjegnu neredi i ne dao Bog mrtva glava ( ne prizivam to - da mi neko ne bi to spocitovao - ali bolje je sprijeciti nego trpiti posljedice ).

Ovo nije upereno protiv FKS i HZ ( kako ce neki to protumaciti ) , jer bi moj stav bio isti da se utakmica igra i na Kosevu i da su Manijaci u pitanju ....

Nadam se da ce pobijediti razum i u Komitetu a i medju navijacima oba tima ....

Btw - Organizovan dolazak gostujucih navijaca - znaci: najavu istih domacinu, odobrenje od organizatora, sprovodjenje u pratnji policije do stadiona, ulazak uz pratnju policije na stadion u dio koji je predvidio domacin, obezbjedjenje na samoj utakmici, obezbjedjen odlazak sa utakmice i pratnja do mjesta odakle su organizovano krenuli ....

Bbtw - ovaj moj post - STVARNO NIJE PROVOKACIJA, jer i moj je sin clan TM87, kao i njegov najbolji drug clan HZ i ne bih zelio da im se ista desi. Takodjer na Sjeveru Grbavice dolazi i odredjeni broj navijaca sa djecom a ima i starijih ....
Locked